Тайни, фобии и пр.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Re: Тайни, фобии и пр.

Мнение от randity » 04 Мар 2014, 13:06

Големите медузи са навътре в морето, към плиткото идват само малки, много рядко идват големи. Тя не се лепи за теб, а само те минава с пипалата и започва да те пари, все едно си се пипнал за коприва. На медузите им парят само пипалата, така че спокойно можеш да я хванеш за "шапчицата" отгоре и да я заровиш в пясъка. По принцип знам, че когато те опари медуза, помага /колкото и смешно и гнусно да звучи/ - урината.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 04 Мар 2014, 13:57

Точно, но не само пипалата им парят. Вечер не знам дали сте виждали отделят един планктон, който тогава свети, но през деня не се вижда изобщо. Та както си плуваш и в доста от случаите им на размножителен период го отделят и ако си с отворени очи или просто е отделено по голямо количство те парне, гориш целия, а недай си Боже и в очите да ти влезе - тогава спешно трябва медицинска помощ. Отделно тва за големите, че са навътре и малките наплиткото - не винаги. Тая въпросната синио-лилаво-черната беше на 20 метра от брега и понеже беше до колената не можеше да се върне явно :lol: варианта е мъртвото течение да я докарало..

Иначе за урината си прав, но има места на които няма как да го приложиш това (е трябва да помолиш някого :mhihi: )
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Мар 2014, 15:09

Разбирам да ви е страх от тия смъртоносните ама нашите са все едно си се опарил на коприва. А има хора и на които нищо не им става. :dunno:

В крайна сметка макар и да не изглеждат като останалите са живи същества. Тъй че изкарването на пясъка за собствено забавление и снимки с тях на главата и подобни простотии... :banghead: :dummy:
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 04 Мар 2014, 15:29

Прав си, че са живи същества, аз ги махам, просто защото идват много в плиткото, където си играят малки деца, включително и сестра ми и не би ми било приятно да я опари медуза, а и на който и да е. За това и ги вадя на пясъка.

И е така да разкажа една история. Влизаме с един приятел в морето и виждаме медуза в плиткото. Нашия тича и си взима джапанката да я изкара така, а аз се хиля. Гледа ни спасителя, няк'во младо момче и вика: "Хвани я с ръка, тя не пари", а моя приятел му вика "Хвани я ти като си тарикат". Нашия си я загреба и я извади навън и след малко го гледаме си кисне ръцете във водата, духа им и ги търкам, викам си на акъла "нали не пареше, гъзар" :mhihi:

Иначе, за т'ва докосването в дълбокото и аз си изкарвам акъла и почвам да се чудя к'во е :lol:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Мар 2014, 15:43

Ако са една-две ги нося навътре :dunno:

Мен и муха ми е жал да убия де.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 04 Мар 2014, 17:04

bum_bum написа:Душата е нещо като пръднята.. разтваря се в атмосферата и все едно никога не я е имало :dunno:

За това си поживейте добре на тоя свят, щото друг е много съмнително че има.

Култова реплика колега :bowdown: :bowdown: :bowdown:

По духовните книги е изписано доста и има много сравнения и обяснения,какво нещо е душата и какво става с нея след смъртта.В една книга попаднах на информация,която е съвременна и общодостъпна за разбиране.Авторката дава пример с компютър.Уподобява човешкото тяло с кутията на "PC"."Хард диска",където се записва всичката информация и опитности-това е Душата,а софтуера който движи и направлява всичко е Духа!В този ред на мисли Душата е инструмент на Духа.Казват,че смисъла на живота е в усъвършенстване на човешката Душа!После се връщала в "Цялото",където добавя всичката си опитност(от живота на Земята) и така го обновява.Следва прераждане и този процес бил безкраен.
П.П.Има и още много какво да се каже,но в нета има доста писано :) за който се интересува

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 04 Мар 2014, 17:08

Ба*ти медузите, страшна работа били...
Преди години, един бастун ни обърна с банана насред поле от медузи... :mhihi: Колкото повече се движиш, толкова повече те галят, и така докато не се качихме обратно на банана... С 80-90% зачервявания по телата, ама никой не умря :dunno:
Явно не са толкова страшни :wave:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Мар 2014, 17:44

toncho83 написа:Следва прераждане и този процес бил безкраен.

душите краен брой ли са?
или има и ново производство някъде?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 05 Мар 2014, 0:35

Краен брой ще са явно, щото напоследък гледам доста хора са без :mhihi:
Only dead fish follow the stream...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toncho83 » 05 Мар 2014, 11:21

K_Ilkov написа:
toncho83 написа:Следва прераждане и този процес бил безкраен.

душите краен брой ли са?
или има и ново производство някъде?

Душите не са краен брой.Допуска се,че Създателят,Абсолютът е матрицата,която е първичната и вечната душа.Тя има способността да се размножава,чрез делене на безброй много частици и те имат съшия потенциал като оригнала.След Големият взрив първичната Вселена се е разширила толкова много,че индивидуалната душа има безкрайни възможности за въплъщавания ,преди да се за завърне към матрицата.Затова раждането на нови души продължава.Приема се,че от Големият взрив са изминали 15 милиарда години.Първите проявени души за нашата Вселена са се слели със своя Създател три пъти и са започнали нов цикъл в еволюцията си.Отделили са от своя екстракт-еликсир на познанието за всичко,което е,и за всичко което не е.Матрицата автоматично променя параметрите за следващия цикъл новородените души.Те трябва да разгърнат нови качества и свойства,защото през изминалото време Вселената се променила и е различна от вече познатата.

П.П.Парадоксът на сътворението е неразбираем за хората,чието мислене е линейно и триизмерно.Самото раждане на нови души ставало в пауза м/у космически прилив и отлив и отнемало около 100 000 години.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 05 Мар 2014, 11:42

toncho83 написа:Допуска се ...

П.П.Парадоксът на сътворението е неразбираем за хората,чието мислене е линейно и триизмерно.

Винаги нещо се допуска, което не го прави факт ...

Парадоксът на сътворението е неразбираем по принцип за хората или за тези с линейно и 3д мислене?
Питам понеже явно някой го е разбрал за да го напише и предава като допускане поне ...

Опитвам се да не се заяждам, но ми е много интересно когато някой твърди с подобна увереност неща, които няма как да е сигурен в тях ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03' e46 330d
Мечтае да кара: Bmw E34 M5
Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.

Мнение от daniel_e30 » 05 Мар 2014, 12:56

Преди известно време катастрофирахме с близък за мен човек, и двамата сме добре, моя близък който караше тогава нямаше абсолютно никаква вина но вече като се кача при него и чуствам не точно страх ами една гадна неувереност, се едно секи момент нещо ще стане. :kuku: Много е гадно. Страх ме е в някой момент от живота ми да не се сблъскам с някаква болест която засяга движенето, направо изтръпвам като си помисля, опериран съм два пъти и знам какво е като си на легло много време плътно и как се учиш да ходиш наново,ужасно е. Като дете бях гледал ''Камиони'' и като видех някой ''Зил'' или ''Камаз'' ме беше страх че може да се запалят самички и да ме подгонят...:mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 06 Мар 2014, 3:46

K_Ilkov написа:
toncho83 написа:

+1
това е една мултимилиардна индустрия, където постоянно се бълват глупости за рептилии, харп, метериоти дето ще унижават, маи, луни и прочие глупости, а рибките кълват ли кълват :mhihi:

една теория за да е вярна, трябва да бъде доказана, толкова. и точно на тази тема ЦЕРН имат поне някаква насока, нали откриха през 2012 хигс бозон, което според тях е откритието на века - предпоставка да съществуват много други вселени. ето я лекцията, има български субтитри http://www.ted.com/talks/gian_giudice_w ... knife_edge
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toncho83 » 06 Мар 2014, 11:09

K_Ilkov написа:
toncho83 написа:Допуска се ...

П.П.Парадоксът на сътворението е неразбираем за хората,чието мислене е линейно и триизмерно.

Винаги нещо се допуска, което не го прави факт ...

Парадоксът на сътворението е неразбираем по принцип за хората или за тези с линейно и 3д мислене?
Питам понеже явно някой го е разбрал за да го напише и предава като допускане поне ...

Опитвам се да не се заяждам, но ми е много интересно когато някой твърди с подобна увереност неща, които няма как да е сигурен в тях ...

Опитвам се да не се заяждам, но ми е много интересно когато някой твърди с подобна увереност неща, които няма как да е сигурен в тях ...[/quote]
:) Добре де....Ако оставим душата настрана и се запитаме,къде се намира човешкото същество?Как да го докажем с факти?В човешкото тяло ли е?
Предполагам,човек,който се отъждествява с тялото си и чийто живот се свежда само до задоволяване на стомаха,секс и т.н.,да съществото на човек би следвало да е в неговото тяло.Ако се отреже крак или ръка,без един бъбрек бъбрек или бял дроб и въпреки това човек живее... Вие казвате „Аз", но чувствате, че не сте нито в краката, нито в ръцете, нито във всичко останало. „Тогава човекът е в своята душа!" - ще кажете вие. Да, разбира се, предимно там, но не изцяло. Истинското убежище на човека е неговия дух. А душата му? Чрез душата човекът се изявява, като чрез едно очевидно висше, светло тяло, но все пак тяло, което един ден се разпада и човекът остава да живее единствено в своя дух.-цитат от книга
П.П.Ами като чувства (обича,радва се) или сънува къде ще е?Затова допускаме. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 06 Мар 2014, 12:54

имам фобия от телефонни разговори, които продължават над 1 минута. обикновено каквото има да се казва, може да се каже в рамките на 90-120 секунди. има такива сладкодумци, дето като те хванат и не пускат. ти почваш да се усукваш и извиваш като змия от твоя край на слушалката ("добре, ае"; "ае, хубаво" и т.н.), обаче не и не. като говоря с майка ми е същата работа. казал съм й, ако можем да сведем разговорите до 2-3 минути, ще й звъня всяка седмица, но не. трябва да се плямпат безсмислици по половин час... и ти се гърчиш, гърчиш, ама няма край тоя разговор....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата