...или защо понякога природозащитниците ме дразнят!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Смятате ли за нормално да се влиза в затвора за "жестокост към животно"?

Напълно нормално нещо, подкрепям!
53
35%
Чак за жестокост не, но може например за убийство или масови убийства
34
23%
Глоба за такива неща е напълно достатъчна
53
35%
Не трябва да се носи никаква отговорност
10
7%

Общо гласове : 150
ентусиаст
Аватар

Re: ...или защо понякога природозащитниците ме дразнят!

Мнение от flame » 13 Юли 2011, 11:34

Е.Димитров написа:що е блъснал куче/котка или нещо на пътя,то може и човек да е блъснал и да каже че е куче,и ти колко си по ценен от едно куче/коте

Немаш си на представа колко си прав само! :winky:
Аз досега си мислех, че е редно да се провежда задълбочено разследване само при смърт на човек - ама трябва вече който утрепе муха или куче следствено дело да се образува! :ok:
:bowdown: :bowdown: :bowdown:

И аз лично съм на мнение, че всички човеци са по-ценни от животните :)
Дори тези човеци, които са пълни аутсайдери и не могат да намерят общ език в човешкото общество, всички други човеци са им криви и затова предпочитат да си общуват с животни :winky:
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 13 Юли 2011, 11:35

N.Mihaylovski написа:Що за глупости
бездомни кучета и котки трепам постоянно.
Къв затвор кви 5 лева, глоба стига
Да ме лае и да иска да ме хапе, и да не го отрепам, па и затвор :mhihi: :mhihi:
Аман от секви животно защитници дето ако видат човек да умира ще хо подминат и ще приберат пумяра.

:yes: :yes: :yes:

Aман от такива дето много ги обичат животните ама вкъщи нямат ни рдно, гледат ги пред блоковете и мноооогоо ги обичат, ма за сметка на страха смрадта и мърсотията която понасят комшиите им.
Аман :banghead:
Баси къде живееме, малко са ни другите проблеми па ся и за това трява да милиме...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 13 Юли 2011, 11:36

PIONEER написа:Ми води до ей такива резултати като вчера,че сме най-неграмотни в целия ЕС.И това е проучване на деца до 15 годишна възраст.Вместо малко от малко да четат каквото й да е,да се вълнуват от всякакви теми както ние си драскаме тука по цял ден, те имат по-важни занимания като да свиват,пушат,пият и изпростяват...даже вече не знам дали интереса към секса не е изместен от тоя да пушиш трева или да друсаш от възможно най-малък,за да станеш бързо манияк :smoke: :no:

Колко си прав само... :confused: И си мисля, че може да хвърлим повече усилия в тази насока вместо да се занимаваме с малоумни закони...

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 13 Юли 2011, 11:41

човека - цар е в основата на всичко !

младо семейство решават да си вземат куче и отиват в магазина и купуват кутрето , я някоя овчарка , лабрадор , голден или рот и т.н. ! След време решават да заминат на ваканция , но има проблем - няма на кой да оставят кучето , понеже в хотела не приемат домашни любимци , а хотелите за такива струват скъпо и на тях им идва друга идея . Натоварват се на колата и тръгват и на първата отбивка по пътя спират да пикат и ,,забравят,, кучето вързано за дървото ! От тук натам кучешката съдба има два варианта -
първият е : минава друго семейство добри хора и прибират песа и той им е много благодарен и се привързва към тях и животът му продължава песен !

А вторият е : никой не минава да освободи кучето и то огладнява и прегризва повода и хваща гората ! Може да преживява като лови дребни гризачи , но те са много бързи за него и той избира лесния вариант като се приближава до населено място и търси лесна плячка за оцеляване като кокошки , патки , овце , кози и т.н. Но един ден бабата го изненадва в двора и го погва с тоягата , а песа се защитава и я захапва за краката , че даже и си похапва с тях и след това се почват тъпите теми !

малко дълъг пример с който искам да проумеете , че човека си е виновен в основата :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 13 Юли 2011, 12:37

Явно всеки чете между редовете и си прави заключения както си му изнася. Ключовите думи тук са две "Жестокост" и "Животно". Всяка една проява на жестокост към живо същество (освен насекомите) трябва да се наказва със затвор. Толкова ли е трудно да го разберете? Извъртате нещата както си искате само и само да не се окаже, че грешите.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 13 Юли 2011, 13:17

Lattri написа:Явно всеки чете между редовете и си прави заключения както си му изнася. Ключовите думи тук са две "Жестокост" и "Животно". Всяка една проява на жестокост към живо същество (освен насекомите) трябва да се наказва със затвор. Толкова ли е трудно да го разберете? Извъртате нещата както си искате само и само да не се окаже, че грешите.

ти пък кой си че толкова тържествено го заявяваш?
аз лично мразя котки и ги избивам системно, проблем? :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Юли 2011, 13:18

Lattri написа:Явно всеки чете между редовете и си прави заключения както си му изнася. Ключовите думи тук са две "Жестокост" и "Животно". Всяка една проява на жестокост към живо същество (освен насекомите) трябва да се наказва със затвор. Толкова ли е трудно да го разберете? Извъртате нещата както си искате само и само да не се окаже, че грешите.

:yes:
Нека някой си мислят че са повече,това е комплекс за малоценост и тн.
иначе по темата,няма какво да се каже повече,има идиоти които не признават правото на живот и се опитват да се оправдаят,да оправдаят чудовищният комплекс за непълноценност и малоценност,пак казвам-ходи ритни некой циганин,какво се дърви един колега на по-слабите от него.

Както и да е,когато някой не възпитава добро у себе си и околните,както и в децата си-ще четем за убииство на някой човек,ей така,защото нещо погледнал другия на криво...самият убиец ще е почнал именно от уличните кучета и котки...и като финал-каква е разликата от многоцитираният израз "селски бек"-визирайки някой прост човек и "градски бек"-визирам оръфляк,дошъл в големият град и евентуално упражнил силата си върху някой бездомен пес.

п/п
Боли ме иначе за повечето хора,те за това уважавам повече животните от колкото хората-хората сме откровенни буклуци :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 13 Юли 2011, 13:18

Колега за мен е жесдтокост това дето ония беше отрязъл лапите.
Но НЕ е жестоко да гръмнеш котката която ти души и яде гълъбите, кокошките и каквото там се сттиш ;)
Както не е жестоко да згазиш куче което ти се е метнало пред колата, или да го целиш с камъни когато те напада, недай си боже да налита на деца , направо бих го гръмнал без много да му мисля ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Юли 2011, 13:19

Projektzwo написа:

ти пък кой си че толкова тържествено го заявяваш?
аз лично мразя котки и ги избивам системно, проблем? :winky:

Това вярно ли е или се правиш на "голем"?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 13 Юли 2011, 13:37

Аз не виждам що трябва да изключваме насекомите, има хора си гледат ферми за мравки, дали няма да е добре и за убийство на мравка да се лежи минимум 3 години, та дано се научим тогава на ред и дисциплина!!!

:kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku:

През живота си не съм убивал куче/котка, но в първия момент, в който някой тъп стопанин реши, че оср*ния му домашен любимец може да се разхожда из моя двор и аз нямам право да взема мерки ще остане страшно изненадан ...
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 13 Юли 2011, 13:45

eraziel написа:През живота си не съм убивал куче/котка, но в първия момент, в който някой тъп стопанин реши, че оср*ния му домашен любимец може да се разхожда из моя двор и аз нямам право да взема мерки ще остане страшно изненадан ...

Дано повечето разписали се, като теб са силни само на дyми.., че нещо се стресирах от тая тема.
По темата не вярвам да е така, но подкрепям напълно затвор и глоба.
И само да кажа за цивилизацията, продават кyчегони, не е като да го сриташ :wave:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 13 Юли 2011, 13:49

Като застрелям ваксинирано куче с чип и намордник, да ме глобят и вкарат в затвора...
Не виждам защо аз трябва да се държа по-отговорно спрямо нечий домашен любимец от колкото собственика му :kuku:
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 13 Юли 2011, 13:57

eraziel написа:Като застрелям ваксинирано куче с чип и намордник, да ме глобят и вкарат в затвора...
Не виждам защо аз трябва да се държа по-отговорно спрямо нечий домашен любимец от колкото собственика му :kuku:

Не разбрах само, защо този мерак да го стреляш? Само защото е навлязло в двора ти? Значи ли това, че ако аз вляза в двора ти (да си търся калинката примерно :mhihi: ) и мен ще застреляш или не си толкова смел?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 13 Юли 2011, 14:08

Ами кучето едва ли ще дойде да ми звънне на звънеца и да ми обясни к'во точно смята да прави в двора. Също едва ли за малко дете, във въпросния двор, биха били едни и същи последиците при среща с човек, или да речем, рот/пит/немска овчарка. Отделно изобщо не искам да отварям темата за бактерии, паразити и подобни.

Най-мразя лелки, дето "гледат" котки, като гледането се изразява в т'ва да я нахрани и да й даде да пие вода, а с ваксинации и обезпаразитяване няма кой да се занимава.

ЕДИТ: И да, имам домашен любимец, и ако се озове някъде, където не му е мястото и някой реши да действа както намери за добре, ще обвинявам по-скоро себе си, от колкото въпросния човек, ако нещо лошо му се случи.
In Ban We Trust!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 13 Юли 2011, 14:18

Lattri написа:Всяка една проява на жестокост към живо същество (освен насекомите) трябва да се наказва със затвор. Толкова ли е трудно да го разберете?

Колеги, вие изтрещяли ли сте или пишете без да се замисляте?! Ако всяка проява на жестокост (независимо дали към човек или животно) се наказва със затвор - еми то всички трябва да сме по затворите и да ни управляват горските животни! Или ще кажете, че никога, ама никога през живота си не сте проявавали агресия или жестокост, света вода ненапита?! :kuku:

Отделно възникват много резонни въпроси от рода на:
- "Начи майките могат да си бият децата, но ако набият куче трябва да влязат в затвора?!",
- "Ловът дали тогава не е престъпление, за което като си платиш и те оневиняват?!",
- "Мухата и пеперудата също са живи същества - защо за тяхното убийство да не се носи отговорност?" и т.н.

Е.Димитров написа:Боли ме иначе за повечето хора,те за това уважавам повече животните от колкото хората-хората сме откровенни буклуци :mhihi:

flame написа:И аз лично съм на мнение, че всички човеци са по-ценни от животните :)
Дори тези човеци, които са пълни аутсайдери и не могат да намерят общ език в човешкото общество, всички други човеци са им криви и затова предпочитат да си общуват с животни :winky:

Лошите хора на едното му викат хуманизъм, а на другото...
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата