Въпрос : СЕГА ли е времето за смяна на летните гуми ?
Модератор: Общи модератори
- Vikenso
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e34 Renaut Megane Lada 2106
- Мечтае да кара: Kawasaki zx14r
Re: Въпрос : СЕГА ли е времето за смяна на летните гуми ?
Най добре казано.....
Ако си много палав, по добре си седи с летните галожки и чакай снега, защото като сложиш зимните, ще се удържиш 2,3 пъти да не ги извъртиш и толкоз.
И по едно време си оставаш без зимни гуменки поне аз съм така
Ако си много палав, по добре си седи с летните галожки и чакай снега, защото като сложиш зимните, ще се удържиш 2,3 пъти да не ги извъртиш и толкоз.
И по едно време си оставаш без зимни гуменки поне аз съм така

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
spdrrk0 написа:vicho написа:spdrrk0 написа:защото задницата директно си потегля![]()
...
как ще ме караш да пробвам, дали спира с летни гуми на сняг и как така тръгва задницата
и аз не знам, нооо ебати камшиците![]()
иначе като беше живо купето, веднъж падна сняг и ме мързеше да махам летните отзад и си карах отпред със зимни, отзад с летни и беше отврат
на мен ми е интересна пробата и ще я направя, отпред зимни, отзад летни, засилка 70 км/ч и спирачки до долу
залагам 20лв, че няма да се завъртя
че и ще снимам...
п.с. а, че е гадно, спор няма...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
vicho написа:spdrrk0 написа:vicho написа:spdrrk0 написа:защото задницата директно си потегля![]()
...
как ще ме караш да пробвам, дали спира с летни гуми на сняг и как така тръгва задницата
иначе като беше живо купето, веднъж падна сняг и ме мързеше да махам летните отзад и си карах отпред със зимни, отзад с летни и беше отврат
на мен ми е интересна пробата и ще я направя, отпред зимни, отзад летни, засилка 70 км/ч и спирачки до долу
че и ще снимам...
В неочаквана ситуация шанса да се завъртиш на сняг/лед в такава конфигурация на гумите е 90%

Естествено като си подготвен може и да успееш да я задържиш направо.

acho.rs написа:С летни гуми на сняг така си се влачиш , че не е истина . Усеща се само чукането на АБСа ама файда никаква .
ПС:още по интересно е със зимни предни и летни задни , при спускане на заснежен баир с завои

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
vicho написа:spdrrk0 написа:vicho написа:spdrrk0 написа:защото задницата директно си потегля![]()
...
че и ще снимам...
Да речем че може и да я овладееш , но на право - ако си в някой по-засукан път (както на мен ми се случи) и ти се наложи да ЗАВИЕШ или да натиснеш спирачката в завой ( някой идва срещу теб) или просто ако една идея повече навиеш волана си на пумпал веднага

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Карал съм и с 4 летни гуми на сняг и чист лед . На сняг се овладява , даже на дебел сняг зацепва (с предно съм все пак) но на лед е голямо шоу . Само и единствено моторна спирачка и движение с не повече от 1000 оборота баира се изпъва ... на задна 

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
изобщо не схващам поантата на спора...! естествено ,че зимата се кара със зимни ,а не с летни гуми и се кара на 4те със зимни...! няма вариант да е по-добре с половин лятна,предна лява и останалите -зимни! или с придна дясна ,всесезонна ,задна -лява ,лятна и две зимни...! що се занимавате с глупости просто не мога да разбера...
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
По-миналата зима имаше един сух период, който завърши със сняг изневиделица. Бях сложил за временно 15-ки за търкане и докато стигна до първата бензиностанция, да ги сменя, нямаше тръгване. Взимах предимства, извинявах се на хората... 

- SKISA
-
-
най-общо казано дрънне ли камбанката сутрин като палите ,че вънка е 3градуса ,начи вече е време за зимните гуми. през деня ще стигне до 8 ,но под 7 вече е за зимни смеси и грайфери...! ако искате да сте в пътя де! ако не искате ,а се иска лизгане е ясно кво трябва ,ма понякога просто човек не може да отиде до местото за лизгане с летните галошки....
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
err0r написа:По-миналата зима имаше един сух период, който завърши със сняг изневиделица. Бях сложил за временно 15-ки за търкане и докато стигна до първата бензиностанция, да ги сменя, нямаше тръгване. Взимах предимства, извинявах се на хората...
мен пък 1-вия сняг ме хвана с 4 летни гуми... излезнах сутринта за работа... паркирах си колата пред работа и започна да вали... докато свърша работа беше наваляло 10 см сняг... беше голямо приключение да си прибера колата до вкъщи

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Общо взето чичо Скиса е прав. Тоя гонг не е сложен напразно.
1 от 3 коли вече е със зимни гуми у нас. Днес и втората отива. Моята остава на най-заден план. Просто ми е жално да й сложа бирените капачки. 

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
err0r написа: докато стигна до първата бензиностанция, да ги сменя, нямаше тръгване. Взимах предимства, извинявах се на хората...
И аз бях така миналата зима,мислех си че зимните ми гуми с джантите са в мазето и съм си спокоен,като падна първия сняг слизам долу и тогава се сетих че ги бях оставил в другия край на софия

- SKISA
-
-
err0r написа:....... Просто ми е жално да й сложа бирените капачки.
по-добре грозен,здрав и на 16ки ,отколкото убав,пребит и псуван на 18ки.....
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
най-доброто изпълнение 325тдс отворен шпер с 16" джанти с ЕТ10 предни гуми 225/50/16 Good Year Eagle F1 2мм под ограничителя и задни 205/55/16 Бриджстоун Близак в добро състояние, драпа ама не завива не спира
падна снега и се оаках не мога да взема 5 завоя и 3 кръстовища да се добера до гумаджията ....
Шега с нашите коли не бива, че иначе всички ще я докараме до: viewforum.php?f=15

Шега с нашите коли не бива, че иначе всички ще я докараме до: viewforum.php?f=15