Алтернативни нaчини за ароматизиране на колите си.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Re: Алтернативни нaчини за ароматизиране на колите си.

Мнение от CTORH » 22 Ное 2012, 9:33

Chapai написа:Аз пък, тъй като разполагам с необятно количество домашна сливова ракия я ползвам за миене на предното стъкло в съотношение 1:1 разредена с вода. И като пусна вентилацията и цръцна да почистя стъклото ефекта е поразителен. Не свикнали с резултата ги избива на паника.

Леле колега, грех ти на душата, как може да прахосваш така домашната ракия!? :wtf: Дай да ти купя спирт за горене и да правим бартер. :drinking: :mrgreen:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 22 Ное 2012, 11:32

CTORH написа:
Chapai написа:Аз пък, тъй като разполагам с необятно количество домашна сливова ракия я ползвам за миене на предното стъкло в съотношение 1:1 разредена с вода. И като пусна вентилацията и цръцна да почистя стъклото ефекта е поразителен. Не свикнали с резултата ги избива на паника.

Леле колега, грех ти на душата, как може да прахосваш така домашната ракия!? :wtf: Дай да ти купя спирт за горене и да правим бартер. :drinking: :mrgreen:

:OT: Остави греха....да не я види някоя сутрин с наредени алкохолици по предното стъкло ближейки го...или смучещи пръскалките :mhihi:
По темата:
DanielzZz написа:Гранулките са брутални.Винаги съм се чудел от къде да си купя...Освен в Джъмбо къде другаде сте ги срещали ?
Мисля че и в Лидл видях, но не съм сигурен че бяха точно такива.
И аз прах мокетените стелки онзи ден: намерих някъв препарат в къщи за пране на килими и мирише страшно яко на портокали :mhihi: Уж ги прах да ги прибирам и да сложа гумените за зимата, но нещо не ми се махат. Препарата го има в Кауфланд и е концентрат, аз позлвах двойна доза за стелките.
:bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 22 Ное 2012, 11:37

Колата най-добре се ароматизира, ако возите прясно къпана и добре миришеща девойка, манете ги тия китайски ароматизатори.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Ное 2012, 22:36

Жена ми е сложила някакво етерично масло в колата и казва, че било вместо ароматизатор. Ароматизаторите били вредни, били изкуствени и т.н. :kuku: Веднага си помислих - пак започва с нейните глупости, но сега виждам, че и други са облъчени :mhihi: Къде ги капете тези масла? Аз имаме един изсъхнал рекламен ароматизатор, но не трае дълго като че ли

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Ное 2012, 0:42

justboy написа:И аз като повечето съм минал през многооо варианти и смея да кажа, че наскоро открих правилния...
Наскоро влизам в един офис и ме удря страшно добър аромат (това е въпрос на вкус разбира се)... Но идеята така или иначе е същата... И какво да гледам в контакта включен един ароматизатор, от тия дето се поставя една малка тубичка, с дълго гърло и някакъв дунапрен(може и да се лъжа) който влиза вътре в течността и излиза навън, с една дума имитация от тия домашните на амби пур, питах жената какъв аромат се води тоя и веднага до магазина да си купя тубичката/пълнителя/ без устройството, което се включва в контакта... и отворих му капачето, издърпах малко повече дунапрена, разклатих добре и го оставих в джоба на шофьорската врата на Е34ката... От 2 седмици е там... А който влезе в колата веднага пита какъв е ароматизатора, мирише доволно силно, може да се регулира, чрез издърпването на въпросното "дунапренче" тук напоследък много силно взе да ми мирише, оказа се, че се е обърнало, явно съм карал някъде по-просташката и сега дори го затворих... а колата продължава да си мирише.

За 2 седмици течността не е мръднала видимо... Много съм доволен, смятам да взема следващия път друг аромат, че тоя взе да ми втръсва като че ли... Ама не го виждам кога ще свърши, така като гледам поне още 3-4 месеца... И май ще взема някакъв друг и ще ги менкам : )

Дано съм помогнал, аз съм много доволен : )

П.С.
Цената на пълнителя е около 6 лева по спомен...

и аз такава тъпня ползвам като се сетя :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 23 Ное 2012, 1:28

cod-cdbp написа:A бе в разни запазени баварки съм усещал една много специфична миризма, която хем е приятна, хем ми се струва, че не е от ароматизатор.
А сега де?

Да, мойто купе миришеше точно по тоя начин когато я взех преди 5 години. 1ви собственик нов внос и тая миризма беше страшна. Според мене си идва от тапицерията и интериора, но вече салона и тавана са сменени. Иначе миризмата на претапицирано също е много приятна :lol:
От ароматизаторите имаше 1 на mobile.bg бял, тва е най-хубавия ароматизатор. Ако някой знае от къде може да се намери да пише. Другото което на мен ми харесва е това, щото не искам в колата да ми мирише на парфюмерия
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 23 Ное 2012, 6:55

Два варианта съм правил и ефекта е доста задоволителен:
1. Понеже аз и жена ми харесваме много азиатски миризми, съм си купил течност за потпури (в мали шишенца около 10-15 мл). От течността капвам няколко капки (15-20) върху филтъра на купето. Мерише доста около 10 дена - и вътре и около колата :mhihi:
2. Харесвам си някаква миризма на парфюм от магазин за наливна парфюмерия (да не правя реклама) и в 10 мл парфюмна вода слагам 50-60 капки есенция. Течността я изсипвам под предните две седалки след въздоховодите за вентилацията.

Иначе и аз не харесвам борчета и всичките им произволни.

Потребител
Аватар
Кара: Е61

Мнение от miki27 » 12 Яну 2013, 12:52

Kroki написа:Тютюн за наргиле. Има доста приятни и силни миризми... Продава се в кутиики, завирате ги някъде и сте вие. :yes:

Другото е ароматни свещи, естествено без да ги палите. Взимате няколко и пак :)

[/url] http://www.autoairfreshener.com.cn/auto ... rance.html
А може това да пробвате :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ci

Мнение от zigo » 12 Фев 2013, 22:19

Някои пробвал ли е това http://areon-fresh.com/bg/products/car-perfume-35-ml/. Ако има такива, бързо да си признават къде да ги намеря :D
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 12 Фев 2013, 22:39

В бензиностанция ЕКО до нас /Люлин/ има такива :yes:
П.П. На мен ми харесва тоя дето е на дъвките във дървените шишенца ... Бати якия ароматизатор и осмърдява цялата кола :)
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ci

Мнение от zigo » 12 Фев 2013, 22:44

randity написа:В бензиностанция ЕКО до нас /Люлин/ има такива :yes:
П.П. На мен ми харесва тоя дето е на дъвките във дървените шишенца ... Бати якия ароматизатор и осмърдява цялата кола :)

Колега в кое Еко това на кооперативния ли ? понеже всеки ден минавам през Люлин и искам да си купя такъв парфюм, а аз от както си купих BLACK CRYSTAL в шишенцата ми стана любимия аромат препоръчвам го :yes:
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 12 Фев 2013, 23:08

zigo написа:
randity написа:В бензиностанция ЕКО до нас /Люлин/ има такива :yes:

Колега в кое Еко това на кооперативния ли ? понеже всеки ден минавам през Люлин и искам да си купя такъв парфюм, а аз от както си купих BLACK CRYSTAL в шишенцата ми стана любимия аромат препоръчвам го :yes:

Това до кооперативния, да. До колкото съм ги разглеждал там ми се е запечатило, че имаше и такива с пръскалка. :yes:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 12 Фев 2013, 23:54

Взех си етерично масло от Жасмин за проба, но се чудя къде и как да го нанеса :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i
Мечтае да кара: Машината на времето !
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 22 Фев 2013, 11:26

r19 написа:Взех си етерично масло от Жасмин за проба, но се чудя къде и как да го нанеса :mhihi:

Аз го капя, в основата на предните подлакътници. В центъра на купето и въздух винаги минава от там !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 22 Фев 2013, 15:02

За е36 вече имам решението :mhihi:

Купувате си амбипур за духалката на парното, изхабява се и го запазвате.
Купувате си 2 шишенца на ареон, които закачате на една от шпилките на подглавниците, от към задната седалка, изхабяват се и ги запазвате.

Отивате в рефан и си правите 200-300 мл. бълвоч по избор. Дамски, мъжки, унисекс - квото ви кефи.
Купувате си спринцовка. С нея пълните пълните шишенцата, а с една дебела игла пълните контейнера на амбипура :winky:

Не се седи ... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Единственият минус е, че всичко изветрява 2-3 пъти по-бързо, което си обяснявам заради факта, че е на спиртна основа и не седи мазничко такова като оригиналните течности.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата