за софия, софиянците и още нещо

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Re: за софия, софиянците и още нещо

Мнение от goguma » 25 Яну 2011, 12:18

TPAKTOP написа:Тук загубих ума и дума! :shock: Какви претенции имате за възпитание? До преди малко всички обясняваха как били като ангелчета и не си хвърляли боклуците по улиците а сега разправят как "момче удря момиче" :lol: Боже що мъка има по тоя свят Боже! Как така нито един софиянец не написа че живее в Дружба Люлин или надежда бе? Всички в Лозенец живели?! Що другите не се обаждат? Нет ли няма в тия квартали? :shock: Спомня ли си София преди години че била с малко коли? Ами спомняйте си я! Тогава за да купиш кола е била поръчвана от дядото и получавана от внука?! Какви задръствания искате да има? В София истинските софиянци били 200000 човека? Ами те само в Люлин и Младост са толкова които претендират че са такива! :shock: От прочетеното до тук разбрах че всички софиянци от форума са от Лозенец и че всички селяни си хвърляме боклуците по улиците и караме "голфове с черен дим"! Типична бакшишка история! Качваш се в таксито и един необезпаразитен човек ти обяснява как София се била напълнила със селяни и как те нямали друг вариант за работа! Ами да са учили бе ние селяните ли сме виновни че сме заемали местата по университетите? Ами явно да!
Пак ще се повторя проблема на София е липсата на инфраструктура от какъвто и да е тип! Ни метро ни хубави градски магистрали!

Ами ето, аз съм от Редута, не от Лозенец, и тука имаме нет, да знаеш. И понеже отваряш дума за университети - да, тук са най-много, факт. Но потресаващото е, защо идват хора от други големи градове с университети да учат тук? От моя курс в университета не повече от 10% сме от София, но при положение че същият университет съществува в още няколко града - Плевен, Пловдив, Варна, Стара Загора, защо имам толкова плевенчани, варненци, пловдивчани, старозагорци и от близките до тези градове други градове в курса!? Защо всички искат да са тук? Още повече, че никой не си отива след като веднъж е дошъл.

Явно около София витае някаква магия, която привлича хората, и аз не знам вече :dunno:

Nukem написа: тук тъкмо завършилите инженерчета от прованса са готови да работят за без пари и да драпат със зъби нокти само и само да са в Столицата!

Точно това е и един от основните проблеми, които и аз споменах.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 25 Яну 2011, 12:20

Аз нямам нищо против тия от провинцията които са в София. Айде хубаво всеки има право да учи и работи на място с повече переспектива(то па една переспектива). Ама едно ми е било винаги интересно - как като дойде някой от провинцията в София и за нема и 1-2 год става софиянец и си се чувства много добре, а пък ако от софия отидеш някъде по провинцията те гледат накриво. Спомням си като малък на една екскурзия в Сандански ни замеряха рейса с камъни.
Проблема на София е ,че се задръсти и то с хора които само искат да консумират. Неможе в една квартира да има 5 човека които си плащат(или не плащат) данъците в друг населено място да са тук. То София стана като една как беше приказката - "орташка кобила" всеки я язди никой не я гледа. Та всеки иска да работи и живее в София ама никой не иска да направи нещо по въпроса тя да е по хубав град.
Иначе, аз съм кореняк софиянец, даже незнам дали съм софиянец, щото Драгалевци не винаги е било към София. Ама и баща ми е от тука и дядо ми е от тука и пра-дядо ми е от тука и неговия дядо е оттука. Та местното население "шопи" как им вика Ачо ама хич не е цвете за мирисане, ако ще пред най миекащия от провинцията.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Яну 2011, 12:33

Ама то кой е казал че шопите сме убави хора-няма такова нещо,ама се дразня от некакви хора,дето са дошли в софия и на всичкото от горе-мразя софия-ме бегай си,уважавам хора дето са дошли някъде си и правят така да е добре,дали си си отишал на село и си направил една улица и си донесъл 10 кофи да се събира буклука или си дошъл в софия и си заградил градинката пред входа и си посадил некое цвете-то това е хубавото-разнообразие от хора (само да кажа-мангалите на са хора),обаче да дойдат хора,да цапат,да не правят нищо за благото и добре,да не правят нищо по добре от колкото да правят мизерии и после да ги слушам да ми обясняват колко мразили софия-те такива хора няма нужда и собственото им населено място...
А колегата дето вика че нещо било мръсно преди "демокрацията"-много ше ме извини ама въобще не беше така,защото улиците се миеха ако не след всеки дъжд,то поне веднъж месечно,гледах как водоноските минават и мият с маркучи,после минаваше една газка и събираха пясъка и калта дето бяха изринали...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 25 Яну 2011, 12:45

Nukem написа:... Пък и инженерите вече сме по-платени в провинцията отколкото в София, тук тъкмо завършилите инженерчета от прованса са готови да работят за без пари и да драпат със зъби нокти само и само да са в Столицата!

Да, наистина се забелязва някакво раздвижване на пазара на труда за инженерите в провинцията. Сега като дам критерии в джобса работата да е в София и страниците намаляват двойно, което си е добър прогрес. Но то си е доста логично, след като няма инженери в провинцията, че всички са останали в София е съвсем естествено да се дигне желаната заплата в провинцията и да падне тая в София... Което от своя страна супер много ме дразни, но такъв е живота, хората не си ценят труда никак...
Иначе по темата, от 2 годишен живея в София, далеч съм от кореняк, но смятам, че София е прекрасен град и ако хората живеещи в него малко си повишат обноските, културата и възпитанието ще започнем да живеем в наистина европейска столица. За жалост сме много далеч от тоя момент, понеже в България всички са болни от терикатлък без значение къде живеят. Просто целта е да не се преебеш да свършиш нищо за разцвета на града и държавата (разбирайте да си изхвърлиш боклука в кофата, да си направиш почистването пред блока, да си разринеш снега пред входа и още куп други безвъзмездни действия). Абе целия този преход и мутро-демокрацията еба мамата на възпитанието на хората, но какво да се прави, харесва си ми тук и ще търпя и ще правя каквото е правилно, за да е приятен града за живеене, а който свини най-вероятно просто е свиня : )
А и да вметна, че хората, които постоянно дават примери с чужбина най-вероятно не са имали сериозен досег с тамошната култура, за да разберат, че чужбина далеч не е такова цветущо място както се описва. И освен това гарите в почти всички градове са доста долнопробни и пълни с утрепки и наркомани, така че примерите с чужбина не винаги са уместни...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 25 Яну 2011, 12:56

Ще мине време докато се усетим, че могат да се направят повече пари в провинцията, отколкото в София ... Хората идват за пари и за нищо друго и може би се мислят за успели като са събрали 1000 лева да предплатят 2 наема и са се махнали от родните места. Щото рийш ли тука е парата и целата чалга. Колегата Стийн каза, че София е с най-ниската безработица ... ама не Севлиево е с най-ниската, благодарение на Видима.

Малко да кажа и за тези дразги измежду кварталите. Живея в Дружба от 15 години, преди това 7 години живях в Красна поляна, а 5 дни преди това се родих в Плевен. Какво и е на Дружба? Да се метна горе в Младост и да влизам и излизам по 1 час ли? Иначе Лозенец е много престижно ... няма що. Няма ли някой да живее и в Изток? Забелязал съм, че точно хората, които живеят в Изток и Лозенец най-много плюят хората от прованса. Само да не се обидят сега ...

Има и софиянци, които са за бой има и хора от прованса, които са за бой. Всяко стадо си има черни овци. В София всичко е ок, като изключим мръсотията, селянията и задръстванията и още няколко неща. Ама трябва поне 2 пъти в месеца да се мръдва за по 2-3 дни почивка.

И всички идват за пари, не за работа, а за пари и сега ако някой ми каже "Не ми трябват пари, те не са важни". Ми точно най-важни са след здравето, а в някои случаи и преди здравето, но това е друг въпрос. Също и по тази причина, който не му се получи в София бяга в чужденеция на следващото стъпалце.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 25 Яну 2011, 13:06

goguma написа:Ами ето, аз съм от Редута, не от Лозенец, и тука имаме нет, да знаеш. И понеже отваряш дума за университети - да, тук са най-много, факт. Но потресаващото е, защо идват хора от други големи градове с университети да учат тук? От моя курс в университета не повече от 10% сме от София, но при положение че същият университет съществува в още няколко града - Плевен, Пловдив, Варна, Стара Загора, защо имам толкова плевенчани, варненци, пловдивчани, старозагорци и от близките до тези градове други градове в курса!? Защо всички искат да са тук? Още повече, че никой не си отива след като веднъж е дошъл.

Явно около София витае някаква магия, която привлича хората, и аз не знам вече :dunno:

Nukem написа: тук тъкмо завършилите инженерчета от прованса са готови да работят за без пари и да драпат със зъби нокти само и само да са в Столицата!

Точно това е и един от основните проблеми, които и аз споменах.

Абе какъв е тоя въпрос "Защо хората идват да учат в София"? Ами защо има българи които отиват да учат в чужбина? Вярвам че ако си отговориш на тоя въпрос ще разбереш и отговора на зададения от теб въпрос! Вярно е че има такива които идват да "учат" тук с цел да си намерят някаква работа каквато и да е! Но има хора които наистина са дошли да развият разни науки и идеи които за съжаление не може да развият в друг град! Ако се замислите дали вашата работа или бизнес да ли би съществувала ако нас ни нямаше отговора щеше да е НЕ! Или казано по нашенски нье! Как може да твърдите че ние ви цапаме града като ако се разровя във форума ще открия стотици теми за "Колата ми не работи като хората" с отговор "Ами махни катализатора". Дали се замисляте като правите тази интервенция? Имали човек във форума въобще който да си е сменял оригиналния катализатор? Най-лесно е да се обвини някой друг за собствените комплекси! "Ами не мога да си намеря добре платена работа" отговор "Ами те провинциалистите са виновни че идват да работят за по-малко пари"! Ами това е най-лесния начин да се бяга от отговорност! Ами развийте бизнес като смятате че е лесно! Все ще има някоя сфера в която селска ръка не е е намесила! Защото накрая като се тегли чертата ще се окаже че аз селянчето съм платил повече данъци от колкото цялата ви рода до 9-то коляно! И аз се дразня на хора които не си плащат данъците тук но и аз имам правото да се нарека гражданин на София като съм коректен към самия град! Има и друго решение - Да се измести столицата! Сащ, Бразилия, Турция сега дори и Русия го обмислят защото това е единственото решение! Тогава притока на хора ще се измести и нещата в София ще се нормализират! И пак казвам София е недомислена като инфраструктура! Кайро е население от 25 милиона души но вместо да се оплакват хората постоянно строят нещо! Който е ходил ще знае! Няма такива хвалби "Построихме 5 км отсечка на околовръстното". Това се смешни неща защото наистина се строят огромни градски магистрали и като нямат място вече по земята ги строят на втори етаж!!!! Ама българския народ за това ще се затрие - от омраза към другия!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от goguma » 25 Яну 2011, 13:26

TPAKTOP написа:Абе какъв е тоя въпрос "Защо хората идват да учат в София"? Ами защо има българи които отиват да учат в чужбина? Вярвам че ако си отговориш на тоя въпрос ще разбереш и отговора на зададения от теб въпрос! Вярно е че има такива които идват да "учат" тук с цел да си намерят някаква работа каквато и да е! Но има хора които наистина са дошли да развият разни науки и идеи които за съжаление не може да развият в друг град! Ако се замислите дали вашата работа или бизнес да ли би съществувала ако нас ни нямаше отговора щеше да е НЕ! Или казано по нашенски нье! Как може да твърдите че ние ви цапаме града като ако се разровя във форума ще открия стотици теми за "Колата ми не работи като хората" с отговор "Ами махни катализатора". Дали се замисляте като правите тази интервенция? Имали човек във форума въобще който да си е сменял оригиналния катализатор? Най-лесно е да се обвини някой друг за собствените комплекси! "Ами не мога да си намеря добре платена работа" отговор "Ами те провинциалистите са виновни че идват да работят за по-малко пари"! Ами това е най-лесния начин да се бяга от отговорност! Ами развийте бизнес като смятате че е лесно! Все ще има някоя сфера в която селска ръка не е е намесила! Защото накрая като се тегли чертата ще се окаже че аз селянчето съм платил повече данъци от колкото цялата ви рода до 9-то коляно! И аз се дразня на хора които не си плащат данъците тук но и аз имам правото да се нарека гражданин на София като съм коректен към самия град! Има и друго решение - Да се измести столицата! Сащ, Бразилия, Турция сега дори и Русия го обмислят защото това е единственото решение! Тогава притока на хора ще се измести и нещата в София ще се нормализират! И пак казвам София е недомислена като инфраструктура! Кайро е население от 25 милиона души но вместо да се оплакват хората постоянно строят нещо! Който е ходил ще знае! Няма такива хвалби "Построихме 5 км отсечка на околовръстното". Това се смешни неща защото наистина се строят огромни градски магистрали и като нямат място вече по земята ги строят на втори етаж!!!! Ама българския народ за това ще се затрие - от омраза към другия!

Въпросът ми беше съвсем коректен, и не ми отговори на него. При положение че има АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ университети, предлагащи същите условия, в родните градове, защо се идва тук? Отделно за мръсотията е ясно, че прасето ще си е прасе навсякъде, но е факт, че всеки цапа повече когато е на чуждо място - и това е неуспоримо! И не ми извъртай към заучените лафове за злоба и омраза - не съм проявил такава в нито един от постовете си!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Яну 2011, 13:34

защо идвали хората да учат в софия... ми щото там са най-добрите университети и най-добрите преподаватели в българия.
другите университети 99% са абсолютна пародия. единствено американския в благоевград...

а бе севлиево... стига глупости ;) не се излагайте ;)
бях пуснал тема дори. http://forum.bmwpower-bg.net/viewtopic. ... 21&start=0

http://money.ibox.bg/news/id_252175413

март 2010... не е по-различно положението от тогава.

Топ 5 на най-ниска безработица:
- София-град - 3.47%;
- Габрово - 7.26%;
- Бургас - 7.35%;
- Варна - 8.39%;
- Стара Загора - 8.18%.

Топ 5 на най-висока безработица:
- Смолян - 18.11%;
- Търговище - 17.52%;
- Монтана - 16.47%;
- Шумен - 16.13%;
- Разград - 15.98%.

Около средните стойности за равнището на безработица са в следвните области:
- Хасково - 10.33%;
- Велико Търново - 10.44%;
- Русе - 10.46%.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 25 Яну 2011, 13:46

goguma написа:
TPAKTOP написа:Абе какъв е тоя въпрос "Защо хората идват да учат в София"? Ами защо има българи които отиват да учат в чужбина? Вярвам че ако си отговориш на тоя въпрос ще разбереш и отговора на зададения от теб въпрос! Вярно е че има такива които идват да "учат" тук с цел да си намерят някаква работа каквато и да е! Но има хора които наистина са дошли да развият разни науки и идеи които за съжаление не може да развият в друг град! Ако се замислите дали вашата работа или бизнес да ли би съществувала ако нас ни нямаше отговора щеше да е НЕ! Или казано по нашенски нье! Как може да твърдите че ние ви цапаме града като ако се разровя във форума ще открия стотици теми за "Колата ми не работи като хората" с отговор "Ами махни катализатора". Дали се замисляте като правите тази интервенция? Имали човек във форума въобще който да си е сменял оригиналния катализатор? Най-лесно е да се обвини някой друг за собствените комплекси! "Ами не мога да си намеря добре платена работа" отговор "Ами те провинциалистите са виновни че идват да работят за по-малко пари"! Ами това е най-лесния начин да се бяга от отговорност! Ами развийте бизнес като смятате че е лесно! Все ще има някоя сфера в която селска ръка не е е намесила! Защото накрая като се тегли чертата ще се окаже че аз селянчето съм платил повече данъци от колкото цялата ви рода до 9-то коляно! И аз се дразня на хора които не си плащат данъците тук но и аз имам правото да се нарека гражданин на София като съм коректен към самия град! Има и друго решение - Да се измести столицата! Сащ, Бразилия, Турция сега дори и Русия го обмислят защото това е единственото решение! Тогава притока на хора ще се измести и нещата в София ще се нормализират! И пак казвам София е недомислена като инфраструктура! Кайро е население от 25 милиона души но вместо да се оплакват хората постоянно строят нещо! Който е ходил ще знае! Няма такива хвалби "Построихме 5 км отсечка на околовръстното". Това се смешни неща защото наистина се строят огромни градски магистрали и като нямат място вече по земята ги строят на втори етаж!!!! Ама българския народ за това ще се затрие - от омраза към другия!

Въпросът ми беше съвсем коректен, и не ми отговори на него. При положение че има АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ университети, предлагащи същите условия, в родните градове, защо се идва тук? Отделно за мръсотията е ясно, че прасето ще си е прасе навсякъде, но е факт, че всеки цапа повече когато е на чуждо място - и това е неуспоримо! И не ми извъртай към заучените лафове за злоба и омраза - не съм проявил такава в нито един от постовете си!

Значи ти въобще не ме разбра какъв отговор съм ти дал! Защо има хора които отиват да учаат металургия в Швеция а не в ХТМУ-София? Защото качеството на образованието е различно! :yes: Различно е все едно да завъшиш Право в Йеил вместо в СУ! И тогава на много повече места ще те признават! И също така не можеш да обвиниш някой че не си е седял в София а е бягал да учи в чужбина! Това е разликата и то не толкова до качеството на образованието колкото до самия престиж че си го изкарал там! Има огромна разлика и се надявам да ме разбереш! Същата е разликата и в ТУ - Русе и ТУ - София! Защото в София са по-добрите специалисти! Не е тайна че един преподавател в университет не се изхранва само от държавната си заплата! А това за условията е пълен абсурд! :shock: Дори не мога да се наема да го коментирам все едно да кажеш че НБУ е със същата техника като в държаван университет?! А тук в София има повече проекти което значи допълнително КЕШ! Следователно по-квалифицирания преподавател е тук а не в Русе!
Моля русенци да не се обиждат просто това го дадох за пример иначе на всякъде обстановката е такава!
Ами реално за боклука не е факт това което си написал!!! Това си е възпитание и законодателство! ЗАщото тези които са ходили в други държави не си хвърлят фасовете и боклука където си искат! И нищо не извъртам а това си е чистата истина! Обвиняваш други хора при положение че всички сме виновни! Ето ходилисте да се биете в Студентски град. Защо сте били там нали сте много погнусени? Ами съгласен съм че там е някакъв тотален Содом и Гомор но все пак има и хора които са дошли да учат! Ти оценяваш цяла общност по действията на няколко души! Това не е правилно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от goguma » 25 Яну 2011, 14:05

TPAKTOP написа:Значи ти въобще не ме разбра какъв отговор съм ти дал! Защо има хора които отиват да учаат металургия в Швеция а не в ХТМУ-София? Защото качеството на образованието е различно! :yes: Различно е все едно да завъшиш Право в Йеил вместо в СУ! И тогава на много повече места ще те признават! И също така не можеш да обвиниш някой че не си е седял в София а е бягал да учи в чужбина! Това е разликата и то не толкова до качеството на образованието колкото до самия престиж че си го изкарал там! Има огромна разлика и се надявам да ме разбереш! Същата е разликата и в ТУ - Русе и ТУ - София! Защото в София са по-добрите специалисти! Не е тайна че един преподавател в университет не се изхранва само от държавната си заплата! А това за условията е пълен абсурд! :shock: Дори не мога да се наема да го коментирам все едно да кажеш че НБУ е със същата техника като в държаван университет?! А тук в София има повече проекти което значи допълнително КЕШ! Следователно по-квалифицирания преподавател е тук а не в Русе!
Моля русенци да не се обиждат просто това го дадох за пример иначе на всякъде обстановката е такава!
Ами реално за боклука не е факт това което си написал!!! Това си е възпитание и законодателство! ЗАщото тези които са ходили в други държави не си хвърлят фасовете и боклука където си искат! И нищо не извъртам а това си е чистата истина! Обвиняваш други хора при положение че всички сме виновни! Ето ходилисте да се биете в Студентски град. Защо сте били там нали сте много погнусени? Ами съгласен съм че там е някакъв тотален Содом и Гомор но все пак има и хора които са дошли да учат! Ти оценяваш цяла общност по действията на няколко души! Това не е правилно!

Значи явно и ти не ми четеш правилно постовете :mhihi: Разликата между университетите вътре в България няма нищо общо с разликата Български-чуждестранни. Но тук правилно загатваш, че за някои хора е по-важно и престижно да са завършили в София, отколкото другаде, при положение че разликата в обучението в някои случаи е минимална. И не е вярно че тук са по-квалифицирани като цяло кадрите. Факт е, че баш-специалистите са тук, но дойдоха и много пишман-специалисти, които подкопават работата, и като цяло нивото става средно. И това с НБУ не е адекватен пример. Аз говоря за еднакви, държавни университети в различни градове. Няма място за сравнение частен-държавен. А и колко хора ще плащат 2-3 хиляди лева годишна такса в НБУ? То пък аз като съм в държавен, не че не плащам 1000 на година...

И никой не обвинявам. Всичките ми мнения са обективни, никъде не съм наругал или обидил някого. Всичко което казвам е видяно лично и преживяно. Ни най-малко не съм ходил в студентски град за да търся с кой да се сбия. Нито сме се били в този случай, беше само един от компанията, и не беше бой. Друг е въпросът че няма случай да съм ходил в студентски град и да не е имало мелета. Но като човек иска да отиде на дискотека има ли избор? Има 5 дискотеки в центъра - БИАД, Син Сити, Версай и т.н. да не ги изброявам, които са писнали на всички, и останалите са в студентски. Значи аз нямам избор - трябва да отида в студентски ако искам дискотека. И е факт че съм погнусен тотално от тази част на София - там не може да се нарече място за студенти, там е някакъв бардак, просто отвратително. Поради тази причина гледам да не стъпвам повече от 1-2 пъти годишно там.

:bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Яну 2011, 14:17

извинявай, но си много далече от нещата с университетите.
университета не е само програма, а преподаватели, контакти...
за софия... едно е да ти преподава тоя дето е писал учебника, друго е някой дето го препрочита.
реален пример мога да ти дам... едно е "компютърно право" да ти го преподава най-добрия адвокат в българия, друго е някакъв паляк дето е прочел няколко пъти законите.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 25 Яну 2011, 14:25

ето един филм за нашето градче...

http://www.youtube.com/watch?v=2oUwgGLi ... r_embedded

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 25 Яну 2011, 14:38

goguma написа:Значи явно и ти не ми четеш правилно постовете :mhihi: Разликата между университетите вътре в България няма нищо общо с разликата Български-чуждестранни. Но тук правилно загатваш, че за някои хора е по-важно и престижно да са завършили в София, отколкото другаде, при положение че разликата в обучението в някои случаи е минимална. И не е вярно че тук са по-квалифицирани като цяло кадрите. Факт е, че баш-специалистите са тук, но дойдоха и много пишман-специалисти, които подкопават работата, и като цяло нивото става средно. И това с НБУ не е адекватен пример. Аз говоря за еднакви, държавни университети в различни градове. Няма място за сравнение частен-държавен. А и колко хора ще плащат 2-3 хиляди лева годишна такса в НБУ? То пък аз като съм в държавен, не че не плащам 1000 на година...

И никой не обвинявам. Всичките ми мнения са обективни, никъде не съм наругал или обидил някого. Всичко което казвам е видяно лично и преживяно. Ни най-малко не съм ходил в студентски град за да търся с кой да се сбия. Нито сме се били в този случай, беше само един от компанията, и не беше бой. Друг е въпросът че няма случай да съм ходил в студентски град и да не е имало мелета. Но като човек иска да отиде на дискотека има ли избор? Има 5 дискотеки в центъра - БИАД, Син Сити, Версай и т.н. да не ги изброявам, които са писнали на всички, и останалите са в студентски. Значи аз нямам избор - трябва да отида в студентски ако искам дискотека. И е факт че съм погнусен тотално от тази част на София - там не може да се нарече място за студенти, там е някакъв бардак, просто отвратително. Поради тази причина гледам да не стъпвам повече от 1-2 пъти годишно там.

Ами аз не съм тук за да се караме! :bchug: Но все пак ако искаш може да пуснем една тема "Кой е най-добрия икономически университе в България" и ще видиш колко хора ще кажат УНСС и колко свищовския! Отделно какви лектори преподават на едното място и какви на другото! Просто наистина не визждам база за сравнение! :shock: Разлика има на всякъде и то огромна!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от goguma » 25 Яну 2011, 14:47

steeN написа:извинявай, но си много далече от нещата с университетите.
университета не е само програма, а преподаватели, контакти...
за софия... едно е да ти преподава тоя дето е писал учебника, друго е някой дето го препрочита.
реален пример мога да ти дам... едно е "компютърно право" да ти го преподава най-добрия адвокат в българия, друго е някакъв паляк дето е прочел няколко пъти законите.

TPAKTOP написа:Ами аз не съм тук за да се караме! :bchug: Но все пак ако искаш може да пуснем една тема "Кой е най-добрия икономически университе в България" и ще видиш колко хора ще кажат УНСС и колко свищовския! Отделно какви лектори преподават на едното място и какви на другото! Просто наистина не визждам база за сравнение! :shock: Разлика има на всякъде и то огромна!

Че кой е казал че трябва да се караме? Просто спорим, а в спора се ражда истината :winky: Виждам че споделяте еднакво мнение - може и така да е. Но за моя университет съм убеден че разликата не е толкова фрапантна.

pampo написа:ето един филм за нашето градче...

http://www.youtube.com/watch?v=2oUwgGLi ... r_embedded

Гледал съм го, страхотно е :clap: :clap:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 25 Яну 2011, 15:00

^ Нали, а аз попаднах точно днес на него, доста парадоксално : )
Забравете този безсмислен спор София-провинцията. И бъдете позитивни : )

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата