Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Избори 2013г.

АТАКА
53
13%
БСП
32
8%
България на Гражданите
14
3%
ВМРО
8
2%
ГЕРБ
219
52%
ДПС
4
1%
ДСБ
13
3%
Нова Алтернатива
5
1%
РЗС
5
1%
СДС
1
0%
Друга партия
17
4%
Няма да гласувам
52
12%

Общо гласове : 423
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: Предизборна тема 2013г.

Мнение от saleen » 16 Фев 2013, 13:09

Petrolhead написа: Бспето си признаха че ползват младежи като павката за агитация.

Друго си е да сложиш комунистически дериват начело на държавата с нов морал, такива упадъчни явления, като дирижирана агитация под строй вече няма, нали не сме от тях как` Сийке... http://btvnews.bg/bulgaria/politika/bor ... rberi.html :mhihi:
Последна промяна saleen на 16 Фев 2013, 13:14, променена общо 1 път
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Фев 2013, 13:13

Гледам процента на ГЕРБ и ми се реве. Всичко, което ни се случи последните 23 години напълно сме си го заслужили. Даже ни е малко.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 16 Фев 2013, 13:16

Като са толкоз кадърни, умни и родолюбиви - ще ги преизбере народа, няма място за притеснение :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 16 Фев 2013, 15:07

приемам облози че ще има спрени фондове при бсп и ще си гласуват някоя другия амнистия :mhihi: а и белене забравих + смяна навсякъде с техни кадри... ще увеличат данъците на фирмите, щот нали са леви.. май нормалните хора досущ жерар депардийо ще си търсим друго гражданство

а, иначе всичко давах за да видя отчаяната муцуна на станишката, да го гледам как се оправдава, на минали избори само дет не зарива :mhihi: май го е страх кво е обещавал на руските големци
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 16 Фев 2013, 16:09

bum_bum написа:Гледам процента на ГЕРБ и ми се реве. Всичко, което ни се случи последните 23 години напълно сме си го заслужили. Даже ни е малко.

ти кой предлагаш, щото знаеш само да мрънкаш. Дай някво мнение, па ако трябва го копирай от някъде. Няма нещо което да не си оплюл в тая държава, а сигурно и едно дърво не си посадил за 30-40 години.
Всичко което се е случило през последните 23 години е резултат от възможностите на комунистите и бездействието на мрънкалниците като теб, а те в България са поне 1/3 от населението без пенсионерите.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 16 Фев 2013, 16:25

интересна "извадка" намерих в итнернет
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Фев 2013, 16:49

Някой каза за Кунева, че народа нямало да се излъже и нямало да съберяла 4%. Ами като гледам тука във форума засега има цели 7%. :mhihi: Бая народ се е подлъгал по мазната и мутра, но не ги виня - доста умее да лъже в прав текст. :mhihi: Особено като почнат да се обясняват кои и защо ще гласуват за тях...чудо.
Иначе Волен е бая напред в гласовете, но това е и заслужено доняктде след като на много народ му писна от разграбването на държавата, а на него това му е приоритет, поне на думи. Нощо чудно накрая да се коалира той с Бойко и СДС, ако евентуално влезнат в Парламента. Аз виждам това като единствен начин да не управлява БСП с ДПС защото както казах, Бойко не може да събере 40% отново.
Ама защо никой не коментира Атака, а само са гласували доста за тях в анкетата?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 16 Фев 2013, 16:57

Ама защо никой не коментира Атака, а само са гласували доста за тях в анкетата?

Атака какво да им се коментира - збиротак от всеки индивиди , популизъм на буци , но хубавото им е че поне няма как да се коалират с бсп/доган и заради това са удобен вариант за гласуване . Аз честно казано бих гласувал и за тях, защото знам че хем няма да съберат достатъчен процент за да влязат в управлението , хем гласа ми няма да отиде на вятъра .

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Фев 2013, 17:16

Хм, за мен имат реални шансове за някакви 10%, че и отгоре, което ги прави възможни присъстващи в управлението с Бойко и още някой.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Фев 2013, 17:25

ineedmoney написа:
bum_bum написа:Гледам процента на ГЕРБ и ми се реве. Всичко, което ни се случи последните 23 години напълно сме си го заслужили. Даже ни е малко.

ти кой предлагаш, щото знаеш само да мрънкаш. Дай някво мнение, па ако трябва го копирай от някъде. Няма нещо което да не си оплюл в тая държава, а сигурно и едно дърво не си посадил за 30-40 години.
Всичко което се е случило през последните 23 години е резултат от възможностите на комунистите и бездействието на мрънкалниците като теб, а те в България са поне 1/3 от населението без пенсионерите.

Пич, за 38 години съм построил 2 къщи и съм посадил има-няма 20 дървета. Една част са ми тук в двора и мога да ти ги снимам ако искаш. Преди 21 години дойдох в София без една стотинка и от наще нищо не съм получил, защото нямат възможност. Каквото си имам си е от мен. Не съм излъгал, измамил, ограбил никой. Други некви въпроси имаш ли?

По въпроса кой предлагам съм казвал много пъти- никой. Докато не се появи кандидат който да каже- ето моята платформа, ако не я спазя и не ви дам това което обещавам моля предайте ме на съда.

ПС. Забравих да спомена за приноса си към обществото това, че давам хляб на 10-тина човека и утре ще отида на протеста.

Абсолютно съм сигурен обаче, че ти си далеч по-стойностен и достоен човек. :yes:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Фев 2013, 18:54

Хубаво де. Да кажем и на тези избори няма такъв кандидат за теб. За мен също реално засега няма и даже не съм гласувал в анкетата. Аз досега за 12 години възможност за гласуване, съм гласувал всеки път за Парламентарни и Местни избори. Даже когато не съм виждал някой, който да ме грабне с нещо. Но въпроса ми към теб е, какво избираш реално ти когато не избираш? Гласът ти отива все едно за партията, която има най-много гласове. Един вид, оставяш на другите да избират вместо теб и каквото те са решили, това ще е. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Фев 2013, 19:35

Според това, което знам за избирателната система в България е смесица между пропорционална и мажоритарна. Избирателния праг е 4% за партии и 8% за коалиции. В този смисъл единствено значение колко хора са гласували е за тези малки партии, които ако имат твърд електорат от да речем 80-100к души то при една висока избирателна активност са над прага и при една ниска са над него.

Запомнете веднъж завинаги, че според действащата избиратена система в България ГЛАСОВЕ НЕ СЕ ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯТ. Не говорим за преразпределение на мандати и т.н., а за гласове.

Значение за изхода от вота имат само гласовете дадени за партии преминали 4%-товата бариера. Всички останали дали дадени за по-малките партии или негласували нямат значение. ТЕ НЕ СЕ ОТЧИТАТ, НЕ СЕ БРОЯТ И НЕ СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ КЪМ НИКОЯ ПАРТИЯ.

Тук може да има вече много спорове дали ниската избирателна активност може да облагодетелства партии с "твърд" електорат, а то най-вероятно е и така но ако не дадете гласа си то бъдете сигурни, че няма начин и механизъм по който той да се отчете като даден за която и да е партия.

Упражнявайки или не правото си на вот нека бъдем информирани. Разумния избор е право и задължение на всеки от нас. Независимо дали е избор да гласува или да негласува. И в двата случая това е избор. Аз съм избрал второто. И не защото ме мързи да ида до урната.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Фев 2013, 20:20

Естествено, че не се преразпределят буквално. Обаче реално си е точно така. Партията с най-много гласове си печели именно защото ти и още много други не сте гласували. Тоест другите избират вместо вас и вие сте съгласни с тях като им подарявате гласовете си. Ти ако искаш го наричай с други имена.

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 16 Фев 2013, 20:33

никой не може да те задължи да гласуваш.. но в държавата където няма забрана неграмотните да гласуват и търговията с гласове е факт, то като не гласуваш ТИ.. можеш да бъдеш сигурен че бай мангал ще яде кебапчета и ще гласува за бсп

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Фев 2013, 20:46

Не те разбирам нещо.. партията с най-много гласове печели, винаги. Независимо аз дали съм гласувал или не. Това е идеята на вота все пак, нали?

Аз избирам да не гласувам защото няма за кого. За кой гласува някой друг, кой раздава кебапчета, кой вкарва гласове от Турция това не е моя работа.

Аз имам позиция и съотетно я отстоявам. Гласувам само и единствено за достоен кандидат. НЯМА да гласувам за някой, че да не е друг. Ако не се появи моят кандидат няма да гласувам докато съм жив, това е.

Какъв е смисъла да се гласува за кандидат за който не искаш, че да не е друг който не го искаш повече от първия? :dunno: До кога ще гласуваме за по-малко крадливия и по-малко лъжливия? Че след 4 години да се окаже, че е също толкова крадлив като предния и като по-предния и по-по-предния?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата