Коя бензиностанция предлага най-добрия бензин?
Модератор: Общи модератори
- Ranchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко с гуми !
- Мечтае да кара: постояно с пълен резервоар !
- Детайли за колата: Vw passat,
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X
Everyday S204 C220 :(
Re: Коя бензиностанция предлага най-добрия бензин?
FaceOff написа:Ranchev написа:Аз да добавя малко информация към темата. Да кажа мои много близък роднина работи в фирма която ползва 3-4 тира нафта на ден и както се подразбира правят не евтино проучване коя е най-добрата нафта и последни 2-3 години мисля станаха , се спират на Saksa fuel което са бензиностанции Круиз
Впечатления:
С чип-че което дават като заредиш над 20лв 10ст отстъпка за винаги на всички горива
2 години аз сипвах на 535D LCI само от там много доволен съм дори на някои бензиностанции имах чувството че за същите пари ми сипваха супер повече гориво и минавах повече км ама това вече може и да си въобразявам
2 години брат ми на 335D никакви проблеми много доволен
1 година приятел на F10 530D никакви проблеми много доволен
1 година познат с Сеат 1,9ТДИ с голямо турбо направено на 200 коня беше в шок с някакви големи разлики според неговите думи много доволен
Мога да изреждам още хора всички познати заредили от там ако имат възможност сипват само там и са мега доволни ако не от качеството то цената обикновено е най-ниската (за София конкретно за други градове не знам макар че в Стара Загора имам същите впечатления.
Темата е за бензин да кажа и за него - за бензина няма изследвания и документи доказващи качеството но:
Брат ми от 1 година е с Porsche Cayman S а аз от 1 месец с Mitsubishi Evo X и 2та зареждаме по навик само там като бензина им се води 99+ но имат документ ,които може да се изисква на касата и съм преглеждал си е с сертификат за 100 октана просто тъка са го кръстили. Като за днешния ден 100те октана там с отстъпката е 2,00лв
95..........
Колега, случайно твоя много близък роднина да не би да работи в градския транспорт на Москва, че ползват 160 000 л. нафта на ден????
Силно се съмнявам, че изобщо дневния оборот на РЕКЛАМИРАНАТА от теб бензиностанция се доближава до това количество!??
Меден рудник колега има 100тина камиона между 40 и 200 тона + още сума машини, багери, пожарни снегорини и какво ли още не. Не съм тръгнал да лъжа и може да не са точно ама до колкото знам са толкова.
Сега съм на компа и да уточня ,предприятието в което работи си зарежда директно с договорени условия и няма да ходи да налива на бензиностанции а им го карат с цистерни и те в самата фирма си имат пунктове за зареждане с служебни карти. Идеята е такава че роднината явно на някои професори трябва да кажа че е майка ми ми каза че са пуснали някакви тестове изследвания не знам не разбирам какви и резултата е че те имат най-хубавата нафта и са им предложили конкурентни цени. Тогава бях с дизелов автомобил и неин съвет беше ако се чудиш къде да зареждаш зареждай там и ми обясни това което обяснявам аз от тогава на татък си зареждах там нафта. За бензина си е лично мое мнение такива дето усещат разлика мен колата ми беше 286 коня и почти 600Nm ще усетя разлика ама друг път просто колата не е имала проблеми за разлика от други бензиностанции не съм имал странното усещане че някои път за една и съща сума ми сипват по малко и разхода ми беше добър. Аз за хубаво ви го казвам и споделям информация от топлата фурна вие ме нападате никои не съм задължил с нищо всеки е свободен да прави каквото си иска. Само това момче с Сеата каза да е имало голяма разлика. Някои от форума да иде с някои напомпан ТДС и да каже има ли разлика аз познавам 2ма с 525тдс и 2та зарежат там след като съм им разказал и са доволни.
Последна промяна Ranchev на 23 Юни 2016, 23:37, променена общо 1 път
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Личната кола (на жената колата) я зареждам винаги с най-скъпите горива (дизел), от както е купена чисто нова.
Тя не се кара много де, но все пак се зарежда с най-скъпото гориво, с надежда, че ще е най-качествено.
Миналата година, тръгвайки за Гърция на почивка, по традиция- пълни се резервоара до горе с нитро митро + супер "баси_горивото_уникално" на една верига с жълт цвят и рапанче на логото, ама няма да казвам коя е.
Принципно съм доволен от това гориво на тази верига, но...
Тръгвам на път и по едно време забелязвам че колата си пуши от изозадзе, особено пуши като и дам повече газ.
Как и да е, пуши си колата, аз постоянно гледам на зад и се дразня.
Особено вечер, гледам в огледалото и на светлината на фаровете на задния се вижда как пуши колата, а това, което най-ми харесваше на този автомобил е отсъствието на какъвто и да е пушек.
Нямах си работа и взех че им драснах имейл на въпросната верига с проблема, който се яви, от там бяха любезни да ми върнат имейл, с който казаха че са направили проверка и не са се установили отклонения в горивата.
С което казаха индиректно да взема да проверя колата.
Ами бях я проверил и според майсторите, вероятно горивото причинява тези неща.
Как и да е, мислех че е катализатор, но след 2 рият вече изгорян резервоар от друга бензиностанция, вече нямаше и помен от пушек...
Оказва се, че не е гаранция ако се зарежда уж най-скъпото гориво...но все пак продължавам да зареждам "премиум"
Обаче, в Турция, сега като се върнах от почивка, първо дизела е по-евтин от бензина и малко по-скъп от в България дизела, на въпросната жълта верига, най-скъпият дизел и по-евтиният са с 1-3 стотинки разлика (единият е 3,86 а другият е 3,89 лири) и качеството е осезаемо и като динамика на колата и като работа на двигателя.
Тя не се кара много де, но все пак се зарежда с най-скъпото гориво, с надежда, че ще е най-качествено.
Миналата година, тръгвайки за Гърция на почивка, по традиция- пълни се резервоара до горе с нитро митро + супер "баси_горивото_уникално" на една верига с жълт цвят и рапанче на логото, ама няма да казвам коя е.
Принципно съм доволен от това гориво на тази верига, но...
Тръгвам на път и по едно време забелязвам че колата си пуши от изозадзе, особено пуши като и дам повече газ.
Как и да е, пуши си колата, аз постоянно гледам на зад и се дразня.
Особено вечер, гледам в огледалото и на светлината на фаровете на задния се вижда как пуши колата, а това, което най-ми харесваше на този автомобил е отсъствието на какъвто и да е пушек.
Нямах си работа и взех че им драснах имейл на въпросната верига с проблема, който се яви, от там бяха любезни да ми върнат имейл, с който казаха че са направили проверка и не са се установили отклонения в горивата.
С което казаха индиректно да взема да проверя колата.
Ами бях я проверил и според майсторите, вероятно горивото причинява тези неща.
Как и да е, мислех че е катализатор, но след 2 рият вече изгорян резервоар от друга бензиностанция, вече нямаше и помен от пушек...
Оказва се, че не е гаранция ако се зарежда уж най-скъпото гориво...но все пак продължавам да зареждам "премиум"
Обаче, в Турция, сега като се върнах от почивка, първо дизела е по-евтин от бензина и малко по-скъп от в България дизела, на въпросната жълта верига, най-скъпият дизел и по-евтиният са с 1-3 стотинки разлика (единият е 3,86 а другият е 3,89 лири) и качеството е осезаемо и като динамика на колата и като работа на двигателя.
- Ranchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко с гуми !
- Мечтае да кара: постояно с пълен резервоар !
- Детайли за колата: Vw passat,
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X
Everyday S204 C220 :(
Да кажа още нещо за бензиностанция Круиз каквото и да правите не сипвайте на бензиностанцията в ПАЗАРДЖИК днес в 1 през нощта аз и 3ма приятели точихме 55 литра бензин от резервоара с маркучи от капака с нивомера от ниското налягане преди рейката и още 10 литра промивка поне да изкара всички гадости от резервоара. Колата и светна лампата заредих запали за около 10 секунди и изгасна. След всички промивки и вадене на душата на стартера много ток и нерви запали работи 10 мин и пак задави , извадихме още поне литър лайна от маркуча за рейката в шишета. Запали пак работи добре при много газ с натоварен мотор ми светна някаква грешка , веднага я прочетох с таблета беше 2-ри цилиндър Miss Fire и още нещо изтрих я покарах я 40км преди да се прибера за сега няма проблеми. Интересното е че от 4 колонки точихме и само на тази бензина беше проблемен. Момчетата в бензиностанцията бяха любезни но дразнещо не-информирани и незаинтересовани за моя проблем докато не звъннахме на телефона от вратата за проблеми или нещо такова. Вдигна някаква жена която 100% спеше но въпреки това след може би час дойде на място и ме уверява че абсолютно всякакви проблеми възникнали с колата в последствие ако има такива ще бъдат поети за тяхна сметка, наля разбира се резервоара от друга колонка като предварително искахме в прозрачно шише да налее мостра всичко беше наред за тяхна сметка сипаха и някаква добавка за утайки в резервоара и 50-60 литра шит бензина го дадоха на приятелите ми дето ми помагаха да си мият бутала до живот. Имам снимки и запазено шише 1,5l за мостра ако се случи нещо в последствие. Утре ще постна снимки и ще добавя подробности просто много ми се спи вече а не издържах да не го напиша това.
ПС. На всички други колонки горивото беше ОК бяха любезни но въпреки всичко това е НЕДОПУСТИМО и съм бесен да бензиностанцията и проблемите които ми създадоха и времето което ни отнеха. Ако не бяха приятелите ми и аз не разбирах нищо щях просто да си вися в 1 часът през нощта на бензиностанция в чужд град.
ПС. На всички други колонки горивото беше ОК бяха любезни но въпреки всичко това е НЕДОПУСТИМО и съм бесен да бензиностанцията и проблемите които ми създадоха и времето което ни отнеха. Ако не бяха приятелите ми и аз не разбирах нищо щях просто да си вися в 1 часът през нощта на бензиностанция в чужд град.
София-Бургас, гориво от OMV А100, 19.7/100
София-Бургас, гориво от Лукойл А98 ecto 16.5/100
и двата пъти на климатик, с 200-240, разликата е сериозна, засечена пълно-пълно на резервоара
и двата пъти на климатик, с 200-240, разликата е сериозна, засечена пълно-пълно на резервоара
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Петрол имат някакъв 96 който не е лош като цяло.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Аз съм доволен от 100-цата на GazProm специално тая бензиностанция в дружба дето е. Пък и с карта е 10 стотинки надолу и е добре.
Някой пробвал ли е скъпата 100-ца на ЕКО, дето уж е нова и я вдигнаха на 2,40
Някой пробвал ли е скъпата 100-ца на ЕКО, дето уж е нова и я вдигнаха на 2,40

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
разхода не мога да кажа как е , но много спокоен ход на мотора с 100 Еко (100 Рон както го водят или нещо такова), преди тва беше с бензин точно на петро и не работеше така ... за вървеж и разход не мога да кажа пак отбелязвам много малко съм карал още с тоя
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
Хаос написа:София-Бургас, гориво от OMV А100, 19.7/100
вечер ли си карал?
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Последното зареждане на Лукойл обикновен 95 направо ме преби... 17 градско на 528и е39 ръчка.
Като предпоследното пак на лукойл го засякох 13 и малко. Един и същ стил и условия на каране, просто нещо са го поразредили повече.
Днес сложих на Шел 95 с добавки и за 35км стрелката едва мръдна.

- DigitalExile
- ентусиаст
-
Много лъжат в количеството. Вчера на газпрома в дружба в 4 литра туба събра 4.75..
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Еми и аз това почвам да си мисля вече. Ненормална работа.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Някой впечатления от Газпром - 100 октановия ми се струва добър и идва на повече от добра цена. Редовно сипвам от него и като че ли наистина има разлика в разхода и звука. Не мога да преценя, защото и на теория го дават някакви 3-6% разлика в динамика/разход/мощност
павката написа:Хаос написа:София-Бургас, гориво от OMV А100, 19.7/100
вечер ли си карал?
и двата пъти преди обяд, затова и на климатик
в различните участъци с различна скорост (първия път Пазарджик-Пловдив с 250 с едно S63 AMG, иначе с около 200, втория път Пловдив-Стара Загора с 240 с едно Audi S8 4.2 май беше, иначе около 190)
вечер такива скорости не смея, като няма видимост не става
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
acho.rs написа:Някой впечатления от Газпром - 100 октановия ми се струва добър и идва на повече от добра цена. Редовно сипвам от него и като че ли наистина има разлика в разхода и звука. Не мога да преценя, защото и на теория го дават някакви 3-6% разлика в динамика/разход/мощност
Аз лично зареждам само там и на Круиз в Слатина. На Газпром съм зареждал из цяла България и не съм усещал разлика в качеството. Дизелът също е ОК, но за него ще мога да пиша повече като стане -10 навън. Но при последните 2 резервоара на Круиз колата ми става като малолитражка на вървеж и мъсъл кар на разход та скоро няма да ходя там. Като налея на Газпром се оправят нещата. Някой спомена 96 на Петрол - веднъж напълних резервоара на тази преди Кулата и противно на очакванията ми колата вървеше супер. Инцидентно зареждам и на Шел, също нямам оплаквания. След като офиса в България беше пред закриване преди няколко години пооправиха качеството. На ОМВ не заредждам вече, въпреки, че имам до блока - колата не върви добре и харчи литър отгоре. Със скъпия им бензин съм доливал само и нямам впечатления. Всичко, което пиша е с уговорката, че ползвам горе долу едни и същи бензиностанции на тези вериги, не съм зареждал на всичките им обекти.
Never mistake motion for action...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Petrol имат хубаво гориво на тая бензиностанция под Моста чавдар дето е срещу Радиала.
Аз и от нея съм много доволен. Дизела не знам как е, но бензините са добре.
Аз и от нея съм много доволен. Дизела не знам как е, но бензините са добре.