Кои са най здравите коли за българските пътища?
Модератор: Общи модератори
- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
Re: Кои са най здравите коли за българските пътища?
голф 2 е корава машинка 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Само да кажа на колегите дето са посочили БМВ...
БМВ трябва да се купува само ново и докато е в гаранция и макс 2-3 години по-късно може да се нарече здрава,после за нищо не става,може би изключение правят по-старите БМВ та ,преди 95 та година...
Ще кажете че това е премиум марка-добре,ми мерцедес да не е нек'в буклук,имам поне 2 ма приятели дето имат и БМВ и мерцедес и са категорични по въпроса,БМВ е страхотен автомобил,но страшно чуплив,мерцедес е страхотен автомобил..няма "НО"...
Даже писах на немската централа на БМВ за съпътващите проблеми с моят автомобил,от там препратиха писмото на българската централа и един господин,наистина страшно вежлив и отзивчив ми сподели каква е ситуацията,а тя е следната:
Кола или нова или от премиум селекшъна на БМВ,за всичко само в БМВ да се прави че дори и водата в чистачките и едва тогава могат да ми споделят дали един автомобил е качествен,освен това ми каза че БМВ са претенциозни автомобили и трябва да се карат внимателно,тъй като моят автомобил не е обслужван в техният сервиз,а в други,дори и да са най-добрите на света,те не могат да направят каквито и да е обяснения...
Естествено му споделих и факта че в оторизираните сервизи на БМВ ,цените не са в синхрон с българските възможности и стандарт и че ако ги направят адекватни на българските стандарти,опашката за сервизиране ще почва от входа на софия на цариградско шосе...
Както и да е,просто в темата трябва да се вземе и в предвид и непретенциозността на автомобила към обслужващият сервиз...
За сега японските са напред...въпреки че старите дизайни ми по-харесваха...
БМВ трябва да се купува само ново и докато е в гаранция и макс 2-3 години по-късно може да се нарече здрава,после за нищо не става,може би изключение правят по-старите БМВ та ,преди 95 та година...
Ще кажете че това е премиум марка-добре,ми мерцедес да не е нек'в буклук,имам поне 2 ма приятели дето имат и БМВ и мерцедес и са категорични по въпроса,БМВ е страхотен автомобил,но страшно чуплив,мерцедес е страхотен автомобил..няма "НО"...
Даже писах на немската централа на БМВ за съпътващите проблеми с моят автомобил,от там препратиха писмото на българската централа и един господин,наистина страшно вежлив и отзивчив ми сподели каква е ситуацията,а тя е следната:
Кола или нова или от премиум селекшъна на БМВ,за всичко само в БМВ да се прави че дори и водата в чистачките и едва тогава могат да ми споделят дали един автомобил е качествен,освен това ми каза че БМВ са претенциозни автомобили и трябва да се карат внимателно,тъй като моят автомобил не е обслужван в техният сервиз,а в други,дори и да са най-добрите на света,те не могат да направят каквито и да е обяснения...
Естествено му споделих и факта че в оторизираните сервизи на БМВ ,цените не са в синхрон с българските възможности и стандарт и че ако ги направят адекватни на българските стандарти,опашката за сервизиране ще почва от входа на софия на цариградско шосе...
Както и да е,просто в темата трябва да се вземе и в предвид и непретенциозността на автомобила към обслужващият сервиз...
За сега японските са напред...въпреки че старите дизайни ми по-харесваха...
Е.Димитров написа:...

www.bmwпрофесори-bg.net
- speedmaniac
- младши ентусиаст
-
speedhokk написа:Аз съм останал с добро впечатление от стария ми мерцедес 190. Никакви грижи не ми е създаваше. Един акумулатор, 2 комплекта гуми, масла и филтри са единствените неща които съм купувал за около 4 години експлоатация. Газовата уредба също не ми е правела въртели.
Мерцедес 190D e това е вечния автомобил... Имаме такъв набор 1985г, сменяни са само консумативи за 300 000 км. В момента е в перфектно здраве за възрастта си, и ще изкара още толкова години при добра поддръжка...

...E36 Rulzzz...
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E
Момчета , много правилно сте го казали.Евала че някой дори го осъзнават това.Тъпо ми е (въпреки че не карам БМВ), но виждам за какво иде реч и за съжаление са далеч от надеждни автомобили, каквито наистина бяха допреди 10-на години и млако повече.Е Димитров - много правилно си го казал само не знам защо мислиш че Мерц са по-коли от БМВ като говорим за надеждност.За съжаление и при тях това вече е мит.Нямат нищо общо със старите корави машини (то коя марка има вече).За да караш такъв автомобил вярно трябва да е нов иначе риска е супер голям.И на мен ми харесват БМВ - усещането з аконтрол което дават е неповторимо.Звука на мотора е невероятен.Но ако имах 100к. може би бих си взел Лексус, не който и да било немски премиум.А на колегата който няколко поста преди мен беше описал че си кара е34 по черни пътища и сменял чат пат части.Ами колега ако караше Пежо 406,Ауди А4,Цитроен и другите подобни по тези същите пътища щеше да направиш поне 3 пъти повече разходи за предници и окачване.Продължавам да твърдя че няма вече втори автомобили като W124 и Е34 за съжаление фирмите нямат изгода д аправят толкова здрави машини като тях които да съчетават комфорт и здравина-тука бих добавил и Ауди 100 Ц4 също невероятна кола за мен, като изключим 2,5 дизела.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
nov написа:Момчета , много правилно сте го казали.Евала че някой дори го осъзнават това.Тъпо ми е (въпреки че не карам БМВ), но виждам за какво иде реч и за съжаление са далеч от надеждни автомобили, каквито наистина бяха допреди 10-на години и млако повече.Е Димитров - много правилно си го казал само не знам защо мислиш че Мерц са по-коли от БМВ като говорим за надеждност.За съжаление и при тях това вече е мит.Нямат нищо общо със старите корави машини (то коя марка има вече).За да караш такъв автомобил вярно трябва да е нов иначе риска е супер голям.И на мен ми харесват БМВ - усещането з аконтрол което дават е неповторимо.Звука на мотора е невероятен.Но ако имах 100к. може би бих си взел Лексус, не който и да било немски премиум.А на колегата който няколко поста преди мен беше описал че си кара е34 по черни пътища и сменял чат пат части.Ами колега ако караше Пежо 406,Ауди А4,Цитроен и другите подобни по тези същите пътища щеше да направиш поне 3 пъти повече разходи за предници и окачване.Продължавам да твърдя че няма вече втори автомобили като W124 и Е34 за съжаление фирмите нямат изгода д аправят толкова здрави машини като тях които да съчетават комфорт и здравина-тука бих добавил и Ауди 100 Ц4 също невероятна кола за мен, като изключим 2,5 дизела.
Точно 2.5 дизела, 5така е страшно корав мотор, както и дава невероятно нисък разход като се има в предвид колко голяма кола е А6 (визивам ц4 купето)...

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Всичко много хубаво, ама от споменатите до тук автомобили, то половината вече са за музея.
Може би автора трябваше да даде ограничение. Например автомобили произвдедени след 1997г.
Може би автора трябваше да даде ограничение. Например автомобили произвдедени след 1997г.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
sobiss написа:Всичко много хубаво, ама от споменатите до тук автомобили, то половината вече са за музея.
От кога коли преди 1997 са за музея? Я направи статистика колко хора карат изобщо коли след 1997 ( броим и Дачиите за коли ! ) и ще се изненадаш от числото

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
alX3m написа:Той сигурно щото кара Йем43 от 98ма, та за тва
Ти за Йем от 98ма досега не беше ли чувал...

- I.Stefanov
- Потребител
-
- Кара: E91 facelift
Карах Опел вектра А 1.6ми и 120 000 км. съм и навъртял само масло и шарнири сменях 

- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
Е.Димитров написа:Само да кажа на колегите дето са посочили БМВ...
БМВ трябва да се купува само ново и докато е в гаранция и макс 2-3 години по-късно може да се нарече здрава,после за нищо не става,
по принцип почти винаги съм съгласен с колегата, но в случая... по скоро не.
новите мерцове също дават много проблеми. новите бмв-та- ми те преди да станат на 2е години са прекарали повече време по сервизите, отколкото по пътищата. винаги ще ми останат любима марка, ама някак си е тъпо да дадеш 80 к евро за Х5, и той секи месец да се чупи и дава ядове.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
akula написа:Е.Димитров написа:Само да кажа на колегите дето са посочили БМВ...
БМВ трябва да се купува само ново и докато е в гаранция и макс 2-3 години по-късно може да се нарече здрава,после за нищо не става,
по принцип почти винаги съм съгласен с колегата, но в случая... по скоро не.
новите мерцове също дават много проблеми. новите бмв-та- ми те преди да станат на 2е години са прекарали повече време по сервизите, отколкото по пътищата. винаги ще ми останат любима марка, ама някак си е тъпо да дадеш 80 к евро за Х5, и той секи месец да се чупи и дава ядове.
Е то не е само БМВ или мерц. Вече всички марки правят "чупливи" коли, никой не прави яки машини които могат да се карат дълго време. То не бяха заяжданията на педала на газта при тойота, не работещата система за известяване на препятствия на волво и на мерц, колко срам браха в youtube, "неиздържащи на напрежението" и впоследствие запалени ферарите, ламбота и т.н.. Струва ми се че ги правят вече колкото да издържат гаранционния период +- още някоя друга годинка и нататък вече на късмет кой как се оправи.

sobiss написа:alX3m написа:Той сигурно щото кара Йем43 от 98ма, та за тва
Ти за Йем от 98ма досега не беше ли чувал...
Нещо тебе не моа те чуя

лошото е че марки като опел и фолксваген се оказаха доста по здрави от баварците, явно хубавите коли не са за България, искат си и хубави пътища 

www.bmwпрофесори-bg.net