От кой път си взехте шоф. изпит?
Модератор: Общи модератори
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Re: От кой път си взехте шоф. изпит?
Първо изкарах Б категория, веднага след това А само кормуване на полигон с ЧЗ 350, след това С категория. Всички от първия път на 18г възраст да не казвам само кога е било това 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- sevisevi16
- Потребител
-
- Кара: икономично
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: 330d
И вътрешните и външните листовки със 91 точки по съвпадние.
Вътрешния изпит практика го взех от първия път, включително и изпита пред ДАЙ.
Млад шофЕор съм.

Колеги имам въпрос относно професиолната шоф. книжка.
Какви предимства дава и заслужава ли си да се изкара? Замислил съм да изкарам С+Е до края на тази година и щом съм се хванал за хорото няма ли да е по-добре да изкарам и такава за Б ?
Какви предимства дава и заслужава ли си да се изкара? Замислил съм да изкарам С+Е до края на тази година и щом съм се хванал за хорото няма ли да е по-добре да изкарам и такава за Б ?

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
doomy525 написа:Колеги имам въпрос относно професиолната шоф. книжка.
Я опитай пак,че нищо не се разбира

Наумил съм си до края на тази година да изкарам С и евентуално Е в следващата, но понеже всички, които вземат Б категория се водят любители, а за да преминат от такива на професионален шоф. се изисква изпит ме интересува какви преимущества дава? Така или иначе ще си сменям книжката, за да се добавят новите категории питането ми е дали си заслужава да изкарам и такава за Б ?

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
от първи път за категория ''B''в далечната 1993 година. Тогава карах курсовете на руска кола ''жигули'' . Имаше осморки и софийски гараж. Ех, не е истина как се върти това кормило на тази жигула без хидравлика за заход на този софийски гараж, но после това ми стана любимото паркиране .Да, аз съм на същото мнение ,че който е изкарал курсовете на руски автомобил няма как след това да не се справя с западните автомобили ,които са с хидравлика на волана и абс. После за професионална книжка на ИФА и зил 130
- карах такъв
)) за категория ''C'' малко преди да влезна в казармата 1994 година .В кaзармата също карах зил 130 .

Последна промяна Vasko на 17 Мар 2015, 22:51, променена общо 2 пъти
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
doomy525 написа:Колеги имам въпрос относно професиолната шоф. книжка.
Така, аз доколкото разбрах от колегата има категория ''B'' и иска да изкара и ''C''. Само , че мисля ,че се искаше да имаш две години категория ''C'' и тогава да караш ''E'' , ''D'' Аз така ги разбрах нещата. Само не разбрах за какви подкатегории на ''B'' пита след като аз не знам такива ,а и щом имаш ''B'' значи нататък трябва да искаш за ''C'', ''C+E'', ''D''.
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
doomy525 написа::mrgreen:
Наумил съм си до края на тази година да изкарам С и евентуално Е в следващата, но понеже всички, които вземат Б категория се водят любители, а за да преминат от такива на професионален шоф. се изисква изпит ме интересува какви преимущества дава? Така или иначе ще си сменям книжката, за да се добавят новите категории питането ми е дали си заслужава да изкарам и такава за Б ?
Пак не се разбира много добре. Предполагам питаш дали да изкараш C и след това Е или да изкараш само Е към категория Б която най-вероятно вече имаш.
Първо ще ти кажа, след като изкараш C трябва да имаш една годинина стаж с C и тогава можеш да искараш и е.
Един жокер. Ако правилно помня от миналата година върви някаква програма от ЕС с която можеш да изкараш категорията само като си платиш таксите за изпитите и психото .
Предполагам знаеш, че ако изкараш С+Е автоматично имаш и Б+Е.
Минуса е че книжката се подновява на 5 години а психото на 3 освен това имаш и курс за професионална компетентнос който по спомен струва първоначално около 500 лв и след това на половина но не знам през колко време се подновяваше.
Плюса е че си профи шАфьор и можеш да караш големи играчки

Ясно, благодаря 

- Terziev1980
- Потребител
-
- Кара: Е46 318
От първия път и листовките и кормуването!! Карах на Жигули, естествено без хидравлика, но пък имаше нещо като кожен салон и лятото с късите панталони...
И сега се сетих ,че имаше газова уредба и като зареждахме газ инструктора ни караше да слизаме от колата 

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Аз карах на руското Е30 и на ГАЗ 53, баш от първия път не съм ги взел, щото ме мързеше да уча листовки
Ама не помня да е било проблем, че нямат хидравлика, нито на градското нито на полигона 

Ubi dubium, ibi libertas