Безусловен Базов Доход (ББД) – Изследване на възможността за
Модератор: Общи модератори
Re: Безусловен Базов Доход (ББД) – Изследване на възможностт
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Sasho.85 написа:Aз понеже не съм от нaй-умните, някой може ли дa ми обясни: Фирмa Х от зaпaднa стрaнa произвеждa стокa М. Фирмa A от Бългaрия произвеждa също стокa М.
Ценaтa нa стокa М от двете фирми е еднaквa.
Кaк стaвa товa, след кaто рaботниците нa фирмa A получaвaт в пъти по-мaлко от тези нa фирмa Х?Дaнъците също сa по-мaлко, кaкто и консумaтивите зa ток и водa.
Нещо такова ли имаш предвид

Не Мы такие, Жизнь такая
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i

Never mistake motion for action...
steeN написа:
Е ти не си човек... ако данъците в България станат на нивата на Германия, ние няма да имаме никакво предимство пред тях.
Що пък да нямаме предимство ? Къде е минимална заплата 300лв на месец, къде е 8 евро на час ? Щом могат да задължат производителите на тоалетни казанчета ЕС да пускат еднакво количество вода, що пък да не могат да въведат единен корпоративен данък ?
steeN написа:За Америка и интернета, мога да ти говоря от първа ръка. И аз си виках в началото що така, тия тука са супер балъци, един интернет не могат да си прекарат... обаче в щатите обикновенно един град с население като Бургас има площ на град с население като София. Представи си как се покрива такова нещо с ЛАН и оптика и каква е цената. И само ако сметнеш, че от Ню Йорк до Лос Анжелис е 4000 кмА България по диагонал е 600 км... И друго, точно липсата на регулация, доведе до този бум на интернет оператори, щото никой не спазваше никакви изисквания и кабелите бяха по стълбовете. Така, че някой път това може и да е хубаво нещо.
Ми тя оптиката в момента е по евтина от обикновения ftp кабел. Просто трябваше гугъл да се хванат да дърпат оптики. Ама Яху като си бяха до скоро монопол, за какво да се "хабят" да хвърлят излишни пари на вятъра. Аз тоя пример с интернета го дадох, за да се види ползата от конкуренцията. Когато я няма, нещата се забатачват и няма развитие - като при комунизма. Щото то само с лозунги и пропаганда не става. И ми е много смешно, като видя реклама (което пак си е пропаганда) на някакъв монопол - примерно на градския транспорт в София. Ще кажеш, все едно има няколко "градски транспорта" и може да си избираш, в чий рейсове да се возиш и да си купуваш билетчета/карти за тях

Не Мы такие, Жизнь такая
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Има и опция реекспорт 
Това са цени на търговец а не на производител. Така че ако реши ще ги подарява за да се изчисти от боклуци с изтичащ срок на годност.

Това са цени на търговец а не на производител. Така че ако реши ще ги подарява за да се изчисти от боклуци с изтичащ срок на годност.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
ако това се приеме ще стане точно едно нещо - хиперинфлация и тия 400 евро може и да стигнат да си купиш пакетче дъвки 
Подписах петицията и с нетърпение чакам да я приемат за да стана кредитен милионер

Подписах петицията и с нетърпение чакам да я приемат за да стана кредитен милионер

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
И тези дето са назначени на минимална а вземат на ръка останалото ще бъдат неприятно изненадани от следващия фиш.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Leon написа::shock: Близо 1лв. по-ниска цена на дребно от България... Евала, машала, ашколсун, Булгар-ефенди... В този дух имам пример, над който имам опит и лични наблюдения - млечни продукти. Килограм български кашкавал, една партида качествен, две - не, но с напудрен имидж струва ~15лв.кг. Подобен, неекзотичен кашкавал, произведен в Германия с постоянно качество пак струва толкова на дребно в България, дори по-малко. По-екзотичните холандски масдам, бутеркезе и т.н. са пак толкова на дребно в българските магазини. Сигурен съм, че се играе и с надценките, но основната разлика е в това, че производителят на такъв продукт в Германия и Холандия живее в средната класа (често в долния й сегмент), а в България е много нагоре, често и в хайлайфа. Като гледам положението е същото с колбасите и каквото още може да се сътвори по нашите земи. Мисля, че това обезсмисля прилагането на всякакви икономически теории, просто българският "пазар" се движи от различни механизми. Ако в тази среда вкараме безусловен доход за всички, много бързо ще последва финансов колапс с измеренията на национална катастрофа.
+1 -пазарувам си само и единствено вносен кашкавал -на по-ниска цена, но с по- добро качество!
После да подкрепя 'българското " ли?

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Безусловен Базов Доход (ББД) – Изследване на възможността за
Не трябва ли да помислим как да се спазва закона тогава за да не може да се продължава с тази практика, вместо да поставяме каруцата пред коня и да вдигнем нещо, което така или иначе не се плаща 
Все пак за да работят принципите, които обсъждахме горе трябва всички да са "добросъвестни" играчи (т.е. закона да ги кара да бъдат).

Все пак за да работят принципите, които обсъждахме горе трябва всички да са "добросъвестни" играчи (т.е. закона да ги кара да бъдат).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
Все си мислим, че законите са 3 отгоре 5 отдолу ОК. Липсва характер при нашите съдии. Никой няма дупе да осъди някой "по-така". Е го болен. Навсякъде другаде в момента щеше да търка наровете. Та колкото и да ги ограничават законно, като няма ефективно кой да наказва.....

то е ясно, че ще се взимат повече пари от богатите иначе пари за базов доход няма от къде да дойдат, както в момента няма пари за пенсии.
Но има хора, както един познат каза: вкъщи работя само аз и с 400лв да ми вдигнат данъците отделно от мен ще влизат 2 х 400 еур ... така че всеки си прави тънката сметка.
Който бачка здраво ще издържа останалите.
Но има хора, както един познат каза: вкъщи работя само аз и с 400лв да ми вдигнат данъците отделно от мен ще влизат 2 х 400 еур ... така че всеки си прави тънката сметка.
Който бачка здраво ще издържа останалите.
Гласуването е свършило, като гледам. Няма и 300 000 подписки, ама иначе сме на 1-во място по подписали