Нерегистрирани коли в данъчното
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Нерегистрирани коли в данъчното
В Унгария "винетката" е обща... в Австрия е за магистрала и първокласните пътища, но "селските" можеш да си караш свободно...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Leon написа:Просто в "белите" страни хората виждат ефект от данъците си и са по-склонни да се разделят с тях, вместо да си създават проблеми да ги укриват.
Така де, и тука стигаме до едни работи дето са изключително далече от изначалния замисъл на темата.
Как "белите" страни са станали бели? Със събиране на данъци или с тарикатлък.
и втори въпрос
Какво се случва с "протестиращите" и какви проблеми имат като "протестират"?
И още нещо, което ептем не е за тука:
Проблема не е в плащането и неплащането, а в усещането за безнаказаност.
От този дето краде от държавата през този дето е направил път дето издържа 2 години до този дето е решил да не си плати данъка.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Какви протести,кой би се осмелил да се покаже открито вече ако групата на протестиращите е малка?????
Виждате какво стана с оня пич,който снима и разпространи снимките на спящите в патрулката катаджии по време на работа!!!!!!!!!!
Сега всяко второ ченге го гони и му пишат фишове за бъркане накриво в носа дори.
При тези управляващи досега всичките и този род полицейщина и цензура и страх от горския и стражаря ,не виждам скорошно събуждане на обществената съвест.Чак се чудя преди доста години вече как запалиха парламента.Б@си патриотите тогава е имало.
Виждате какво стана с оня пич,който снима и разпространи снимките на спящите в патрулката катаджии по време на работа!!!!!!!!!!
Сега всяко второ ченге го гони и му пишат фишове за бъркане накриво в носа дори.
При тези управляващи досега всичките и този род полицейщина и цензура и страх от горския и стражаря ,не виждам скорошно събуждане на обществената съвест.Чак се чудя преди доста години вече как запалиха парламента.Б@си патриотите тогава е имало.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

jordanpar написа:Чак се чудя преди доста години вече как запалиха парламента.Б@си патриотите тогава е имало.
явно верно е било преди бая години

винаги така става накрая. хората обслужващи някакви политически интереси в един момент се оказват патриоти в друг ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
K_Ilkov написа:Така де, и тука стигаме до едни работи дето са изключително далече от изначалния замисъл на темата.
Как "белите" страни са станали бели? Със събиране на данъци или с тарикатлък.
и втори въпрос
Какво се случва с "протестиращите" и какви проблеми имат като "протестират"?
И още нещо, което ептем не е за тука:
Проблема не е в плащането и неплащането, а в усещането за безнаказаност.
От този дето краде от държавата през този дето е направил път дето издържа 2 години до този дето е решил да не си плати данъка.
K_Ilkov то верно че за това белите страни са бели ама си много далече от истината ако мислиш че и там не се крият данъци

- Evanko
- младши ентусиаст
-
- Кара: мфил
- Детайли за колата: 120D
Имам следния проблем. Преди 7 години продадох една кола, но новият собственик не я прехвърлил на свое име в КАТ и там до сега се води на мое име. Аз надлежно съм си я отписал от данъчното. Та въпросът ми е, какво да на правя, да подам жалба в КАТ ли или какво? Хич не ме кефи, че някой кара автомобил, който се води на мое име, да не говорим че е сменила поне 5 собственика до сега. Аз съвсем случайно разбрах, че още е на мое име.
Това Галактиката е голема работа, фактически!!!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Slona написа:Имам следния проблем. Преди 7 години продадох една кола, но новият собственик не я прехвърлил на свое име в КАТ и там до сега се води на мое име. Аз надлежно съм си я отписал от данъчното. Та въпросът ми е, какво да на правя, да подам жалба в КАТ ли или какво? Хич не ме кефи, че някой кара автомобил, който се води на мое име, да не говорим че е сменила поне 5 собственика до сега. Аз съвсем случайно разбрах, че още е на мое име.
Предполагам имаш договор за покупко-продажба, това ти е единственото спасение ако стане нещо
Лошото е, че до колкото знам ти и договра не сте достатъчни на КАТ да я отпише

...
K_Ilkov написа:...Лошото е, че до колкото знам ти и договра не сте достатъчни на КАТ да я отпише
Грешно знаеш и подвеждаш човека- хубаво е да проверяваш.
Човека си взима договора за продажба (щом я е отписал от данъчното значи има такъв) и отива в КАТ за да не я водят на негово име. Процедурата е лесна, бърза и не боли. Това дали купувача е регистрирал колата на свое име или не е никой не го вълнува- важното е полицаите да знаят, че тази кола вече е чужда собственост независимо какво пише в талона на автомобила.
Дори и да не го направи не е страшно- най-много да го издирва някой ден кварталния, че с "неговата" кола е извършено нещо. Показва договора за продажба и не му пука повече. Но за да не се стига до такива моменти се отива в КАТ и се отписва колата.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
F3P написа:K_Ilkov написа:...Лошото е, че до колкото знам ти и договра не сте достатъчни на КАТ да я отпише
Грешно знаеш и подвеждаш човека- хубаво е да проверяваш.
Ми аз за това така го написах.
Съгласен за проверяването, но у нас някой неща не подлежат на проверка а само на болезнен опит

ако е така както казваш още по-добре

...
Дори и по закон е така- продавача е длъжен да се яви в данъчното и КАТ до 2 седмици (ако не греша срока) точно с цел да се знае кой да търсят за тази кола вече.
Редът е прост: продаваш колата- отписваш я в данъчното и КАТ в нужният срок. И после хич не ти дреме какво ще я прави купувача тая кола- за данъци и инциденти ще търсят купувача, независимо какво пише в талона.
ПС: И си пазете договорите за продажба докато не се убедите с очите си, че тая кола е минала през КАТ и са издадени нови талони- 2 листа формат А4 на никой не пречат в шкафа...
Редът е прост: продаваш колата- отписваш я в данъчното и КАТ в нужният срок. И после хич не ти дреме какво ще я прави купувача тая кола- за данъци и инциденти ще търсят купувача, независимо какво пише в талона.
ПС: И си пазете договорите за продажба докато не се убедите с очите си, че тая кола е минала през КАТ и са издадени нови талони- 2 листа формат А4 на никой не пречат в шкафа...
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
По принцип не е 100% задължително да отписваш продадена кола в КАТ, но ако почнеш да получаваш снимки на твое име, носиш договора за покупко-продажба в деловодството на КАТ с копие, което остава при тях и вече търсят новия собственик. Говоря от опит, защото преди няколко години пича, който ми купи колата не я беше регистрирал година след покупко-продажбата и си минаваше покрай камерите като пич, ноооо не позна тоя път. 

doncheff написа:По принцип не е 100% задължително да отписваш продадена кола в КАТ...
По принцип спрете да пишете наизуст когато става дума за закони

Не е задължително казваш, а

Чл. 145. (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство
праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер,
копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
и за всички "тарикати"
Първите три етажа от жилищния блок викат: "БОли ни Ую за асансьора!", всички етажи без първите три викат: "БОли ни Ую за разбитата входна врата и това, че пияниците пИкат у входа!", всички етажи без последния викат: "БОли ни Ую за покрива ..." И ако допуснем, че жилищния блок е умален модел на държава, то ще си отговорим на въпроса защо тая държава никога, ама никога няма да се оправи.
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
F3P написа:doncheff написа:По принцип не е 100% задължително да отписваш продадена кола в КАТ...
По принцип спрете да пишете наизуст когато става дума за закониИли поне уточнявайте с някой израз като "според мен", "така си мисля/чул съм" и подобни които да показват, че написаното е ВАШЕ лично мнение. И може като нищо да е грешно...
Не е задължително казваш, аЯ чети сега това долу и познай от 1-ят път от кой закон е извадено:
Чл. 145. (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство
праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер,
копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.
+1
По темата, всяка промяна на собственост било за закупуване, продаване или унаследяване що се отнася за МПС, се ходи в КАТ и данъчно по местоживеене и всичко е свързано с точно определени срокове почващи от 14 дена до 2 месеца и при неспазването им има определени глоби и на двете места. излишно е да коментирам, че бюрокращината в различните градове, села е различна и кой го спазва и наказва е ..... вафла чудна повод си е за нова тема и то без да получи край
- Ranchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко с гуми !
- Мечтае да кара: постояно с пълен резервоар !
- Детайли за колата: Vw passat,
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X
Everyday S204 C220 :(
Ако искам да си купя кола от собственик дето не я е регистрирал в данъчното и той ще си прави някакви врътки да минем нотариус. След това има ли вероятност като ида в кат Стара Загора да ме накарат да му платя всичките данъци. Той се кълне че нямало проблем ама аз да питам
Инак аз като си го регистрирам ще си платя данъка за годината нямам проблем.