Отново катастрофа с БМВ...
Модератор: Общи модератори
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: Отново катастрофа с БМВ...
1. Да караш с летни гуми през зимата е безотговорност
2. Да караш с несъобразена скорост само по себе си е провинение, макар и пред собствената ти съвест (знам, случва ни се на всички)
3. Да правиш двете горни неща наведнъж в натоварения следпразничен трафик, създавайки риск за всички други хора на пътя е наглост заслужаваща наказание
4. Да изпреварваш в аварийната лента при гореописаните 3 условия е лудост заслужаваща възмездие.
Но да правиш всичко това наведнъж в напълно натоварен 10-годишен SUV (E53) возейки 4 невинни пасажера е УБИЙСТВО.
(независимо дали в случая става нещастен случай или е само въпрос на време!)
2. Да караш с несъобразена скорост само по себе си е провинение, макар и пред собствената ти съвест (знам, случва ни се на всички)
3. Да правиш двете горни неща наведнъж в натоварения следпразничен трафик, създавайки риск за всички други хора на пътя е наглост заслужаваща наказание
4. Да изпреварваш в аварийната лента при гореописаните 3 условия е лудост заслужаваща възмездие.
Но да правиш всичко това наведнъж в напълно натоварен 10-годишен SUV (E53) возейки 4 невинни пасажера е УБИЙСТВО.
(независимо дали в случая става нещастен случай или е само въпрос на време!)
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Гумите само по снимката мога да ги позная,че са Бриджстоун Дуелер ЧИСТО ЛЕТНИ и видимо в не добро здраве.Аз като гумаджия не искам да ви казвам какви неща гледам по колите,че ще се откажете да пишете и карате тук.Най-лошото е,че тези с "скъпите коли" като от снимката са най-големи мизерници,защото видид ли ти 4 19-ки за тфа джипче нови и зимни са 1200 лева(прилични),но трябва и за лятото също,та защо не спестим от единия комплект нали сме 4 по 4 и големи 

ТДС - Турбо Див Селянин
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колеги, превишена скорост и изпреварване през аварийната са неприемливи. Наскоро имаше още един случай на катастрофа при същите условия, само че сблъсъка беше май в аварийната и имаше и жертва. Даже и някаква журналистка ли беше пострадала, какво ли беше точно?
Та как ще се изпреварва през аварийната и да няма последствия? Празна пушка един път гърми.
п.п. Аз съм със почти 18 години шофьорски стаж, професионален шофьор с много навъртени километри, досега никога не съм изпреварвал през аварийната лента

п.п. Аз съм със почти 18 години шофьорски стаж, професионален шофьор с много навъртени километри, досега никога не съм изпреварвал през аварийната лента

- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Добре де,пак скоростта,възпитанието и летните гуми.Я сега си признайте колко от Вас карат с такива,та дори и с добър грайфер.Ако бащата се беше блъснал,неговия баща ли щяхте да обвинявате?Показах как се е случило всичко,вината е очевидна,спекулациите са безсмислени и няма нужда да вините когото и да било другиго освен шофьора.Особено баща му който вече сигурно съжалява че не си оставя ключовете на по сигурно място.Никой не попита какво се е случило с Фокуса,който е бил блъснат от Х-са и се е въртял 120 метра докато не го блъсне другия ТИР и да спре напълно.Или той си е виновен че е изпреварвал?Толкова ли е трудно да осмислите че целта на тези теми е,не да има безкрайни спорове за вина,тя си е очевидна,а просто да видим че така не се прави.Хора умират всеки ден,и причината жертвите да са толкова много е,че никой никога не си взима поука.Невероятно глупаво е да си казваме че на нас няма да се случи и да бичим с препълнени километражи и оборотомери на магистрала която чужденците сравняват с офроуд път.
Така че при следващата подобна тема ви моля преди да напишете нещо да помислите за последният път в който сте направили това което е направил и обекта на темата,и сте се разминали с катастрофата.И след като видите щетите да помислите дали смятате да пробвате още веднъж.На хазартните личности-УСПЕХ!
/thread
Така че при следващата подобна тема ви моля преди да напишете нещо да помислите за последният път в който сте направили това което е направил и обекта на темата,и сте се разминали с катастрофата.И след като видите щетите да помислите дали смятате да пробвате още веднъж.На хазартните личности-УСПЕХ!
/thread
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
flame написа:"Келеш" е епитет, който ти използва за конкретен човек ...
нещо много ти се обясняватм което не е никак възпитателно. оставаш с впечатление, че има някакъв смисъл в глупостите, които редиш.
как пък на всички им е ясно, а на теб - не?
келеш е шофера, аз лично съжалявам, че не се е утрепал сам. след няколко месеца ще продължи с навиците си, вече утвърдени, понеже е убил хора, а нищо не се е случило. след няколко месеца пак ще качи някакви хлапета да им показва на тати възможностите и на тия хлапета пак няма да им стиска да го спрат, понеже той е по-як и по-готин и е модел за подражание, пък на тях няма кой да им купи джиБ. понеже хич не съм оптимист да смятам, че тоя келеш или баща му ще вземат поука от цялата работа.
понеже колко от нас не са се возили в силна кола с дързък шофьор и колко от нас са го спрели да кара (само)убийствено? понеже е яко да имаш кинти, яко е да имаш бърза кола, яко е да не спазваш законите, щото те са само за простите и бедните. манталитет, който убива ежедневно. това е положението.
а твоето е обикновена лапешка глупост. явно опитваш да направиш впечатление на батките като умно момче.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
FuRoRR написа:Добре де,пак скоростта,възпитанието и летните гуми.Я сега си признайте колко от Вас карат с такива,та дори и с добър грайфер.Ако бащата се беше блъснал,неговия баща ли щяхте да обвинявате?Показах как се е случило всичко,вината е очевидна,спекулациите са безсмислени и няма нужда да вините когото и да било другиго освен шофьора.Особено баща му който вече сигурно съжалява че не си оставя ключовете на по сигурно място.Никой не попита какво се е случило с Фокуса,който е бил блъснат от Х-са и се е въртял 120 метра докато не го блъсне другия ТИР и да спре напълно.Или той си е виновен че е изпреварвал?Толкова ли е трудно да осмислите че целта на тези теми е,не да има безкрайни спорове за вина,тя си е очевидна,а просто да видим че така не се прави.Хора умират всеки ден,и причината жертвите да са толкова много е,че никой никога не си взима поука.Невероятно глупаво е да си казваме че на нас няма да се случи и да бичим с препълнени километражи и оборотомери на магистрала която чужденците сравняват с офроуд път.
/thread
Карам с 4 зимни гуми закупени лично от мен самия и въпреки тва карам с 1 на ум по паваж и бих се радвал ако можеше всички да са така,но уви прав си колега... културата е няма...
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Докато някой от пострадалите не разкаже какво точно е станало, можем само да гадаем.
Може да е изпреварвал през аварийната лента и оттам да се е стигнало до фаталната колона.
Може също и да е карал бързо, Фокус-ът да му е препречил пътя при изпреварването на ТИР-а, шофьорът на Х5-цата да се е опитал да го избегне надясно, да го е ударил отзад вдясно, после е тръгнал към мантинелата, опитал се е да я избегне, като завие наляво, но джипът е поднесъл и се е натресъл в подпорната колона, а Фокус-ът от удара да е минал напред и да е ударил ТИР-а отляво на кабината
Версии много, но никой не може да промени трагичните факти, а именно - 2 ненужно погубени млади живота, мир на прахта им и дано другите пострадали да оцелеят
Може да е изпреварвал през аварийната лента и оттам да се е стигнало до фаталната колона.
Може също и да е карал бързо, Фокус-ът да му е препречил пътя при изпреварването на ТИР-а, шофьорът на Х5-цата да се е опитал да го избегне надясно, да го е ударил отзад вдясно, после е тръгнал към мантинелата, опитал се е да я избегне, като завие наляво, но джипът е поднесъл и се е натресъл в подпорната колона, а Фокус-ът от удара да е минал напред и да е ударил ТИР-а отляво на кабината

Версии много, но никой не може да промени трагичните факти, а именно - 2 ненужно погубени млади живота, мир на прахта им и дано другите пострадали да оцелеят

- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Колеги, пуснах темата, не за да търсим вина, а защото ме потресе смачкания автомобил.
Споделих с Вас видяното и още повече, че е от любимата марка. Не съм имал друга цел.
Ще пиша на който трябва да заключи темата.
Споделих с Вас видяното и още повече, че е от любимата марка. Не съм имал друга цел.
Ще пиша на който трябва да заключи темата.
Не искам много, искам всичко!