Липсата на качествени инженери!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Re: Липсата на качествени инженери!!!

Мнение от павката » 07 Ное 2010, 19:29

Andronoff написа:Трябва да се смени заглавието на темата на "защо няма кадърни ИТ специалисти, завършили ТУ?", понеже тук не става въпрос за инжинери като цяло, а само за ИТ специалисти от ТУ.
Инжинери има, високоплатена работа в БГ също има, това че вие не сте си намерили такава, не значи, че я няма, нали?
Другото, което много ме подразни - хората, писали в темата изказвания от сорта "преподавателите са виновни, системата е скапана и т.н., имат адски много правописни грешки в мненията си! Не може да претендираш, че си някакъв си специалист, че си някакъв си с адски силно желание за учене, развитие и прочие, а да не можеш да се изкажеш грамотно! :kuku:
Щом сте толкова против учебната система, остарелите методики и надутите преподаватели - или излезте навън да учите, или не учете изобщо! Какъв е смисълът да тъпчете на едно място и накрая да започнете работа, за която сте учили, а се оказва, че хабер си нямате от нея? Да - практиката и теорията трябва да се съчетават, лошото е, че това не се прави.
По цял ден се занимавам с идиоти, 90% от които инжинери. Познавам дори един, който е на доста висока позиция, а има толкова беден речник и толкова малко познания в областта си, че се чудя на кого гъза лиже, че е стигнал дотам. Не може човек на такава длъжност да употребява толкова много двусмислени думи и изрази, събрани хаотично в жалко подобие на изречение, което колкото и пъти да си повториш наум, пак няма да разбереш, и да се окаже, че краят на въпросното изречение е пълна противоположност на началото му. Иначе човекът има 2 асистентки, по цял ден пита подчинените си какво правят и зяпа чрез камерата кой работи и кой не. Е то това всеки го може...
И не ми хвалете американските начин на работа, заплащане и т.н. - въпросният човек точно в американска фирма работи, а там е така - лижеш гъзове, топиш колеги, завързваш интриги и това с цел да се качиш на по-високо, докато някой не направи същото с теб.
Качествени инжинери има и аз с гордост мога да кажа, че 10-тина от тях работят за мен и 100-тина от тях работят с мен. И да, вярно е, че трябва да мине време след като завършат, за да могат да си превъртят нещата в главите, да се сблъскат с практиката, щото суровата теория не помага. Но най-важното е да са работили и то не на държавна работа, щото там са малко работещите и много мрънкащите.

И не на последно място - "НЕ" на американизацията!

николайчо,що само забравяш да споменеш,че където бачкаш се искат не качества и знания,а ВРЪЗКИ,като се казва по нашенски.оттам насетне всякакви коментари са безмислени
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Предишна

Назад към Извън Темата