кво ви прави щасливи, парите или работата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: кво ви прави щасливи, парите или работата

Мнение от Сондьора » 06 Яну 2011, 16:36

Що пък кюри да е открил пеницилина..и не е случайно ми от мързел...то и еволюцията ни не е от амбиция ми пак от мързел...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 06 Яну 2011, 16:36

ми което ще да е открила! сигурно е радия ,щото е умрела от него! ебати късмета!
ма въпроса е ,че са се мъчили ,бъхтали ,гонили са си плановете и са мечтали и са поставяли цели и верно , че в един момент може и късмет да е станало нещо ,ма ако не са били преди това другите фактори късмет ако ще с тонове да се е лял е нямало да стане нищо.....
п.с. а да бе! чекай ти да е само от мързел еволюцията!!! ако не се е амбицирал некой да иска нещо и да копа да го постигне -чекай ти еволюция!

Потребител
Аватар
Кара: хората да се усмихват...

Мнение от Redemption » 06 Яну 2011, 16:41

SKISA написа:изобщо не ти вденах асоцияцията с едисон....!
точно тва ти казват младежите ,че бъхтат и не чакат на късмет!
едисон също е бъхтал, и кюри е бъхтала и верно случайно и за късмет е уцелила пеницилина ,ма ако не е бъхтала немаше изобщо да има нужда от късмет да го уцели.....

Не се заяждам...но Кюри няма нищо общо с пеницилина. Открива полония и радия. Пак казвам поправката не е с лоши мисли. :)
Изображение
^^^^^^^^^^^^Изображение^^^^^^^^^^^^^

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 06 Яну 2011, 16:43

SKISA написа:ми което ще да е открила! сигурно е радия ,щото е умрела от него!

Това за един мързеливец като мен хич не звучи стимулиращо за работа :mrgreen:
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар

Мнение от SKISA » 06 Яну 2011, 16:48

saleen написа:
SKISA написа:ми което ще да е открила! сигурно е радия ,щото е умрела от него!

Това за един мързеливец като мен хич не звучи стимулиращо за работа :mrgreen:

па що не го е кръстила "кюрий" ми така само ме обърква.... :mhihi: никога немаше да сбъркам ако си го беше кръстила на нея.....
то зависи кой за кво се бори! ако се бориш да пишат за тебе след 200г у форумите и да ти споменават името-треа си мъртъв задължително!! иначе не става...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 06 Яну 2011, 16:52

Мързяло ни е да копаме, за тва и сме еволюирали....
То и Нютон ако не беше мързелувал под оная ябълка...
Архимед-е така си се е плацикал във ваната и хоп му светнал закона..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Яну 2011, 17:38

То така е измислена ,тоест открита радиацията-случайно с една фото фартия,май всички неща са случайни и на късмет
тефлона-пича е разрязал една бутилка празна от газ за да види к'во подрънква така-то се оказало тефлон
Микролъчите-минал пича покрай радар и му се стопил шоколада в панталона
Рьонтген....Тесла...колегите казаха за Архимед...

Потребител
Аватар
Кара: хората да се усмихват...

Мнение от Redemption » 06 Яну 2011, 18:05

Е.Димитров написа:То така е измислена ,тоест открита радиацията-случайно с една фото фартия,май всички неща са случайни и на късмет
тефлона-пича е разрязал една бутилка празна от газ за да види к'во подрънква така-то се оказало тефлон

Всичко добре...велики хора. Но те не са били мързели и глупаци,че изведнъж да им е светнало. Имали са знания на основата на, които са се сетили за какво става въпрос. А и не всеки може да направи такива велики открития. Говорим си за обикновените хора, за това колко труд полага всеки. На човек винаги му е нужен късмет и никога не е излишен. За това където има усърден труд, винаги има и късмет. Въпроса на цялата работа е, че човек не трябва да се задоволява с това което има и е постигнал.
Последна промяна Redemption на 06 Яну 2011, 23:11, променена общо 1 път
Изображение
^^^^^^^^^^^^Изображение^^^^^^^^^^^^^

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 06 Яну 2011, 18:22

Е.Димитров написа:То така е измислена ,тоест открита радиацията-случайно с една фото фартия,май всички неща са случайни и на късмет

С малката подробност, че никоя от тези случки не е кой знае колко уникална. И вероятно много подобни ситуации са се случвали на много други хора, които обаче не са имали необходимите знания и любопитство за да разберат какво точно е станало. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 06 Яну 2011, 19:11

Асер ,не го слушай батко ти Димитров. Той бачка доста и е бръснач в мозъка.
Щом си купил нова фиеста сам, значи си хванал правилната посока.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nigh7lif3 » 06 Яну 2011, 21:23

Joro17 написа:Щастлив ме прави усмивката на детето, когато му купя нещо с парите, изкарани за времето от 9.00-18.00.

:yes:

Аватар

Мнение от SKISA » 06 Яну 2011, 23:08

Redemption написа:....... че човек не трябва да се задоволява с това което има и е постигнал.

е в тва се крие еволюцията! искаш ли повече винаги се дърпа нагоре. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Яну 2011, 0:32

Е.Димитров написа:
steeN написа:тва за гугъл и стив джобс са откровенни глупости.
стив джобс никога не е бил програмист... а за познатите на основателите на гугъл, изкрай и ти доктурантура в станфорд, пък тогава мисли за познати ;)

Прав си,стиф джобс е мениджър и видео дизайнер а за основателите на гугъл-нали не само тези младежи са завършили станфорд и имат докторантура,първоначалният им капитал идва от един бизнесмен и то след проведен разговор до автомобил,чека за 100000 долара е подписан именно на предния капак на автомобила-не съм бил там,ама така говорят самите създатели на гугъл...

сългасен съм, че е илюзия, че повтарянето на събитията ще доведе до същият резултат, но това не значи, че трябва да се омаловажава труда на хора, които както и да го погледнеш пишат бъдещето в момента. само си представи за 1 месец да трябва да си начело на компания като гугъл и епъл... мисля, че много малко хора биха издържали да не говорим да вземат правилните решения. като се замисля дори и 1/1000 от това, което са направили ако може да достигне човек пак ще е адски много.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Яну 2011, 2:06

.. а аз чета чета мненията и нищо не вдявам. може да е защото съм проЗ(аик).

човек успява по два начина- къртовски (по-сигурен, но по-бавен) и моментен- карпе дием (я стане я не, но като стане е много по-бързо).

първия начин - щом си успял- всичко ти е наред. знаеш откъде си дошъл и какво ти е струвало да си там където си в момента защото си го постигнал с много труд. проблема е че докато успееш... често се оказваш закъснял с това което те радва в живота. в този вариант най-добре е да си харесваш работата защото.. иначе е много тежко.

втория начин- след като успееш започват проблемите. защото често не си дорасъл манталитетно за успеха. но истинския проблем е че втория начин болшинството от хората са си въобразили че се случва много по-често от колкото всъщност се случва.

та.. и двата начина имат своите проблеми които могат да ти отровят успеха.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Яну 2011, 2:22

т.е. излиза, че общо взето се бориш по първия начин, пък ако изкочи нещо по втория се приема за бонус. аз си мислех, че в темата става въпрос в общи линии "трябва ли работата да ти е хоби и да взимаш по-малко кинти или работата трябва да ти е само за да изкарваш кинти да се занимаваш с хобитата си", а не "как да вземем големите кинти и да управляваме света" (не че не може на някой тва да му е хобито де :D ).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата