GOLF 6 1.4 TSI - KIA Sportage 1.6 2WD - Octavia 1.4 TSI
Модератор: Общи модератори
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Re: GOLF 6 1.4 TSI - KIA Sportage 1.6 2WD - Octavia 1.4 TSI
Leudi написа:Единствения проблем на Шкодите е, че са Чешки.
Точно тва им е най-голямото предимство. При последните тестове Супърб-а си мина А8-цата по доста показатели и overall оценката беше нещо от сорта на highly recommended.
Та специално за шкодите нищо лошо не може да се каже, в смисъл може, ама няма да е реално просто.

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
xpl0d написа:
Та специално за шкодите нищо лошо не може да се каже, в смисъл може, ама няма да е реално просто.
Да, нищо лошо, но и нищо хубаво

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
БИХ ИЗБАРЛ ФОЛКСВАГЕН TDI
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Leudi
- Потребител
-
- Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI
madpetio написа:БИХ ИЗБАРЛ ФОЛКСВАГЕН TDI
Тц, груба грешка. Сигурно никога не си каръл такъв?
Nope ... it's Chuck Testa !!!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
xpl0d написа:Leudi написа:Единствения проблем на Шкодите е, че са Чешки.
Точно тва им е най-голямото предимство. При последните тестове Супърб-а си мина А8-цата по доста показатели и overall оценката беше нещо от сорта на highly recommended.
Eeeee няма такъв смях , един разпънат Голф да е по-добър по-нещо А8 - НИКОГИ

За интериор не знам какво хвалите ОставиЯ - той си е копие на Голф 5

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Leudi написа:madpetio написа:БИХ ИЗБАРЛ ФОЛКСВАГЕН TDI
Доооооооооооообре

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Leudi
- Потребител
-
madpetio написа:Leudi написа:madpetio написа:БИХ ИЗБАРЛ ФОЛКСВАГЕН TDI
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Като толкова те кефят да ти продам моето дръфче

Гори като бензинка, а върви като дизел. И скоростите са супер странни, поне на моята автоматична DSG или както там се води измислената им кутия.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Мерси имам си 3броя стигат ми за сега... и съм фен на 1.9ката
- xpl0d
-
-
Apassionata написа:xpl0d написа:
Да, нищо лошо, но и нищо хубавоИам разни наблюдения точно над три Шкоди, една Октавия и две Фабии /с едната даже до Черна гора съм ходила/, и трите взети от магазина... Аааа, даа
може да се каже нещо хубаво - на новите им собственици ше бъдат подарени
Щот се чудат вече как да ги разкарат... опс, не вече, от доста време
Mи не знам кви наблюдения имаш, ама определено са субективни

Аз почти две години съм имал наблюдения върху едно 10-на шкоди, ако не и повече на колеги и авери в Чехия. 90% дизеларки, но редовно поддържани както трябва, коагато трябва, където трябва. Най-използваната беше Оки МК1, 1.9 TDI 90 магарета на около 360-370к км реални. Проблеми - нулеви.

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
xpl0d написа:
Mи не знам кви наблюдения имаш, ама определено са субективни![]()
Аз почти две години съм имал наблюдения върху едно 10-на шкоди, ако не и повече на колеги и авери в Чехия. 90% дизеларки, но редовно поддържани както трябва, коагато трябва, където трябва. Най-използваната беше Оки МК1, 1.9 TDI 90 магарета на около 360-370к км реални. Проблеми - нулеви.
E сигурно... обективно погледнато, точно тия, за които говоря са били единствените дефектни

Да, сигурно не съм обективна, но ако чисто новото ми BMW за 3-4-5 години се чупи толкова, ше хвана флекса... или пушката...

В крайна сметка, мнения и вкусове всякакви... За повечето хора важи приказката: От новата кола по-хубава няма... Квато и да е... Аз не мисля така просто

- xpl0d
-
-
Apassionata написа:xpl0d написа:
E сигурно... обективно погледнато, точно тия, за които говоря са били единствените дефектниСериозно говоря, Октавията и едната Фабия особено се спукаха да се чупят.. все по сервизи висяха...и то все някви сложни и сериозни неща...Ако ще статистика на 200 Шкоди да ми изкараш, колко са Ок, за мен тази марка не става...А не е като да не ги поддържат, в оторизараните им сервизи... Октавията пък е точно 1.9 дизел. Трака като...
![]()
Да, сигурно не съм обективна, но ако чисто новото ми BMW за 3-4-5 години се чупи толкова, ше хвана флекса... или пушката...Естествено няма нужда да казвам за съвсем преките ми наблюдения върху едно ново Е90... вече на 3-4 години. Никъв проблем
Но това е друга тема...
В крайна сметка, мнения и вкусове всякакви... За повечето хора важи приказката: От новата кола по-хубава няма... Квато и да е... Аз не мисля така просто![]()
Само да спомена, че ако под качествено поддържане в БГ имаш впредвид Еуратек жестоко се лъжеш

За БМВ-тата е ясно, тях не ги намесвай тук, говорим за евтинджос неща тука все пак

Имала си куц късмет с тези три екземпляра просто, едно на милион просто. Честно казано сефте виждам човек имал пряк контакт с Шкода да се оплаква, ама карай. Както каза мнения всякакви

А за лафа от ново по-хубаво няма мисля е важал преди доста време. Точно на това акцентираха в предпоследния епизод на топгиър като сравниха някъв чисто нов боклук за еди колко си пари и дадоха алтернативи на коли на старо за същите пари. Само да спомена, че двете коли "на старо" бяха мечок S600 ли ЦЛ нещо си 600 и БМВ 850. Та не мисля, че който и да е поне малко трезворазсъждаващ би прескочил една от двете коли и би си взел някаква корейска играчка.

- Leudi
- Потребител
-
xpl0d написа:Apassionata написа:xpl0d написа:
E сигурно... обективно погледнато, точно тия, за които говоря са били единствените дефектниСериозно говоря, Октавията и едната Фабия особено се спукаха да се чупят.. все по сервизи висяха...и то все някви сложни и сериозни неща...Ако ще статистика на 200 Шкоди да ми изкараш, колко са Ок, за мен тази марка не става...А не е като да не ги поддържат, в оторизараните им сервизи... Октавията пък е точно 1.9 дизел. Трака като...
![]()
Да, сигурно не съм обективна, но ако чисто новото ми BMW за 3-4-5 години се чупи толкова, ше хвана флекса... или пушката...Естествено няма нужда да казвам за съвсем преките ми наблюдения върху едно ново Е90... вече на 3-4 години. Никъв проблем
Но това е друга тема...
В крайна сметка, мнения и вкусове всякакви... За повечето хора важи приказката: От новата кола по-хубава няма... Квато и да е... Аз не мисля така просто![]()
Само да спомена, че ако под качествено поддържане в БГ имаш впредвид Еуратек жестоко се лъжешДа официални вносители и на коли и на части са, но са далеч от определението "добър официален сервиз"
![]()
За БМВ-тата е ясно, тях не ги намесвай тук, говорим за евтинджос неща тука все пак![]()
Имала си куц късмет с тези три екземпляра просто, едно на милион просто. Честно казано сефте виждам човек имал пряк контакт с Шкода да се оплаква, ама карай. Както каза мнения всякакви![]()
А за лафа от ново по-хубаво няма мисля е важал преди доста време. Точно на това акцентираха в предпоследния епизод на топгиър като сравниха някъв чисто нов боклук за еди колко си пари и дадоха алтернативи на коли на старо за същите пари. Само да спомена, че двете коли "на старо" бяха мечок S600 ли ЦЛ нещо си 600 и БМВ 850. Та не мисля, че който и да е поне малко трезворазсъждаващ би прескочил една от двете коли и би си взел някаква корейска играчка.
И после показаха как запалването на новия боклук струва 135 Паунда, а на Мерджана - 1200 Паунда. Така че такова сравнение е неправилно- колите далеч не са на еднакви цени, що се отнася до поддъжката.
- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
мога да сложа 1 лев, че сервизите на ваг групата са доста по-напред от камор и дару. 2 месеца смяна на верига на мини купър(камор) около 3к лв.. издават колата със сметка за диагностика от 168лв. за същата кола и проблем с ключа без да я закачат на дис-а, колегата иска да я пробва пред приемчика и тя пак не пали(дарукар). идва един приятел с е46 и вика свети ми нещо, в дару ми взеха 200 лв. за проверка ел. инсталация и ми смениха брава за още 200лв. и за тва светещото ми казаха че пак трябва да я вкарват за диагностика. смених му една крушка(50ст.). вкарвам си моята кола(дарукар) и им казвам не ще да завърти стартера, след 1 ден ми казват има проблем с компютъра на мотора(4к лв.), отивам скандал......, вземам си колата(всички пласмаси в багажника), след 1 час се връщам и искам едно реле за 12лв. и онзи(той не е виновен) дето ми каза 4к лв ме гледа като треснат.
Сега по темата вземи си гарга и то рошава. 2.0TDI 170кс. комън рейл. доказал се с надежност поне до 150к км. и ги мани тея азиатски чирепи, че направо са смешни.
Сега по темата вземи си гарга и то рошава. 2.0TDI 170кс. комън рейл. доказал се с надежност поне до 150к км. и ги мани тея азиатски чирепи, че направо са смешни.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
xpl0d написа:Само да спомена, че двете коли "на старо" бяха мечок S600 ли ЦЛ нещо си 600 и БМВ 850. Та не мисля, че който и да е поне малко трезворазсъждаващ би прескочил една от двете коли и би си взел някаква корейска играчка.
тези коли жив ще те изядат откъм подръжка. нали разбираш, че една лампа да светне по таблото е 1000 лева.. а странните шумове под капака започват от 3к и вървят нагоре...
лъскавите коли като излязат от гаранция и цената им пада значително. но това не значи, че са далавера. това "българско" мислене що народ е вкарало в разни филми...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
2.0 тди бива да ,само че на дълъг път трябва да си носиш 1 глава в багажника че току виж се спукала по пътя
VW е най прехвалената и надценена марка в БГ отдавна не правят тия корави мотори от 90те .. като се замисля не са само те де ,май никой вече не прави корави мотори ...
имам наблюдения над 2 пасата 2.0 тди вземати нови .. само проблеми .. единия гори по 500 гр масло на 1000 км от нов ,според сервиза е нормално без туба масло извън града не излиза и потеглянето е по следния начин - отваря се капака ,поглежда се маслото ,долива се - това е всеки ден кажи речи ... другия на има няма 10к км остави собственика си на 500 км от града,просто не запалил .. репатрак - проблеми с незнам си кой датчик .. после го остави в Родопите след още 10к км - ръчната е с копче ,просто останала дръпната и задните гуми се влачели .. пак репатрак 500 км ,пак някво модулче дето обаче го нямало налично и чака 1 месец ,колата стоя в сервиза ...

имам наблюдения над 2 пасата 2.0 тди вземати нови .. само проблеми .. единия гори по 500 гр масло на 1000 км от нов ,според сервиза е нормално без туба масло извън града не излиза и потеглянето е по следния начин - отваря се капака ,поглежда се маслото ,долива се - това е всеки ден кажи речи ... другия на има няма 10к км остави собственика си на 500 км от града,просто не запалил .. репатрак - проблеми с незнам си кой датчик .. после го остави в Родопите след още 10к км - ръчната е с копче ,просто останала дръпната и задните гуми се влачели .. пак репатрак 500 км ,пак някво модулче дето обаче го нямало налично и чака 1 месец ,колата стоя в сервиза ...