Гражданска отговорност - само на куп ,вече.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Гражданска отговорност - само на куп ,вече.

Мнение от bavarec » 05 Май 2011, 16:14

devil_vas написа:кефят ме обаче господата управляващи. упорито се опитват да изгонат всички от БГ.

Няма страшно - те знаят че няма къде да ходим.И това са ни го уредили.
И да отидат някои - пак ще се върнат.
И да не се върнат кво от това ,ще настанят други "изпаднали германци" на тяхно място,има много крайно нуждаещи се и живота продължава. :winky:

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 05 Май 2011, 16:26

Аве да идвад да ми спират колите от движение ве, ше заградим гаража с бодлива тел и ше ги стрелям с ловната пушка :mhihi: . И у затвора мое да вкарат циганина дето са не ногоео име колите ми, щото не им е платил данъците! айдееееее :bang: :censored:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 05 Май 2011, 16:33

dbanchev написа:Аве да идвад да ми спират колите от движение ве, ше заградим гаража с бодлива тел и ше ги стрелям с ловната пушка :mhihi: . И у затвора мое да вкарат циганина дето са не ногоео име колите ми, щото не им е платил данъците! айдееееее :bang: :censored:

тва стана практика да се регистрират коли и фирми на цигани ... в крак си с нещата :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 05 Май 2011, 16:40

Ма как ще вкарат манго в пандела, той ще изнесе решетките за скраб...
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 05 Май 2011, 16:58

колкото повече българи навън,толкова повече парични приходи към хазната
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 05 Май 2011, 17:27

Без да правя крайни изводи, обаче забелязвам, че всеки опит на държавата да наложи някакъв стриктен контрол в някаква област(колко и да са малко тия опити), среща жесток отпор. И то в този форум. Незнам на какво се дължи това или се лъжа в изводите си. Мотивите да се наложат тук дискутираните промени по отношение на ГО, за мен са ясни и логични, неплащането на ГО от голяма част от автомобилистите в България. Аз адмирирам обединяването на системите на КАТ и застрахователите и силно се надявам всички тарикати да отнесат теслата, ако не оправят сами нещата с колите си. Разбрал съм за себе си, две неща за българите. Те разбират само ако им теглят един хубав, здрав бой или ако им бръкнат така в джоба, че да го усетят задоволително. Понеже първото е средновековно, остава второто. Жалко, че не криминализираха карането пиян и причиняването на телесни повреди и смърт при злополука. Като влезат няколко отворковци в затвора, при мазните педали, другите ще се научат че не се сяда зад волана пил. Ама, мечти. Както и да е. На мен не ми перечи да си плащам застраховката за колата накуп, никога не съм я правил на вноски така или иначе. А недоволните, знаете къде е парламента, свикайте протест и си кажете исканията. Само ги мотивирайте добре, че горе прочетох и за данъчните декларации, тук някой чел ли е ЗДДФЛ изобщо?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Май 2011, 17:42

Братчет,тука не става въпрос за плащане-неплащане,тука става въпрос до това че,айде,зарежи че закона е за да се пълнят застрахователите с пари,че няма нито едно платено обещетение за над повече от 200к лева от застраховател,то дори няма и над 20к лева,а да не говорим какви клаузи покрива,до милион лева!!
Зарежи и това че няма реална полза,зарежи и това че във всяка държава има презумция за невинност,а тука има презумция за виновност,зарежи и това че си има глоби за без ГО,зарежи и това че ако имаш автомобил,които си ударил и чакам примерно застрахователите вече 6 месеца да измислят поредната причина да не ми платят каското както са го описали или да вземат те да я правят колата,защото е за 10 к лева застрахована,какво аз да застраховам тая кола,че очаквам да ми я правят и не е в движение в момента,не става да връщам номера...ами за баща ми да кажа аз,има едно ситроенче ах,ми човека го кара само лятото и то само около август месец,какво да прави,да си застрахова колата,че е 100% инвалид,доктор с някаква мижава пенсия...един друг колега каза за моряците,ето,имам такъв приятел,даже си купи БМВ преди няколко месеца,Е46 330Д фейс,ами той човека за цяла година,само 45 дена е в българия.
Иначе в прав текст-боли ме фара,имам една селика 2005 година,дълбоко е в гараж и нищо няма да плащам,не я продавам ,не я карам и нищо не плащам,само данъка и имам една служебна 2011 година-да плаща фирмата,аз повече друг личен автомобил не искам!!!
Последна промяна Е.Димитров на 05 Май 2011, 17:43, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 05 Май 2011, 17:42

Elesar74 написа:Без да правя крайни изводи, обаче забелязвам, че всеки опит на държавата да наложи някакъв стриктен контрол в някаква област(колко и да са малко тия опити), среща жесток отпор. И то в този форум. Незнам на какво се дължи това или се лъжа в изводите си. Мотивите да се наложат тук дискутираните промени по отношение на ГО, за мен са ясни и логични, неплащането на ГО от голяма част от автомобилистите в България. Аз адмирирам обединяването на системите на КАТ и застрахователите и силно се надявам всички тарикати да отнесат теслата, ако не оправят сами нещата с колите си. Разбрал съм за себе си, две неща за българите. Те разбират само ако им теглят един хубав, здрав бой или ако им бръкнат така в джоба, че да го усетят задоволително. Понеже първото е средновековно, остава второто. Жалко, че не криминализираха карането пиян и причиняването на телесни повреди и смърт при злополука. Като влезат няколко отворковци в затвора, при мазните педали, другите ще се научат че не се сяда зад волана пил. Ама, мечти. Както и да е. На мен не ми перечи да си плащам застраховката за колата накуп, никога не съм я правил на вноски така или иначе. А недоволните, знаете къде е парламента, свикайте протест и си кажете исканията. Само ги мотивирайте добре, че горе прочетох и за данъчните декларации, тук някой чел ли е ЗДДФЛ изобщо?

И ти си един "идеалист".

AGD написа:
AGD написа: Познай как ще се отрази това на приходите.

Та това е целта де.

Както и случая със запорираните автомобили.И много други недоразумения,които както и да се разглеждат нямат друго обяснение освен - дране на сиромашки кожи.
Ква логика се търси.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 05 Май 2011, 17:46

Elesar74 написа:силно се надявам всички тарикати да отнесат теслата, ако не оправят сами нещата с колите си

И аз искам същото. Само че с цената на носене на лична отговорност, не на налагана от държавата уравниловка. Не искам всички на общо основание да бъдат обявявани за тарикати. По същия начин, по който не ми харесва да не ми плащат за откраднати части от колата защото имало застрахователни измами - да съдят тези, които ги извършват.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 05 Май 2011, 18:07

AGD написа: По същия начин, по който не ми харесва да не ми плащат за откраднати части от колата защото имало застрахователни измами - да съдят тези, които ги извършват.

Сега новия президент като обяви амнистия за айдуците ще стане красота. :smoke:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 05 Май 2011, 18:46

Е.Димитров написа:Братчет,тука не става въпрос за плащане-неплащане,тука става въпрос до това че,айде,зарежи че закона е за да се пълнят застрахователите с пари,че няма нито едно платено обещетение за над повече от 200к лева от застраховател,то дори няма и над 20к лева,а да не говорим какви клаузи покрива,до милион лева!!
Зарежи и това че няма реална полза,зарежи и това че във всяка държава има презумция за невинност,а тука има презумция за виновност,зарежи и това че си има глоби за без ГО,зарежи и това че ако имаш автомобил,които си ударил и чакам примерно застрахователите вече 6 месеца да измислят поредната причина да не ми платят каското както са го описали или да вземат те да я правят колата,защото е за 10 к лева застрахована,какво аз да застраховам тая кола,че очаквам да ми я правят и не е в движение в момента,не става да връщам номера...ами за баща ми да кажа аз,има едно ситроенче ах,ми човека го кара само лятото и то само около август месец,какво да прави,да си застрахова колата,че е 100% инвалид,доктор с някаква мижава пенсия...един друг колега каза за моряците,ето,имам такъв приятел,даже си купи БМВ преди няколко месеца,Е46 330Д фейс,ами той човека за цяла година,само 45 дена е в българия.
Иначе в прав текст-боли ме фара,имам една селика 2005 година,дълбоко е в гараж и нищо няма да плащам,не я продавам ,не я карам и нищо не плащам,само данъка и имам една служебна 2011 година-да плаща фирмата,аз повече друг личен автомобил не искам!!!

Eмо, закона силно ме съмнява да увеличи приходите на ЗК- лично аз се сещам за доста хора които няма да си платят ГО... и нито един от тях няма да спре да кара колата си- и сега знам един дето кара без ГО и винаги носи 100 кинта за куките ако го спрат... и за да ни е гадно понеже приходите им ще спаднат гадовете ще вдигнат цените за да си запазят печалбите...
случая на баща ти е частен- лошо, но няма как да са доволни всички, винаги ще има прецакани...
а за горките бедни моряци дето си купуват кола за 12-15 бона за да я карат 2 месеца в годината ми дреме точно на *уя- той дори и на 4 вноски да я прави винаги ще е прекаран...
и за селиката държавата ще ти каже "боли ме фара караш или не" и ще получиш писъмце от Гаранционният фонд... ти поне си лесен- щом не я караш тая кола иди я спри от движение, не боли предполагам...

Я един въпрос в бързината да задам- ако в едно Е30 316 примерно набутаме някое М52В28 (разбира се без да сменяме талона) и ударим някого тая ГО дето имаме сключена за Е30-ката дали ще е валидна :?:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 05 Май 2011, 18:51

ms написа:.......
Я един въпрос в бързината да задам- ако в едно Е30 316 примерно набутаме някое М52В28 (разбира се без да сменяме талона) и ударим някого тая ГО дето имаме сключена за Е30-ката дали ще е валидна :?:

тва и на мене ми е интересно....
щото напоследък стана доста фешън да се насаждат мотори....
та ми е чудно ако колата не е минала технотест и стане сакатлък с нея на пътя дали собственика ше го яде от дебелия край?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 05 Май 2011, 18:57

Не съм чул за случай на някого некои да му е гледал под капака в момента на инцидента.

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 05 Май 2011, 19:06

Elesar74 написа:Ами за какво са ви тия коли колеги, в крайна сметка? Ще излезе, че тоя форум е пълен с паметници и недвижими имоти. С някакви реставратори, дето 2 г. една кола не могат да сглобят. Това музей ли е или автомобилен форум? Форум, в който хората си карат колите и то скъпи коли. К'ви са тия сезонни коли, к'ви пет лева? Пък ако сте си надвили толкоз на масрафа да имате по две, три коли, една застраховка ли ви събаря? Няма лошо, ама на какви се правите, не ви разбирам, честно. Социално слаби, бедни? Как може някой да докаже, че не си кара колата, която редовно е в движение? Или че я кара само лятото или само зимата. Обяснете ми, как? По избилата ръжда от стоене навън, как? Щом имаш кола и не си я спрял надлежно от движение, предполага се че я караш, какво е другото логично, което може да се предположи от законодателя, че стои в гаража, пред блока, на двора, това ли? Че на 50% от хората колите им ръждясват пред блока и така да се запише в закона, те да не плащат ГО.

За какво ми е колата си е лично моя работа и теб не знам какво те интересува, че питаш? И очевидно ти се вижда много проста тая работа реставрацията :mhihi: , няма да се впускам в обяснения, най-малко за моята кола, само ще ти кажа, че си в голяма грешка в срока за сглобяването. :winky: Всеки може да си кара колите, по което време иска. Никой не се прави на беден и на социално слаб, просто искам да знам за какво плащам. Мен 200 лв няма да ме съборят, с и без тях все си е е*ало майката :mhihi: , но това не означава, че трябва да ги давам без никакъв смисъл. Плати ми я ти гражданската, като си голям барбалея и не те бъркат тия 200 лв. :mhihi: Другото, което е, че самото значение на ГО се променя по този начин. Ти казваш - щом имаш кола ще плащаш, което по-скоро трябва да важи за общинския данък (което не го успорвам и данъка си го плащам като пич), а ГО следва да се плаща, когато УПРАВЛЯВАЙКИ въпросния автомобил по пътищата има вероятност да причиниш някакви щети на пътя. Разликата е голяма :idea:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 05 Май 2011, 19:14

zazomazo написа:....
та ми е чудно ако колата не е минала технотест и стане сакатлък с нея на пътя дали собственика ше го яде от дебелия край?

освен от дебелият край ще го отнесе и по дължина- а е бая дълъг доколкото съм чувал...
да спомена ли колко ще е забавно за собственика на някое лачено Е36 с каско и със саден мАтор ако удари някой :?: ще го поеме дебел, та дълъг, че и два пъти...

bavarec написа:Не съм чул за случай на някого некои да му е гледал под капака в момента на инцидента.

ти не си, ама аз съм го виждал- и то тази година... и ченгето го обясни "много англичанки се вкарват и всеки сменя мотори както му е кеф"... Е, то вярно, че на виновника колата беше като от Бързи и Яростни и може би затова, ама...

alpina-ma6inata написа:...Ти казваш - щом имаш кола ще плащаш, което по-скоро трябва да важи за общинския данък (което не го успорвам и данъка си го плащам като пич), а ГО следва да се плаща, когато УПРАВЛЯВАЙКИ въпросния автомобил по пътищата има вероятност да причиниш някакви щети на пътя. Разликата е голяма :idea:

Прав си от твоя гледна точка... погледнато от страната на закона щом колата НЕ Е спряна от движение значи се кара- значи дължиш ГО... решението е просто- спираш от движение и не плащаш ГО... но пък все още ще дължиш пътен данък :shock: В твоя случай колата явно после не може да мине каналите- остава ти да плащаш ГО за тоя дето духа...

За последен път го казвам- винаги ще има преебани, не може всички да са доволни...
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата