Ае честита ви демокрация

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Ае честита ви демокрация

Мнение от Elesar74 » 16 Дек 2010, 10:34

Колега, ти си странна птица. Чета по-горното ти изложение, дето ми посочваш да намаля гледането на филми, а в последното се оплакваш от държавата. И какво е за тебе държавата, сградата на Народното събрание и БНБ ли? Институциите на държавността. Нали там седят нек'ви хора, нек'ви идеи, нек'ви принципи. Така ли е? Тези хора, претворяват своите идеи, в неща (закони и постановления), от действието на които, ти се чувстваш като заложник. Как казваш после, нема значение кой ни управлява, това е абсурдно. Сини, червени, зелени, всички са маскари. Това е тезата на бай ти Ганьо, отпреди 130 г. Ти в това време ли живееш? Тук става дума за хора. Ест, че нявсякъде има проблеми, но по-важното е политиката, кой какви идеи и принципи влага в нея. Не можеш да сложиш политиката на червените, до тази на сините или на жълтите. Имат кардинални различия. Ако сините бяха на власт сега, сигурен съм че нямаше да правят изпълненията на г-н Борисов, каквото и да ми кажете за Костов и компания. Не случайно му викат Командира. А днес ти се съобщава от медиите, че 42 процента от нашите представители в чужбина, са бивши агенти на ДС. Обаче никой не вижда агента от ДС, с името Георги Първанов, който по някаква случайност е Президент на РБ, вече втори мандат. Какво излиза, че България няма кадри ли или че пипалата на бившата ДС, са толкова дълги, че се простират през едно време от 21 г. Това е ужасяваща мисъл. Това е подмяна, фалшиво, дотолкова неистинско, че ........ Кой всъщност ни управлява нас? Това е истинския въпрос. Защото от това зависи живота ни. А къде е демокрацията в България? Няма я, защото няма общество, което да я иска. Понеже ако имаше такова, 21 г. по-късно нямаше да ни съобщават такива новини и нямаше да имаме за Президент, бивш агент. А къде са кукловодите, командващите офицери на тези агенти, това явно никой не го интересува. Кога, нас като хора, български граждани и гласоподаватели, ще ни заинтересува наистина, кой ни управлява, няма да продаваме гласовете си, ще гласуваме активно и отговорно и ще бъдем наистина граждани на тази страна, а не електорат. Отговорът на този въпрос, в бъдещите поколения ли е, или е днес?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 16 Дек 2010, 11:50

колега Elesar74,
Ае стига с тея глупости,просто един и същи рефрен го слушам дайсе години-тия са гадни комунисти,ония са супер,ае пък да ти кажа за любимия ти лостов,ае как така продаде всичко тоя човек дето беше ценно у държавата,как така даде летището за 150 хиляди долара съ се самолети и всичко и после оная гад зееви се облажи с 60 милиона,как така даде нефтохима за неколко милиона...ае моля те,да не продължавам,щото по негово време возех разни отговорни другари и да ти кажа какви неща има костов-свет ше ти се извие,първата му и най-малката фирмичка беше за сокчетата "степ" у банкя...
А пък точно един ден преди да го изберат,беше в ресторант олимп в софия,на улица черковна(паун грозданов) и си пиеше с некви от бсп,"случайно" и шефа ми беше там...иначе са върла опозиция...И ае стига с глупотевините за агенти и тн,убаво,агенти са били,даже познавам неколко от тея дето са били посланници,после беше и шеф на БОДК,е нема толкова начетен,умен и уважаващ работниците човек и шеф,дипломат от кариерата...ма бил партиен член и го махнаха...а да,забравих да добавя,махнаха го,защото много се противопоставяше на продажбата на БОДК (Бюро за Обслужване на Дипломатическият Корпус),тая фирма правеше милиони печалба,имаше много активи...ма костов виде далавера и на улица велико търново в софия,която е най-тихата и най-скъпата улица (не си мисли че е витошка),та продадоха БОДК за около неколко хиляди лева...6 етажна масивна постройка,неколко квадратни километра....на някаква фирма която се занимава с ...продажба на имоти...и започнаха да разпродават апартаменти за по 10к долара зад кино изток,апартаменти по около 120-400 квадратни метра...
Нема да ми стигне да описвам още приключения със сините...
И ти си като политиците,мисленето ти-ууу,не можело с червени ся да работят за благото на държавата...ууу,били гадове жълтите...е за това сме на това дередже...и освен това аре пъ аз да ти кажа,майка ми беше главен счетоводител в министерски съвет,преди това във външнотърговска банка...аз милионер ли съм а????ае моля ти се с това дребно мислене да не се излагате...Докато скачате и разделяте държавата на цветове-никога нема да се оправиме...а и докато си мислите че некакви дето ходят на работа и са били некога некви кадри и те праат най-големите бели...заеби,нали ако са агенти,бе на кой ше агентват,на руснаците ли,и какво ше агенстват бре...а ако са милионери,мислиш ли че ше се занимават с глупости като дипломати...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 16 Дек 2010, 12:02

Колега Elesar74 ти верно много филми гледаш, но да не навлизаме в детайли. Що се фащаш на тая въдица, че посланниците ни били агенти и незнам си кво и защо си мислиш, че чуждите такива у нас не са на 100 % агенти на техните разузнавания. Вдигат поредната пушилка за да могат да ги отзоват и да наслагат гербаджии - тва е , няма принципи, няма идеи, няма институции.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 16 Дек 2010, 12:03

b.bonev написа:Колега ти верно много филми гледаш, но да не навлизаме в детайли. Що се фащаш на тая въдица, че посланниците ни били агенти и незнам си кво и защо си мислиш, че чуждите такива у нас не са на 100 % агенти на техните разузнавания. Вдигат поредната пушилка за да могат да ги отзоват и да наслагат гербаджии - тва е , няма принципи, няма идеи, няма институции.

Ама и аз точно това пиша,ако към мен е укора

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 16 Дек 2010, 12:14

Оки ве колеги, аз обичам да гледам филми, да чета книги и т.н. глупави занимания. Оставете ме мене, аз не съм важен. Важно е как живеем в крайна сметка. А това, че последното не зависело от тези, които ни управляват, за мен е непонятно.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 16 Дек 2010, 12:42

Elesar74 написа:Оки ве колеги, аз обичам да гледам филми, да чета книги и т.н. глупави занимания. Оставете ме мене, аз не съм важен. Важно е как живеем в крайна сметка. А това, че последното не зависело от тези, които ни управляват, за мен е непонятно.

Ами точно,че именно като зависи...малко наивно и идеалистично,ама да земат да се обединят поне един път всичките и да измислят нещата и то не държавата как да стане богата,а народа...защото народа прави държавата...
Ей ти 2-3 идеи за това..
Сваляне на акциза за горивата-по тоя начин ще се свалят цените и на много стоки...
Сваляне на ддс на 10 %,по тоя начин всички ще плащат ддс и цените ще паднат...може тея 10% да се пренасочат в други сфери,като здравеопазване и пенсии...
Сваляне на данъците-по тоя начин всички ще плащат и съм убеден че ще се съберат повече пари от колкото сега...
Според мен обаче,от политиците ни зависи твърде малко,кат каже големия брат -"Не стаа" и се изпълнява програма за "потребителска нация"...нема да стане нищо...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 16 Дек 2010, 12:48

за някои от нещата съм съгласен, но сваляне на данъка няма накъде повече! 10% си е перфектен данък-печалба и съм сигурен ,че надолу не може. ддс-то също няма как да стане 10 ,щото ше умре държавата....! иначе като концепция -ок! стани министър председател! тамън пак ше ни управлява червен. мене вече ми е се тая за цвета-ега се оправиме. но ако излезеш с червена бюлетина ше гласувам против тебе... самата ви настройка за живота е грешна.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 16 Дек 2010, 13:02

А според мен колега и 10 стинки да стане билета за трамвай, пак ще има тарикати и ще са много, не единични бройки. Проблема не е в размера толкова, колкото в ефективната работа на системата по събираемост, контрол и законност. А ти кой мислиш е т.нар. Голям брат, Хамерика ли, Европа ли? Кой се натиска да си реализира енергийните проекти,(дори не са български, искам дебело да го подчертая) дето могат или да ни загробят или да ни освободят за дълги години напред? Като става дума за външна програма, по-добре ли е руснаците да ни натискат или е по-добре европейците да го правят. Едните барем ни дават някакви милиарди в евро, а какво ни дават руснаците? Нито руснаците, нито европейците обаче са ни виновни, а мекеретата дето ни управляват и по един или друг начин продават интересите ни. А интересите на българската нация е да живее по-добре и все по-добре. Т'ва няма да стане, докато имаме определени хора в т.нар. политически елит, от които зависи това. Защото нямат такива приоритети, независимо какво говорят по медии ит.н, с просто око се вижда накъде отиват нещата и каква политика се води. Да не давам примери. Това исках да кажа и не се извинявам. И аз вярвам, че има някаква конспирация, ама има и някаква друга реалност. Че тук живеят около 8 млн. души и те имат интереси, напук на всякаква конспирация. И далеч не съм убеден, че точно страните на запад от нас, са тия дето ни мислят злото и кроят пъклени планове за България. Даже напротив. По-добре е да сме американски щат, отколкото руска провинция. Във времето, Русия се е доказала само като източник на природни богатства, античовешки и грабителски политически системи. А, и умело използване на тези дадености за политически цели. Тук съм напълно съгласен за конспирацията. Ама както и да е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 16 Дек 2010, 13:24

Elesar74 написа:А според мен колега и 10 стинки да стане билета за трамвай, пак ще има тарикати и ще са много, не единични бройки. Проблема не е в размера толкова, колкото в ефективната работа на системата по събираемост, контрол и законност. А ти кой мислиш е т.нар. Голям брат, Хамерика ли, Европа ли? Кой се натиска да си реализира енергийните проекти,(дори не са български, искам дебело да го подчертая) дето могат или да ни загробят или да ни освободят за дълги години напред? Като става дума за външна програма, по-добре ли е руснаците да ни натискат или е по-добре европейците да го правят. Едните барем ни дават някакви милиарди в евро, а какво ни дават руснаците? Нито руснаците, нито европейците обаче са ни виновни, а мекеретата дето ни управляват и по един или друг начин продават интересите ни. А интересите на българската нация е да живее по-добре и все по-добре. Т'ва няма да стане, докато имаме определени хора в т.нар. политически елит, от които зависи това. Защото нямат такива приоритети, независимо какво говорят по медии ит.н, с просто око се вижда накъде отиват нещата и каква политика се води. Да не давам примери. Това исках да кажа и не се извинявам. И аз вярвам, че има някаква конспирация, ама има и някаква друга реалност. Че тук живеят около 8 млн. души и те имат интереси, напук на всякаква конспирация. И далеч не съм убеден, че точно страните на запад от нас, са тия дето ни мислят злото и кроят пъклени планове за България. Даже напротив. По-добре е да сме американски щат, отколкото руска провинция. Във времето, Русия се е доказала само като източник на природни богатства, античовешки и грабителски политически системи. А, и умело използване на тези дадености за политически цели. Тук съм напълно съгласен за конспирацията. Ама както и да е.

Колега Elesar74, нищо лично ама си много заблуден в някой отношения. Тия мутри дето ги мразиш с многото пари дет били комунисти, до голяма степен са дело точно на Костов и Софиянски. И точно той големия комаднир няма ти казвам как е укличал да влезе в БКП едно време.
Партийте имали различни идея, и идеяли - ДА БЕ ДА. Интереса им е да слагат свой навсякъде и да прибират колко могат - на всички паритии. За какви идеали ми говориш.
И се води таква политика щото хората им позволяват, щото хората им е през х#я и щото могат само да се жалват, и да обясняват колко били зле , и колко били скапани управляващи. Ми скапани са щото са просто едни българи.
Българската нация ако наистина искаше да живее по добре, щеше да го направи. Щото който иска търси начин и го намира, а на другите оправданието са го научили преди да проходят. И все е виновен другия и предишния.
Германците за нула време са се съвзели от съкрушителна война и в момента са водеща икономика. Ама щото са работливи, и не са се вайкали през 50те ,че им е ниска заплатата.

Скиса, относно данъците. Наистина нашия % - 10 е нисък. Като цяло данъците не са високи с изключение на акциза върху горивата и патентния данък. Но системата е тъпо замислена. Представи си ,че си собственик на предпиятие или фирма. Имаш 10 % корпоративен данък върху печалбата на предприятието. После пък имаш 10% за тройте лични доходи. След това имаш осигуровки, след това данъци върху имущество и абсолютно незаконно в тях е включена ТАКСА смет, която е такса и заразлика от данъка се плаща само срещу извършена услуга. А те ти прибират парите независимо от това дали пред вас имаш кофа и я изхвърлят.
И най големия парадокс, са пътните такси и тези върху МПС.
Цялата данъчна и таксувална система в България е уредена така ,че у тях и ножа и сиренето. България е държава на длъжниците, правоотношението е властническо.
Съгласен съм да се вдигнат данъците, но да се промени това властническо положение на държавата.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 16 Дек 2010, 18:01

Ние пак сме 5 човека дето си чешем езиците ...

Е.Димитров,

много си сладкодумен, ще си държа любовницата по-далеч от теб . :mhihi:

Не ми стана ясно как да седнат и да мислят за народа ЗАЕДНО и да оправят държавата ...
Айде седнали са уж ...ми нали викаш ,че отвън ни дърпат конците ?
Значи пак същото ...Твоята теза е,че каквото и да правим всичко е манипОлирано :oops: отвън или от някъде и т.н.

По принцип в тези спорове ме дразни,че се гледа само от 20 години насам а преди е било рай .

Ти знаеш какво работя ...айде ела и дай двойни и тройни заплати и смени имиджа за 2-3 години .

Няма как да стане ...по принцип си има дадености ...и не могат да се очакват безкрайни резултати ...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 16 Дек 2010, 18:22

Ами колеги, вече си вземам бележка, че явно съм доста тъп и упорит, мисля заблудено и нема какво повече да кажа. Само на горния колега, BMW Rider ще му кажа, че Германия и цяла Западна Европа, след ВСВ са се "оправили," щото по прословутия план "Маршал", са им се изсипали едни колко 10 млрд., а може и повече долара. Щото извинявай колега, ама след тази война, не е съществувало нищо, освен разруха. И така само с работливи ръчички и много хъс, не става, нещата стават с пари, а хубавите неща, с много пари. Това е простата истина, Америка въздига Европа от пепелта, само те са могли. А за Източна Еврпоа, попаднала под диктата на Сталин, имам аз лично доста добър спомен, за т.нар светъл комунизъм, наложен ни от СССР. Та г-н BMW Rider, ако си мислиш, (повтарям се вече) че ДС и нейните структури са изчезнали ей така след 1989 г., и комунистическия режим се е изпарил във въздуха, щото се появили някакви демократи и филантропи в България ей тъй, отникъде, мисли си. Това ако не е наивно, здраве. Нека Костов да е виновен. Няма ли да го обвините и за замърсяването на въздуха? И в какво изобщо го обвинявате? БГА Балкан, Нефтохим-а, непрозрачни сделки и приватизация, а защо не мразите така Царя, дето ви излъга в очите и ограби държавата законно? Нали това искахме, демокрация и свободен пазар, може да ти се иска да продадеш нещо за 10 лв., ама като няма кой да ти ги даде, ко правиш? Костов ли е виновен, че тези предприятия са били с такива оценки и инвеститорите не са давали повече пари? Ами ако бяха останали държавни, ко ли щеше да стане? Е, бат' ви Бойко, търсещ стратегическия инвеститор за АЕЦ Белене. Ама няма такъв. Впрочем има, Росатом се казва. Виждаме всички държавни предприятия докъде са, до едно губещи, то колко ли и останаха. Това е капитализма колеги, нали това искахме? Има и много грешки, но основната цел, да се извади страната от блатото е изпълнена. Някой ще го отрече ли? Ако не беше Костов, не се знае дали щеше да има членство в ЕС 2007 г. и НАТО и сега да можем да джиткаме свободно насам натам без визи и каква държава изобщо щеше да има. Неговото правителство беше единственото дясно правителство за 20 г., това се признава и от противниците му даже. А ти колега явно не си живял, във времето кога имаше едни празни рафтове по магазините и парите не струваха нищо. Или нямаш спомени? Когато България беше ограбена и срината банковата система, от т.нар кредитни милионери. Забравихме ли? България наложи мораториум върху външния си дълг по времето на Виденов, някой от тук пишещите, знаете ли какво значи това? Фалит на държавата. Така, че бъдете малко справедливи като пишете, кой какъв е. Аз не съм адвокат на Костов, нито го защитавам, нито съм му фен, както се опитвате да ме изкарате. Но и така да е, въбще не съм притеснен. Това са простите факти, държавата беше фалирала, този човек я изправи на крака и започна преговори за присъединяване към ЕС. За 4 г. Видяхме какво направи царя, видяхме и Станишев и компания. Сега гледаме и ще видим и г-н Борисов. Филма става все по -безинтересен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 16 Дек 2010, 18:55

Опааа...Ооо,колега Клинтън,много ми е драго иначе и любовницата ти е много сладка,ония ден пак ви видех...женати не чете нали??? :mhihi:

Иначе,по въпроса за големите фалити и големата рецесия и хипер инфлация...бе още ли е популярна тая версия за че еди кой си направил хиперинфлацията,ми четете бре колеги,четете,написано е стъпка по стъпка как и защо и още по-важното защо имаше хипер инфлация и коя банка грънма първо и как,само жокер ше дам,банките стартираха и немаха пари,лихвите започнаха на горе без обезпечение и започна печатницата да работи здраво,а първата банка как гръмна (първа частна банка),гръмна доста интересно,появиха се по телевизора еди ора и казаха че пчб има грижи (а има грижи,защото държавата поиска рефинансиране от неколко милиарда) и като казаха така,хората с влогове се юрнаха да си ги теглят,няма банка в света която да отцелее,ако всички дребни вложители отидат да си земат парите в рамките на месец...и така започна...ама това е друга тема...
А защо се преебаха предприятията,има неколко човека които трябваше да закрият тея предприятия за да не работят,абе,а бтк що се продаде за 10 милиона,като само кабелите струват толкова...
Абе заеби

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 16 Дек 2010, 20:24

Е аз го писах с нея ...то е ясно че е шега!

Емо,
Костов все пак е добър икономист ...

Елизар74,
подкрепям всяка дума която си написал.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 17 Дек 2010, 11:00

klintan66 написа:Е аз го писах с нея ...то е ясно че е шега!

Емо,
Костов все пак е добър икономист ...

.

Именно де,то некой тъпан нема да направи толкова фирми и да е милионер (ако не е и милиардер),требе добре да смета,само не знам що толкова кълне червените...като беше преподавател по социалистическа икономика на страните от сив,както и че беше член на бкп...ама и той си изгуби книжката като софиански....който пък беше на 8 ми район на консомола...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Дек 2010, 11:07

BMW_RIDER написа:Скиса, относно данъците. Наистина нашия % - 10 е нисък. Като цяло данъците не са високи с изключение на акциза върху горивата и патентния данък. Но системата е тъпо замислена. Представи си ,че си собственик на предпиятие или фирма. Имаш 10 % корпоративен данък върху печалбата на предприятието. После пък имаш 10% за тройте лични доходи.

не разбирам какво имаш предвид - http://www.google.com/search?q=corporat ... e+taxation
не е уникално за българия ?

данъците и аз съм съгласен, че са много ниски в бг и пак не можем да докараме инвестиции... определено има някакъв проблем, но не е там.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата