Битовата престъпност и поредната несправедливост
Модератор: Общи модератори
- Petrolhead
- Потребител
-
Re: Битовата престъпност и поредната несправедливост
MatriX_Fucked написа:И нито дума за жената, убита и обрана от 4 мангала вчера...
приказки от 1001 нощ. няма такова нещо
CTORH написа:Е той флейма сега ще почне да ти разправя как децата всъщност не са виновни, щото са деца ...
Децата са виновни? По каква схема?
Не бъркай "обречени" със "виновни"...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
flame написа:...
Аз съм останал с впечатление, че не е така. Най-малкото поради факта, че 90% от обитателите на затворите са цигани.
...:
високия процент цигани в затворите се дължи не на това, че ги осъждат повече отколкото българите, а заради това, че просто циганите извършват много по-голям брой престъпления от българите

относно това как се третира закона спрямо бели и черни:
замисли се какво се случва с циганското домакинство като краде ток и какво с българското за същото..
ако минеш през въпросния квартал "Хр.Ботев" и видиш типа строителство ще ти стане ясно колко от колибите там имат архитектурен план и разрешително да са построени...и веднага се замисли ако някой бял просто си загради парче земя и построи на него какво ще се случи....
и конкретен пример от протеста на циганите след убийството:
цялата сган беше се изсипала на пътя понеделник вечерта в пиков час и не пускаше преминаването на автомобили в нито една посока /преминаващите често от там знаят за какъв трафик става дума там сутрин и вечер/...съответно ако българи решат да протестират трябва да имат одобрението на общината за час и място на протеста...едва ли циганите са имали подобно...

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
flame написа:И не съм чул да има оплакване, че циганин бил дискриминиран, щото бил осъден. При тях жалбите са основно за падания по стълбите в РПУ-тата
А я кажи ти колко жалби "за падания по стълбите в РПУ-тата" си видял??? Или се обоснови по друг начин освен с

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
alx написа:CTORH написа:Е той флейма сега ще почне да ти разправя как децата всъщност не са виновни, щото са деца ...
Децата са виновни? По каква схема?
Не бъркай "обречени" със "виновни"...
Тъй ли,обречени завалийките,а?Сега какво насила да си вземем по едно ромче и да го интегрираме в бяло семейство ли?????Разбирам да беше казал това за сомалийските деца,щях да съм съгласен.Че там да речем климата,географското положение,племенно-командното управление,насилието и почти 90 процентната престъпност правят всеки жител обречен на такъв живот като техния.Ама за България,където има безплатно средно образование а за ромите има специални материални стимули за да ходят на даскало,а за българчетата не,където РОМИТЕ съвсем безплатно се лекуват,защото ''ай,ас съм усигурен ут държавътъ бате'' по техните думи,където когато хванеш ром в мазата си да изнася бурканите със зимнина и си го изритал 4-5 пъти след малко се връща с обвинението че не си му позволил да се топли на закрито.......да продължавам ли с тези ''обречени жертви''.Жертви на кое бе?На това че Столипиново към 2007 година гръмна със скандал че имат 12 000 000 лева задължения за ток,а към днешна дата не ги знаем колко са и въпреки всичко не могат да ги изключат защото пак ще се окаже дискриминация ли???????За тези обречени жертви ли говорим?????
Аз съм живял 13 години в областен град в смесен квартал с преобладаващи роми.Вярно,че беше много отдавна,но народопсихологията им ми е до болка позната.Не стават ,с две думи казано.И не мога да се съглася за пореден път с някакъв презокеански джентълмен,с абсолютно изопачено мислене за живота в България,който пак мисли че е компетентен по едни наболели проблеми,които едни чужденци никога не биха разбрали.
jordanpar написа:Тъй ли,обречени завалийките,а?
по принцип аз тебе не те чета защото почти всичко което пишеш са епични наивни глупости (извинявай че съм толкова прям), но ще ти отговоря в случая защотото си мисля, че ще добре за децата които някой ден ще имаш живот и здраве.
когато едно дете израстне в грешната среда то не е виновно, то е обречено. няма нужда да съм в америка, афганистан или в сомалия за да го знам. не е небходим някакъв особен интелект за да се проумее че детето в ранна възраст а пластелин които се формира във някаква форма от родителите и средата. учуден съм че не ти е ясно това основно положение.
всъщност с оглед на остатъка от пост-а ти - не съм учуден.
ще ти обясня простичко - аз може да живея далече, но съм обиколил света. като говориме за сомалия- ходил ли с в могадишу? аз съм ходил. ходил ли си на други забравени от бога места? аз съм ходил. пакистан, индия, китай, мексико, колумбия, бразилия, повечето карибски острови, джамейка... децата навсякъде по света са еднакви и са .. деца за които средата и родителите им са отговорни и решаващи статистически за това което ще стане или няма да стане от тези деца.
сега ти ми кажи- твоя опит на какво е базиран?

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Е разбира се, че детето става такова, каквото го направят родителите му и средата, в която е. Но тогава какво да направи една бабичка, на която и влизат 3-4 деца на по 14-15 години примерно и си изнасят квото им падне?
Просто това, че са деца и родителите им са виновни за това което са, не може да им осигурява каквато и да било протекция.
Просто това, че са деца и родителите им са виновни за това което са, не може да им осигурява каквато и да било протекция.

CTORH написа:Е разбира се, че детето става такова, каквото го направят родителите му и средата, в която е. Но тогава какво да направи една бабичка, на която и влизат 3-4 деца на по 14-15 години примерно и си изнасят квото им падне?
никой не отрича че циганите са такива каквито ги описваме. но мисълта ми беше че децата не са виновни а са обречени.
черните в америка са същите- майката има 3 деца ама от различни бащи и никой не е наоколо. не работи майката - живее на помощи. детето ходи в публично училище в лош квартал и след училище играят гранд тефт ауто и други такива игри. слуша само рап в които само се говори за секс, пари и стрелби и после.... що това дете не става човек ми става още една маймуна от гетото.
тези деца са обречени от момента от които сперматозоида намери яйцеклетката.... но да ги наказваш докато са деца това е все едно да наказваш лудия защо се е изпикал по средата на хола.
усилията трябва да се насочат към преработка на възпитаващите щото те не си вършат работата, не да се тормозят децата... това как ще стане? идея си нямам.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
alx написа: но да ги наказваш докато са деца това е все едно да наказваш лудия защо се е изпикал по средата на хола.
По принцип съм съгласен с мнението ти, но не можеш да ме убедиш че 17 годишен мангал е "обречено дете", при положение, че има 4-5 свои деца...
Обречени са докато са наистина деца - ако гледаме закона всички до 18 са деца, но за мен човек, който краде, убива, изнасилва и т.н. НЕ Е дете - той е престъпник и трябва да си носи последствията...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago_pavlov написа:alx написа: но да ги наказваш докато са деца това е все едно да наказваш лудия защо се е изпикал по средата на хола.
По принцип съм съгласен с мнението ти, но не можеш да ме убедиш че 17 годишен мангал е "обречено дете", при положение, че има 4-5 свои деца...
Обречени са докато са наистина деца - ако гледаме закона всички до 18 са деца, но за мен човек, който краде, убива, изнасилва и т.н. НЕ Е дете - той е престъпник и трябва да си носи последствията...
о, абсолютно съм съгласен. аз говоря за "деца" генерално. за всяка прослойка в едно общество това е различна възраст.
но закона е написан за да се спазва. и решението при така зададения закон и граница за "деца" е да се държат отговорни хората които са... били отговорни за тяхното развитие (или липсата на такова).
Последна промяна alx на 06 Мар 2013, 17:25, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
alx написа:jordanpar написа:Тъй ли,обречени завалийките,а?
по принцип аз тебе не те чета защото почти всичко което пишеш са епични наивни глупости (извинявай че съм толкова прям), но ще ти отговоря в случая защотото си мисля, че ще добре за децата които някой ден ще имаш живот и здраве.
когато едно дете израстне в грешната среда то не е виновно, то е обречено. няма нужда да съм в америка, афганистан или в сомалия за да го знам. не е небходим някакъв особен интелект за да се проумее че детето в ранна възраст а пластелин които се формира във някаква форма от родителите и средата. учуден съм че не ти е ясно това основно положение.
всъщност с оглед на остатъка от пост-а ти - не съм учуден.
ще ти обясня простичко - аз може да живея далече, но съм обиколил света. като говориме за сомалия- ходил ли с в могадишу? аз съм ходил. ходил ли си на други забравени от бога места? аз съм ходил. пакистан, индия, китай, мексико, колумбия, бразилия, повечето карибски острови, джамейка... децата навсякъде по света са еднакви и са .. деца за които средата и родителите им са отговорни и решаващи статистически за това което ще стане или няма да стане от тези деца.
сега ти ми кажи- твоя опит на какво е базиран?
Казах ти,АЗ!! живял съм 13 години сред тези,които пряко засягаме в тази тема.Когато има тема за Афганистан,Могадишу тогава ще даваш пък ти акъл а ние дето не сме били ще мълчим.Казах ти вече,какво има на средата България?????Защо ние белите живеещи в България може да възпитаваме децата си по един начин и да водим един живот,а етническата група,за която говорим пак да живее в България да не може,а????Ами много просто-така им отърва,така са се самонаучили и не искат да се интегрират към един живот,който ще ги кара да плащат данъци,такси,сметки,да имат легални жилища и да спазват малолетие,непълнолетие и всички произтичащи с това отговорности.Значи,цигането е жертва на родителите си,а?Ами неговите родители като са били деца на своите родители ли са били жертва????Аз не съм видял един ром да се вдигне на протест че иска промяна на живота си,че иска да плаща данъци,такси,абе дори не съм ги виждал да карат шофьорски курсове бе,а коли карат.Те ако бяха много хубави в момента в ЮК,Германия,Финландия и Испания нямаше да обсъждат ограничителни мерки за всички нас българите и забрана на достъп до социалната система в тези страни,защото именно лицата с мургав тен и развален български език ,но за съжаление с БГ паспорт развалят цялото впечатление.Аз лично не съм видял ром инженер,ИТ специалист,лекар,доставчик в бяла страна.Ако има-те са като бялата лястовица.
както биха ти казали на техния език,извинявай че съм толкова прям--соски съ излагаш лахоо,бат алекс?Разбери,че не си знаещ за всичко и недей да отклоняваш темата към Могадишу,Пакистан,Иран,Северна Корея и къде ли още не-говорим за нашите роми,ако нямаш пряко впечатление просто чети без да говориш откровени изопачавания на действителността.
jordanpar написа:Казах ти,АЗ!! живял съм 13 години сред тези,които пряко засягаме в тази тема..
надявам се това да са били първите ти 13 години за да имаш някакво оправдание, че не си разбрал как се формира гетото в българия (или по света- щото всичките гета са с едни и същи механизми).
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Хубаво де,тези дето мислите че циганските деца са добри деца (над 12 години),що не си вземете по едно та да го отгледате и възпитате,принципно аз имам подобен план,като позабогатея,само че не от мангасаририте а от домовете за сираци примерно да взема младежи и девойки дето сега завършват и да им дам примерно работа или обучение...
Но като цяло,циганите са като ...скачат според тоягата и ми се струва че ако обществото както някой тука хора не са толкова толерантни,от тази прослойка би излязло нещо по-различно,но понеже има разни хора дето постоянно толерират мангализаторите,други им насаждат че имат само права но не и задължения и ето ти проблем-мангалите не искат да работят,когато крадат го правят нагло и ако някой им направи забележка или недай си Боже нещо друго-става ад ...точно заради толерантност ,както и за присъщата българска глупост и овчедушие...
Представете си,един мангасар бива прострелян ,обаче по-различното е примерно че освен прострелян,този мангасар бива задържан и съден,биват издирени всички негови помагачи и биват съдени и не би се позволил такъв протест на роднините на мангасара ,защото и те ще бъдат съдени примерно за хулиганство и неподчинение на разпореждане...Ами какво ще стане,ще си налягат парцалите,а не като сега,един краде,ама го хващат и му опукват примерно няколко шамара,тоя наглец обаче отива и събира родата и това се е случвало хиляди пъти...
За мен това са отрепки,паразити които разяждат жива плът ,ако са хора,както твърдят някой,как ще обяснят такива постъпки,които не са присъщи за мислещи хора,че защо примерно бушмените в Австралия са умни,имат култура ,кротки са,защо индианците от Щатите са такива и как може мангасарите по цял всят да са пълни лекета...значи нещо генетично...
Но като цяло,циганите са като ...скачат според тоягата и ми се струва че ако обществото както някой тука хора не са толкова толерантни,от тази прослойка би излязло нещо по-различно,но понеже има разни хора дето постоянно толерират мангализаторите,други им насаждат че имат само права но не и задължения и ето ти проблем-мангалите не искат да работят,когато крадат го правят нагло и ако някой им направи забележка или недай си Боже нещо друго-става ад ...точно заради толерантност ,както и за присъщата българска глупост и овчедушие...
Представете си,един мангасар бива прострелян ,обаче по-различното е примерно че освен прострелян,този мангасар бива задържан и съден,биват издирени всички негови помагачи и биват съдени и не би се позволил такъв протест на роднините на мангасара ,защото и те ще бъдат съдени примерно за хулиганство и неподчинение на разпореждане...Ами какво ще стане,ще си налягат парцалите,а не като сега,един краде,ама го хващат и му опукват примерно няколко шамара,тоя наглец обаче отива и събира родата и това се е случвало хиляди пъти...
За мен това са отрепки,паразити които разяждат жива плът ,ако са хора,както твърдят някой,как ще обяснят такива постъпки,които не са присъщи за мислещи хора,че защо примерно бушмените в Австралия са умни,имат култура ,кротки са,защо индианците от Щатите са такива и как може мангасарите по цял всят да са пълни лекета...значи нещо генетично...
Е.Димитров написа:Хубаво де,тези дето мислите че циганските деца са добри деца (над 12 години),що не си вземете по едно та да го отгледате и възпитате,принципно аз имам подобен план,като позабогатея,само че не от мангасаририте а от домовете за сираци примерно да взема младежи и девойки дето сега завършват и да им дам примерно работа или обучение...
съгласен и с това. това което се опитах да кажа е че при тях е порочен кръг- средата формира децата. средата се създава от родителите им. проблема се решава (нямам представа как обаче при днешните условия) като се адресира източника на проблема (родителите) а не крайния резултат (децата - животни).
всеки които си мисли че при така наредените неща децата са виновните- не е прав.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
alx написа:
съгласен и с това. това което се опитах да кажа е че при тях е порочен кръг- средата формира децата. средата се създава от родителите им. проблема се решава (нямам представа как обаче при днешните условия) като се адресира източника на проблема (родителите) а не крайния резултат (децата - животни).
всеки които си мисли че при така наредените неща децата са виновните- не е прав.
Аз ще ти кажа как се решава проблема и то супер лесно и просто,направо си е гениално просто.
Тези дето са им лидери им се обяснява че е нужно да си строят хората в махалата срещу някакви минимални преференции и ония налагат диктатурата и всичко е ОК,защото ако българите им наложим диктатурата,ония прошляци от БХК ще си ударят задника от кеф че могат да заведат сума ти дела за "Дискриминация",ама когато мангал ги строи ,ха да видим каква дискриминация...