области в америка и икономическото им развитие
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: области в америка и икономическото им развитие
Искам да поздравя автора на темата! Прочетох доста интересни неща до сега и се надявам, че ще прочетем и още. БРАВО
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Alex 320i Cabrio написа:alx написа:бях там преди 2 години да говориме едни неща с крайслер за едни спонорства.
детройт е пейзаж след апокалипсиса. около центъра където са големите сгради има някаква площ която е добре осветена и подържана. има и полиция. останалото е страшно западнало и неподържано. големи части от града през нощта са неосветени и полиция там не ходи. също големи квартали са необитаеми и на практика инфрастурктурата не съществува- ограбена, занемарена и тн.
белите общо взето са напуснали. много е тъжно и аз лично не виждам как тоя град ще го подкарат наново. искаха с булдозери да изравнят една голяма част от него и да го направят на парк и да съсредоточат парите които имат в останалата част и да я подържат. оказа че парите са толкова малко, че дори не стигат да заличат изпуснатите квартали на града.
кво ще става там- не знам.
Aве не е точно така - самият Даунтаун Детройт е дупка наистина. Отиваш обаче до Грос Пойнт Фармс или до Трой и се оказва, че има адски много пари, ама наистина адски много стари пари... На 8-та миля те гърмят за колата ти, на 13-та миля ЮБиЕс Прайвът Банкинг - ела да видиш какъв офис имат.... Нагоре по Лейк Сейнт Стюпид - Алгонак - например е идилия. Имам познат който държи Сасси Марина - да ти кажа има бая клиенти за които да хвърлят по $50к на сезон само за тунджа за тяхната Формула, Крис Крафт или Сигарет е нищо... Тези хора живеят на 15 мин път с кола около Даунтаун Детройт...
Всеки който се кефи на Масъл Карс трябва да види Удуърд Авеню Дрйим Круз на живо - само едно място в света където Ферари 430 Скудерия наистина е тотално скучно на фона на Роуд Рънърите или Камаро-тата
разбира се. всяко гето има петна от хубави райони. говориме средно статистически. иначе всичките тия шефове на автомобилните компании нали трябва да живеят някъде. те закопаха бизнеса, но парите дето натрупаха са факт. има много стари пари както ти самия каза.
но упадъка на района е страшен. човек трябва да го види със собствените си очи за да вдене за какви размери става въпрос...
Последна промяна alx на 07 Май 2013, 22:25, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
r19 написа:Може ли малко информация и мнения за Аляска
ходих в анокоридж преди години. неприятно място и много опасно. имат много банди и висока престъпност. бях силно изненадан щото нали ужким студено та хората трябва да кротуват. да ама не. районите бяха гета и сиви средно-статистически зони. богати петна не видях. може и да има, но не видях.
така и не разбрах защо тоя град е там. административен център е, но аласка няма какво да администрира- имат риболов и малко туризъм основно през лятото. другото е дивотия и страшно красива, но много сурова природа. копаят нефт и газ, но внимателно щото природозащитниците им дишат във врата...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
За Филаделфия написа ли се нещо?

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Mr Charger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: метро
- Мечтае да кара: M Power Electrified
alx ти наистина си "master of the force".
Не знам дали и Обама е бил на толкова места, на колкото си бил и ти. Разбирам, че споделяш лични впечатления? Аз за сума време в САЩ си спомням само яко бачкане и трансфери от вкъщи до работа...
И отвреме на време някое BBQ 

Непобедимите - 2002, Е3, Е9, Е12, Е21, Е23, Е24, Е28...
Mr Charger написа:alx ти наистина си "master of the force".Не знам дали и Обама е бил на толкова места, на колкото си бил и ти. Разбирам, че споделяш лични впечатления? Аз за сума време в САЩ си спомням само яко бачкане и трансфери от вкъщи до работа...
И отвреме на време някое BBQ
... ми за повече от 20 години съм видял това онова.. пък и някои от работите ми са били свързани с доста пътуване из америка и по света.
аз като цяло не съм по ексурзиите и почти не пътувам "ей така- да видя"... където съм ходил все е било по някаква работа. изключение разбира се правят отпускарските дестинации (ски, острови и тн)
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:ходих в анокоридж преди години. неприятно място и много опасно. имат много банди и висока престъпност. бях силно изненадан щото нали ужким студено та хората трябва да кротуват. да ама не. районите бяха гета и сиви средно-статистически зони. богати петна не видях. може и да има, но не видях.
или си бил там за ден-два и са ти наприказвали глупости, или е било преди много години или изобщо не си бил и пишеш квото си чел

boksioraE39 написа:За Филаделфия написа ли се нещо?
за фили не съм писал.
всеки американски голям град си има хубавите и лошите квартали като обикновено лошите са в 1-2 посоки от центъра (примерно юг и запад или север и изток- бостънското гето е примерно на юг от центъра). фили е уникален щото готиния чист център е заобиколен от лоши квартали... във всички посоки

имах един приятел които беше правил документален филм за графити и ми беше казал, че едни от най-готините графити е намерил/ снимал там- в северна филаделфия.
центъра по спомени беше много готин и... прашен. ма беше преди много години - сега не знам какво е.
в едно съм сигурен- че квото е било гето- станало е по-лошо. така е навсякъде в америка за последните 10тина години.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
очертава ми се ходене до Сиатъл/Редмънд....нещо за там ако може да ми кажете.
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- nikoror
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:в едно съм сигурен- че квото е било гето- станало е по-лошо. така е навсякъде в америка за последните 10тина години.
хмм..
The_Ancient написа: [за чикаго]...
Едно време през 50-те и 60-те по време на т. нар. White Flight - бягството на белите от градовете, Чикаго както и много други американски градове се превърнали в гета за черни и имигранти, а белите избягали в предградията, където банките давали заеми с ниски лихви и строителите продавали само на бели. Така тия квартали в Южната част на Чикаго, които били заселени в началото на 20-ти век с европейски имигранти - литовци и др. и които са по мое мнение по-читавия сграден фонд на града, били заселени от черни, които бягали от отношението в Юга. В момента се наблюдава обратния процес, т. нар. "облагородяване" на градовете с млади образовани "бели якички", които отчитат удобството на това да живееш близо до работа и търсят имоти близо до центъра в градовете. От своя страна цените на тези имоти се вдигат, със тях и данъците и чернилки 2-ро, 3-то поколение са принудени да напускат домовете си чисто финансово и да бягат в изоставените по-калпави предградия с понижаващи се цени. През 50-те и 60-те удобството на пътуването до работа се е осигурявало от новопостроените магистрали, които са били достатъчно като за ония времена и осигурявали прилично-бърз достъп от предградията до бизнес центъра.
аз имам подобни наблюдения за хюстън и ел ей. някои от централните "гето"/бивши индустриални квартали доста се променят. магистралите докато не ги направят "двуетажни" сутрин и вечер не се трае трафика...
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
А какво е положението в Детройт. Вчера гледах едно предаване и единственото, което разбрах е, че е пълно с наркомани, които са на крек, хероин, кокаин. Много изоставени къщи, полицаите не достигат ?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
randity написа:А какво е положението в Детройт. Вчера гледах едно предаване и единственото, което разбрах е, че е пълно с наркомани, които са на крек, хероин, кокаин. Много изоставени къщи, полицаите не достигат ?
чети предната страница

"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Е.аси, чета за Щатите и оставам с впечатление че там е ужасно, направо опасно
Това да не е скрита агитация от типа "Стойте си в България, не ви искаме"

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
barty написа:Е.аси, чета за Щатите и оставам с впечатление че там е ужасно, направо опасно![]()
Аз останах със същото впечатление. Колегата АЛХ ни един щат не похвали. Или от всички извличаше най-лошите им страни

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Ами не, просто навсякъде си има двете крайности...
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.