Тема относно боклуците които ядем, и какво да не купуваме!
Модератор: Общи модератори
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Re: Тема относно боклуците които ядем, и какво да не купуваме!
Radinka написа:Е.Димитров написа:пак у пловдив,некакъв комшия гледа кокошки и пилета,ама малко,за него си,прех,вече месец мина,тея пилета са си малки,а иначе в производството за 2 седмици стават големи пилета,те от тея хормони,почнаха да ми растат цици на мен.
дай ги тия пилета, дето ти растат цици от тях, да ям и аз малко хахахах
сигурна съм, че и ти ако имаш кокошарник и са ти за продан, няма да ги чакаш по 6 месеца да станат големи, а ще им дадеш някой друг зоб

+1 глас против КФЦ, Макдонълдс, Бургер Кинг. Преди години можех само това да ям, сега пистолет да ми допрете няма да си купя. Също така саламите КАМЧИЯ, и тем подобните трябва със закон да ги забранят !!! Много ме изкефи пича с барбекюто - ТОВА Е ИСТИНАТА

Свинско с бира FOREVER

п.п. и сосове ама много

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
За фаст фууда имам по-различно мнение . Един път седмично биг тейсти не вреди толкова . А и месото вътре е светлинни години пред кренвиршите и "народния шпек" . Пък за дюнерите , ако са приготвени хигиенично ми се струват много добра храна , като за 5 минути .
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
acho.rs написа:За фаст фууда имам по-различно мнение . Един път седмично биг тейсти не вреди толкова . А и месото вътре е светлинни години пред кренвиршите и "народния шпек" . Пък за дюнерите , ако са приготвени хигиенично ми се струват много добра храна , като за 5 минути .
Давай си 10лв за кюфте в хляб ... аз ще си купя 1кг. св.месо и 2 бири за тия пари пък нека ми е зле

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Ми аз ям всеки ден месо , понякога огладнявам в полунощ и слизам под моста на влюбените за порция пържено-печено телешко с пържени картофи ... с много сол ... и няколко майонези
Един път седмично не е толкова страшно , пък и колкото и да е вредно , все пай не е салам камчия ...

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Аз да кажа за продуктите на "Орехите" - отвратителен вкус, и филето им, и суджука им, и шпека всичките с един отпосле нагарчащ вкус. Не препоръчвам на никой. За похвала мога да дам един голям плюс за кашкавала на "Родопчанка", перфректния просто. А този на Сирма Приста(русенски) трябваше да го снимам буквално как се изпари във фурната
толкова е зле. А преди няколко години добър го вадеха...кашкавала нали 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тема относно боклуците които ядем, и какво да не купуваме!
Орехите ги знам от къде изкупуват огромни количества птичи субпродукти
Снощи влизам в един, така, що-годе големичък денонощен магазин, за да си търся нещо за вечеря... Сещам се за тази тема и си викам, че ще подбирам... Подбирам, подбирам, подминавам... Е то нищо не остана в магазина
Като казвате какво НЕ ядете, поне кажете какво ЯДЕТЕ, за да знаем и ние де

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Понеже темата беше за лошите храни, но колегата пита за по-качествените, което също е интересно и за мен, ще споделя за някои. Освен домашното сирене, което един път става, един път не става, защото не спазваме особено точно технологията, сиренето на "Олимпус", произведено в Гърция, е много добро. Кашкавала им също е много добър. Пробвах сиренето и кашкавала на "Тертер", но не ми харесаха, защото са изключително твърди. Кашкавала на "Ел-Би" също е добър според мен. Яйца не съм купувал от магазин от години,но возим смески за храна на кокошките в една благоевградска фирма за яйца и шофьорите са ми носили от там - добри са. За съжаление не се сещам за фирмата, защото изпращача ме наема и той плаща. Кренвиршите на "Сачи Стара Планина" ми харесват, преди да излезнат не бях ял кренвирши с години. Преди години купувах минерална вода "Горна Баня" с точката - след известен престой, във водата започваха да плуват малки парцалчета. Сега купувам само "Девин" - изворна, освен че девинският район е най-красивата част на България според мен, това е и много чист район с чиста вода, която и след месеци е чиста в бутилката. Саламите повечето са отврат, взимам само на "Маджаров" от немай-къде. Има една марка "Лотус" - всичките им меса са със вкус на мърша. Много ми харесва хляба на "Лидл" и на "Рода", но само някои. Напоследък взимам и този "Български стандарт" - не е лош. Соковете на "БББ" са отврат, даже съм попадал на развалени, харесват ми "Пфанер". Засега се сещам за това.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- shumisho
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit
Като чета такива теми и ми е много забавно. Не отричам, че повечето храни са под всякаква критика, нооо...
Тук (в раздела) има тема, в която обяснявате как с 1000 лв на месец се води нормален живот.
После храната дето ядете е по 8 евро сиренето и по еди колко си за месо, защото кренвиршите не ставали (което е така).
http://www.balevbiomarket.com
Ето един сайт, продуктите в който дори не е 100% сигурно, че са БИО!!! Всеки може сам да сметне колко лв трябва да се дадат на месец. И тук става забавното....
Не ме разбирайте погрешно, но като чета как давате акъл за брекети, за 2-ро, 3-то.
А сега и тия 2 "биещи се една друга" теми. Ами, как да съм спокоен, четейки неща за колата (от която нищо не разбирам), като всеки пише каквото му падне
Ако мнението ми се приеме за спам, няма проблем да го махнете. Просто исках да споделя
Тук (в раздела) има тема, в която обяснявате как с 1000 лв на месец се води нормален живот.
После храната дето ядете е по 8 евро сиренето и по еди колко си за месо, защото кренвиршите не ставали (което е така).
http://www.balevbiomarket.com
Ето един сайт, продуктите в който дори не е 100% сигурно, че са БИО!!! Всеки може сам да сметне колко лв трябва да се дадат на месец. И тук става забавното....
Не ме разбирайте погрешно, но като чета как давате акъл за брекети, за 2-ро, 3-то.
А сега и тия 2 "биещи се една друга" теми. Ами, как да съм спокоен, четейки неща за колата (от която нищо не разбирам), като всеки пише каквото му падне

Ако мнението ми се приеме за спам, няма проблем да го махнете. Просто исках да споделя
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
uCnaHeTcA написа:Снощи влизам в един, така, що-годе големичък денонощен магазин, за да си търся нещо за вечеря... Сещам се за тази тема и си викам, че ще подбирам... Подбирам, подбирам, подминавам... Е то нищо не остана в магазина![]()
![]()
- риба - евтина и качествена храна . Ако нямаше време да я сготвиш - консерва филе от тон в собствен сос - пише че са добавени само сол и вода

- сурово месо - свинско , охладено пиле (известно още като пиле изверг

- варено-пушено свинско филе - пълно е с вода , съмнителен произход , но все пак става за някоя и друга бърза закуска
- ориз , картофи , грах , зеле
- яйца , мляко , сирене , кашкавал ти си избираш от кои видове
- за десерт бисквити всякакви видове,мед . Гледам да откажа суис ролцата , ама трудно се здържам

Това ми е основното меню има и още много неща разбира се , но това на първо време .
- това е грешна логика . Процента белтъчини в наденицата/колбаса/кренвиршите е около 2-3% и цената е към 7-10 лева за килограм . Шпека вече гони 15-18 лева кг а като се загледам виждам само сланина,желатин и боядисани карантии . Последно в ловджииска сушеница за 18лв килото,открих солидно парче кожа , а как бодисваше хляба тва чудо , не е иситна .
Сирене купувам или домашно или от около 8-9 лева килограма . Останалите неща които съм изброил изобщо не са скъпи .
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
Никога не съм разбирал хората който дават пари за салам, луканки, сушеници и прочие
нямам си и на представа колко струва луканката, ама се си мисля че е 7-8лв. ако не греша за тези пари си купувате 2 вечери по 1 пиле на грил и преяждате злобно
За сиренето .... пробвали ли сте в кауфланд дунавията на бучки ??? незнам защо ама ми харесва
П.П. Препоръчайте някой кашкавал, че два пъти един и същ не съм купувал от много време

За сиренето .... пробвали ли сте в кауфланд дунавията на бучки ??? незнам защо ама ми харесва

П.П. Препоръчайте някой кашкавал, че два пъти един и същ не съм купувал от много време

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
GKuzmanov написа:Никога не съм разбирал хората който дават пари за салам, луканки, сушеници и прочиенямам си и на представа колко струва луканката, ама се си мисля че е 7-8лв. ако не греша за тези пари си купувате 2 вечери по 1 пиле на грил и преяждате злобно
![]()
За сиренето .... пробвали ли сте в кауфланд дунавията на бучки ??? незнам защо ама ми харесва![]()
Къде ги видя тези пилета по 3-4лв., в Била са по 8 едното

За кашкавал ще се повторя, ама препоръчвам Родопчанката

GKuzmanov написа:П.П. Препоръчайте някой кашкавал, че два пъти един и същ не съм купувал от много време
в момента кашкавала на Clever е много хубав, Дядо Либен го прави, друг хубав е на Филипополис
www.bmwпрофесори-bg.net
- emiliqn.gqurov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 М52B20 coupe
- Мечтае да кара: Bmw Е36 M3

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Да не му отговаря никой на тоя въпрос 

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.