Отново лекарска небрежност
Модератор: Общи модератори
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
Re: Отново лекарска небрежност
има лекари и лекари... ама преди ако не бяхме бутали по 100 лв. всеки месец дядо ми нямаше да живее още 8 години с някакви нормални процедури за които трябваше да плащаме под масата...
the project is ready....

ineedmoney написа:има един лаф измислен в САЩ ако не се лъжа, но е приложен и в Европата към която се стремим. Той гласи така..."Ненормално е един лекар да взима заплата колкото президента, трябва да взима значително повече".![]()
Бе ти нормален ли си бе?! Тия касапи трябва вредни да ни плащат, че им ходим на прегледи! Трябва със закон да се въведе, че на лекар се плаща само ако пациентът е останал (изключително) доволен, задължително след съответната манипулация/операция и то само ако са му останали достатъчно пари (след като вече е платил данъците, сварил ракията и затворил компотите)! Ко ще и мозъчна трансплантация да са правили - ей толкоз да не е доволен чиляка, на докторята - нищо (или бой - според случая)!

Ееееееей, мафиоти с мафиоти такива! Ората немат пари за ляб и ракия - тия мръсници нови коли на лизинг тръгнали да ми карат! Че с кво са по-умни от мен дето съм бил 10 години зам. председател на ТКЗС-то или по-способен от бай Герчо ракиджията, дето на света няма роден майстор като него! Затвор за такива народни изедници и конфискация на имуществото!

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
flame написа:Трябва със закон да се въведе, че на лекар се плаща само ако пациентът е останал (изключително) доволен, задължително след съответната манипулация/операция и то само ако са му останали достатъчно пари (след като вече е платил данъците, сварил ракията и затворил компотите)! Ко ще и мозъчна трансплантация да са правили - ей толкоз да не е доволен чиляка, на докторята - нищо (или бой - според случая)! Ееееееей, мафиоти с мафиоти такива! Ората немат пари за ляб и ракия - тия мръсници нови коли на лизинг тръгнали да ми карат!
оле флеймче, направи ми деня

А и като нямат хОрата пари закво дават всяка зима по 100 лева за смяна на гуми и на всеки 10000 км по 100 лева за масло, а е рекет да дадеш 30 лв за преглед веднъж на 1-2 години като се наложи??
saleen още не си ми отговорил на въпроса

ineedmoney написа:то по тая логика всеки ще каже че не е доволен, че да не плаща бе
Верно ли бе?!

ineedmoney написа:saleen още не си ми отговорил на въпроса
Чекай ся, не го притеснявай колегата - може би проучва циганите как се вреждат без пари при докторите, че да мине и той по тънката лайстна

- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
Не можах да изчета всичките постове, но нека обобщя :
Едно дете, ще расте без майка... а тази майка го е прегърнала само веднъж, докато е била в инвалидна количка, в една от многото болници, които е обиколила...
Здрава, права девойка влиза да ражда, не желае да заплати за избор на екип, защото е здрава!, защото всичко до момента на раждането протича нормално..преносила го е даже седмица... 12 часа чака да я вкарат... когато лекарите виждат че положението отива на зле решават да действат бързо, със секцио...ю
Много се изумих от един от коментарите на аутуърлд, че нямало как да я изпишат ако всичко нне било наред... колега! след секцио би трябвало да имаш поне 6 дневен престой в болницата за наблюдение...а нея я изписват на 2рия-3тия с висока температура.. не е можела да си стои на краката бе човек...
Версията, която аз знам е че израждането са го поверили на стажантка.. студентка... която е забравила част от плацентата... нямам думи! Опитни зайчета ли сме!?!?!
Към колежката krystal, според която всичко е "медийна сензация" - малко по-напред в страниците Радина ти е задала въпрос на който не си отговорила?!
За Шейново като цяло, мненията които съм чувала от познати са ... доста различни...двете абсолютни крайности...явно, че нещата там опират до късмет и до пари (очевидно)...
Иначе .. не зная дали е до професионализъм..или до безхаберие..или непукизъм.. не знам.. аз лично имам горчив опит с тази структура на "бялата мафия"... грешна преценка и диагноза , поставена от "специалистка с над 20 годишен опит"...добре, че не й се вързах на приказките и потърсих 2ро мнение в частна клиника (оборудвана с възможно най-новата апаратура) и изключително добър специалист... е, явно че за да те диагностицират точно, трябва да кихнеш сравнително добра сума, но поне си заслужава.. друг е въпроса, че в тая ситуация не всеки може да си го позволи и един вид си обречен, и за да "оцелееш" ти трябва късмет да случиш на съвестен доктор..иначе чао-довиждане..
Както и да е, искам само да постна пак материала на венетка - http://play.novatv.bg/play/258084/ ... изключително тежък репортаж... и да помоля всички, които имат възможност в неделя да отделят 1 час от личното си време, за да се присъединят - http://www.facebook.com/#!/event.php?ei ... 2437033495
Мир на праха й... много жалко за детенцето...
пп. Колко от вас помнят случая със Запряна Коледарова от Петрич - 2008/9г. ...?! Дали не се потули и той.. Много жалко... нека този път да не разрешим да се покрие всичко... 13.11.2011
Едно дете, ще расте без майка... а тази майка го е прегърнала само веднъж, докато е била в инвалидна количка, в една от многото болници, които е обиколила...
Здрава, права девойка влиза да ражда, не желае да заплати за избор на екип, защото е здрава!, защото всичко до момента на раждането протича нормално..преносила го е даже седмица... 12 часа чака да я вкарат... когато лекарите виждат че положението отива на зле решават да действат бързо, със секцио...ю
Много се изумих от един от коментарите на аутуърлд, че нямало как да я изпишат ако всичко нне било наред... колега! след секцио би трябвало да имаш поне 6 дневен престой в болницата за наблюдение...а нея я изписват на 2рия-3тия с висока температура.. не е можела да си стои на краката бе човек...
Версията, която аз знам е че израждането са го поверили на стажантка.. студентка... която е забравила част от плацентата... нямам думи! Опитни зайчета ли сме!?!?!
Към колежката krystal, според която всичко е "медийна сензация" - малко по-напред в страниците Радина ти е задала въпрос на който не си отговорила?!
За Шейново като цяло, мненията които съм чувала от познати са ... доста различни...двете абсолютни крайности...явно, че нещата там опират до късмет и до пари (очевидно)...
Иначе .. не зная дали е до професионализъм..или до безхаберие..или непукизъм.. не знам.. аз лично имам горчив опит с тази структура на "бялата мафия"... грешна преценка и диагноза , поставена от "специалистка с над 20 годишен опит"...добре, че не й се вързах на приказките и потърсих 2ро мнение в частна клиника (оборудвана с възможно най-новата апаратура) и изключително добър специалист... е, явно че за да те диагностицират точно, трябва да кихнеш сравнително добра сума, но поне си заслужава.. друг е въпроса, че в тая ситуация не всеки може да си го позволи и един вид си обречен, и за да "оцелееш" ти трябва късмет да случиш на съвестен доктор..иначе чао-довиждане..
Както и да е, искам само да постна пак материала на венетка - http://play.novatv.bg/play/258084/ ... изключително тежък репортаж... и да помоля всички, които имат възможност в неделя да отделят 1 час от личното си време, за да се присъединят - http://www.facebook.com/#!/event.php?ei ... 2437033495
Мир на праха й... много жалко за детенцето...
пп. Колко от вас помнят случая със Запряна Коледарова от Петрич - 2008/9г. ...?! Дали не се потули и той.. Много жалко... нека този път да не разрешим да се покрие всичко... 13.11.2011
АПНИ, БАБА, 'АПНИ
M2PR написа:
Отговорих и на лични, ако е толкова важно ще отговоря и тyк.. раждането продължи 23 часа с yсложнения, затова и смених 3 екипа.., отношението на всички доктори през които минах бе повече от прекрасно.. има тyк таме някоя намyсена сестра и толкоз...
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Както навсякъде по света и в България има и добри и лоши лекари.
Добрите също правят грешки .
Лошите също помагат понякога.
НО в България за грешките на лекарите не се търси отговорност.
Имаш ли диплома на лекар може да си престъпник безнаказано.
Има много лекари престъпници в България, които отнемат човешки живот или причиняват тежки увреждания на пациентите си и всекидневно се сблъскваме с такива и какво им се случва -НИЩО.
Аз не съм против лекарите, но съм против безнаказаността им.
Всеки трябва да носи отговорност, когато му е поверен по закон човешки живот.
А за лошата хигиена в болниците, за немарливи действие на сестри и санитарки водещи до същото, като и лекарските грешки -носи ли някой отговорност?
НЕ!
Медицинския персонал ли е виновен за това, че не им се търси сметка за грешки и немарливост и че системата и законите позволяват да се работи по този начин ?
Спокойни ли сте когато трябва да поверите живота си на лекар и сестри в България?
Аз не съм.
Добрите също правят грешки .
Лошите също помагат понякога.
НО в България за грешките на лекарите не се търси отговорност.
Имаш ли диплома на лекар може да си престъпник безнаказано.
Има много лекари престъпници в България, които отнемат човешки живот или причиняват тежки увреждания на пациентите си и всекидневно се сблъскваме с такива и какво им се случва -НИЩО.
Аз не съм против лекарите, но съм против безнаказаността им.
А за лошата хигиена в болниците, за немарливи действие на сестри и санитарки водещи до същото, като и лекарските грешки -носи ли някой отговорност?
НЕ!
Медицинския персонал ли е виновен за това, че не им се търси сметка за грешки и немарливост и че системата и законите позволяват да се работи по този начин ?
Спокойни ли сте когато трябва да поверите живота си на лекар и сестри в България?
Аз не съм.
да не сте посмели да твърдите, че лекарите проявяват небрежност
те всички до един са верни на хипократовата клетва и дават мило и драго за здравето и живота на пациентите си....
http://vbox7.com/play:3b3d52e415

те всички до един са верни на хипократовата клетва и дават мило и драго за здравето и живота на пациентите си....

http://vbox7.com/play:3b3d52e415

- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
krystal написа:M2PR написа:
Отговорих и на лични, ако е толкова важно ще отговоря и тyк.. раждането продължи 23 часа с yсложнения, затова и смених 3 екипа.., отношението на всички доктори през които минах бе повече от прекрасно.. има тyк таме някоя намyсена сестра и толкоз...
Е, ако усложнението което си имала не е породено от 1вия екип, който е бил, значи си имала късмет да случиш на доктори в настроение! защото тези, които гледат на теб като банкомат понякога злоупотребяват с положението на родилките - когато нещата тръгнат на зле що пък да не измуфтят някой и друг лев, щом толкова ще се напъват?!
АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
ivan1590 написа:Аз не съм против лекарите, но съм против безнаказаността им.
съгласен съм, трябва да има комисии които да разследват такива ситуации, за да не се чувстват хората излъгани и несигурни. Точно затова казвам че протеста на който "няма да допуснете да се покрие нищо" не е насочен към правилните хора. Лекарите работят по условията и наредбите, които са им предоставени. Протестирайте против липсата на правила в сферата, а не против хората които работят в нея.
Нещо като за лудия и за баницата се получава...
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
M2PR написа:Е, ако усложнението което си имала не е породено от 1вия екип, който е бил, значи си имала късмет да случиш на доктори в настроение! защото тези, които гледат на теб като банкомат понякога злоупотребяват с положението на родилките - когато нещата тръгнат на зле що пък да не измуфтят някой и друг лев, щом толкова ще се напъват?!
това беше най-малоумния пост който съм чел някога. Усложнението (в 99%), драга, е резултат от възможностите на организма на пациента, а не резултат от работата на лекаря (1%). Усложненията, особено при родилките са породени от различните физиологични данни на плода и майката (седалищно предлежание, увиване на пъпната връв, тесен таз на майката и хиляди други). Много често усложненията се развиват и следоперативно (следродово) като например оставяне на част от плацентата, инфектиране и ендометрит с/без сепсис. Такива усложнениия са очаквани, но не са резултат от немърливост на лекарския екип. Разбира се винаги има вероятността за това което казвате, но това вие няма как да го разберете от интервюто с роднините. Те винаги ще ви кажат че лекарите са виновни, защото търсят утеха в за наистина голямата загуба и това е нормално, всеки (и аз) бих реагирал така може би. Има или няма лекарска грешка, немърливост и т.н може да се докаже само от независима комисия от същите специалисти (в случая акушеро-гинеколози)

ineedmoney написа: Има или няма лекарска грешка, немърливост и т.н може да се докаже само от независима комисия от същите специалисти (в случая акушеро-гинеколози)
Масово наистина обвиняват лекарите, но не ти ли се струва истинска немърливост и безотговорност да прехвърлят момичето от болница на болница и никой да не иска да го приеме. Не можеше ли още в клиниката която е била, да стигнат до диагнозата какво й е? Това ще ми кажеш ли какво е? Съжелявам, но аз не го приемам.

I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
ineedmoney написа:... Има или няма лекарска грешка, немърливост и т.н може да се докаже само от независима комисия от същите специалисти (в случая акушеро-гинеколози)
и ти ми казваш, че "гарван гарвану око ще извади", така ли

- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
ineedmoney написа: Има или няма лекарска грешка, немърливост и т.н може да се докаже само от независима комисия от същите специалисти (в случая акушеро-гинеколози)
независима комисия в България ?!?!

never drive faster, than your guardian angel can !
Абе едната страна хваща 1 комисия, другата страна - друга. Евентуално правят смесена комисия и все отнякъде трябва да излезе истината...