GOLF 6 1.4 TSI - KIA Sportage 1.6 2WD - Octavia 1.4 TSI

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

GOLF 6 1.4 TSI - KIA Sportage 2WD - Octavia 1.4

GOLF 6 1.4 TSI 122 hp
68
62%
KIA Sportage 1.6 16 V - 2WD
19
17%
Octavia 1.4 tsi 122 hp
22
20%

Общо гласове : 109

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Re: GOLF 6 1.4 TSI - KIA Sportage 1.6 2WD - Octavia 1.4 TSI

Мнение от xpl0d » 29 Юли 2011, 16:40

Leudi написа:Единствения проблем на Шкодите е, че са Чешки.

Точно тва им е най-голямото предимство. При последните тестове Супърб-а си мина А8-цата по доста показатели и overall оценката беше нещо от сорта на highly recommended.

Та специално за шкодите нищо лошо не може да се каже, в смисъл може, ама няма да е реално просто.
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 29 Юли 2011, 16:49

xpl0d написа:
Та специално за шкодите нищо лошо не може да се каже, в смисъл може, ама няма да е реално просто.

Да, нищо лошо, но и нищо хубаво :mhihi: Иам разни наблюдения точно над три Шкоди, една Октавия и две Фабии /с едната даже до Черна гора съм ходила/, и трите взети от магазина... Аааа, даа :idea: може да се каже нещо хубаво - на новите им собственици ше бъдат подарени :mhihi: Щот се чудат вече как да ги разкарат... опс, не вече, от доста време :mrgreen:
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 29 Юли 2011, 16:54

БИХ ИЗБАРЛ ФОЛКСВАГЕН TDI
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Потребител
Аватар
Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI

Мнение от Leudi » 29 Юли 2011, 16:56

madpetio написа:БИХ ИЗБАРЛ ФОЛКСВАГЕН TDI

Тц, груба грешка. Сигурно никога не си каръл такъв?
Nope ... it's Chuck Testa !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 29 Юли 2011, 17:00

xpl0d написа:
Leudi написа:Единствения проблем на Шкодите е, че са Чешки.

Точно тва им е най-голямото предимство. При последните тестове Супърб-а си мина А8-цата по доста показатели и overall оценката беше нещо от сорта на highly recommended.

Eeeee няма такъв смях , един разпънат Голф да е по-добър по-нещо А8 - НИКОГИ :mhihi:
За интериор не знам какво хвалите ОставиЯ - той си е копие на Голф 5 :kuku:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 29 Юли 2011, 17:03

Leudi написа:

Доооооооооооообре :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Потребител
Аватар

Мнение от Leudi » 29 Юли 2011, 17:06

madpetio написа:
Leudi написа:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Като толкова те кефят да ти продам моето дръфче :shock: :shock: :shock: :kuku:

Гори като бензинка, а върви като дизел. И скоростите са супер странни, поне на моята автоматична DSG или както там се води измислената им кутия.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 29 Юли 2011, 17:28

Мерси имам си 3броя стигат ми за сега... и съм фен на 1.9ката

Аватар

Мнение от xpl0d » 29 Юли 2011, 17:32

Apassionata написа:
xpl0d написа:

Да, нищо лошо, но и нищо хубаво :mhihi: Иам разни наблюдения точно над три Шкоди, една Октавия и две Фабии /с едната даже до Черна гора съм ходила/, и трите взети от магазина... Аааа, даа :idea: може да се каже нещо хубаво - на новите им собственици ше бъдат подарени :mhihi: Щот се чудат вече как да ги разкарат... опс, не вече, от доста време :mrgreen:

Mи не знам кви наблюдения имаш, ама определено са субективни :mrgreen:
Аз почти две години съм имал наблюдения върху едно 10-на шкоди, ако не и повече на колеги и авери в Чехия. 90% дизеларки, но редовно поддържани както трябва, коагато трябва, където трябва. Най-използваната беше Оки МК1, 1.9 TDI 90 магарета на около 360-370к км реални. Проблеми - нулеви.
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 29 Юли 2011, 18:02

xpl0d написа:
Аз почти две години съм имал наблюдения върху едно 10-на шкоди, ако не и повече на колеги и авери в Чехия. 90% дизеларки, но редовно поддържани както трябва, коагато трябва, където трябва. Най-използваната беше Оки МК1, 1.9 TDI 90 магарета на около 360-370к км реални. Проблеми - нулеви.

E сигурно... обективно погледнато, точно тия, за които говоря са били единствените дефектни :lol: Сериозно говоря, Октавията и едната Фабия особено се спукаха да се чупят.. все по сервизи висяха...и то все някви сложни и сериозни неща...Ако ще статистика на 200 Шкоди да ми изкараш, колко са Ок, за мен тази марка не става...А не е като да не ги поддържат, в оторизараните им сервизи... Октавията пък е точно 1.9 дизел. Трака като... :confused:
Да, сигурно не съм обективна, но ако чисто новото ми BMW за 3-4-5 години се чупи толкова, ше хвана флекса... или пушката... :banghead: Естествено няма нужда да казвам за съвсем преките ми наблюдения върху едно ново Е90... вече на 3-4 години. Никъв проблем :) Но това е друга тема...
В крайна сметка, мнения и вкусове всякакви... За повечето хора важи приказката: От новата кола по-хубава няма... Квато и да е... Аз не мисля така просто ;) :D
Изображение

Аватар

Мнение от xpl0d » 29 Юли 2011, 19:08

Apassionata написа:
xpl0d написа:

E сигурно... обективно погледнато, точно тия, за които говоря са били единствените дефектни :lol: Сериозно говоря, Октавията и едната Фабия особено се спукаха да се чупят.. все по сервизи висяха...и то все някви сложни и сериозни неща...Ако ще статистика на 200 Шкоди да ми изкараш, колко са Ок, за мен тази марка не става...А не е като да не ги поддържат, в оторизараните им сервизи... Октавията пък е точно 1.9 дизел. Трака като... :confused:
Да, сигурно не съм обективна, но ако чисто новото ми BMW за 3-4-5 години се чупи толкова, ше хвана флекса... или пушката... :banghead: Естествено няма нужда да казвам за съвсем преките ми наблюдения върху едно ново Е90... вече на 3-4 години. Никъв проблем :) Но това е друга тема...
В крайна сметка, мнения и вкусове всякакви... За повечето хора важи приказката: От новата кола по-хубава няма... Квато и да е... Аз не мисля така просто ;) :D

Само да спомена, че ако под качествено поддържане в БГ имаш впредвид Еуратек жестоко се лъжеш :mhihi: Да официални вносители и на коли и на части са, но са далеч от определението "добър официален сервиз" :mhihi:
За БМВ-тата е ясно, тях не ги намесвай тук, говорим за евтинджос неща тука все пак :mhihi:
Имала си куц късмет с тези три екземпляра просто, едно на милион просто. Честно казано сефте виждам човек имал пряк контакт с Шкода да се оплаква, ама карай. Както каза мнения всякакви :yes:
А за лафа от ново по-хубаво няма мисля е важал преди доста време. Точно на това акцентираха в предпоследния епизод на топгиър като сравниха някъв чисто нов боклук за еди колко си пари и дадоха алтернативи на коли на старо за същите пари. Само да спомена, че двете коли "на старо" бяха мечок S600 ли ЦЛ нещо си 600 и БМВ 850. Та не мисля, че който и да е поне малко трезворазсъждаващ би прескочил една от двете коли и би си взел някаква корейска играчка.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Leudi » 29 Юли 2011, 19:11

xpl0d написа:
Apassionata написа:
xpl0d написа:

Само да спомена, че ако под качествено поддържане в БГ имаш впредвид Еуратек жестоко се лъжеш :mhihi: Да официални вносители и на коли и на части са, но са далеч от определението "добър официален сервиз" :mhihi:
За БМВ-тата е ясно, тях не ги намесвай тук, говорим за евтинджос неща тука все пак :mhihi:
Имала си куц късмет с тези три екземпляра просто, едно на милион просто. Честно казано сефте виждам човек имал пряк контакт с Шкода да се оплаква, ама карай. Както каза мнения всякакви :yes:
А за лафа от ново по-хубаво няма мисля е важал преди доста време. Точно на това акцентираха в предпоследния епизод на топгиър като сравниха някъв чисто нов боклук за еди колко си пари и дадоха алтернативи на коли на старо за същите пари. Само да спомена, че двете коли "на старо" бяха мечок S600 ли ЦЛ нещо си 600 и БМВ 850. Та не мисля, че който и да е поне малко трезворазсъждаващ би прескочил една от двете коли и би си взел някаква корейска играчка.

И после показаха как запалването на новия боклук струва 135 Паунда, а на Мерджана - 1200 Паунда. Така че такова сравнение е неправилно- колите далеч не са на еднакви цени, що се отнася до поддъжката.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 29 Юли 2011, 19:49

мога да сложа 1 лев, че сервизите на ваг групата са доста по-напред от камор и дару. 2 месеца смяна на верига на мини купър(камор) около 3к лв.. издават колата със сметка за диагностика от 168лв. за същата кола и проблем с ключа без да я закачат на дис-а, колегата иска да я пробва пред приемчика и тя пак не пали(дарукар). идва един приятел с е46 и вика свети ми нещо, в дару ми взеха 200 лв. за проверка ел. инсталация и ми смениха брава за още 200лв. и за тва светещото ми казаха че пак трябва да я вкарват за диагностика. смених му една крушка(50ст.). вкарвам си моята кола(дарукар) и им казвам не ще да завърти стартера, след 1 ден ми казват има проблем с компютъра на мотора(4к лв.), отивам скандал......, вземам си колата(всички пласмаси в багажника), след 1 час се връщам и искам едно реле за 12лв. и онзи(той не е виновен) дето ми каза 4к лв ме гледа като треснат.

Сега по темата вземи си гарга и то рошава. 2.0TDI 170кс. комън рейл. доказал се с надежност поне до 150к км. и ги мани тея азиатски чирепи, че направо са смешни.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Юли 2011, 20:22

xpl0d написа:Само да спомена, че двете коли "на старо" бяха мечок S600 ли ЦЛ нещо си 600 и БМВ 850. Та не мисля, че който и да е поне малко трезворазсъждаващ би прескочил една от двете коли и би си взел някаква корейска играчка.

тези коли жив ще те изядат откъм подръжка. нали разбираш, че една лампа да светне по таблото е 1000 лева.. а странните шумове под капака започват от 3к и вървят нагоре...

лъскавите коли като излязат от гаранция и цената им пада значително. но това не значи, че са далавера. това "българско" мислене що народ е вкарало в разни филми...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 29 Юли 2011, 20:34

2.0 тди бива да ,само че на дълъг път трябва да си носиш 1 глава в багажника че току виж се спукала по пътя :mhihi: VW е най прехвалената и надценена марка в БГ отдавна не правят тия корави мотори от 90те .. като се замисля не са само те де ,май никой вече не прави корави мотори ...
имам наблюдения над 2 пасата 2.0 тди вземати нови .. само проблеми .. единия гори по 500 гр масло на 1000 км от нов ,според сервиза е нормално без туба масло извън града не излиза и потеглянето е по следния начин - отваря се капака ,поглежда се маслото ,долива се - това е всеки ден кажи речи ... другия на има няма 10к км остави собственика си на 500 км от града,просто не запалил .. репатрак - проблеми с незнам си кой датчик .. после го остави в Родопите след още 10к км - ръчната е с копче ,просто останала дръпната и задните гуми се влачели .. пак репатрак 500 км ,пак някво модулче дето обаче го нямало налично и чака 1 месец ,колата стоя в сервиза ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата