Всеки пети с 5 лв. на ден

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Re: Всеки пети с 5 лв. на ден

Мнение от TPAKTOP » 01 Мар 2011, 10:27

Alpina_fanatic написа:
TPAKTOP написа::lol: :lol: Каква полиция бе колега?! :mhihi: ПОЗИЦИЯ написах! Ако не ми беше изтрил цитата можеше да го провериш! :mhihi: :bchug:

Охх, нали говориш за някаква "гражданска позиция" и други бла бла бла...Аз се опитах да ти кажа, че МВР следва да си върши перфектно раотата с този бюджет и числен състав...

п.с.Няма объркване, но явно трябва да пиша по-просто и буквално :paranoid:

Ами пиши бе! Не всички може да следим твоята мисъл! Язе съм прост и заради това за другите не знам!
Не знам какъв е бюджета на МВР ама работата си я вършат по-добре от преди! Заплатите не са им вдигани ти ревеш какъв им е бюджета?! Не виждаш ли по колко обира стават на ден в днешно време? Да взимат си рушвети ама вече и работа вършат! И според теб какъв трябва да им е бюджета?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 01 Мар 2011, 11:57

Alpina_fanatic написа:Поради липсата на синдикати в България и силата на олигарсите сме я фтасали с МРЗ под прага на бедноста

Бате, у щатите да ти кажа - синдикати нема и НИКОГА не е имало! ;)
И се чудя що ли там са най-добре мамка му стара?! :?:
Да не би щото бачкат яко, а не мрънкат? ;)

ПС Иначе и в САЩ има прошляци дето спят под мостовете и псуват държавата - ама те са малцинство :idea:

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 01 Мар 2011, 12:10

flame написа:Да не би щото бачкат яко, а не мрънкат? ;)

За да бачкаш ЯКО трябва да има стимули - материални, морални, социални...Те не бачкат, защото "така трябва", а защото са материално общество и иска нова кола, нова къща, нова жена... :P
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 01 Мар 2011, 13:00

Alpina_fanatic написа:

За да бачкаш ЯКО трябва да има стимули - материални, морални, социални...Те не бачкат, защото "така трябва", а защото са материално общество и иска нова кола, нова къща, нова жена... :P

И как са го постигнали?! С протести?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 01 Мар 2011, 13:52

flame написа:Бате, у щатите да ти кажа - синдикати нема и НИКОГА не е имало! ;)

Това кои точно щати ? Защото ако става дума за САЩ, "голямата тройка" на американското автомобилостроене много ще се зарадва, че някак си им е отпаднала една грижа.
http://en.wikipedia.org/wiki/Labor_unions_in_the_United_States
http://en.wikipedia.org/wiki/United_Steelworkers
http://en.wikipedia.org/wiki/United_Auto_Workers
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 01 Мар 2011, 15:45

TPAKTOP написа:
Alpina_fanatic написа:

И как са го постигнали?! С протести?

И двамата сте прави :)

Вярно е, че трябват стимули - то без грам стимул... нямаш стимул да работиш ;)
Според мен самоусъвършенстването БИ ТРЯБВАЛО да е най-големият стимул за работа...
Ясно като бял ден е, че всеки би работил като луд за 10 хил. месечно, но не всеки би започнал на 100 лева с мисълта да стигне до 100 хил. лева...
А принципът "Те ни лъжат, че ни плащат - ние ги лъжем, че работим" е най-пагубният - щото цял живот минава в лъгане, мизерия и псуване на работодателя :kuku:

AGD написа:
flame написа:Бате, у щатите да ти кажа - синдикати нема и НИКОГА не е имало! ;)

Това кои точно щати ? Защото ако става дума за САЩ, "голямата тройка" на американското автомобилостроене много ще се зарадва, че някак си им е отпаднала една грижа.
http://en.wikipedia.org/wiki/Labor_unions_in_the_United_States

Ти с къв браузър си, щото на моя ей тва излиза като отворя горния линк ;)
American union membership in the private sector has in recent years fallen under 9% — levels not seen since 1932.

Аз тва го разбирам като "Над 91% от работещите в частния сектор в САЩ са си седнали на задниците и работят, вместо да членуват в синдикати и да се оплакват" :winky:

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 01 Мар 2011, 15:59

flame написа:Бате, у щатите да ти кажа - синдикати нема и НИКОГА не е имало! ;) :

Е аз нали това казвам! То и тук ги няма, а са нужни! Виж до къф хал сме го довели! :bchug:
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 01 Мар 2011, 17:15

темата от 5лв на ден е преминала в друго ,та и аз да кажа за "другото"....!

писал съм в подобни теми и съм защитавал тезата ,че наистина ,за да успее човек трябва да се напъне и да драпа...! в момента съм от страната на напъващите и трябва да ви кажа ,че хич, ама хич не изглежда толко лесно ,като да си от страната на имащите и работещите...! в смисъл - образованието ми е доста сериозно. за опита - да не говорим. работил съм на високи позиции, управлявал съм много хора. са дойде момент да позяпам в джобса...! очаквах да няма много предложения ,но има сравнително. говорим за неща ,в които наистина съм добър и квалифициран. пращам сиви-та....таратанци! нема никой! а съм убеден, че за тая позиция отговарям напълно и най-малкото трябва да ме викнат, па дали ще се разберем е друг въпрос...! също съм убеден, че за такава позиция с тоя опит и знания в софия в момента има максимум още трима без работа ,дето търсят. и познайте кво се оказа!?!? турих си чавка на мейла да ми връща кога е прочетено и на три места се оказа ,че са ми изтрили мейла без да го отворят!!!! не ,че не са харесали сиви-то или нещо ,а просто не са отворили мейла и директно са го изтрили! познайте дали "човешки ресурси" не си е подготвила некой неин човек за длъжността....!?!?
та не е само до образование и опит....! тука в БГ опира и до шмекерлък и да се пребориш с него...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 01 Мар 2011, 17:30

flame написа:Ти с къв браузър си, щото на моя ей тва излиза като отворя горния линк ;)
American union membership in the private sector has in recent years fallen under 9% — levels not seen since 1932.

Аз тва го разбирам като "Над 91% от работещите в частния сектор в САЩ са си седнали на задниците и работят, вместо да членуват в синдикати и да се оплакват" :winky:

Не си го разбрал съвсем, но това са подробности.
Виж как в твоя браузър се отваря поста ти заради, който пуснах линковете и после пак смело пиши "НИКОГА, НИКЪДЕ, НИКОЙ".
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 01 Мар 2011, 17:33

SKISA написа:писал съм в подобни теми и съм защитавал тезата ,че наистина ,за да успее човек трябва да се напъне и да драпа...! в момента съм от страната на напъващите и трябва да ви кажа ,че хич, ама хич не изглежда толко лесно ,като да си от страната на имащите и работещите...! в смисъл - образованието ми е доста сериозно. за опита - да не говорим. работил съм на високи позиции, управлявал съм много хора. са дойде момент да позяпам в джобса...! очаквах да няма много предложения ,но има сравнително. говорим за неща ,в които наистина съм добър и квалифициран. пращам сиви-та....таратанци! нема никой! а съм убеден, че за тая позиция отговарям напълно и най-малкото трябва да ме викнат, па дали ще се разберем е друг въпрос...! също съм убеден, че за такава позиция с тоя опит и знания в софия в момента има максимум още трима без работа ,дето търсят. и познайте кво се оказа!?!? турих си чавка на мейла да ми връща кога е прочетено и на три места се оказа ,че са ми изтрили мейла без да го отворят!!!! не ,че не са харесали сиви-то или нещо ,а просто не са отворили мейла и директно са го изтрили! познайте дали "човешки ресурси" не си е подготвила некой неин човек за длъжността....!?!?
та не е само до образование и опит....! тука в БГ опира и до шмекерлък и да се пребориш с него...

Абе да ти кажа мейла май могат да ти го отворят без да ти отговорят на "чавката" ;)
Но е напълно възможно да са си турили свой човек - това го е имало и за съжаление все още го има :confused:
И ако "своя човек" не е достатъчно кадърен - тежко й на тая фирма - където има шуробаджанащина, там има слаби икономически показатели ;)
И при това положение можеш сам да основеш конкурентна фирма, която успешно да навлезе в нишата на "шуробаджанашката" фирма ;)

По комунизЪма всички щяхме да сме баджанаци и да получаваме еднакви заплати. :mhihi:
Сега всеки има неограничено поле за личностна и професионална изява. :smoke:
На дела е по-трудно отколкото на думи, но да живее демокрацията! :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 01 Мар 2011, 17:36

AGD написа:
flame написа:Ти с къв браузър си, щото на моя ей тва излиза като отворя горния линк ;)

Не си го разбрал съвсем, но това са подробности.

Нещо не ме бива в преводите начи :mrgreen:
Затва ползах Google Translator, според който това се превежда като:
Американски синдикално членство в частния сектор през последните години паднали под 9% - нива, невиждани от 1932 година.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 01 Мар 2011, 17:40

SKISA написа:темата от 5лв на ден е преминала в друго ,та и аз да кажа за "другото"....!

писал съм в подобни теми и съм защитавал тезата ,че наистина ,за да успее човек трябва да се напъне и да драпа...! в момента съм от страната на напъващите и трябва да ви кажа ,че хич, ама хич не изглежда толко лесно ,като да си от страната на имащите и работещите...! в смисъл - образованието ми е доста сериозно. за опита - да не говорим. работил съм на високи позиции, управлявал съм много хора. са дойде момент да позяпам в джобса...! очаквах да няма много предложения ,но има сравнително. говорим за неща ,в които наистина съм добър и квалифициран. пращам сиви-та....таратанци! нема никой! а съм убеден, че за тая позиция отговарям напълно и най-малкото трябва да ме викнат, па дали ще се разберем е друг въпрос...! също съм убеден, че за такава позиция с тоя опит и знания в софия в момента има максимум още трима без работа ,дето търсят. и познайте кво се оказа!?!? турих си чавка на мейла да ми връща кога е прочетено и на три места се оказа ,че са ми изтрили мейла без да го отворят!!!! не ,че не са харесали сиви-то или нещо ,а просто не са отворили мейла и директно са го изтрили! познайте дали "човешки ресурси" не си е подготвила некой неин човек за длъжността....!?!?

А пробвал ли си да си подадеш СиВи-то на място?! Предполагам че знаеш че е говори доста по-добре за теб ако се явиж на место! При публикуване на обява "Оператор на машина за валцоване на метали" ти гарантирам че ще има минимум 500 CV-та които абсолютно по нищо не отговарят на изискванията от работодателя! Как се четат 500бр и ако има и мотивационни писма тоя който ги чете е обречен! Дори да не е обявено място в дадена фирма при подаване на CV на място има минимален шанс да те вземат ако си добър специалист шанса е доста по голям! Тук доста сме свикнали да кандидатстваме за всякакви позиции! Твърдим типично по български че "всичко можем да работим" ама реално не е така. Искам задължително да отбележа че не подлагам твоя стаж и квалификация на съмнение а те съветвам да смениш начина на търсене! Когато има директен контакт с работодателя е съвсем друго!
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 01 Мар 2011, 17:42

предпочитам да се боря с шуробаджанаците сега ,отколкото у комунизъма...! тогава просто щеха да ми кажат, че не съм партиен член и повече от заместник началник смяна не моа да стана...! а са може и да ми дойдат неколко чавки с неотворени.../говорим за върнало ,че е изтрито ,а не че не е отворено! тва не може да се поправи !!/ ,но все ще успея да се преборя и то ще си дойде на мястото. казвам само ,че да е само амбициозен ,образован и опитен човек не стига ! нужно е да преодолее още няколко други пречки и пътечки ,за да се получат нещата...!
иначе ,дет се вика сит на гладен не вярва. аз са не съм гладен! ма не съм и сит ,както съм бил....

Аватар

Мнение от SKISA » 01 Мар 2011, 17:48

TPAKTOP написа:.......
А пробвал ли си да си подадеш СиВи-то на място?! Предполагам че знаеш че е говори доста по-добре за теб ако се явиж на место! При публикуване на обява "Оператор на машина за валцоване на метали" ти гарантирам че ще има минимум 500 CV-та които абсолютно по нищо не отговарят на изискванията от работодателя! Как се четат 500бр и ако има и мотивационни писма тоя който ги чете е обречен! Дори да не е обявено място в дадена фирма при подаване на CV на място има минимален шанс да те вземат ако си добър специалист шанса е доста по голям! Тук доста сме свикнали да кандидатстваме за всякакви позиции! Твърдим типично по български че "всичко можем да работим" ама реално не е така. Искам задължително да отбележа че не подлагам твоя стаж и квалификация на съмнение а те съветвам да смениш начина на търсене! Когато има директен контакт с работодателя е съвсем друго!

благодаря за съвета . наистина съм достатъчно грамотен ,за да не кандидатствам за куцо и сакато. както и достатъчно самоуважение имам ,за да не пускам за щяло и нещяло сиви... идеята за подаване на място може и да важи за "оператор на валцовачна машина" ,но в моя случай не е баш приложима. от 10 обяви ,които съм подбрал от тях 8 - поне 5 са през агенции , отделно 2 са за чужди фирми ,които още нямат офиси в софия ,а едната е за чужда фирма ,която още избира...! не е изтекла крайната дата. та няма как да се дигна до гърция или австрия ,за да видя как точно ще ми приемат папката със сиви-то. просто нещата явно опират до някой хюмън ресърсис ,който си е намерил свой човек за позицията или някой агент в агенция е решил да си тури негов човек и другите отпадат.
единствено мисля да се преборя с една шведска фирма и там ще разпратя сиви-то до колкото мейла намеря на фирмата ,па да видим ейчъра как ще обяснява що е изтрит. не че ще ме земат така ,ма поне да знаят кво прави...
аз мога и сам да почна ,но в момента с тва затъване на икономиката ,дето викат,че сме излизали от кризата не е баш за стартиране на бизнес....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 01 Мар 2011, 18:07

SKISA написа:
TPAKTOP написа:.......

благодаря за съвета . наистина съм достатъчно грамотен ,за да не кандидатствам за куцо и сакато. както и достатъчно самоуважение имам ,за да не пускам за щяло и нещяло сиви... идеята за подаване на място може и да важи за "оператор на валцовачна машина" ,но в моя случай не е баш приложима. от 10 обяви ,които съм подбрал от тях 8 - поне 5 са през агенции , отделно 2 са за чужди фирми ,които още нямат офиси в софия ,а едната е за чужда фирма ,която още избира...! не е изтекла крайната дата. та няма как да се дигна до гърция или австрия ,за да видя как точно ще ми приемат папката със сиви-то. просто нещата явно опират до някой хюмън ресърсис ,който си е намерил свой човек за позицията или някой агент в агенция е решил да си тури негов човек и другите отпадат.
единствено мисля да се преборя с една шведска фирма и там ще разпратя сиви-то до колкото мейла намеря на фирмата ,па да видим ейчъра как ще обяснява що е изтрит. не че ще ме земат така ,ма поне да знаят кво прави...
аз мога и сам да почна ,но в момента с тва затъване на икономиката ,дето викат,че сме излизали от кризата не е баш за стартиране на бизнес....

Ами изкам малко да ти вдъхна увереност че все още има фирми които търсят добри специалисти вместо роднините на някой служител! Рядкост са но ги има! През тия агенции подобра не е много на ниво! Ще се придържам към примера който дадох! Как някоя лелка ще "подбира" персонала като не знае за какво е работата?! Ок аз ще и кажа ами ето тука искам: инженер-химик специалност Металургия млад това-онова... Ама въпросната лелка ако не знае за какво става дума може да ми прати някой шлосер щото работил с метали! Твърдо против агенциите за подбор на персонал! Преди време имаше една обява от ЕОН-Варна с която търсеха човек който да отстранява аварии по трафопостовете а като изисквания(предполагам поради вина на подобан агенция) бяха написали висше образование! :shock: Представяш ли си да пъхнеш начална учителка в трафопост?! :shock: :mhihi: Ами има жената образование следователно е годна за тази работа! Тук се прекръствам и спирам да пиша за това.
Съвета ми е ако можеш да ги прескачаш тия агенции защото когато става въпрос за търсене на специалист те не знаят какво търсят! :yes: Каквито и обяснения да им даваш и как да ти подбират персонала те си вършат нещата така както са го разбрали! :kuku:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата