Alfa 166 - кола или боклук?
Модератор: Общи модератори
Re: Alfa 166 - кола или боклук?
acho.rs написа:За съжаление и пътното поведение е френско ... и качеството на материалите е френско ... а надежността на дизели е италианска .
аз забележки по отношение на пътното поведение нямам
нещо повече, лагуна 2ка има толкова добра возия, колкото нито един от сегашните нови модели на която и да е марка с изключение на ситроен (и то в по-високия клас) нямат
а това е много ценно за голяма част от хората
качеството на материалите наистина е френско, а не турско, както при по-новите модели, което за мен лично е в плюс
колата има прекрасен интериор, наистина прекрасен, няма как да отречеш, че французите не правят интериор
по отношение на надеждността.. зависи си от конкретния модел, но като цяло търпи критики, не може да се сравнява с тойота примерно, но пък от друга страна ремонтите при рено са доста евтини от към цени на резервни части, което до голяма степен изравнява нещата
аз лично бих търсил лагуна 2, фаза 2 с 3.0 в6 мотора, тази кола е истинско удоволствие
големия бензинов мотор гарантира на първо място реални километри и на второ място, собственик, който не пести пари за колата си
а и на този мотор ресурса е огромен, няма нищо иновативно и нестандартно, всичко по мотора е добре отработено в предишния модел и в еспас-а, не е като трошливите 2.2 дизели
No bling at the Ring
- balcanbas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 528i;ML320;E46CI B28TU
- Мечтае да кара: F10
Един мой приятел си взе една такава Алфа Ромео 166,преди около 1 месец. Цената на колата беше страхотна, за състоянието в което се намираше.. Колата е широка от вътре и возията не е зле. Той твърдеше, че ускорява много добре, но докато аз я карах-не ми се стори нищо особено, дори да не кажа, че си беше зле за 155к.с,2л. двигател. Еее, все пак имам в предвид, че съм си свикнал на 2.8
Интериора е доста приличен, седалките са удобни, много наподобяват на моите ... Изобщо заключението ми беше, че това е една добра/евтина алтернатива/ на БМВ 5, но евтина само при първоначалната цена ... после става дебело
Интериора е доста приличен, седалките са удобни, много наподобяват на моите ... Изобщо заключението ми беше, че това е една добра/евтина алтернатива/ на БМВ 5, но евтина само при първоначалната цена ... после става дебело
Fear написа:Dpy написа:Една алфа има и тя е делта интеграле, всичко друго е пълен та^ак.
Малко ги обърка двата щата, ама карай...
ооопс

Греда, значи ни една читава няма

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Dpy написа:Една алфа има и тя е делта интеграле, всичко друго е пълен та^ак.

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Dpy написа:Fear написа:Dpy написа:Една алфа има и тя е делта интеграле, всичко друго е пълен та^ак.
Малко ги обърка двата щата, ама карай...
ооопс
Греда, значи ни една читава няма
zBoost написа:Dpy написа:Една алфа има и тя е делта интеграле, всичко друго е пълен та^ак.

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
BadAngel написа:acho.rs написа:За съжаление и пътното поведение е френско ... и качеството на материалите е френско ... а надежността на дизели е италианска .
нещо повече, лагуна 2ка има толкова добра возия, колкото нито един от сегашните нови модели на която и да е марка с изключение на ситроен (и то в по-високия клас) нямат
качеството на материалите наистина е френско, а не турско, както при по-новите модели, което за мен лично е в плюс
колата има прекрасен интериор, наистина прекрасен, няма как да отречеш, че французите не правят интериор
по отношение на надеждността.. зависи си от конкретния модел, но като цяло търпи критики, не може да се сравнява с тойота примерно, но пък от друга страна ремонтите при рено са доста евтини от към цени на резервни части, което до голяма степен изравнява нещата
аз лично бих търсил лагуна 2, фаза 2 с 3.0 в6 мотора, тази кола е истинско удоволствие
големия бензинов мотор гарантира на първо място реални километри и на второ място, собственик, който не пести пари за колата си
а и на този мотор ресурса е огромен, няма нищо иновативно и нестандартно, всичко по мотора е добре отработено в предишния модел и в еспас-а, не е като трошливите 2.2 дизели
лагуната отзад е с ултра модерен мост тип п образен,захванат към купето с две мини тампончета.ситрошен пък возията е добра при последното ц5,надолу моделите са доволно зле

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
павката написа:лагуната отзад е с ултра модерен мост тип п образен,захванат към купето с две мини тампончета.ситрошен пък возията е добра при последното ц5,надолу моделите са доволно зле
не знам пич, не съм карал предишните, сегашния Ц5 с хидропневматичното окачване вози прекрасно
за немодерните, но функционални неща не искам да отварям темата, че пак ще намеси някой примера с мотора на корвета, който има само по 2 клапана на цилиндър
факт е, че лагуната вози прелестно, от там нататък всичко е инженерна чикия

No bling at the Ring
- zxsport
-
ALFA-та е страхотен автомобил, но не е за БГ-пътищата, за коитои доста от изброените в темата коли не са ...
Без зачение е каква кола караш по лунният пейзаж на София - трагедията е пълна! Имам наблюдение и над "железните" - Е34, Е36, W124 - и те се разтропват яко, след минимален пробег по наще пътища са тотална щета по окачването! Карал съм и АЛФА и БМВ и Бенц и не мога да кажа кое е с най - яко окачване - след 30-на хиляди км винаги се налага обслужване на ходовата част, без значение каква е била колата - това са моите наблюдения!
За Лагуната - колата си е ЛЕШ отвсякъде - нито вози добре, нито е здрава, нито евтина за поддръжка.
За Е39 - нито при бензиновите варианти АЛФА-та отстъпва, нито при дизелите (още по-малко)!
От jtd-то имам перфектни впечатления - преди доста години баща ми си купи 147 jtd (116 - кс ) - купи я уж на 94 000 и след проверка при БОБО се оказа на на 530 000 ... колата при баща ми навъртя (за 3-4 г.) поне още 70 000 км, та в момента е на над 600 000 км и няма забележка по мотора!!!
Без зачение е каква кола караш по лунният пейзаж на София - трагедията е пълна! Имам наблюдение и над "железните" - Е34, Е36, W124 - и те се разтропват яко, след минимален пробег по наще пътища са тотална щета по окачването! Карал съм и АЛФА и БМВ и Бенц и не мога да кажа кое е с най - яко окачване - след 30-на хиляди км винаги се налага обслужване на ходовата част, без значение каква е била колата - това са моите наблюдения!
За Лагуната - колата си е ЛЕШ отвсякъде - нито вози добре, нито е здрава, нито евтина за поддръжка.
За Е39 - нито при бензиновите варианти АЛФА-та отстъпва, нито при дизелите (още по-малко)!
От jtd-то имам перфектни впечатления - преди доста години баща ми си купи 147 jtd (116 - кс ) - купи я уж на 94 000 и след проверка при БОБО се оказа на на 530 000 ... колата при баща ми навъртя (за 3-4 г.) поне още 70 000 км, та в момента е на над 600 000 км и няма забележка по мотора!!!
- worker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 525tds
- Мечтае да кара: M3 E30
Ей тук съм много съгласен, Лагуната е зле от всякъде много проблемен автомобил
За Е39 - нито при бензиновите варианти АЛФА-та отстъпва, нито при дизелите
Тука не съм съгласен колега, като двигатели дизеловите на Алфа са едни от най добрите и до там приключва всичко. Като поведение на пътя, като здравина, като интериор и т.н Алфа е светлинни години назад зад БМВ, не го казвам само защото съм любител на марката а и от опит. Подръжката на 166 цата е по голяма от на Е39 а в замяна нищо не получаваш.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
worker написа:За Лагуната - колата си е ЛЕШ отвсякъде - нито вози добре, нито е здрава, нито евтина за поддръжка.
Ей тук съм много съгласен, Лагуната е зле от всякъде много проблемен автомобилЗа Е39 - нито при бензиновите варианти АЛФА-та отстъпва, нито при дизелите
естествено колата има нормалните забележки за кола от такъв клас, спирачките не се модулират плавно, волана няма фййд бак, недозавива с дизела и т.н, но за кола от този клас седи идеално на пътя и качеството е повече от прекрасно. аз лично бих я избрал пред алфа ромео при всички положения. леш е доста смело изказване, ако лагуната е леш, алфата е невджима собственост направо

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- zxsport
-
steeN написа:worker написа:За Лагуната - колата си е ЛЕШ отвсякъде - нито вози добре, нито е здрава, нито евтина за поддръжка.
Ей тук съм много съгласен, Лагуната е зле от всякъде много проблемен автомобилЗа Е39 - нито при бензиновите варианти АЛФА-та отстъпва, нито при дизелите
естествено колата има нормалните забележки за кола от такъв клас, спирачките не се модулират плавно, волана няма фййд бак, недозавива с дизела и т.н, но за кола от този клас седи идеално на пътя и качеството е повече от прекрасно. аз лично бих я избрал пред алфа ромео при всички положения. леш е доста смело изказване, ако лагуната е леш, алфата е невджима собственост направо
хеехехеххееееееееееееееееееееееееееееееееееее, мнооо весело
kак звучи алфа (147 jtd - 1.9 - 116 хп) на 630 000 в перф. съст. без ремонт на мотора ....

Фен съм на БМВ и на Бенц, но иде ли реч за дизелова 147 (особено 16В) заставам на момента зад италианската машина!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
честно казано като бяла лястовица ми звучи. баси то старите мерцедес дизели едвам закарват до 500, дето са правени като за последно. колкото и да харесвам, bmw, те имат свестни дизели от много скоро, всичко преди 'd'-тата е пълна леща, както и първите 4 цилиндрови 'd'-та. както и да е, аз просто се опитвам да съм обективен.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
zxsport написа:kак звучи алфа (147 jtd - 1.9 - 116 хп) на 630 000 в перф. съст. без ремонт на мотора ....голям смях, налииииииииии
![]()
бате, това така изтърсено остава във въздуха
ноу пик, ноу билийф

No bling at the Ring
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
BadAngel написа:acho.rs написа:За съжаление и пътното поведение е френско ... и качеството на материалите е френско ... а надежността на дизели е италианска .
ПОЩАДЕТЕ форума бе хора - първо алфа 166 , после лагуна 2 - някой по трошлив и бъгав кенеф няма ли да възхвалите

Лагуна 2 - бъркаш возия и пътно поведение . За мен факта , че колата филтрира добре малки неравности , далече не занчи че е комфортна

- тва беше върха . Море от пластмаса , едни централен капак от констуктор лего който покрива смотаното табло . Предполагам феноменална екстра е паленето с карта и копче на таблото - ебати екстрата .
После надежността на дизелите - по дяволите , те са трошливи . Дюзите са на доста прилични цени .
Седалките са неудобни и гадно меки .
Самата кола не я вижда по-просторна от Е46 а уж е голямото Рено .
Може да се провери и как е колата според докалдите за повреди , жокер - хич не е розово положението .
Тъй че айде само за Алфи да говорим , че скоро някой ще изригне с фят или пежо 307 ...