Жега около КТБ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Re: Жега около КТБ

Мнение от mitaka7 » 21 Юни 2014, 15:43

"Прокуратурата" ще си свърши работата. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Юни 2014, 15:47

Цацата ли ?! :mhihi: Едва ли.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 21 Юни 2014, 15:53

Я кажете какво мислите по този въпрос:

Най-влиятелният българин за 2013 бе смазан за 2 седмици!!!

Какво ли може да се случи на по-обикновенните?
Дано компаниите, за които колегата по-горе пита имат и сметки в други банки, че иначе е ад.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Юни 2014, 15:54

doomy525 написа:Приятел днеска трябваше да си получи заплатата от бюрото по труда..получил е обаждане там от не знам си кой, че банката е фалирала - КТБ и ще има забавяне на заплатата. Просто споделям :wave:

Банката не е фалирала и едва ли е възможно човека по телефона бидейки инструктиран служител да е използвал тоя термин. Именно подобни изказвания както и някои други, които четем и в тая тема нажежават обстановката и клатят системата. Банката ще фалира, ако обществото очаква това да се случи тъй като очакванията намират израз в действия а няма банка, която да издържи на негативни очаквания на нейните вложители.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 21 Юни 2014, 15:55

acho +1,

Преди вереме имаше една тема:
viewtopic.php?f=4&t=365361&hilit=%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B8
Тогава много народ, даваше идеи как от лихви отношение и т.н...Далвера :lol:

bum_bum написа:Просто пазара при нас не работи. Всеки си държи парите в една определена банка, щото другите били "едикви си". Да, аз си ги преместих в банката на Пеевски и Василев но какво ме интересува? Там съм оценен като клиент, там получавам отношение и пари. В КТБ само за месец ще получа 11 пъти по-голяма сума, отколкото за близо 2 месеца в СГ. :dunno:

:roll:

Инртересно ми е ся като си изтеглиш парите от другите банки кво... с КТБ системата няма да се срине, просто едни акули ше прилапат и ше увеличат монопола си..

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 21 Юни 2014, 15:56

Така е, просто предавам думите му..затова и ходих да му пусна някакви пари, че да доизкара месеца и да се доизяснят помежду си тея въпросните :) дали е така или не..не ме интересува чесно казано
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 21 Юни 2014, 16:08

Банката единствено не фалира заради запора. Дали доганчо, дали пеевски, успяха да я разклатят. Практически руснаците ще я придобият най-вероятно, защото това ще е най-добрия сценарий за възвръщане на доверието.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Юни 2014, 16:14

Сондьора написа:acho +1,

Преди вереме имаше една тема:
viewtopic.php?f=4&t=365361&hilit=%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B8
Тогава много народ, даваше идеи как от лихви отношение и т.н...Далвера :lol:

bum_bum написа:Просто пазара при нас не работи. Всеки си държи парите в една определена банка, щото другите били "едикви си". Да, аз си ги преместих в банката на Пеевски и Василев но какво ме интересува? Там съм оценен като клиент, там получавам отношение и пари. В КТБ само за месец ще получа 11 пъти по-голяма сума, отколкото за близо 2 месеца в СГ. :dunno:

:roll:

Инртересно ми е ся като си изтеглиш парите от другите банки кво... с КТБ системата няма да се срине, просто едни акули ше прилапат и ше увеличат монопола си..

Както казах и преди аз съм вложител и си влагам парите там, където ми дават най-добра лихва с презумцията че в държава където има разумен регулатор няма как да има нестабилна банка. Проблема ми в случая е, че част от тия пари дето така си седят от доста време и отлежават ми трябват за да ги ползвам, а в следствие на обстоятелствата няма да мога. Изобщо не ме интересува чия е банката. Аз търся дом за парите си и морала, миналото и биографията на собственика, който в много случаи дори не е явен не е моя работа.

Пари от други банки няма да тегля, защото нямам. Ще си взема кюлчетата просто . От тях лихва така или иначе нямам и най-много утре някой да ми каже, че нямам достъп до тях. :mhihi: :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 21 Юни 2014, 16:22

Ако са на съхранение във сейф, само при обявено военно положение няма да имаш достъп до тях.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Юни 2014, 16:26

Знам, но то всичко може да се очаква в днешни дни явно. Пък и както се видя в трезорите имат достъп и разни други недобронамерени лица и после нищо не ти възстановяват.

Въпреки, че имам икономическо образование оставам с впечатление че по-добре ценности в ръката, отколкото бележка от банката или ключ от трезора. Въобще средствата за натрупване на капитала в днешни дни са крайно несигурни ако не си специално обучил се за целта спекулант или не са ти в джоба.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 21 Юни 2014, 20:05

Vra4anin написа:Много ясно, че буркан банк е най-сигурното. Не го казвам с цел цинизъм и остроумив, защото и аз имам известна сума във въпросната банка...

Накратко старата максима - Cash is king е общовалидна и ще е така още дълги години.
Имал съм прекалено много ситуации свързани с алтернативни методи за плащане, както и съм ставал свидетел на още поне толкова проблеми от този сорт.
Така че като заключение, с банкнотите в джоба всички врати се отварят, няма кредитни, няма дебитни карти, те са само евентуален резервен вариант.
Като вариации по темата, използването на валути като Еврото са полезни, тъй като са стабилни спрямо другите валути. Относно спестяванията в буркан банк, бих добавил че 1-2 златни кюлчета, никога не са лоша инвестиция, стига да са с доказан произход и чистота.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 21 Юни 2014, 20:21

cod-cdbp написа:Накратко старата максима - Cash is king е общовалидна и ще е така още дълги години.

Прав си, ама в Щатите, ако извадиш свитък банкноти и им подадеш 50 или 100 доларова банкнота да си платиш фастфууда и те гледат като извънземен :shock: :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Юни 2014, 20:31

Нямаше ли вече такава тема за "..буцата в джоба с ластик ли е стегната или плащате с карта ?" :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 21 Юни 2014, 20:34

щипки ползваме :mhihi:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Юни 2014, 20:45

Аз имам някакви две карти от ДСК, но не им знам дори пиновете. Ползвам ги само онлайн. В магазини плащам само кеш. Обичам да имам хартийки по джобовете. Явно съм олд скул в това отношение. Безкрайно много ме дразни някой пред мен на опашката като вземе да плаща с карта и почне едно търкане на картата в терминала, щото не чете от първия път, после пинове, подписи.. :dummy:

Още повече ме дразнят некви стиснати юпита, дето плащат в заведения с карти и нямат елементарната култура като плати с картата да извади там някой лев в кеш да даде на човека, че тича като гламав за да му слугува.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата