Пак сме в новините ...Или що е то "драфт" с 3ки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Пак сме в новините ...Или що е то "драфт" с 3ки

Мнение от acho.rs » 19 Авг 2011, 21:19

Това не беше адаптивния темпомат а една друга система за сигурност . Оправданието беше , че халето е метално и радара се побърква . ПОне се видя какво е корумпиран журналист и че любимата фраза на БГ - това може да стане само в България - не е в сила :mhihi:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 19 Авг 2011, 21:19

BadAngel написа:не ми казвай, че тира спира по-бързо от твоята кола.. това е сериозен повод за размисъл над компонентите от спирачната ти система и гумите :)

карането зад тир си има предимства, аз винаги съм се страхувал от някой идиот, който изпреварва в насрещното и не се прибира продължително време, за това в пикови трафици обичам да си хвана някои тир и лекичко да си караме към морето (знаеш го участъка на смъртта от нова до стара загора)

тир-а реално сигурно спира по-бързо от 90% от колите- това ако гледаме за колко метра спират 30 тона машина ;) не че спира толкова бързо, но едно дребно разсейване стига за да ги минеш тея 20м. за секунда- аз предпочитам да си седя далеч, щото това разсейване ми се е случвало, абс-а се опита да ми строши крака и едва спрях на 2м. има-няма от оная греда дето държи стоповете и номера на ремаркето... мерси за тая икономия, аз от бус/камион/тир/автобус стоя далеч- не ми харесва идеята да не виждам пътя напред...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 19 Авг 2011, 21:21

acho.rs написа:Това не беше адаптивния темпомат а една друга система за сигурност . Оправданието беше , че халето е метално и радара се побърква . ПОне се видя какво е корумпиран журналист и че любимата фраза на БГ - това може да стане само в България - не е в сила :mhihi:

съмнявам се, че става дума за корупция

знаеш, че като цяло авто журналистите нямат сила да се изправят и да кажат ТАЗИ КОЛА НЕ СТАВА

по-скоро ще върят и шикалкавят, така че да не обидят големите ПР-отдели :)
No bling at the Ring

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Авг 2011, 21:21

acho.rs написа:Купуваш си еСка с адаптивен темпомат и забиваш зад камиона - пестиш 20% гориво , дори може би повече , като се има предвид как карат тировете тук и не на последно място - разкирва ти се чудесна глетка :mhihi:

айде недей... и като се отмести тира и се отправяш към хоризонта със скороста на светлината... случвало ми се няколко пъти като забравя да си наглася вмакс на дистроника... и... както си караш след тоя пред тебе- в следващия момент си със 200...

това за проблемите беше в новия дистроник на мерцедес които работи под 50км/ч и може дори да спре колата...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 19 Авг 2011, 21:24

ms написа:
BadAngel написа:не ми казвай, че тира спира по-бързо от твоята кола.. това е сериозен повод за размисъл над компонентите от спирачната ти система и гумите :)

карането зад тир си има предимства, аз винаги съм се страхувал от някой идиот, който изпреварва в насрещното и не се прибира продължително време, за това в пикови трафици обичам да си хвана някои тир и лекичко да си караме към морето (знаеш го участъка на смъртта от нова до стара загора)

тир-а реално сигурно спира по-бързо от 90% от колите- това ако гледаме за колко метра спират 30 тона машина ;) не че спира толкова бързо, но едно дребно разсейване стига за да ги минеш тея 20м. за секунда- аз предпочитам да си седя далеч, щото това разсейване ми се е случвало, абс-а се опита да ми строши крака и едва спрях на 2м. има-няма от оная греда дето държи стоповете и номера на ремаркето... мерси за тая икономия, аз от бус/камион/тир/автобус стоя далеч- не ми харесва идеята да не виждам пътя напред...

тази греда в америка има интересна история.. през 60те години неква известна актриса се е набутала под някакво ремарке и е починала, та след смъртта и са задължили като мярка за безопасност да се слага такъв "парапет" отзад на ремаркетата, за да не може да се навре под самото шаси лека кола..

иначе за спирачния път не знам кво е положението, в нета видях, че яките тирове правят от 80 км до нула за 40ина метра, колко е спирачния път от тези км за кола?
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Авг 2011, 21:26

Е нали не прие поста ми на сериозно :) Иначе това наистина е интересно за адаптивния темпомат / А и имам чувството че говориш за нещо 700кс+ - там вероятно проблема е сериозен :lol:
иначе за спирачния път не знам кво е положението, в нета видях, че яките тирове правят от 80 км до нула за 40ина метра, колко е спирачния път от тези км за кола?

- стига глупости - натоварен тир има по-лош спирачен път от запорожец . 80-0 40 метра - празен , от 100 км/ч вероятно е към 50 метра . Средно едно старо БМВ е със 37-39 метра . Разибра се фактора - време а реакция - обезмисля всичко

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 19 Авг 2011, 21:29

Карал ли си нов камион, щото аз съм и спира повече от колата ;)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 19 Авг 2011, 21:31

acho.rs написа:Е нали не прие поста ми на сериозно :) Иначе това наистина е интересно за адаптивния темпомат / А и имам чувството че говориш за нещо 700кс+ - там вероятно проблема е сериозен :lol:

- стига глупости - натоварен тир има по-лош спирачен път от запорожец . 80-0 40 метра - празен , от 100 км/ч вероятно е към 50 метра . Средно едно старо БМВ е със 37-39 метра . Разибра се фактора - време а реакция - обезмисля всичко

аз, бате, също смятам, че тировете спират слабо, макар че сега срещнах един постинг във ФВ форума, където едно момче споделя, че са му се изправили чорапите като тира отпред набил контрата :)

реално погледнато тира печели от факта, че шофьора е високо и може да предусети ситуацията,

но пък от друга страна с този тонаж.. а и обикновено знаеш, че са претоварени... гумите... не би трябвало да спира по-добре от лека кола в нормално състояние

трамвая спира здраво, знам че имат магнитна спирачка, но са им забранили на ватманите да я ползват, защото щели да изтрепат пътниците :)
No bling at the Ring

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Авг 2011, 21:35

acho.rs написа:Е нали не прие поста ми на сериозно :) Иначе това наистина е интересно за адаптивния темпомат / А и имам чувството че говориш за нещо 700кс+ - там вероятно проблема е сериозен :lol:

изпадаш в (смъртоносна) грешка.

ако си със 100 и си на по-малко от 15-20 метра от камиона си във "зоната на нереакция". ако нещо стане и камиона скочи на спирачките ти ще минеш 14 метра (0.5 секунди) преди да започнеш да спираш (броя средно от момента от които видиш как изпушват гумите на камиона, натиснеш спирачката и колата започне да спира)... и в този момент ти започваш да спираш а камиона вече е загрял дискове/барабани/гуми и спира сериозно (колко може).

с други думи- преди да скочиш на спирачките и се възползваш от по-добрия си спирачен път... си влязъл отдолу...

много хора си мислят- "аз спирам по-добре от камиона- ще го следвам близо"... и после ги вадят с обувалката изпод камиона...

(сметката е проста - 100,000 метра в час са 27.7 метра в секунда... което е 14 метра за 0.5 секунди).
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 19 Авг 2011, 21:39

значи оптималния вариянт е минимум 50 метра дистанция

и тира отпред да разчиства за каращи в насрещното, диви животни и пресичащи хора :)

BadAngel написа:
тази греда в америка има интересна история.. през 60те години неква известна актриса се е набутала под някакво ремарке и е починала, та след смъртта и са задължили като мярка за безопасност да се слага такъв "парапет" отзад на ремаркетата, за да не може да се навре под самото шаси лека кола..

сега проверих, актрисата се казва Джейн Мансфийлд, а на парапета му викат мансфийлд бар :)
Последна промяна BadAngel на 19 Авг 2011, 21:42, променена общо 1 път
No bling at the Ring

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 19 Авг 2011, 21:41

alx написа:
acho.rs написа:Купуваш си еСка с адаптивен темпомат и забиваш зад камиона - пестиш 20% гориво , дори може би повече , като се има предвид как карат тировете тук и не на последно място - разкирва ти се чудесна глетка :mhihi:

айде недей... и като се отмести тира и се отправяш към хоризонта със скороста на светлината... случвало ми се няколко пъти като забравя да си наглася вмакс на дистроника... и... както си караш след тоя пред тебе- в следващия момент си със 200...

това за проблемите беше в новия дистроник на мерцедес които работи под 50км/ч и може дори да спре колата...

за целта си купувам 560 СЕК, който е "изолиран" от тем подобни простотии!!! Аз и сега се чудя и не мога да избера - 3 са моделите - C126,C140 или R129 ... м/у другото C140 във всички модели ли е с активно окачване?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Авг 2011, 21:43

BadAngel написа:значи оптималния вариянт е минимум 50 метра дистанция

и тира отпред да разчиства за каращи в насрещното, диви животни и пресичащи хора :)

оптималното не е дистанция... а време ;)

набелязваш си една точка покрай което минава тира и броиш- 20, 21, 22, 23 и трябва и ти да минеш... ако минеш преди това- близо си :) така като броиш ще видиш че при по-бавни скорости може да си доста близо а като си със 200 растоянието е доста повече от колкото вътрешния ти "дистроник" подсказва ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '92 Е36

Мнение от san4o » 19 Авг 2011, 21:45

Отделете го това в друга тема, предполагам ще е интересно за всички :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 19 Авг 2011, 21:47

alx написа:

набелязваш си една точка покрай което минава тира и броиш- 20, 21, 22, 23 и трябва и ти да минеш... ако минеш преди това- близо си :) така като броиш ще видиш че при по-бавни скорости може да си доста близо а като си със 200 растоянието е доста повече от колкото вътрешния ти "дистроник" подсказва ;)

4 секунди, това ли е времето за реакция?

винаги когато съм катастрофирал времето ми е минавало забавено, виждам как колата пред мен приближава, виждам как мантинелата се приближава, съвсем спокойно осъзнавам какво става, но не мога да реагирам достатъчно бързо
No bling at the Ring

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Авг 2011, 21:51

BadAngel написа:
alx написа:

4 секунди, това ли е времето за реакция?

винаги когато съм катастрофирал времето ми е минавало забавено, виждам как колата пред мен приближава, виждам как мантинелата се приближава, съвсем спокойно осъзнавам какво става, но не мога да реагирам достатъчно бързо

написах го за по-бързо броящите (без пауза) - иначе е 3 секунди (21, пауза, 22, пауза 23)... една да почнеш да спираш, две да видиш че няма да стане и на третата да ти дойде животоспасяващата мисъл да чукнеш в ляво или дясно ;)

по-късо от 3 секунди и.. една от трите мисли не се формира ... :mhihi:
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата