НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Re: НВ-ВМХ

Мнение от Anthony_J » 08 Юни 2013, 21:05

Пробвай 10х10. 5х5 е за сила, с малки тежести е безсмислено.
Риба тон си взимам от Пикадили и го пека, но ми е сухо. Предпочитам сьомга - по-мазна и по-евтина.
Иначе от тон става страхотен тартар, ако обичаш сурова риба.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Юни 2013, 6:15

Има ли значение кога се взимат различните витамини? Аз ги взимам обикновенно вечер, защото тогава се сещам.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Юни 2013, 9:29

TNT написа: Или 5х5 с леко, пък то храненето достатъчно си чисти :lol:

5x5 ама тежко, щото лекото все едно да не тренираш общо взето :mhihi: Просто махни упражненията, които товарят проблемного рамо. Или прави някакви преси само с другата ръка. Мозъкът изпраща еднакви импулси и до двата мускула тъй че пак е малка тренировка.

За мен няма значение кога се взимат витамините. По принцип каквото и да ядеш вечер се усвоява по-добре, защото тялото ти не е заето с нищо друго като легнеш.
Изображение

Аватар

Мнение от bum_bum_wannabe » 10 Юни 2013, 3:10

Една кратка статия, която мисля, че казва доста правилни неща:

http://authoritynutrition.com/confessions-of-a-biased-low-carb-zealot/

С изключение на частта за Първи закон на термодинамиката. Не смятам, че биология = физика и не смятам, че човешкото тяло може да се сравнява с машина. Доста по-вероятно е контролът по складирането на мазнините да се извършва главно от хормони (например инсулин, тестостерон) и биохимични механизми, които в редица случаи не се влияят в голяма степен от количеството храна.

Например, дори една жена да яде еднакво количество храна преди и след забременяване, то е неизбежно, че по време на бременността тялото й ще складира много по-големи количества мазнини, независимо дали яде по половин кофа ориз или половин буркан мас.

От друга страна, при много атлети явно се вижда, че щом започнат да боцкат, например тестостерон, това оказва голямо влияние върху количеството мазнини.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 10 Юни 2013, 8:33

Колега, не мога да разбера от къде тоя хейт в 3 часа нощес да ровиш за статии да ме опровергаваш. Жив и здрав като мислиш така. Кой те кара да се храниш по един определен начин, който аз намирам за правилен? :dunno:

bum_bum_wannabe написа: Доста по-вероятно е контролът по складирането на мазнините да се извършва главно от хормони (например инсулин, тестостерон) и биохимични механизми, които в редица случаи не се влияят в голяма степен от количеството храна.

Първото без съмнение е така ама второто.. искаш да кажеш, че няма значение колко ядеш ако ти работят добре хормоните не качваш мазнини?

bum_bum_wannabe написа:
Например, дори една жена да яде еднакво количество храна преди и след забременяване, то е неизбежно, че по време на бременността тялото й ще складира много по-големи количества мазнини, независимо дали яде по половин кофа ориз или половин буркан мас.

С единствената разлика, че тая дето яде ориза и преди и по време на бремеността ще е свиня, а другата би могла да изглежда нормално.

bum_bum_wannabe написа:
От друга страна, при много атлети явно се вижда, че щом започнат да боцкат, например тестостерон, това оказва голямо влияние върху количеството мазнини.

:dunno: някъде някой е спорил, че хормоните влияят върху количеството подкожни мазнини или..?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 10 Юни 2013, 9:41

ма за споровете е другата тема, нека тук пишат приели НВД-хранене под някаква форма.

дайте да обсъдим гладуването и интервалите на приемане на храна.

на колко часа се храните?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

Потребител
Аватар
Кара: 0197

Мнение от Ehamko » 10 Юни 2013, 10:20

Аз се храня по три пъти на ден. Понякога се случва да са и две, но това е по-скоро по изключение. Часовите интервали са горе-долу следните:
  • Закуска 07:30-08:00
  • Обяд 12:00-13:00
  • Вечеря 21:00-22:00

По принцип би трябвало обяда ми да е изместен с няколко напред, за да има по-равномерно разпределение между приемите на храна, но просто тогава е обедната ми почивка и няма как да я изместя за по-късно.
Въпреки големия интервал между обяд и вечеря глад не съм усещал. Случвало ми се е дори, когата се захвана с някоя интригуваща задача да не се сетя да ям по повече от 12 часа и пак не съм бил гладен след това. Не знам точно на какво се дължи това, може би на ниските нива на кръвна захар в кръвта ми, не знам дали е и добре да е така, но е факт, че този промяна настъпи при преминаването ми към ВМ-НВХ.

Потребител
Аватар

Мнение от peace_bro » 10 Юни 2013, 15:49

Бум, въобще не съм си мислил, че мога да те засегна по някакъв начин. Извинявай много. Това с името и аватара беше тъп опит за шега. Всички правим грешки от време на време. Надявам се да се представя по-добре занапред.

Нямам и грам хейт към теб и не съм си мислил да те опровергавам. Та и аз се храня 1-2 пъти на ден, греба от буркана с мас и пера спринтове в гората. Просто не искам мненията да отиват в посока сектантство. Единствените неща, за които евентуално бих започнал дискусия са:

- вредата на плодовете;
- броенето на калории;
- мускулната треска от захари;
- приемането на витамин C.

Може би има и още нещо, за което не се сещам, но няма значение. Дори и да не си прав в пълна степен за горните, то смятам, че положителните неща, които правиш са твърде много и ако има нещо негативно, то не може да ти окаже особен ефект. Ако не бъркам, преди време нещата са изглеждали по друг начин, така че е похвално, че си проявил воля за промяна. Евала и се надявам, че си запазил желанието си за поставяне на нещата под съмнение.

искаш да кажеш, че няма значение колко ядеш ако ти работят добре хормоните не качваш мазнини?

В някаква определена степен, да. Примерно, ако всеки ден вече се чувстваш сит, но ядеш допълнителни 300-400 грама храна, която не предизвиква силен хормонален отговор, то си мисля, че няма да повишиш значително количеството на складираните мазнини.

Ето един пример, ако не си го скивал. Знам, че това е само един човек и че е прекалено краткотрайно за някакви сериозни изводи, но схващаш идеята:

http://live.smashthefat.com/5000-calori ... ge-day-21/

Та, в тоя пост няма да се аргументирам, но си мисля, че за хора, които тепърва започват да ядат по големи количества мазнини няма почти никакъв смисъл от броенето на калории. Нека първо да свикнат с яденето на правилните храни, да си изградят навици, които да им помогнат с постоянството и намаляването на "неправилните" храни и мисля, че резултатите ще дойдат. Най-трудно е в началото, но може би след първия месец новите храни ще започнат да им стават значително по-вкусни и желанието за старите ще намалее. След това с необходимото постоянство общото здраве, малко по малко, ще се подобрява. До разни други прийоми може да се прибегне, когато мазнините значително са намалели и по-нататъшното им намаляване вече е доста трудно.

Така, надявам се да съм полезен на някого. И още веднъж, Бум, извинявай, ако съм те засегнал по някакъв начин.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 10 Юни 2013, 16:39

Обижда ме не друго, а това че е влезеш със собствения си ник във форума да напишеш каквото искаш да ми кажеш.

Тази тема е да си споделяме, а не да спорим. Не се чувствах длъжен да участваш в нея. Хапвай пилешки гърди с ориз и овесени ядки щом го на намираш за редно и бъди щастлив.

Аз съм избрал друг начин и си живея с него. Не желая да го натрапвам на никой, ако случайно някой е останал с такова впечатление.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Юни 2013, 2:49

Нещо позамря темата и реших да разведря с нещо интересно, което прочетох скоро...

A bit of simulated, perceived danger pre-workout (visualize facing down a big wild cat before a sprint, or lifting the backside of a Volkswagen off your friend before deadlifting) can actually kick start a small stress response that increases physical strength, reaction time, and focus. It’s interesting, vital stuff, stress, but chronic levels are unmanageable and actually reduce our physical performance and ability to recover from training.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Юни 2013, 13:07

Аз вчера си намерих супер готината паприкована сланина за 5,50лв/кг :mhihi: Най-вкусната, която съм купувал досега. Смятам и да си взема скоро рибено масло. Насочил съм се към NOW Ultra Omega. Мисля да взема малката развасовка, че доста "бригадири" ще се прибират от щатите и смятам да се заредя за бая време на тамошни цени :lol: 2 кутии рибено масло с 2 кутии Витамин Ц примерно, от най-големите развасовки разбира се :mhihi:

Обаче нещо ми замря чистенето и минавам на по-нисък калориен прием. От 4-5 дни си стоя на едни килограми, а и по "огледало" съм си същия. Може и да е заради въглехидратите, че под 10% не са ми били от бая дни, а в началото бях на доста по-малко... А и единия ден въглехидрат/мазнини ми бяха 50/50, че едни бутилки менти там :mhihi: :mhihi: :mhihi: Само този ден подминах 15% с ментите. Събота пак, че бях рожденик и ще се празнува :lol: С този алкохол никога не излиза сметката... Ям само масло, сланина, свински пържоли и яйца. Супер ми е :lol:

Вчера правих 5х5 с малко под това, с което мога да правя и съвсем леко си усещах контузията. Ако сложа още 5-10кг, за да ми стане макс, ще ме боли вече... Рамото съответно го изключих тотално. Само на лежанката и набиранията го усещах. Ще си карам така, до 1-2 седмици се надявам да ми мине.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 13 Юни 2013, 18:04

На лежанката сложи отдолу два диска 15-ки колкото да повдигнат леко горната и част и така би трябвало да намалиш натоварването в рамото. Не, че лега е някакво много важно упражнение. И да не го правиш няма да изгубиш кой знае какво.
Изображение

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 13 Юни 2013, 22:13

Пиша в тази тема не с цел спорове или провокации,да сме наясно.Също така,не споделям по няколко причини тоя тип хранене,,основната е че не бих се чувствал добре и няма да ми е вкусно.Какво и да е ,не е от значение,както казах не търся спорове.Уважавам избора на всеки!! :)
Интересно ми е само,дали може да покажете снимки на физиката си ,защото онази с 6-7% мазнини е леко неистинна,в смисъл ,добре си изглежда пича,но е доста далеч от въпросните 6-7%
Щото аз без каквито и да било сериозни лишения(да не говорим за глад пък) имам плочки и съм към 12-14% (не доказани с калипер,но да речем в тая граница съм)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Юни 2013, 23:44

А бе пич, престани да говориш за глад. Кой гладува ?? Аз как един път не съм гладувал ? И как разбра, че няма да се чувстваш добре, като не си пробвал? На мен лично впечатлението ми е, че във всеки пост пишеш как ядеш всичко и си много здрав, и имаш плочки :dunno: И ние сме супер прости, че не ядем дюнери :dunno:
Изображение

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 14 Юни 2013, 0:34

Както вече казах,няма да спорим,макар тонът ти изобщо да не е в духа на разговора!Пич!
Казах ,че аз не гладувам,дали вие сте гладни е друг въпрос....на който ти почти даде отговор

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата