Най-подходяща кола за начинаещ шофьор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Най-подходяща кола за начинаещ шофьор

Мнение от drago_pavlov » 20 Дек 2016, 16:56

host написа:всяка кола с 4 (минимум) или 5 звезди по EURONCAP е добра за млад шофьор ...

Стига глупости...
1500 кг Е36 с 2 звезди срещу 700 кг форд фиеста или опел корса с 4 звезди - в кое предпочиташ да си?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 20 Дек 2016, 16:58

Ако ще се удрям честно казано в ни едното :mhihi:
Бих си купил Volvo :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 20 Дек 2016, 17:05

drago_pavlov написа:
host написа:всяка кола с 4 (минимум) или 5 звезди по EURONCAP е добра за млад шофьор ...

Стига глупости...
1500 кг Е36 с 2 звезди срещу 700 кг форд фиеста или опел корса с 4 звезди - в кое предпочиташ да си?

вЕрвай ми ... в корсата ... виждал съм доста неща по пътя ... не е случайно, че не могат да минат критичните 4 звезди (нагоре основно от безопасност на пешеходци и разни екстри до 5 докарват и т.н.)

е36цата е трагичен кашкавалец ;) виж ... някоя 39ката без много вид за около 3к лв ... може да поверя на млад шофьор/ка ... и да не се притеснявам много ... все пак е доста по-сигурно шаси, има и системи

https://www.youtube.com/watch?v=kXeyJklwAY4 CORSA 2014

https://www.youtube.com/watch?v=obdtYlqV7VU E36 sedan 1997 (седана е по-устойчив от купе)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 20 Дек 2016, 17:20

Тия тестове са кола срещу стена. Реално шансовете да попаднеш в такава ситуация са много малки.
Много по-вероятно е срещу теб да изскочи пиян или нашмъркан шумахер - тогава по-тежкият печели, вЕрвай ми...

П.П.: https://www.youtube.com/watch?v=rODIVNb ... C7EB74D1FD
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 20 Дек 2016, 20:16

Video not found

А ти щом искаш да си в колата на която покрива се свива на 2 части... Ок... 1 тон памук, удари го с 500кг желязо... Според теб кое се деформира и в средата на кое ще си в безопасност.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 20 Дек 2016, 20:57

Те Е46 и E39 са безопасни....ама като нови....тези от автокъщите и по бг.обявите 99% без нито 1 наличен еърбег и с изтръгнати лампи - кабелаци да не свети еърбега.
Която свястна дърта тройка - петица е неблъскана то никога не я продават!
Особено немеца неблъскана и 30 г. кола не продава....
Блъсне ли я и на 2 г. да е гледа да се отърве светкавично.

От ден на ден все по-блъскани отпадъци продават бг. търговците. :|
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 20 Дек 2016, 21:18

Е, много ясно е тва.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 20 Дек 2016, 23:05

Колеги дайте съвет за някоя малка кола. Брат ми скоро ще почне курсове, и след курсовете да има на какво да си усъвършенства уменията! Говорим за кола само за тази цел до около 1000-1500лв.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 20 Дек 2016, 23:41

Абсолютно споделям мнението на Мордехай, особено ако ще се кара в София малката кола си има предимства. По-лесно ще минава през тесни места - това за млад шофьор мисля, че е важно.

Вчера гледам из квартала хем големи мъже, едва ли вчера са си взели книжките, с големи коли - на първото по-тясно място минават едвам-едвам. Единият го достраша и помоли гаджето си да слезе от колата и да му дава знаци от къде колко разстояние има, че да успее да мине.
В интерес на истината имаше достатъчно място - по две педи от всяка страна на колата. Но с по-малка кола дори и за начинаещ изобщо нямаше да е притеснително преминаването.

По-по-по-бившото ми гадже също така 2 години карала кола (уж се предполага да е натрупала някакъв опит), ама като влезеше из центъра: лелеейй голям страх - всеки път. И от толкова страх накрая вземе, че закачи нещо.

Освен това къси места за паркиране се намират по-лесно от дълги места. А дори и при стандартно по-дълго място младият шофьор ще се чувства по-комфортно, когато паркира и има повече разстояние до околните коли - още една полза от по-късата кола. Вече като посвикне, ще започне да се справя по-добре и с по-критичните паркирания.

/На някои хора принципно им липсва добра теоретична подготовка относно маневрите при паркиране. Не е толкова сложно и мисля че мога да го обясня на всеки. Ако продължавате да виждате много хора, които не умеят да паркират, то не е заради друго - ами просто някои копеленца-"инструктори" дори на елементарни неща не могат да научат./

Друго - карах си шофьорските курсове на Астра - не знам дали си въобразявам, ама тая гад реже някак си от страничната видимост (мисля, че колонката на предното стъкло ми идваше на кофти място). Когато си избира човек кола, не е лошо да помисли за тези неща - да не му се пречи на видимостта от разни колонки и др. - отпред и отзад.

Панорамно огледало - дава видимост и в съседните ленти, освен във вашата. Не е нужно шофьорът постоянно да се озърта в страничните огледала. Според мен, в динамичната градска обстановка, докато шофьорът си завърти погледа насам и натам, минава достатъчно време за да се измени нещо в ситуацията. Друго си е всичко, което се случва зад вас постоянно да ви е пред очите. Освен това панорамното огледало разсейва светлината и никога не могат да ви заслепят, като ви светят с нерегулирани фарове или китайски ксенони отзад. Недостатъци няма.
(- ако отзад возите хора или нещо, което пречи на видимостта от централното огледало, все пак ще трябва да използвате страничните).

2 или 4 врати: Ако сте от тези, които не употребяват алкохол - гаранция, че ще ви хванат да извозвате другите от партито, които са пили. Ако има вероятност да ви се наложи да натоварите някой добре подпийнал, то е желателно да го сложите на задната седалка - с двуврата кола ще е доста по-трудно.
Също с 4 врати е по-удобно, ако ще превозвате стари хора или просто повече хора, които да оставяте на различни места.

Ако се избира по-къса кола, да се прецени дали дължината ще се отрази на мястото вътре.
(и ако се окаже, че да, то дали това ще е проблем).
Наскоро влизах в едно Фиат-Панда от малко по-стария модел (мисля че 2013-та) - бре, няма място отзад и премествам седалката напред за да мога да седна нормално. После сядам отпред - наложи ми се да местя седалката назад.
Това може да го има при по-късите коли и ако ще се возят повече хора трябва да се вземе предвид. (Иначе собственикът на Пандата каза, че е много здрава кола и не му е правила никакви проблеми за 300000 км.)
Не знам Фиат-Пунто как са - кефят ме по принцип.

p.s. с тези дупки по улиците, здравото (или пък евтино) окачване може да е предимство.

Това за каране из града - но естествено, че ако ще се кара Люлин-Младост през Околовръстното + повече междуградско, една по-голяма кола ще е много по-подходяща.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 21 Дек 2016, 1:04

shark1986 написа:Колеги дайте съвет за някоя малка кола. Брат ми скоро ще почне курсове, и след курсовете да има на какво да си усъвършенства уменията! Говорим за кола само за тази цел до около 1000-1500лв.

Какво ще кажете за Daewoo Matiz? Подходяща кола ли е за тази цел?

Аватар

Най-подходяща кола за начинаещ шофьор

Мнение от Хаос » 21 Дек 2016, 4:40

Направо един трабант, кви са тея корейски глезотии?!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 21 Дек 2016, 9:16

shark1986 написа:
shark1986 написа:Колеги дайте съвет за някоя малка кола. Брат ми скоро ще почне курсове, и след курсовете да има на какво да си усъвършенства уменията! Говорим за кола само за тази цел до около 1000-1500лв.

Малка и евтина, и що годе читава кола - нисан микра (k11) бих препоръчал аз. респективностаро Поло, Корса и прочие.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 21 Дек 2016, 18:15

shark1986 написа:

По форуми се интересувах за тази кола и много от хората, които я притежават или са я притежавали са много доволни.Изкарват я много здрава,евтина за поддръжка и икономична кола! Но сега много взех да се замислям и за някоя корсичка или поло :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 22 Дек 2016, 10:46

ебахти БМВ форума, вместо да се чудите дали Е36 или Е46, чета някви корси, деута, вулвота и тн тъпотии...
We love you Ronnie!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 22 Дек 2016, 10:54

Exy написа:ебахти БМВ форума, вместо да се чудите дали Е36 или Е46, чета някви корси, деута, вулвота и тн тъпотии...

shark1986 написа:
shark1986 написа:

По форуми се интересувах за тази кола и много от хората, които я притежават или са я притежавали са много доволни.Изкарват я много здрава,евтина за поддръжка и икономична кола! Но сега много взех да се замислям и за някоя корсичка или поло :)

Бюджета не стига за БМВ колега ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата