Плевнелиев пред CNN: Българите са много по-добре от гърците
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Плевнелиев пред CNN: Българите са много по-добре от гърц
BMW_RIDER написа:Сондьора написа:И кое е това нещо, което се прави за народа ?
Стабилна доза лобизъм, направих грешката да пусна БТВ вчера е то 80 % от новините са - премиера това, премиера онова....
Правят се някакви пътища, ама с чий пари? Скубат малкия и среден бизнес до последно, нищо не правят за междуфирментата задлъжнялост която всъщност произлиза от държавната....Ще дигнат заплата с 10 лева разбираш ли, не за друго ми за да скубат повече осигуровки. Това правителство е пагубно за бизнеса и икономиката единственото дето прокопсва са приближените фирмичките дето строят всичките велики пътища които се срутват за година. Останалото е заблудени пенсионери и още по заблудени млади хора за съжаление.
Как да се върне 2006-2007ма ? Дали още 1 милиард души не искат това - е да , ама не става . Балона се спука и причината далеч не е ББ . До колкото чувам , положението в Южната част на Европа далеч не е цветущо , а БГ макар и на смешно ниво поне е горе-долу стабилна.
290лв била малката заплата - ами колко ни е БВП на човек - има ли 3500 долара ? Защо ли си мисля че в Германия е поне 10 пъти по-голям и респективно 10 пъти по-висока заплата . Ма ние сме си търговска нация - куцо,кьораво,сакато прави кафенета,мини "маркети" (гаражи) и прекупва дрехи със 300% надценак ... После що няма производство.
Не съм запознат (все още) със състиянието на малкия и средния бизнес , но май не е уместно да се вини правителлството че гастербайтерите , като основен вносител на свежи пари

Но растежът не може да бъде базиран на увеличаващи се планини от дългове за сметка на поколенията. Растежът може да бъде постигнат само със структурни реформи и устойчиви действия", каза президентът пред американската медия.
- това точно пред нацията взела 1 500 000 000 000 заем ли

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
мда, никой не отчита реалната ситуация в момента. разбира се това не може да е извинение.
другото е тия магистрали дето са ги захапали всички... липсата на ифраструктура ви бърка директно в джоба момчета (и момичета),
щото това значи по-бавен и по-скъп транспорт и то сигурно близко до фактор 2х, като се вземе предвид време, гориво(едно е караш по магистрала друго е да бъхтиш по някакви пътища с нагорнища и надолнища и завои), амортизация (тва просто няма такова място където частите по-окачването се сменят на по 10к км и амортисьорите да са консуматив
), замърсяване (колко излишно гориво се изгаря по 2рокласни пътища), пренаселване(хората не могат да пътуват и трябва да живеят навряни до работата си) и т.н.
другото е тия магистрали дето са ги захапали всички... липсата на ифраструктура ви бърка директно в джоба момчета (и момичета),
щото това значи по-бавен и по-скъп транспорт и то сигурно близко до фактор 2х, като се вземе предвид време, гориво(едно е караш по магистрала друго е да бъхтиш по някакви пътища с нагорнища и надолнища и завои), амортизация (тва просто няма такова място където частите по-окачването се сменят на по 10к км и амортисьорите да са консуматив

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Е кви магистрали като миналата година Евросъюза обяви програма до 2020 година поне 70 процента от сухопътния транспорт да се извършва само по железопътни трасета????!!!!Трябва да бъде изградена евроконтинентална железопътна магистрала.Отделно където ще товарят с все по-големи данъчни налози автомобилите с ДВГ и асфалтовите пътища с все по-солени такси!!!А ние строим само и единствено магистрали.Всичките на терсене ние на опако.
И на фона на това БДЖ е в колапс.Ама от сега знам--втория мандат ще е под рефрена--Релси и локомотиви.
Защо фалирват фирми,защо не се строят нови заводи и фабрики по евроизисквания???!!!С парите за 5 километра магистрала знаете ли колко птицеферми и оранжерии за зеленчуци могат да се направят??
Тук се строят 15 миризливи километра от Нова Загора до Ямбол с месеци и после се оказва че асфалта трябва да се изрине и положи наново,а миналата година по това време кмета на Лос Анжелес се извини на съгражданите си че трябва да затвори 20 километрова отсечка от едната магистрала за цееееели 53 часа необходими за ремонтирането й
!!!!
И на фона на това БДЖ е в колапс.Ама от сега знам--втория мандат ще е под рефрена--Релси и локомотиви.
Защо фалирват фирми,защо не се строят нови заводи и фабрики по евроизисквания???!!!С парите за 5 километра магистрала знаете ли колко птицеферми и оранжерии за зеленчуци могат да се направят??
Тук се строят 15 миризливи километра от Нова Загора до Ямбол с месеци и после се оказва че асфалта трябва да се изрине и положи наново,а миналата година по това време кмета на Лос Анжелес се извини на съгражданите си че трябва да затвори 20 километрова отсечка от едната магистрала за цееееели 53 часа необходими за ремонтирането й

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
[/quote]flame написа:Е.Димитров написа:Ти пък си някакъв доста объркан..младеж,освен това лъжеш безочливо,но според мен просто това ти е втората природа (разбирай другото аз...като при някой диагнози),обясняваш че не се интересуваш от чуждото "канче" пък постоянно носа ти е в чуждите паници.
Освен това по-голям мразител от тебе не съм срещал никъде (и слава Богу),във всяка тема заклеймяваш,мразиш и се самоизтъкваш ,предполагам защото е ниско самочувствието,но това доктора ще ти каже/освидетелствува .
Ти да не си нещо опериран от чувство за хумор?!![]()
![]()

Хич даже ,единствената операция ми е ,когато ми извадиха ръцете от гъзъ,като доказателство за налично чуство за хумор мога да пиша/разкажа виц за абсолютно всяка тема която кажеш,толкова съм позитивен че като давам кръв за кръвопреливане я правят на хапчета и се лекува всякакви тежки депресии...жалко че много рядко давам кръв

Иначе некой попита за данни дали са крадливи,не са крадливи бре колеги,всичко е законно.
Президента рекламира автомобил който харчил много малко,да не вземе сега някой да си помисли че се рекламира някаква марка-неее,то верно и по българските сериали закриват марката на автомобила,ама не върви пред президентството да се закрие марката на рекламираният автомобил,не бе,не са взели пари от опел...упс,казах марката...
Я да разгледаме примерно шумната реклама за саниране и енергийна ефективност,дадени са 50 милиона лева,до тук добре,сега започват странностите,само една фирма ще "обследва" жилищният фонд и ще усвои тея 50 милиона,което няма лошо,обаче какво се получава,те ще дойдат с апаратурата и ще направят едно замерване,което струва около 1000 евро на малък апартамент...техниката струва 10000 евро,как и да е де,та като кажат какво и как,до там,всеки гражданин ще е длъжен да си санира апартамента и то пак при 2-3 от посочени фирми...
Я да видим и други интересни неща,бат бойко от няколко дена яростно рекламира застрахователите,ама самите застрахователи казват че има 5% самоучастие,тоест имаш апартамент за 100 000 лева и ако не дай си Боже се случи да ти се напукат стени,идват застрахователите и изчисляват че е на стойност щетата 5000 лева,честито,нищо не плащат а ти трябва да си го оправиш,че после даже ще дойдат и ще "обследват" дали си го оправил...А самите застрахователи голяма част не поемат щети от земетресение,обаче сега всички държавни сгради ще се застраховат.
Касовите апарати,2 от големите фирми бяха във фалит,познайте какво стана,едно колосално число отиде в тези фирми и не по-малко число отиде в мобилните оператори,я отидете в германия или която и да е страна в ЕС и вижте дали има подобни щуротии..Ами старите апарати които са годни...
Всичко в това правителство е лобизъм,всичко и естествено е законно...Та може би не крадат..
А,сетих се,сега пак ще се правят мостовете без избор на фирма защото било спешно...ама тези ремонти са заложени от 2005 година,просто се използва сегашното положение...
Като капак-27000 малки фирми са затворили кепенците за последната година

Аз също мисля че сме по добре от гърчолята в момента, или поне не съм чул авиоконпании да спират полети към България( празни летища ) нито пък като изляза на центъра всички магазини и заведения са затворени. При гърците е "истинска" криза, тези които не го осъзнават толкова по-зле за тях.
Ето интересно четиво http://www.darikfinance.bg/novini/76887
Ето интересно четиво http://www.darikfinance.bg/novini/76887
Johnnie1 написа:половин България е в разни партии, търсейки от къде извира парата и като секнаха далаверите сегашни са лоши!

acho.rs написа:До вчера се ревеше че сме като Афганистан и си трошим колите , сега като се оправя положението с ЕВРО пари - няма да ядем асфалт![]()

Jordana написа:ние сега тамън се откачаме от ..я а гъчулята сега сядат мощно отгоре му.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
jordanpar написа:Е кви магистрали като миналата година Евросъюза обяви програма до 2020 година поне 70 процента от сухопътния транспорт да се извършва само по железопътни трасета????!!!!Трябва да бъде изградена евроконтинентална железопътна магистрала.Отделно където ще товарят с все по-големи данъчни налози автомобилите с ДВГ и асфалтовите пътища с все по-солени такси!!!
тва са някви социалистически утопии дето никога няма да се изпълнят за влаковете. особено като стане масова технологията за тирове на природен газ. тия влакове може да си ги приберат някъде... 70%... тва и 2050 няма да стане. също като малоумната идея за high speed rail oт лос анджелес до сан франциско. още си търсят инвеститор и няма и да намерят, щото никой не е луд да си загроби парите в нещо, което никога няма да излезе на печалба.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
Комшиите се смятат за най-работливи
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=411461
Южните ни съседи били на мнение, че "германската работоспособност" е вече мит, който отстъпва място пред "истината" за прословутата гръцка "работливост", отбелязва шведският ежедневник "Свенска дагбладет". На коренно противоположно мнение са всички останали страни.

Това не знам що ми напомня на некои изключително забавни коУеги, които ни развеселяват с острите си и подплатени със солидни обективни агрументи коментари, че Дебелогъзия е светая светих, обетованата земя и рая на света, взети заедно

Южните ни съседи били на мнение, че "германската работоспособност" е вече мит, който отстъпва място пред "истината" за прословутата гръцка "работливост", отбелязва шведският ежедневник "Свенска дагбладет". На коренно противоположно мнение са всички останали страни.

Това не знам що ми напомня на некои изключително забавни коУеги, които ни развеселяват с острите си и подплатени със солидни обективни агрументи коментари, че Дебелогъзия е светая светих, обетованата земя и рая на света, взети заедно

Гърция на свещи
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=411459
Гърция може да остане на тъмно в началото на юни заради огромните задължения на компаниите доставчици на електрическа и топлоенергия за домакинствата към Държавната газова компания на страната (ДЕПА). Дълговете на доставчиците са над 300 милиона евро, съобщава в. "Катимерини".
Тва е европейски заговор против работливия гръцки народ!
Мръсните банки отпускат кредити, пък после си ги искат обратно (и не опрощават повече от 70%)
А мръсната европейска политико-икономическа сган (начело с МВФ) рекетира държавата да събира данъци от честния гръцки народ!
Те искат гръцкия народ да падне на нивото на мангалите от Столипиново, които от време на време плащат някой лев и задължеинята им за ток са твърдо под 1 млн.

http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=411459
Гърция може да остане на тъмно в началото на юни заради огромните задължения на компаниите доставчици на електрическа и топлоенергия за домакинствата към Държавната газова компания на страната (ДЕПА). Дълговете на доставчиците са над 300 милиона евро, съобщава в. "Катимерини".
Тва е европейски заговор против работливия гръцки народ!

Мръсните банки отпускат кредити, пък после си ги искат обратно (и не опрощават повече от 70%)

А мръсната европейска политико-икономическа сган (начело с МВФ) рекетира държавата да събира данъци от честния гръцки народ!

Те искат гръцкия народ да падне на нивото на мангалите от Столипиново, които от време на време плащат някой лев и задължеинята им за ток са твърдо под 1 млн.

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Бойко много мисли за хората, толкова мисли че им вика картофи да садят щом са им скъпи
как ще стане това ако си от София в саксии ли?
А на президента как да му вярваш като преди изборите каза че не иска да става президент но стана, това не е мъжка постъпка защото един мъж си държи на думата.

А на президента как да му вярваш като преди изборите каза че не иска да става президент но стана, това не е мъжка постъпка защото един мъж си държи на думата.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
flame написа:Комшиите се смятат за най-работливи
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Това не знам що ми напомня на некои изключително забавни коУеги, които ни развеселяват с острите си и подплатени със солидни обективни агрументи коментари, че Дебелогъзия е светая светих, обетованата земя и рая на света, взети заедно![]()
Предполагам че визираш мен ,но нека само ти напомня че вчера мисля каза че си "позитивен" и не си гледал в "канчето " на другите...

Иначе когато/ако гърците фалират и станат по-зле от нас,тогава седни и обяснявай колко са зле,дано нямаш и заем от некоя гръцка банка каквито филиали в България има много,че тогава ще ревеш доста за високите лихви дето ще ти сложат,най-интересното е като почнеш и да работиш за гръцките "бизнесмени" дето ще се преместят евентуално в страната ни,като почнат ЕВЕНТУАЛНО да ти плащат и заплатата по 300 лева на месец,щото се знае колко са коректни гърците...Абе типичен вуте си ти,гледаш къщата на комшията че гори и се радваш,обясняваш назидателно че не си е сложил противопожарна защита,а не вземе да помислиш че огъня може да се пренесе и на твоята мизерна колибка дето хич няма никаква инсталация за противопожарна защита.

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Абе не знам, ама Флейма има някакъв проблем с Гърция. Иначе е позитивен акаунт
, ма пуста Гърция с нещо му бърка в ГЗ....

Е.Димитров написа:Предполагам че визираш мен ,но нека само ти напомня че вчера мисля каза че си "позитивен" и не си гледал в "канчето " на другите...![]()
Що пък си помисли, че теб имам предвид - да не би да се разпозна нейде у пейзажа?!

Ся специално за малките деца и за теб ще обясня смисъла на думата "гледане в канчето"

Е.Димитров написа:Абе типичен вуте си ти,гледаш къщата на комшията че гори и се радваш
Ти за пореден път правиш остри, подкрепени с аргументи и смислени изказвания, с които ни забавляваш!

flame написа:И все пак има една приказка - когато гори къщата на съседа - и твоята може да се запали
Така че да не гледаме много сеира на чуждата къща, която гори, а да видим как на направим нашата "по-негорима"
Yanko Petrov написа:Абе не знам, ама Флейма има някакъв проблем с Гърция. Иначе е позитивен акаунт, ма пуста Гърция с нещо му бърка в ГЗ....
Абе живея си живота и гледам да се радвам на каквото имам, без да завиждам на някой, че има повече от мен

По едно време бях сащисан от наглостта на гърчолята, ма вече взе да става комично и на мен лично чак ми е смешно (като най-пресния пример горе кои били най-работливи)

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Личните нападки и офтопиците... знаете.
Сега по темата. Прав е президента. Да, по-добре сме от гърците. Пили сме си хапчето, от което "целите сме посрани, но изобщо не ни пука"... Мой приятел казва "гърците са в криза, а ние сме в постоянна мизерия". Ние имаме доста по-малко дългове. Верно е, по-добре сме. Обаче нямаме никаква икономика, с която да храним пенсионерите, бюджета, да трупаме резерви и т.н. А те имат икономика, имат и потенциал, имат и туризъм, и огромен търговски флот, и кашкавала им има вкус на кашкавал, не на трици. Фирмите, които могат, ще се изнесат и като се пооправи страната, ще се върнат да си плащат данъците там. ДДС-то на храните им е 9%, на другите стоки 16%, въпреки кризата. Обаче бензина им 3.50 лв. Не са за завиждане нито гърци, нито испанци в момента. Да, по-добре сме. Обаче психически. Свикнали сме да понасяме всичко и да не ни пука. Доброто и лошото са въпрос на субективна гледна точка. Така че да, по-добре сме.
Сега по темата. Прав е президента. Да, по-добре сме от гърците. Пили сме си хапчето, от което "целите сме посрани, но изобщо не ни пука"... Мой приятел казва "гърците са в криза, а ние сме в постоянна мизерия". Ние имаме доста по-малко дългове. Верно е, по-добре сме. Обаче нямаме никаква икономика, с която да храним пенсионерите, бюджета, да трупаме резерви и т.н. А те имат икономика, имат и потенциал, имат и туризъм, и огромен търговски флот, и кашкавала им има вкус на кашкавал, не на трици. Фирмите, които могат, ще се изнесат и като се пооправи страната, ще се върнат да си плащат данъците там. ДДС-то на храните им е 9%, на другите стоки 16%, въпреки кризата. Обаче бензина им 3.50 лв. Не са за завиждане нито гърци, нито испанци в момента. Да, по-добре сме. Обаче психически. Свикнали сме да понасяме всичко и да не ни пука. Доброто и лошото са въпрос на субективна гледна точка. Така че да, по-добре сме.
Never mistake motion for action...