23 БГ изобретения,които промениха целия свят

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re: 23 БГ изобретения,които промениха целия свят

Мнение от BMW_RIDER » 09 Сеп 2014, 12:54

_galio_ написа:
Крайният резултат не е тоя пт полувремето. Мериш с аршина на 200-годишна параванна демокрация, построена върху въздух. Ще видим на следващото полувреме, и без това ще е скоро.

[quote="_galio_"]

Да за 200 години от държава на емигранти и избягали затворници, станаха супер сила с човек на луната и първа икономика.
Ние за 1300г какво направихме? Нихилизма е вреден, патриотизма без покритие и БГ егото са по вредни.

Тва със самосъзнанието е върха на самозалъгването. Аз имам самосъзнанието ,че съм швейцарец, ама не съм. Един познат беше прекалил с едни работи и известно време имаше самосъзнанието ,че е дракон - мм не беше.

Домът е където е хляба, в която държава се трудиш, живееш и създаваш семейство или блага и за чиято икономика работиш такъв си! Останалото е произход.

В случая Джон Атанасов е американец с български произход и то само по бащина линия.
А това дали едно изобретение е променило света зависи от това, кой го е реализирал, продал, създал работни места, икономика и пазар на база това изобретение.

Така ,че ако сте патриоти, не лежте на стари лаври, ми да се потрудим в бъдеще наистина да има нещо българско променило ако не света то поне нас.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Сеп 2014, 13:15

:OT:
ама няма начин ...

BMW_RIDER написа:Да за 200 години от държава на емигранти и избягали затворници, станаха супер сила с човек на луната и първа икономика.

така и ...
как става това в детайли би ли ни разяснил щото така на повърхноста всичко е пийчис ен крийм ...
ама отдолу има солидни дози негърска пот и кръв, еврейски пари и петрол фром ол оувър дъ уърлд ...

Не, че са го правили по друг начин всички велики империи преди тях, но нека бъдем обективни ...
тая работа с трудолюбие и много акъл не е станала - виж с агресия и безкрупулни ходове спрямо целия свят по-може

ама то е така като се гледа крайния резлутат само :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 09 Сеп 2014, 13:49

_galio_ написа:
Leon написа: ... всичките ни национални ценности са на изчезване.

Поради което налагате ценност шовинизма? Би ли споделил кои са "националните ценности" за теб, че аз поне малко се обърквам.

Нещо се обърка, аз съм по-скоро анти-шовинист. От по-смислените ценности, с които се гордеем се сещам трудолюбие, толерантност, родолюбие, щедрост, жертвоготовност "в полза роду"... Не виждам да са останали много от тези. Примери за липсата им виждам десетки всеки ден, а за наличието им - веднъж на няколко месеца. Та, знам ли, да взема да сложа и аз патриотичните розови очила нещо не ме кефи.
Never mistake motion for action...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Сеп 2014, 16:39

_galio_ написа:Сиреч, единствено самосъзнанието има значение. Единствено самосъзнанието има значение. Самосъзнанието има значение. Единствено.

не. броят се (и има значение) _само_ действията. действията. екшъна. резултатите. щото в главите на хората (самосъзнанието) обикновено е бълвоч. затова се гледа не кой какво говори а какви ги е свършил. аз може да си реша и да се отъждествя като сериен убиец ама докато не си оцапам ръцете с кръв- съм фантазьор и нищо повече.

Крайният резултат не е тоя пт полувремето. Мериш с аршина на 200-годишна параванна демокрация, построена върху въздух. Ще видим на следващото полувреме, и без това ще е скоро.

възможно е :) но тебе ако те касае резултата в някакъв по-така-космически период от 1000 години примерно.... с оглед на това че аз ще живея ако е казал господ 80 години.. мисля, че 200 години са предостатъчно да мериме успех/застой. да не кажа, че 25 години са също показателни...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Сеп 2014, 17:03

Спора ,ако изобщо това е спор отиде в някаква посока парапсихология и раздвояване на личноста .
Само едно ще ви попитам - еничарин какво значи ?
Те не случайно на тия са им викали еничери а не турци .Щото не са макар да приличат .И тия с българска кръв заселени в Америка макар и по собствено желание са толкова американци макар и много да им се иска .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Сеп 2014, 17:19

Jordana написа:американци

нали знаеш кои са американците?
не вярвам някой да се опитва да се изкара нейтив ...

то за това е по-готино да се емигрира в щатите щото навсякъде другаде повече или по-малко винаги си еди какъв си ...
(тва е от плюсовете на щатите преди някой да ме заподозре, че страдам аз от раздвоение :mhihi: )

за едно е прав алх ... като народ сме нула, като отделни личности и екземляри има невероятни таланти,
но като народ и общество сме кръгла 0 ... , но и за това си има причини и част от тях се крият в създателите на просперитета в щатите

ама пак опираме до това, че гледаме крайния резултат само :winky: (аз да си кажа :mhihi: )
само 200 години, и само което ни отговаря на разбиранията ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 09 Сеп 2014, 17:29

Някои гледали полувремето, други целият мач, за 1000 години. Нали и гърците са умиращи и аха да започнат да идват да берат картофи тук и да гледат нашите пенсионери, ама то това ще стане в другото полувреме ще каже някой, след 10-30-50год и ние се радваме от факта. А ние къде ще сме тогава, дори не мога и не искам да си представя, само ми се струва, че няма да е по-добре от сега. Пак се злорадства, как и другите ще затънат, били те гърци, американци и др, типично по булгарски! Имам чувството, че българите имат силен ген на злобата и ненавистта към всичко и всички.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 11 Сеп 2014, 14:33

alx написа:
_galio_ написа:Сиреч, единствено самосъзнанието има значение. Единствено самосъзнанието има значение. Самосъзнанието има значение. Единствено.

не. броят се (и има значение) _само_ действията. действията. екшъна. резултатите.

Разбира се, грешиш.

Ако си беше направил труда прочетеш по-горе:

Министърът на правосъдието Антон Станков е подписал предложение до вицепрезидента на България Ангел Марин за издаване на указ за придобиване на българско гражданство от внуците на Джон Атанасов - Тамара Бъртън и Фредерик Уислър. Това съобщиха на БТА от "Връзки с обществеността и протокол" на министерството. Предложението е направено заради особени заслуги в областта на науката и образованието. Двамата са участвали в редица благотворителни акции, направили са значителни дарения в полза на българските училища. Идеята близките на бащата на компютъра да получат българско гражданство се е родила при първото посещение на неговите роднини у нас през 2001 година.

Още един пример за самосъзнание, този път на чист българин, който решава да се има за македонец:

На 23 юни 1941 г. бащата на Михаил, Мите Апостолов Матовски, моли българския военен министър Теодоси Даскалов да бъдат направени постъпки пред германците за освобождаването на сина му, на базата на това, че Михаил е българин, роден от български родители в Щип.

След освобождението на Апостолов, който тогава се подвизава под името Михайло Митич, а по-късно приема името Михайло Апостолски, е предложено да постъпи като офицер в българската армия, но той не е удовлетворен от предложеното му звание капитан. Малко по-късно се включва в югославското комунистическо партизанско движение.

След Втората световна война Апостолски е основен деец в борбата на нова комунистическа Югославия срещу българщината във Вардарска Македония и Западните покрайнини.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%BE_%D0%90%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8

Еничарин, нали.

По другата тема - ти навярно пропускаш, че по време на икономическия подем на САЩ тук сме имали други дела за вършене, бежанец от които се явява и бащата на Атанасов.

Например:

След това взеха от него всичките му пари, съблякоха му дрехите, извадиха му очите и зъбите и го набиха на кола бавно, докато той излезе през устата му. След това те го опекоха на огъня още жив. Той живя половин час в продължение на ужасната сцена. По това време бях съвсем близо до Ахмед ага. Освен мене тук се намираха няколко български жени. Ние бяхме обкръжени от башибозуци, които ни ограждаха от всички страни, и бяхме принудени да гледаме какво става с Трендафил.

Това което ни се стори маса от камъни и боклук под нас, бе в действителност грамада от човешки трупове, покрити отгоре с тънка наслойка от камъни и пръст, целият църковен двор е покрит с тях на височина от три до четири фута и ужасна миризма идваше от там.

От тази чудовищна гробница можеха да се видят подаващи се глави, китки, крака, стъпала и ръце. Малки къдрави главички се показваха там, малко краче, дълго колкото пръст, малки бебешки ръчички, протегнати, сякаш молеха за помощ - бебета, които са умирали, учудени от яркият блясък на сабята, деца, които са умирали сред писъци на уплаха и ужас
[/quote]

Един вид, икономическата обстановка не е предполагала интензивно развитие.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Сеп 2014, 14:56

Цялата тема отиде в посока заяждане с доказани факти а те са :
1Българският закон за двойното гражданство от 1905г съгласно който българските граждани в САЩ се считат само и единствено за българи и български граждани.Ако не желаят губят българското си поданство .
2 закона за емигрантите пак от тия години гласи че всяко дете родено извън България от родители българи се счита автоматично за поданик на царство България.
Тоест чисто юридически въпросният JVA е роден като българин и в последствие губи поданството си като получава американски паспорт .
Така че трябва да се приеме формално той не е български поданик към момента когато извършва откритието си .
И какво от това ? Този човек е с кръв от нашата българска кръв и трябва да го забравим и да се отричаме от него ? Защо ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 11 Сеп 2014, 19:08

Jordana написа:Цялата тема отиде в посока заяждане с доказани факти а те са :
1Българският закон за двойното гражданство от 1905г съгласно който българските граждани в САЩ се считат само и единствено за българи и български граждани.Ако не желаят губят българското си поданство .
2 закона за емигрантите пак от тия години гласи че всяко дете родено извън България от родители българи се счита автоматично за поданик на царство България.
Тоест чисто юридически въпросният JVA е роден като българин и в последствие губи поданството си като получава американски паспорт .
Така че трябва да се приеме формално той не е български поданик към момента когато извършва откритието си .
И какво от това ? Този човек е с кръв от нашата българска кръв и трябва да го забравим и да се отричаме от него ? Защо ?

мислех да не пиша повече в темата, ама ....

дори и да приемем т.1 и т.2 за правилни като цяло, обърни внимание на болднатия и оцветен текст :winky:

1. Дж.Атанасов не е български гражданин в САЩ!
т.е. той си е американец. цитата ти по т.1 касае българи, емигрирали в САЩ какъвто е баща му, но не и Дж.Атанасов :winky:

2.Дж.Атанасов не е роден от родители-българи /поне не изцяло/ така че и този точка е гола вода като подкрепа на твоята теза :winky:

така че и чисто юридически, и де факто Дж.Атанасов не е роден като българин и следователно не е губил поданството си нито към момента на раждането си, нито впоследствие.

сега можеш да продължиш ровенето в Гугъл ...
само, че бъди по-внимателен и осмисляй постовете си, с които смяташ да закопаеш опонентите :mrgreen:

п.с.
на моменти ми се струва, че ти се размива същността на диалога и почваш да търсиш доказателства за Иван Атанасов, не за сина му :winky:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата