Нерегистрирани коли в данъчното

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Нерегистрирани коли в данъчното

Мнение от Mollov » 24 Окт 2012, 15:40

В Унгария "винетката" е обща... в Австрия е за магистрала и първокласните пътища, но "селските" можеш да си караш свободно...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 24 Окт 2012, 15:47

Leon написа:Просто в "белите" страни хората виждат ефект от данъците си и са по-склонни да се разделят с тях, вместо да си създават проблеми да ги укриват.

Така де, и тука стигаме до едни работи дето са изключително далече от изначалния замисъл на темата.
Как "белите" страни са станали бели? Със събиране на данъци или с тарикатлък.

и втори въпрос
Какво се случва с "протестиращите" и какви проблеми имат като "протестират"?

И още нещо, което ептем не е за тука:
Проблема не е в плащането и неплащането, а в усещането за безнаказаност.
От този дето краде от държавата през този дето е направил път дето издържа 2 години до този дето е решил да не си плати данъка.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 24 Окт 2012, 16:33

Какви протести,кой би се осмелил да се покаже открито вече ако групата на протестиращите е малка?????
Виждате какво стана с оня пич,който снима и разпространи снимките на спящите в патрулката катаджии по време на работа!!!!!!!!!!
Сега всяко второ ченге го гони и му пишат фишове за бъркане накриво в носа дори.
При тези управляващи досега всичките и този род полицейщина и цензура и страх от горския и стражаря ,не виждам скорошно събуждане на обществената съвест.Чак се чудя преди доста години вече как запалиха парламента.Б@си патриотите тогава е имало.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 24 Окт 2012, 17:13

:OT:

jordanpar написа:Чак се чудя преди доста години вече как запалиха парламента.Б@си патриотите тогава е имало.

явно верно е било преди бая години :mhihi:
винаги така става накрая. хората обслужващи някакви политически интереси в един момент се оказват патриоти в друг ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 25 Окт 2012, 8:15

K_Ilkov написа:Така де, и тука стигаме до едни работи дето са изключително далече от изначалния замисъл на темата.
Как "белите" страни са станали бели? Със събиране на данъци или с тарикатлък.

и втори въпрос
Какво се случва с "протестиращите" и какви проблеми имат като "протестират"?

И още нещо, което ептем не е за тука:
Проблема не е в плащането и неплащането, а в усещането за безнаказаност.
От този дето краде от държавата през този дето е направил път дето издържа 2 години до този дето е решил да не си плати данъка.

K_Ilkov то верно че за това белите страни са бели ама си много далече от истината ако мислиш че и там не се крият данъци ;) Въпроса е съвсем друг че хората си плащат данъците или около 75% от българите но не виждат ефекта от тях в Гърция плащат данъци около 40% процента но там ефекта е видим :yes: В България сме свикнали само да искаме било то пари по големи бюджети и т.н без реални резултати на запад е точно обратното плащаш но и получаваш 8) Доката не се намали численият състав на МВР(втори сме по численост на полицията в Европа!!!) ,държавна и общинска администация все сектори в които няма резултати няма как да убедиш обикновеният гражданин или фирма да си плаща данъците :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мфил
Детайли за колата: 120D

Мнение от Evanko » 21 Фев 2013, 14:59

Имам следния проблем. Преди 7 години продадох една кола, но новият собственик не я прехвърлил на свое име в КАТ и там до сега се води на мое име. Аз надлежно съм си я отписал от данъчното. Та въпросът ми е, какво да на правя, да подам жалба в КАТ ли или какво? Хич не ме кефи, че някой кара автомобил, който се води на мое име, да не говорим че е сменила поне 5 собственика до сега. Аз съвсем случайно разбрах, че още е на мое име.
Това Галактиката е голема работа, фактически!!!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Фев 2013, 16:29

Slona написа:Имам следния проблем. Преди 7 години продадох една кола, но новият собственик не я прехвърлил на свое име в КАТ и там до сега се води на мое име. Аз надлежно съм си я отписал от данъчното. Та въпросът ми е, какво да на правя, да подам жалба в КАТ ли или какво? Хич не ме кефи, че някой кара автомобил, който се води на мое име, да не говорим че е сменила поне 5 собственика до сега. Аз съвсем случайно разбрах, че още е на мое име.

Предполагам имаш договор за покупко-продажба, това ти е единственото спасение ако стане нещо

Лошото е, че до колкото знам ти и договра не сте достатъчни на КАТ да я отпише
Изображение

...

Аватар

Мнение от F3P » 21 Фев 2013, 16:46

K_Ilkov написа:...Лошото е, че до колкото знам ти и договра не сте достатъчни на КАТ да я отпише

Грешно знаеш и подвеждаш човека- хубаво е да проверяваш.
Човека си взима договора за продажба (щом я е отписал от данъчното значи има такъв) и отива в КАТ за да не я водят на негово име. Процедурата е лесна, бърза и не боли. Това дали купувача е регистрирал колата на свое име или не е никой не го вълнува- важното е полицаите да знаят, че тази кола вече е чужда собственост независимо какво пише в талона на автомобила.
Дори и да не го направи не е страшно- най-много да го издирва някой ден кварталния, че с "неговата" кола е извършено нещо. Показва договора за продажба и не му пука повече. Но за да не се стига до такива моменти се отива в КАТ и се отписва колата.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Фев 2013, 16:50

F3P написа:
K_Ilkov написа:...Лошото е, че до колкото знам ти и договра не сте достатъчни на КАТ да я отпише

Грешно знаеш и подвеждаш човека- хубаво е да проверяваш.

Ми аз за това така го написах.
Съгласен за проверяването, но у нас някой неща не подлежат на проверка а само на болезнен опит :mhihi:

ако е така както казваш още по-добре :yes:
Изображение

...

Аватар

Мнение от F3P » 21 Фев 2013, 17:00

Дори и по закон е така- продавача е длъжен да се яви в данъчното и КАТ до 2 седмици (ако не греша срока) точно с цел да се знае кой да търсят за тази кола вече.
Редът е прост: продаваш колата- отписваш я в данъчното и КАТ в нужният срок. И после хич не ти дреме какво ще я прави купувача тая кола- за данъци и инциденти ще търсят купувача, независимо какво пише в талона.

ПС: И си пазете договорите за продажба докато не се убедите с очите си, че тая кола е минала през КАТ и са издадени нови талони- 2 листа формат А4 на никой не пречат в шкафа...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 23 Фев 2013, 19:44

По принцип не е 100% задължително да отписваш продадена кола в КАТ, но ако почнеш да получаваш снимки на твое име, носиш договора за покупко-продажба в деловодството на КАТ с копие, което остава при тях и вече търсят новия собственик. Говоря от опит, защото преди няколко години пича, който ми купи колата не я беше регистрирал година след покупко-продажбата и си минаваше покрай камерите като пич, ноооо не позна тоя път. :)

Аватар

Мнение от F3P » 24 Фев 2013, 19:56

doncheff написа:По принцип не е 100% задължително да отписваш продадена кола в КАТ...

По принцип спрете да пишете наизуст когато става дума за закони :dummy: Или поне уточнявайте с някой израз като "според мен", "така си мисля/чул съм" и подобни които да показват, че написаното е ВАШЕ лично мнение. И може като нищо да е грешно...

Не е задължително казваш, а :?: Я чети сега това долу и познай от 1-ят път от кой закон е извадено:

Чл. 145. (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство
праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер,
копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.
Изображение

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 25 Фев 2013, 13:53

и за всички "тарикати"
Първите три етажа от жилищния блок викат: "БОли ни Ую за асансьора!", всички етажи без първите три викат: "БОли ни Ую за разбитата входна врата и това, че пияниците пИкат у входа!", всички етажи без последния викат: "БОли ни Ую за покрива ..." И ако допуснем, че жилищния блок е умален модел на държава, то ще си отговорим на въпроса защо тая държава никога, ама никога няма да се оправи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 25 Фев 2013, 22:51

F3P написа:
doncheff написа:По принцип не е 100% задължително да отписваш продадена кола в КАТ...

По принцип спрете да пишете наизуст когато става дума за закони :dummy: Или поне уточнявайте с някой израз като "според мен", "така си мисля/чул съм" и подобни които да показват, че написаното е ВАШЕ лично мнение. И може като нищо да е грешно...

Не е задължително казваш, а :?: Я чети сега това долу и познай от 1-ят път от кой закон е извадено:

Чл. 145. (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство
праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер,
копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.

+1

По темата, всяка промяна на собственост било за закупуване, продаване или унаследяване що се отнася за МПС, се ходи в КАТ и данъчно по местоживеене и всичко е свързано с точно определени срокове почващи от 14 дена до 2 месеца и при неспазването им има определени глоби и на двете места. излишно е да коментирам, че бюрокращината в различните градове, села е различна и кой го спазва и наказва е ..... вафла чудна повод си е за нова тема и то без да получи край

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко с гуми !
Мечтае да кара: постояно с пълен резервоар !
Детайли за колата: Vw passat,
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X
Everyday S204 C220 :(

Мнение от Ranchev » 22 Мар 2014, 23:34

Ако искам да си купя кола от собственик дето не я е регистрирал в данъчното и той ще си прави някакви врътки да минем нотариус. След това има ли вероятност като ида в кат Стара Загора да ме накарат да му платя всичките данъци. Той се кълне че нямало проблем ама аз да питам :) Инак аз като си го регистрирам ще си платя данъка за годината нямам проблем.
Съжалявам за километричните постове :mrgreen:

"не съм богат ,за да купувам евтино"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата