Бебе в колата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Бебе в колата

Мнение от Kris » 15 Апр 2014, 11:18

А нчкой е решил за тези евтините, силно препоръчвам да се купят и коланчета за да се овърже допълнително. Поне 3-пъти съм виждал как се отваря в движение и целия път става в гащи фанели и т.н.

Слави
Аватар

Мнение от © » 15 Апр 2014, 11:21

Kris написа:А нчкой е решил за тези евтините, силно препоръчвам да се купят и коланчета за да се овърже допълнително. Поне 3-пъти съм виждал как се отваря в движение и целия път става в гащи фанели и т.н.

:shock:
само да не караш след него :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 15 Апр 2014, 12:44

© написа:
Kris написа:А нчкой е решил за тези евтините, силно препоръчвам да се купят и коланчета за да се овърже допълнително. Поне 3-пъти съм виждал как се отваря в движение и целия път става в гащи фанели и т.н.

:shock:
само да не караш след него :mhihi:

При тоя с гащите карах до него ( за тия отзад не ми се мисли, защото беше на магистрала Тракия), а на друг карах след него беше празен и се отвори отпредната страна, обърна се и замалко беше да ме изтреска по предния джам. Но на някаква магия се задържа в задния си край и си го удати него по задното стъкло. А аз нямах време за реакция никакво, само гледах :shock: и си виках " Какво щеше да стане."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 16 Апр 2014, 14:52

Интересна тема,

По въпроса за столчетата,понеже нашата мома е много финна и качването на килограми е трудно постижима задача :mhihi: от много гледане,минахме през БМВ столче,после евентуално Cybex ,докато не реших да пусна ADAC :

http://www.safebaby.hu/torestesztek/ADAC_2013_EN.pdf

И се спряхме на това на 1-во място.

Peg Perego Viaggio - италиянците определено разбират от салони и седалки.Първо че изработката в сравнение с други на същата цена е уау ефекта,страшно удобно,като за нас беше важно ,да е група 0-18 тъй ,като могат да се ползват и обратно и по посока на движението.Сравнени едно до друго с Maxi Cosi и т.н беше с най-легнало положение (тука обаче се оказа,че на 46цата задните седалки,са доста хлътнали надолу и малко се губи ,това легнало положение,но ако беше с друго щеше да е още,по-изправено).

Изображение

Ние сме като пантелей пътник,диването докато стане на 5 месеца мина има няма 10 000км а за година и един месец удря 30 + вече :kuku: ,кратките пътувания в града са според настроението,често седи с майка си отзад и се разправят (въобще не ми е комфортно и карам нервно,обаче тоя инат не щше да седи в стола).На дълги разстояния,май превъзпитахме нас си,като знаем кога спи - гледаме да тръгнем тогава,че иначе може да се превърне в малък ад :ranting: :mhihi: ,то не таблет,телефони ,играчки,всякакви занимавки - уви ако каже не,и се разхожда отзад,аз намалям значително скоростта и си кретам..докато не заспи и стрелката рязко отива в крайни положения :lalala:

По върпоса с климатика - незнам за бебе/дете аз без него съм жив умрял,аз лично го оставям на 21/22 макс 23 ако е много жега,отзад всичко е фолио (ще го сменям с най-тъмното) като мисля и всичко отпред без челното с прозрачно,фолиото беше първото нещо,което направих малко преди да се роди - без това няма пътуване поне при нас.

Абе с две думи голямо шоу е,по интересното е че 46ца седан събира страашно много багаж (ако се подрежда и с правилната количка),след като взехме Maclaren-a все едно съм с бус ..

пс: дайте да качим снимки на багажа преди натоварване и след :mhihi: ще е забавно
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 17 Апр 2014, 10:59

Gqbriel написа:Интересна тема,

По въпроса за столчетата,понеже нашата мома е много финна и качването на килограми е трудно постижима задача :mhihi: от много гледане,минахме през БМВ столче,после евентуално Cybex ,докато не реших да пусна ADAC :

http://www.safebaby.hu/torestesztek/ADAC_2013_EN.pdf

И се спряхме на това на 1-во място.

Peg Perego Viaggio - италиянците определено разбират от салони и седалки.Първо че изработката в сравнение с други на същата цена е уау ефекта,страшно удобно,като за нас беше важно ,да е група 0-18 тъй ,като могат да се ползват и обратно и по посока на движението.Сравнени едно до друго с Maxi Cosi и т.н беше с най-легнало положение (тука обаче се оказа,че на 46цата задните седалки,са доста хлътнали надолу и малко се губи ,това легнало положение,но ако беше с друго щеше да е още,по-изправено).

Изображение

Ние сме като пантелей пътник,диването докато стане на 5 месеца мина има няма 10 000км а за година и един месец удря 30 + вече :kuku: ,кратките пътувания в града са според настроението,често седи с майка си отзад и се разправят (въобще не ми е комфортно и карам нервно,обаче тоя инат не щше да седи в стола).На дълги разстояния,май превъзпитахме нас си,като знаем кога спи - гледаме да тръгнем тогава,че иначе може да се превърне в малък ад :ranting: :mhihi: ,то не таблет,телефони ,играчки,всякакви занимавки - уви ако каже не,и се разхожда отзад,аз намалям значително скоростта и си кретам..докато не заспи и стрелката рязко отива в крайни положения :lalala:

По върпоса с климатика - незнам за бебе/дете аз без него съм жив умрял,аз лично го оставям на 21/22 макс 23 ако е много жега,отзад всичко е фолио (ще го сменям с най-тъмното) като мисля и всичко отпред без челното с прозрачно,фолиото беше първото нещо,което направих малко преди да се роди - без това няма пътуване поне при нас.

Абе с две думи голямо шоу е,по интересното е че 46ца седан събира страашно много багаж (ако се подрежда и с правилната количка),след като взехме Maclaren-a все едно съм с бус ..

пс: дайте да качим снимки на багажа преди натоварване и след :mhihi: ще е забавно

И ние бяхме в началото със столче на Peg Perego,защото ги дават удобни и сигурни за дълги пътувания.Нашия син обаче само вика:ам,ам и още преди годината изглеждаше смешно в това столче,въпреки че на кг беше ок и затова го сменихме със следващата група столчета за кола,но на друга марка (по-красиви ми се видяха),а и надежността им пробвахме :D
Това за подреждането на багажа да се снима е добра идея.Аз държа всяко нещо да е на мястото си и да няма празни "дупки" и да трака и скърца нещо отзад.Да има как и да вакуумирам багажа :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 17 Апр 2014, 12:25

Имам една молба - нека някой колега с фабрични щори на задните стъкла на Е60 да сподели дали вършат някаква работа или фолио би било също толкова, ако не и по-добър вариант. Питам понеже съм харесал едно Е60, обаче няма щори, а по принцип много държах на това. :roll: Имам син на 3 години и половина и с майка си двамата редовно мрънкат отзад, че им печало, но понеже и без това ще сменям колата не съм се заел сериозно да реша проблема. :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 17 Апр 2014, 12:46

Гледай колата да е наред, като няма щори, слагай фолио.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 17 Апр 2014, 13:14

Знам, че звучи абсурдно човек да не купи колата заради едни щори, но много се дразня на някакви афтърмаркет изпълнения и държа всичко по колата да е фабрично. :oops:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 17 Апр 2014, 13:41

На предната страница съм писал за щорите.
Never mistake motion for action...

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Апр 2014, 14:45

Аз също съм против фолиото от чисто естетически причини. Иначе сигурно върши работа. Оборудвал съм се с неограничено количество всякакви залепващи щори и други мрежички, но с тая черна кола не вършат кой знае каква работа. Най-важното според мен е новата ви кола да е бяла, а не някакъв друг измислен цвят. Съответно черното, особено с кожа е ад! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 17 Апр 2014, 17:40

Има почти прозрачно фолио, ако не ти се затъмнява, а и практическите причини в случая не са маловажни. Не съм затъмнявал кола досега, тази си дойде така (за съжаление трябваше да дефолираме предните врати) и занапред винаги ще имам фолио - ефектът е осезаем, а и ми харесва как стои на червената кола с черни лайсни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 17 Апр 2014, 17:52

Leon написа:Има почти прозрачно фолио, ако не ти се затъмнява, а и практическите причини в случая не са маловажни. Не съм затъмнявал кола досега, тази си дойде така (за съжаление трябваше да дефолираме предните врати) и занапред винаги ще имам фолио - ефектът е осезаем, а и ми харесва как стои на червената кола с черни лайсни.

Точно за такова се замислям и ново по-тъмно фолио отстрани.жалко че челното не е фотосоларно :)

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 18 Апр 2014, 20:22

3М пуснаха и напълно прозрачно фолио, което може да се слага на предно стъкло, но все още го няма в България, поне така казаха в един от сервизите, които работят с тях. При него има други неудобства, но за идеята - има.

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Апр 2014, 20:52

Какви са му неудобствата на това прозрачно фолио?

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Апр 2014, 21:40

Че е бяло и се вижда всичко. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата