Нов закон за Магистрала!Въпрос?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За или против 140 км на Магистрала

а) Да,Защо?
125
63%
б) Не,Защо?
20
10%
в) Няма разлика от тези 10 км
55
28%

Общо гласове : 200
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Нов закон за Магистрала!Въпрос?

Мнение от steeN » 27 Яну 2012, 20:22

изненада си беше. и в двата случая действах напълно подсъзнателно.
но признавам, че съм я мислил и проигравал на сухо многократно тази ситуация и
съм се тренирал първо да спирам до последния възможен момент и да заобикалям
чак когато сблъсъка е неизбежен и то в нещо масивно. неправилно ли е ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Яну 2012, 20:36

steeN написа:изненада си беше. и в двата случая действах напълно подсъзнателно.
но признавам, че съм я мислил и проигравал на сухо многократно тази ситуация и
съм се тренирал първо да спирам до последния възможен момент и да заобикалям
чак когато сблъсъка е неизбежен и то в нещо масивно. неправилно ли е ?

няма улично правило. американците прилагат правилото на "трите ес-а" - see, stomp, steer за коли с абс... докато на писта правилото е спирачки, отпускане на спирачките и въртене на геврека. един вид спирането става само когато волана е направо... но това извън пистата може да те убие...

така че... божа раота.. всеки начин които ти позволява да избегнеш удара е удачен... :bchug:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 27 Яну 2012, 21:50

Колите в БГ които са управляеми при 140км/ч са десетина . Вероятно тези които са управляеми при 130 км/ч са около 23 :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 27 Яну 2012, 22:09

acho.rs написа:Колите в БГ които са управляеми при 140км/ч са десетина . Вероятно тези които са управляеми при 130 км/ч са около 23 :bowdown:

:mhihi: Те това наистина изчерпа темата, ако ще разсъждаваме като Alx :yes:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 205 GTI, 330d

Мнение от ifcho » 27 Яну 2012, 23:17

а за да разберете дали влизате в тая графа, пробвайте експеримента предложен преди две страници. Ако след това още можете да пишете се класирате :bowdown:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 27 Яну 2012, 23:42

alx написа:
няма улично правило. американците прилагат правилото на "трите ес-а" - see, stomp, steer за коли с абс... докато на писта правилото е спирачки, отпускане на спирачките и въртене на геврека. един вид спирането става само когато волана е направо... но това извън пистата може да те убие...

така че... божа раота.. всеки начин които ти позволява да избегнеш удара е удачен... :bchug:

абс-а също не ти дава достатъчно маневреност като си настиснал спирачката. тва, че накладките отпускат не премахва факта, че като спираш цялата тежест отива отпред и със и без абс предницата ти става все едно возиш пиано отгоре и се мъчиш да завиеш, примерно със 120. аз винаги отпускам спирачката преди да маневрирам независимо къде.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 28 Яну 2012, 2:19

аз пък ся прочетох че "Хемус" дори няма да е магистрала а ще е скоростен път с по 2 ленти на платно във всяка посока и ако евентуално има пари в последствие ще се достроят авариини ленти и ще стане магистрала. И без тва има само 3 магистрали и те и 3-те са в южна българия незнам за кво се пените. сигурно и "черно море" от варна до бургас ще бъде "автомагистрала" тип скоростен път
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 28 Яну 2012, 20:21

Кел файда и 200 да е, при положение, че никой с разума си не би карал дори и с 130 по някои "магистрали".
Аз лятото с една ръка карах, а с другата се държах за главата. Просто няма такава гавра да караш на уж магистрала и изведнъж да попаднеш в отсечка дълга десетки километри пълна с трапове, не дупки.
Не си спомням дали беше София посока Пловдив или посока Плевен, щото и 2та пътя ги минавах, но помня че карах със има няма 100-110 и ми идеше да се разплача, да се спра, да си паркирам колата и да тръгна пеш.
Просто колата се люлееше от неравностите по магистралата, все едно си на влакчето на ужасите в луна парк.
Абсурд, а тия глъмпери си губят времето да преправят подобни закони, вместо да оправят траповете и люлките по магистралите.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 28 Яну 2012, 21:11

makaveli316 написа:Кел файда и 200 да е, при положение, че никой с разума си не би карал дори и с 130 по някои "магистрали".
Аз лятото с една ръка карах, а с другата се държах за главата. Просто няма такава гавра да караш на уж магистрала и изведнъж да попаднеш в отсечка дълга десетки километри пълна с трапове, не дупки.
Не си спомням дали беше София посока Пловдив или посока Плевен, щото и 2та пътя ги минавах, но помня че карах със има няма 100-110 и ми идеше да се разплача, да се спра, да си паркирам колата и да тръгна пеш.
Просто колата се люлееше от неравностите по магистралата, все едно си на влакчето на ужасите в луна парк.
Абсурд, а тия глъмпери си губят времето да преправят подобни закони, вместо да оправят траповете и люлките по магистралите.

Това, което си преживял е магистралата посока Пловдив, както и на обратно. Има една стара отсечка, която е цялата на бабуни, кръпки и тн. Там се кара само в лява лента, понеже кръпките там са мн. малко и пътя е по-равен. Ако трябва някой да засече от кой до кой километър е тази отсечка и да напише. Ако аз се сетя също ще засека :)

Някой намалява ли на шевовете при моста посока Пловдив. Там където има знак неравности и ограничението на моста е 70 км/ч? Аз намалявам понеже ги разгледах 1 път тези шевове и разбрах, че има реална опасност от сцепване на гума понеже са остри.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 28 Яну 2012, 21:55

там вече карам само в локалното. еб*л сам ти законите, на 23 съм неискам да слагам космодиск отсега...

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 28 Яну 2012, 22:21

За мен понятието магистрала в Бг просто не съществува, и никога не си позволявам да карам с повече от 130.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 28 Яну 2012, 23:10

Zubcho написа:Някой намалява ли на шевовете при моста посока Пловдив. Там където има знак неравности и ограничението на моста е 70 км/ч? Аз намалявам понеже ги разгледах 1 път тези шевове и разбрах, че има реална опасност от сцепване на гума понеже са остри.

разгледай си гумата и тогава прецени, дали опасността от сцепване на гумата е реална
No bling at the Ring

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 28 Яну 2012, 23:14

kronos написа:За мен понятието магистрала в Бг просто не съществува...

Айде сега подробности... Нали се вдига скоростта- това е важно, никой не се вълнува дали има "магистрала" или не ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 29 Яну 2012, 0:25

А 4 лентовите пътища дали ще бъдат обявени за скоростен път :roll: Защото иначе в цяла северна България караш с 90 макс а най-често 60 заради отбивките от пътя, "острите" завои или просто липсата на алтернативна хранилка .
ms написа:
kronos написа:За мен понятието магистрала в Бг просто не съществува...

Айде сега подробности... Нали се вдига скоростта- това е важно, никой не се вълнува дали има "магистрала" или не ;)

е строят се магистрали . Когато САЩ от пустош е ставал държава първото нещо са били пътищата и железниците - няма гара , няма каубойски град :lol:
След има няма 10 години и ние може да имаме магистрали ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 29 Яну 2012, 0:28

по принцип стройтелството на инфраструктура е един от пътищата за изход от финансовата криза

хитлер е извел германия на върха, точно заради проектите за аутобаните

имало е някаква шашма с финансирането, но е факт, че аутобани има

а америка.. тя не може да бъде пример за инфраструктура

голяма част от пътищата им дори не са асвалтирани, а представляват наредени бетонни блокове
No bling at the Ring

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата