Летни гуми DOT 14
Модератор: Общи модератори
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Летни гуми DOT 14
deyan-enchev написа:Leon написа:deyan-enchev написа:В БГ тоя миналогодишен модел ще дойде 2025 година
Само дето аз карам с такива от миналото лято от тук http://adk.bg/?go=products&p=detail&itemId=472
Много се радвам колега. Явно съм им звънял преди да ги внесат и да имат наличност, защото си спомням ясно, че миналата година търсих при тях моя размер и нямаха. 235/45/17.
Вероятно доста зависи кои размери те интересуват.
Моите са 225/45/17. Имаше в изобилие. Свършиха чак юли месец.

Gqbriel написа:По темата ,миналия ден купих 4 с ДОТ1014 Fulda SportControl 225/45/17Y с борд протектор - бях на кантар с Continental ,да ясно повечето,ще кажат че Conti e клас нагоре,само че за хубавото сцепление ,което имат и свършват бързо (карам над 25к лятото )- грайфера е доста макък сравнение с другите гуми - като ги гледах пред мен..
Засега съм доста доволен,при 180км няма шум от гумите (засега) ,спират страхотно държат много добре в завои,интересно ми стана ниския treadwear 240 ,по тестове я дават в първите 7,надявам се в края на сезона и догодина да се все така добре.
Всъщниост фулдата по всички миналогодишни тестове се представяше на нивото на премиум гумите, така че не си сбъркал. Аз също доста им се чудих, но нямах голяма отстъпка и ми идваха на цената на CSC5.
Never mistake motion for action...
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
235/45/17 Continenal SportContact5 има. Този размер е фабричната лятна гума за BMW E39. (например), лошото е че в БГ малко автомобили споделят този размер серийно - затова и не се предлага широко, не само модела на гумата, ами и като размер изобщо на пазара.
Eто тук една стара и лоша снимка с телефон на гумите ми когато дойдоха в "магазина" :
Eто тук една стара и лоша снимка с телефон на гумите ми когато дойдоха в "магазина" :

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Gqbriel написа:deyan-enchev написа:В БГ тоя миналогодишен модел ще дойде 2025 година
![]()
Сигурно,само дето колегата колко е търсил е друг въпрос и кога...
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/continental/premium-20555-vr16-p-101779.html
То първо при тях търсих, имаше несъответствие в линковете и в единия нямаше наличност (http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 19090.html). Изрично пишеше срещу FR - няма налични. Този е вторият и не съм го видял. Днес им звънях за уточняване. Проблема е че и тези търговци и всички останали това което търся не е в България и никой не казва с какъв DOT дори да ги доставят ще бъдат. Всъщност дилемата ми вече е: Дали да поръчам от български търговец без да знам с какъв DOT или директно от Германия - там само 10 минути след запитването ми уточниха - DOT 2013/14Th. Там цената е 70 евро за гума и 13 евро доставка с DPD.
Хайде кажете от кой да купувам 2 гуми?

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Колега, става дума за 2 гуми по 150 лв., колко да се минеш?
И какво ако са дот 2013, нали са нови?

Never mistake motion for action...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
nikola59 написа:Gqbriel написа:deyan-enchev написа:В БГ тоя миналогодишен модел ще дойде 2025 година
![]()
Сигурно,само дето колегата колко е търсил е друг въпрос и кога...
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/continental/premium-20555-vr16-p-101779.html
То първо при тях търсих, имаше несъответствие в линковете и в единия нямаше наличност (http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 19090.html). Изрично пишеше срещу FR - няма налични. Този е вторият и не съм го видял. Днес им звънях за уточняване. Проблема е че и тези търговци и всички останали това което търся не е в България и никой не казва с какъв DOT дори да ги доставят ще бъдат. Всъщност дилемата ми вече е: Дали да поръчам от български търговец без да знам с какъв DOT или директно от Германия - там само 10 минути след запитването ми уточниха - DOT 2013/14Th. Там цената е 70 евро за гума и 13 евро доставка с DPD.
Хайде кажете от кой да купувам 2 гуми?
Не ти казват, защото не са при тях и за това нямат идея какъв е дота. При положение, че ако ги вземеш от Германия ще спестиш дори и парите за монтаж какво изобщо се чудиш от къде да ги вземеш?

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
CTORH написа:taratora написа:Откъде от Германия? Може ли линк нещо на ЛС?
И аз искам.
И на мен ми е интересно да го видя, както едва ли само на мен, та по-добре тук в темата, отколкото на лично

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- nikola59
- младши ентусиаст
-
Колеги не се чудя. Искаше ми се да дам парите си тук ( независимо каква е цената) на наша фирма, а не навън. За съжаление колегата @bum_bum е прав. Никъде нямат тук налични на склад и въобще нямат информация с какъв DOT са. Оказва се при повечето от инфото което събрах за 2-3 дена - доставките им варират между 1 и 3 седмици. Е да - ама аз искам да знам какво купувам. Въпроса е принципен. Ако някой иска без борд - има както ми казаха в наличност с DOT 2014 година на едно място.
Линка към въпросните CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 5 FR 205/55 R16 с DOT 2013/14Th е:
http://www.ebay.co.uk/itm/310897837219?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
Профила на продавача: http://www.ebay.co.uk/usr/www-reifenschreiber-de Вчера поне през деня отговориха на запитването ми за 10-15 минути.
Там в описанието са написани цените за доставка. Ако се купува трябва предварително да се питат, в процеса на купуване трябва да изпратят invoce с начислената цена за доставка - направили са гадно листинга си.
И една интересна таблица ако на някой му е интересно от Ауто мотор шпорт, като бяха писали подробното ревю да излезне в началото на априлският им брой.

EDIT: Само уточнение - купува се директно, цената за доставка се начислява автоматично. Няма проблем. Не е нужно да се чака да изпращат фактура с начислена доставка.Уточнвам го защото при не всички става така когато е указано че изпраща само до Германия. Даже не е нужно да се питат изрично дали изпращат до тук - то вече се знае.
EDIT: На 25.3 платени, на 29.3 вече доставени. DOT 0514, страна производител Франция
Доволен като слон.
Линка към въпросните CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 5 FR 205/55 R16 с DOT 2013/14Th е:
http://www.ebay.co.uk/itm/310897837219?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
Профила на продавача: http://www.ebay.co.uk/usr/www-reifenschreiber-de Вчера поне през деня отговориха на запитването ми за 10-15 минути.
Там в описанието са написани цените за доставка. Ако се купува трябва предварително да се питат, в процеса на купуване трябва да изпратят invoce с начислената цена за доставка - направили са гадно листинга си.
И една интересна таблица ако на някой му е интересно от Ауто мотор шпорт, като бяха писали подробното ревю да излезне в началото на априлският им брой.

EDIT: Само уточнение - купува се директно, цената за доставка се начислява автоматично. Няма проблем. Не е нужно да се чака да изпращат фактура с начислена доставка.Уточнвам го защото при не всички става така когато е указано че изпраща само до Германия. Даже не е нужно да се питат изрично дали изпращат до тук - то вече се знае.
EDIT: На 25.3 платени, на 29.3 вече доставени. DOT 0514, страна производител Франция

Последна промяна nikola59 на 29 Мар 2014, 16:19, променена общо 2 пъти
- nikola59
- младши ентусиаст
-
pakumba написа:Ми ако е по-хубаво, защо да не се рекламира. Искам и аз линк:)

Колкото и добро да е може да се тълкува, като реклама, която и тук и в други форуми се плаща. Но тва са подробности и зависи как ще го тълкуват модове и админи.
Важното е да се разбере сайтът за поръчка от Германия, ама май ще си останем само с искането
Важното е да се разбере сайтът за поръчка от Германия, ама май ще си останем само с искането

То иронията е, че баш платените реклами са най НЕ изгодни принципно 

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв