Bmw 745i Audi a8 -4,2 ili Mercedes s500 (2002-2005)
Модератор: Общи модератори
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Re: Bmw 745i Audi a8 -4,2 ili Mercedes s500 (2002-2005)
Колега ти качал ли си се въобще в е65, тясно било вътре хахахаха, така по картинките наистина изглежда тясна. Аз бих избирал между ауди и е65, просто мерцовете са ми много комерсиални.
acho.rs написа:а съвета ми е да не вземаш 4матик - файдата е почти нулева по нашите географски ширини, ако не си пълен хайванин на кормилото и не правиш компромиси с гумите, си си окей на задно
- това категорично НЕ Е ТАКА . еС класата на съседката се сцепихме да я бутаме , да влезе в паркинга на кооперацията , като денивилацията е има няма 0,5 метраИ не я караше жената а доооста опитен шофьор . Модела е еС350 актуалния , не вярвам старата еС500 да е по-добре .
така е
мерца дори и с 4матик е пак същата работа - ако имаш гуми върви, ако нямаш гуми.. буташ

просто колата е много тежка и не търпи компромиси
това го казвам при условие, че си говорим за каране из софия и на дълъг път
иначе, ако някои има амбиции да катери ски писта.. задължително 4матик и то пак с неясен резултат
за да не скочите да виете сега, карал съм ц-класа 320 4 матик и ц200 компресор само на задно, това го казвам, за да е ясно, че имам база за сравнение
No bling at the Ring
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Механджията написа:3-4 човека писали в темата, имат предастава от света, другите 'аз бих зел туй, онуй, ама що пък не онуй' ....щото пишат за участие, докато си разчекват скротума с нокът
алх, подобен овчи възторг и неприкрит ужас съм изпитвал с ес65ца, добре че в завоя присейфа те стяга кат скочиш на спиралото и не моеш много да си покрещиш като ученичка![]()
към автора на темата
имам някакъв поглед и върху трите, най-вече върху 220ката
е65 - субективно мнение - отвратителен дизайн вътре/вън/ тясна вътре, а като ми светне тва опелско оранжево вътре, направо да ти се отще от живота..
аудито - тва е първи подгласник, но сякаш съм чувал твърде много негативи
мерца - съветвам те да търсиш 430, не 500, ако си решил да е ве-осмица бензин - просто е почти същия вървеж на по-нисък разход на гориво. 5-степенен автомат, а съвета ми е да не вземаш 4матик - файдата е почти нулева по нашите географски ширини, ако не си пълен хайванин на кормилото и не правиш компромиси с гумите, си си окей на задно
търси къса база, щом ще си я караш - пак само съвет
относно еърматика - не е толкова зле, колкото си мислиш... въпрос на състояние и начин на поддръжка, виждал съм коли на 350+ х. км, дето не са пипани откъм окачване, кутия и т.н, и то в състояние да изкарат поне още 200 при правилна експлоатация
просто търси по-запазена кола и бягай от изгъзици като джанти, ауспуси и т.н. - максимално стоковия вид значи нещо.
успех в търсенето
Изглежда, че твоето мнение също не е от първа ръка и ще си позволя да си разчеша скротума с няколко корекции, защото съм ги проучвал нещата. S430 също е 7г троник, освен ако не е 4матик. Колко гори сравнено с 500 незнам, защото не познавам никой с такова, а и не се срещат често. По каталог ги дават с почти секунда разлика в ускорение до 100. Airmatica може да е много безпроблемен в някоя западна държава, но тук винаги има вероятност да попаднеш в някой трап и да смениш амортисьор за около 2000 лв, пък ако ще да е имало и за 4 милиона километра живот в амортисьора. Единственото готино е, че не е задължително да ги сменяш комплект, а и вози по-меко в сравнение с е65.
е65 да е по тясно вътре от w220 не съм забелязал. Не съм убеден и че w221 e по-широко от е65. Пък за външен вид си е субективно мнение. От А8 не съм се интересувал.
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
Ачо, имал съм и БМВ - айде да не светят всички така противно тиквено вътре тия уреди... дори едно е36 има 10 пъти по-приятна подсветка
на последния колега да отговоря - ами не, мнението ми не е от осемнайста ръка, а от баш първа, поради простия факт, че за 4 години съм купил и продал общо сигурно над 10 ески, няколко 7ци, една от които ф01, другите е65, и няколко а8ци съм вземал от клиенти.
не съм карал и поддържал за лична никоя от тях, ама не е като да не съм ги заглеждал
друго - 7гтроника е след 2002ра вкл.; има бройки от 2002ра с 5ст. автомат, такава имаше и при мен
после ги връзват с 7г, ако е задно, и нормалната 5ст за 4матик, както е и при в211 е-класа
тва че е секунда по-бавна не мисля, че има огромно значение, но разхода пък е поне литър и половина надолу, пък и 430 го водят като най-безпроблемен мотор
относно траповете - не можете да ме убедите, че еърматик не се кара без грижи в Бг... от 6-7 години не съм пукал гума или кривил джанта на личните си коли, а имам по над 30к км на година - ако карах еърматик, дали щях да съм сменил всичките възглавници за по 2200 едната? айде стига
иначе е65 е по-тясна за мен от другите две - за последно се качвах преди малко под 2 седмици, в една 'нов внос' кочина, преди да и върнат блясъка - и освен, че ми е тясна, както казах, е супер гадна с тия оранжеви плътни кръгове на таблото! крис бангъл си е оставил ръцете на тоя тъжен шаран, наречен е65!
пак казвам, лично мое мнение си е! никой не може да ме убеди, че тоя комбиниран фризер с дъска за гладене и волан като на рено клио 2000г. ама с тунинг фешън копчета:

е по-красив от това:

така, някой друг да си почеше и той торбата с кайсиите?
на последния колега да отговоря - ами не, мнението ми не е от осемнайста ръка, а от баш първа, поради простия факт, че за 4 години съм купил и продал общо сигурно над 10 ески, няколко 7ци, една от които ф01, другите е65, и няколко а8ци съм вземал от клиенти.
не съм карал и поддържал за лична никоя от тях, ама не е като да не съм ги заглеждал
друго - 7гтроника е след 2002ра вкл.; има бройки от 2002ра с 5ст. автомат, такава имаше и при мен

тва че е секунда по-бавна не мисля, че има огромно значение, но разхода пък е поне литър и половина надолу, пък и 430 го водят като най-безпроблемен мотор
относно траповете - не можете да ме убедите, че еърматик не се кара без грижи в Бг... от 6-7 години не съм пукал гума или кривил джанта на личните си коли, а имам по над 30к км на година - ако карах еърматик, дали щях да съм сменил всичките възглавници за по 2200 едната? айде стига
иначе е65 е по-тясна за мен от другите две - за последно се качвах преди малко под 2 седмици, в една 'нов внос' кочина, преди да и върнат блясъка - и освен, че ми е тясна, както казах, е супер гадна с тия оранжеви плътни кръгове на таблото! крис бангъл си е оставил ръцете на тоя тъжен шаран, наречен е65!
пак казвам, лично мое мнение си е! никой не може да ме убеди, че тоя комбиниран фризер с дъска за гладене и волан като на рено клио 2000г. ама с тунинг фешън копчета:

е по-красив от това:

...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ОК , но да напиша няколко изречения за пространството . Как да кажа - има коли които сядаш като на диван и такива , които искат да те накарат да се чувстваш както във фотьоил . А8цата , изглежда дори още по-тясна . А6 4Ф (една от любимите ми коли ) на повечето хора им се струва тясна като Голф , защото те обгръща - подлакътника ти е под лакътя , таблото е завъртяно към тебе (като в Е46 и Е39) , подлакътниците на вратите са си на мястото . За някои е клаустрофобия , за други е удобно и ги "слива" с автомобила . . . Конкретно в супер луксозния клас , може би е неуместно 
А за ергономия на В220 - с тоя дисплей 1 метър под нивото на очите и регулатори на климатроника забити почти до пепелника ... 7цата пък с 1во поколение аЙ драйв , наречено от мнозина - аЙ дистракт ...

А за ергономия на В220 - с тоя дисплей 1 метър под нивото на очите и регулатори на климатроника забити почти до пепелника ... 7цата пък с 1во поколение аЙ драйв , наречено от мнозина - аЙ дистракт ...
- BigMUZZY
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора
Коя от трите ще си вземеш, е само твой избор, колега, но се пази от Мерцедес с хидравлично окачване и 4-матик. Хидравликата е по-рядко срещана от въздухарката, но цените на евентуален ремонт са х1,5 приблизително, цените на предна ходова част също са доста по-скъпи от конвенционалното задно. Дори и за този клас автомобили.
...Тез` две бири `що ги каза ...?
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
То в тоя случай не взимай и Ауди. С т'ва окачване, като се счупи и ти се реве после ..
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
и мерцедес не останаха по-назад в кухненското обзавеждане 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна павката на 26 Фев 2012, 17:55, променена общо 1 път
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Механджията написа:Ачо, имал съм и БМВ - айде да не светят всички така противно тиквено вътре тия уреди... дори едно е36 има 10 пъти по-приятна подсветка
друго - 7гтроника е след 2002ра вкл.; има бройки от 2002ра с 5ст. автомат, такава имаше и при менпосле ги връзват с 7г, ако е задно, и нормалната 5ст за 4матик, както е и при в211 е-класа
е по-красив от това:
значи , при баварката всичко върви добре , до момента в който погледа ми се спре на волана и на хралупата за мултимедиата в средата на таблото ...волана е едно към едно с този на рено премиум

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
точно 1 час ми трябваше да свикна със скоростния лост.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
ами хралупата какво да я правим колега , да я зазидаме ли ?

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Айде стига с глупостите . Навигацията е сложена там , за да не достига пряка светлина и да не става на огледало . Ама нали е модерно да се плюва по Е65 , колко била грозна ...
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
Ачо, тоя волан е дори по-грозен от имитацията на рено по-горе
тоя ми мяза на един от най-гадните изобщо правени - стоковия на първите е36ци

всеки има различно мнение, моето го казах вече, а и така не помагаме на колегата, дето пусна темата...
тоя ми мяза на един от най-гадните изобщо правени - стоковия на първите е36ци

всеки има различно мнение, моето го казах вече, а и така не помагаме на колегата, дето пусна темата...
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
То пък на мерца е много хайтек волана, от ерата на 123ката до сега все един и същ дизайн. А за ръчната която се задейства с крак нещо да споменеш