"ГРЕДА" - какви коли ни продават !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: "ГРЕДА" - какви коли ни продават !

Мнение от Bavarcho » 25 Юли 2012, 16:03

madpetio написа:Всичко е и според колата продавал съм и курници,продавал съм и Автомобили... Всичко е ШАНС

:yes:

след малко пускам едно читаво БМВ ако некой търси :mhihi: , ма да имате предвит, че е на огромните 240хил. и не го е карал пенсионер :mhihi:
Последна промяна Bavarcho на 25 Юли 2012, 17:13, променена общо 1 път
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ivan0w » 25 Юли 2012, 16:37

benzin написа:аз съм се зарекъл не от Дупница, а от България кола да не взема :mhihi: за мен лично най добрия вариант е сам да си я внеса, за да съм сигурен какво съм взел

Съгласен съм с колегата. Няколко автомобила купих от Германия и съм изключително доволен от поддръжката там.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 25 Юли 2012, 20:45

Bavarcho написа:
madpetio написа:Всичко е и според колата продавал съм и курници,продавал съм и Автомобили... Всичко е ШАНС

след малко пускам едно читаво БМВ ако некой търси :mhihi: , ма да имате предвит, че е на огромните 240хил. и не го е карал пенсионер :mhihi:

Ако не е била на доктор и не си рязал дърво в Австрия за да я изкараш от гаража не я искам :lol:

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 25 Юли 2012, 20:51

cHaunepucTa написа:Ако не е била на доктор и не си рязал дърво в Австрия за да я изкараш от гаража не я искам :lol:

Мне, направо я е здрал от каране, нали казвам 240хил!
А и не е от първи собственик, цели двама са били :no:
И не е с оригиналните гуми, сменявал ги е :no:
Чудя се кой ли ще я купи :(

п.с. все пак ако премислиш, може да погледнеш обявата в съответния раздел :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 26 Юли 2012, 17:26

Bavarcho написа:
cHaunepucTa написа:Ако не е била на доктор и не си рязал дърво в Австрия за да я изкараш от гаража не я искам :lol:

Мне, направо я е здрал от каране, нали казвам 240хил!
А и не е от първи собственик, цели двама са били :no:
И не е с оригиналните гуми, сменявал ги е :no:
Чудя се кой ли ще я купи :(

п.с. все пак ако премислиш, може да погледнеш обявата в съответния раздел :mhihi:

Майтап си правя.
Погледнах я, хубава е колата, жалко че я нямаше преди 4-5 месеца.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 26 Юли 2012, 23:58

Bavarcho написа:

Ти па на 240 к се плашиш, я ела да видиш ТДС на 720 ХХХ км дето кой знае и колко пъти е връщан( То таблото си замина де :mhihi: )
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 27 Юли 2012, 1:59

cHaunepucTa написа:
b0bituy написа:Чудно ми е, защо тези които взимат коли за по 5-6 ( примерно ) на които читавите екземпляри почват от 9-10 и после плачат и нареждат джамбазина.... Сами са си виновни. :clap:

Не знам защо си мислиш, че взимаме коли по 5-6, а читавите струват 9-10 :kuku: ? Винаги съм бил против това нещо...и ето, пак имаше забележки колата.
Аз перфектна кола над 5 годишна възраст не съм виждал да се продава, ти виждал ли си? Ама такава дето нищо по нея не трябва да се пипне?
Не визирам никой колега. Просто съм слушал доста познати как в началото се фукат, че са взели дадена кола почти за без пари и когато окрият нещо направено от продавача и почват да нареждат. Отделно и много теми за коли съм чел които в първия пост купувача се фука каква хубава кола за малко пари си е купил и как продавача се е минал и втория му пост в темата е свързан с роднините на продавача... Просто доста хора ( за съжаление ) вече са на този принцип да търсят колкото се може по хубава и нова кола за по малко пари. Просто не става така. Миналата година когато си търсихме зафирата гледахме една векра ц 2003 година ако не се лъжа за 3500. Тогава тия вектри вървяха по 8-9. Ако беше толкова хубава нямаше да е на тази цена. Точно след 3-4 дена на обявата в мобиле написаха, че колата е продадена и свалиха обявата. Жалкото е, че има хора които им се връзват на джамбазите. :banghead:
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 27 Юли 2012, 8:38

това с хубава кола за малко пари по принцип си е възможно но извън БГ, които ходи в Италия и Германия за коли, знае от време на време какви попадения изпадат за без пари :)
www.bmwпрофесори-bg.net

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 27 Юли 2012, 9:07

cHaunepucTa написа:Аз перфектна кола над 5 годишна възраст не съм виждал да се продава, ти виждал ли си? Ама такава дето нищо по нея не трябва да се пипне?

Това е малко пресилено. Догодина и двете ми BMW-та стават на 5 години и ако реша да ги продавам и някой ги купи гаранция, че няма да има какво да им прави. Продадох си 12 годишния Сааб преди 3 седмици и познай - няма нищо за правене по него освен задни накладки. Ама и трите коли, за които говоря са купени от BG от официален дилър и са стриктно поддържани само там! Мисълта ми е, че има и 12г коли на по 180 000км реални, добре поддържани и за малко пари, стига да намерите човек, от който да ги купите. Има ли гаранция, че във великата Германия няма да попаднете на сръбски, албански или още по-зле - български емигрант, който да ви продава кола? :dunno: Аз пък лично, кола внос отвън не бих си купил и ще се обосновя защо. В чужбина масово хората не отделят на колите си такова внимание както тук. Поддържат се в официални сервизи, но по възможно най-тънката лайсна и с възможно най-големи интервали на обслужване. Имам пресен пример с кола на 10г с доказана сервизна история с доказано реални километри в перфектно здраве, купена от Холандия от човек, не от търгаш. След идването тук и навъртяни 12-15000км мотора ражда и то качествено... а сега де, що така, нали си има проверена истинска сервизна книжка и доказано реални километри! Ми то в сервизната книжка си пише причината: за 120 000км само 4 смени на масло!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Юли 2012, 9:24

в германия обаче има годишен преглед, а тук няма. и то годишен преглед където ти казват... шарнирчето ти е хлабаво трябва да го смениш, не като ж бг. има и тест на емисиите. за да мине колата тест на емисиите, трябва двигателя да е обслужен почти идеално. едни стари свещи да имаш и вече става под въпрос работата. в германия не може да си правиш колата на улицата. сервизите са скъпи и не може да ходиш да къриш колата в общия случай при някой квартален разбирач със свински опашки и тел.(ест. че има мизерни сервизи, но кой ходи там) пътищата са много по-добри и колата няма да е разкована като кошница и т.н. и не на последно място стандарта на живот в германия е много по-висок.

п.с. тоз двигател за да роди за 10к сигурно имало много знаци, че не е в час. един мотор не си отива току така... разбирам примерно турбото да кихне, изненадващо или нещо подобно, но самия мотор... тва може да стане само ако става въпрос за алфа ромео :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар

Мнение от stocky » 27 Юли 2012, 9:56

Познати докараха от Германия НА ХОД кола с изпуснал заден амортисьор и без ръчна спирачка с напълно изряден технически преглед, минат две седмици преди вноса. И момчетата отидоха с идеята да си купят хубав Мерцедес за хубави пари от хубав човек - жалко, че не са достатъчно технически грамотни, за да ги хванат нещата още там на място и добре, че не е станала някоя беля с тоя изпуснал амортисьор докато са се кефили на някой аутобан. Не може и там да не са намерили някакви врътки, все пак има достатъчно балкански емигранти в Германия. Нямам кой знае какъв опит с внос на коли, но пък и бая коли се въртят около мен. Изводът, който съм си изкарал е, че ако не мога да си позволя чисто нов автомобил ще си търся кола, купена от тук и с доказуемо минало, като този си извод просто го споделям, не искам да ангажирам никой с мнението си и да го натрапвам.

п.с.: Колата, която "кихна" беше Сааб 9-5 и преди покупката беше карана в сервиз за оглед и нямаше някакви притеснителни симптоми. В крайна сметка мотора завлече лагер, като не съм наясно дали за тая повреда има симптоми, които могат да я предизвестят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Юли 2012, 10:51

е ми не знам, за мен това е странно... лагер се чува, доста сериозно е това... дори и да е била с нещо в маслото, след първата смяна трябва да лъсне.
сменихте ли маслото веднага като я купихте ? как разбрахте, че е задрал лагера ?

за мерцедеса, съм изненадан признавам, но това са дреболии :dunno:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар

Мнение от stocky » 27 Юли 2012, 11:05

Нямам детайлни наблюдения върху случката със Сааба, защото не го купих аз, а мой познат, но точно по това време се занимавах с куп други неща и не можах да се запозная детайлно със ситуацията. :OT:

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 27 Юли 2012, 11:36

stocky написа: кола с изпуснал заден амортисьор и без ръчна спирачка с напълно изряден технически преглед, минат две седмици преди вноса.

Много силно ме съмява да е минала TUV без ръчна и с изпуснал амортисьор, ама много силно.
В Германия, Австрия и Швейцария тея неща са много сериозен проблем.

Имал съм случай с кола в Швейцария която се продаваше заради удър в бурдюр от който беше изкривен носача и джантата беше леко крива и от вътрешната страна пукната по-малко от сантиметър... човека го прибрала пътна помощ до някакъв сервиз и там му казват цена за носача и за работа (сещате се цените не са като тука, особенно труда както спомена steeN е много скъп), обаче му казали че с тая джанта не може да кара и трябва да си търси друга! Човека решава да продава колата и я продаде с три джанти и резервната, четвъртата не му я дали защото се водела "тотал щета" защото е леко крива и има пукнатина няколко милиметра!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

"ГРЕДА" - какви коли ни продават !

Мнение от frizzante » 27 Юли 2012, 12:12

Вижте ако си купите кола от "германеца" Мехмет може да се очаква всичко от нея. Колко много автокъщи има такива там...Дори в Италия внасят много коли на по 1-2-3 години от Германия и те също масово избягват такива автокъщи на които цените са "конкурентни" както те ги наричат.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата