Най-добър Висок Клас SmartPhone ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Re: Най-добър Висок Клас SmartPhone ?

Мнение от miroleskov » 22 Сеп 2014, 14:19

Ами не знам аз лично една стотинка не съм дал за приложения и абсолютно нищо не ми липсва.Ето аз си ползвам телефона 4 години и аз не съм си мислел,че толкова дълго ще го ползвам,но не видях причина да го сменям.Върви си на пушка поддържаха ми го хората софтуерно до миналата седмица и с договор от глобул ми излезе някакви си 700лв. А сега познайте какъв ще ми е другия телефон

Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 22 Сеп 2014, 14:21

don_gori написа:Абе хора каква поддръжка искате 10 години ли :?: Хайде да се замислим колко % от хората , които им се дават над 1000лв за телефон ще си го позлват още 10 години напред :kuku:
Масово телефоните се сменят през 1 , максимум 2/3 години е за тоя период даже и отгоре топ Андроидите в момента си имат необходимата поддръжка откъм софтуер. Просто политиката на google е такава.
Айфона е хубав да , но до момента всичките бяха с едни и същи малки 4" дисплей , никакво разнообразие , никаква промяна от 2010 година като от 3.5" пораснаха на 4" :mhihi: :clap:
Чак през 2014 края се сетиха да пуснат телефон с малко по-голям диагонал на дисплея - 5.5" :mhihi: К'во да говорим повече.
Андроид има от всичко и по много , както има разнообразие откъм персонализация на телефона , така има и разнообразие от различните телефони с различни характеристики - метал , стъкло , пластмаса , кожа от пластмаса :lol: и т.н.
Да не говорим за цените м/у Айфоните и останалия свят :mhihi:
Ето просто пример за момента - iPhone 6+ в мобилето струва само 2600лв , 6-цата малко по-малко 2100лв :lol:
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/3 ... one-6-plus
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/3 ... e-iphone-6

HTC M8 , Z2 , S5 , G3 са на цени от 890 до 950лв :roll: Пък да не говорим ако си вземеш сега една чисто нова 6-чка дали ще можеш да си слагаш някакви кракнати приложения или ще трябва пак да плащаш като поп и за приложения :mhihi:
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/3805/htc-one-m8
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/3 ... -galaxy-s5
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/3 ... -xperia-z2
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/3829/lg-g3

Всеки тук говори за някакви модели андроид отпреди 4-5 години , никой не съм видял с актуален смарт да се оплаче :mhihi:

Изобщо не ми ги сравнявай тези цени. Те са за балъци. Актуална iPhone цена:
550$ - 5S - Фабрично Отключен [16GB]
650$ - 6 - [16GB] заключен към даден оператор, отключените ще почнат да ги продават след около 3месеца както всяка година пак на тази цена !

за 6 Plus не я знам сигурно е 100$ отгоре за 16гб версията

550$ x 1.52181 [курс на БНБ] = 834 лв.
650$ x 1.52181 [курс на БНБ] = 990 лв.

И реално ако погледнем над нещата си плащаш 650$ за iPhone и получаваш една много добра и стабилна система която също струва много пари !

Samsung/LG/HTC Флагман цена - 900-1050 лв. и получаваш безплатно насран андроид.
Lenovo Флагман - 350-400-550лв. получаваш същото като горе ама на двойно по малка сума :lol:

Как да им дадеш пари ? Андроинда им е FREE - плащаш за единия хардуер БЕЗУМНИ ПАРИ. / за Цамсунг, лг и хтц говоря/

Това за приложенията който говориш.
1. Има джейлбрейк - така наречения ваш РУУТ
2. Без джейл съм и за 1 година съм дал не повече от 10лв. за приложения. Ако теб ти се опират 10лв. на фона на 1000лв. за телефон не знам какво да ти кажа.

При iPhone получаваш нещо което работи.
Вече казах получаваш дисплей които никой друг хандроид не може да ти даде !
На пряка слънчева светлина се вижда всичко. На никой аднроид няма да го видиш това.
Андроид е супер играчка особено ако почнеш да го руутваш или да слагаш Custom ROM. Има толкова да се занимаваш, че лошо да ти стане.
Фабрично са му набити процеси и са включени, който никога не използваш. Добре,че се сетиха от 4.0 да направят така, че да ги изключваш.
Супер играчка е, ако имаш излишно време и ти се занимава ползвай си го.
Последна промяна DigitalExile на 22 Сеп 2014, 14:36, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 22 Сеп 2014, 14:23

Аз лично ще минавам към Iphone,имам си един с4 от дроидите стига толкова. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
Мечтае да кара: новата М X5 ...
Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....

Мнение от vlado6669 » 22 Сеп 2014, 15:59

Аз лично ще минавам към Iphone,имам си един с4 от дроидите стига толкова
Уважавам личния избор на колегата, но предните два поста от IOS and Android "зомби" не ми харесват, на първо място са пълни с неточности и чути от тук там неща, второ новия айфон е прекрасен телефон, но не е с най-добрия или ярък дисплей, а и ако не живеете в Щатите или някои също далечни региони, независимо дали сте "балък" или "тарикат" цената е около 2000 лв, не лесно достъпен но при желание и възможности постижим. Трето, ако всичко(нотбук, лаптоп и /или десктоп) не ви е Епъл, не е много удобна координацията и бих предпочел дроид за това. Аз лично съм фен отново на WIN PHONE, след години разочарования от Нокиа накрая нацелиха верния път според мен, аз имам Лумиа 630 с две карти и 930 и съм възхитен и от двете, вършат ми страшна работа без никакви джайлбрекове или рутвания, синхронизацията с лаптопа е уникална, Кортината много приятно ме изненадва постоянно, не на последно място за много приемлива цена. Но и никога не бих казал че последните Samsung, LG, Sony, Motorola, HTC, IPhone и други флагмани са скъпи или боклуци, просто не са "моите" телефони. Призовавам да не се използват крайни мнения и определения в тази тема и форума. Приятен празник на всички в БГ :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 22 Сеп 2014, 16:40

Nedko Anev написа:Те са за балъци. Актуална iPhone 5s цена: Без тарифен план 2199,90 лв.
http://www.mtel.bg/ustroystva/mc/device ... ne-5S-64GB

Ами то тогава и ние сме балъци бе колега , в частност тея дето са с Айфони де :mhihi:

Nedko Anev написа:И реално ако погледнем над нещата си плащаш 650$ за iPhone

Реално 650$ са 975лв , е ако ми намериш отключен iPhone6+ 32GB за 1000лв джейлбрейкнат съм навит да си сменя Ноут 3-ката моментално :mhihi: Ама това ще стане в някой от тея късните филми дето ги дават :mhihi:
Джайлбрейка за iOS8 кога ще го пуснат тази година , догодина ? Ами ако искам да си сложа някоя навигация като тази например , какво правим 44$ или 66лв :mhihi:
https://itunes.apple.com/us/app/sygic-e ... 86840?mt=8

Не искам да изпадам в излишни спорове , нито пък защитавам андроид у-вата , но изведнъж тук се навъдиха Айфон маняците и започват да пишат врели некипели :kuku:
После идваш ти и ми казваш , че давам 650$ и получавам най-новия Айфон дето има само 16GB вградена памет без опция за карта памет , като един завършен телефон. А като си купиш HTC M8 примерно отваряш кутията и започваш да се занимаваш всеки ден със смяна на РОМ , кернел и т.н. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
А за дисплея няма какво да коментирам , защото първо надали и ти си видял качествата на дисплея в iPhone6 , че да се изказваш толкова сериозно и второ още по-невъзможно да си ги сравнил с някой телефон от конкуренцията пряко , така че и тук писанията са ти пълни глупости :mhihi:
Ето дори сега да влезна по обявите за стария 5s , аз телефон под 1000лв не мога да намеря :roll: Ами ако искам да му сложа SD карта , ако искам да е повече или по-малко от 4" инча екрана какво правим :?:
Разбирам , че ОС-а им е написан по реда си и няма големи бъгове и сривове в системата , но личния избор на човека е сведен до абсолютния минимум - по 1 у-во с почти еднакви форми и размери всяка година и то на двойно по-скъпа цена от конкуренцията. Е на мен лично такова нещо няма как да ми допадне , ако бях в US ДА можеше да се замисля за един 6+.
Още в първия си пост казах , че алтернативата на android/iOS е Windows. Но за момента и там има някакви дребни нещица , които я липсват , я ги няма.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 22 Сеп 2014, 16:46

vlado6669 написа: Уважавам личния избор на колегата, но предните два поста от IOS and Android "зомби" не ми харесват, на първо място са пълни с неточности и чути от тук там неща

Би ли ми поправил неточностите , които допуснах в горното изказване , ако става въпрос за мен де ;)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 22 Сеп 2014, 17:11

Nedko Anev написа:Когато се купува висок клас Smartphone се гледа някой който е излезнал доста скоро или ще излиза доста скоро за да хванеш цялата поддръжка която е малко под(или) 2 години. Ето мойте предложения. Ще ги подредя по дата.

1.Motorola Nexus 6
....

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=6665

Разгледах разни статии за този Nexus 6. Изглежда обещаващо и имайки в предвид , че мога да си карам със стария тел 1 месец още мисля да изчакам да излезне и да видя дали наистина е по-бърз и по-добър от другите.

TNT написа:За софтуерната поддръжка... iPhone e много над Андроид. С 2010-та модела до миналата седмица беше поддържан. Не е толкова шарена операционната система. Значително по-опростена е, но затова пък всичко си работи дори след няколко години употреба.

Автора може ли да сподели какво толкова не му харесва? Аз залагам на iTunes :lol: :lol:

Не исках да се обяснявам какво не ми харесва , защото феновете на Ябълката ще изригнат мощно и темата съвсем ще делейрира ( което така или иначе си става благодарение на някои от вас).
Чудя се от къде да започна ... ето един списък от кусури , които аз не искам да преживявам взимайки си ябълка ( не е пълен и не е в ред на важността на дефекта):

1. Никаква комуникация с устройства , който не са от Ябълковата секта . Тоест задължен си да имаш ябълка лаптоп и ябълка таблет и тн. и тн.
2. Hardware-a винаги им е по-слаб от на конкурентните телефони. ФАКТ.
3. Има една снобария дето върви ръка за ръка с ползването на Ябълките от добър % от собствениците им и това не ми харесва и не искам да участвам.
4. Винаги излизат на безумно високи цени - всяко поколение , без изключение.
5. Прехвалената им стабилност е МИТ (с голям кренвирш) . Пред очите ми 4 ,5 и 5S са забивали многократно
6. Липса на СД карта. Огромен минус лично за мен. От Ebay си купих точно за 9 лева 32ГБ карта и ми е вършела страхотна работа няколко пъти. Супер удобно е за пренос на информация , а това е важно за мен.
7. Дизайна е еднакъв и всички се разкарват с един и същи телефон горе долу , което е ужасно безлично. Знам , че има супер много панели и калъфчета - това не променя нещата за мен.
8. Ябълката е НЕПРАКТИЧНА. Не може панела ти да е от стъкла и при падане дори от 15-тина сантиметра да се чупи много грозно.
9. Даваш си личните данни и кредитната/дебитната карта купувайки си ябълка - няма кво да обеснвам защо това НЕ Е ОК.
10. Всичко се инстали само през тяхния си сайт ...iTunes май му се вика не съм наясно точно , но не ми харесва.
11. Всичките ти снимки и тн лични неща се качват на тяхния сайт ... няма кво да обеснвам защо това НЕ Е ОК.

Генерално е пълен с рестрикции тоя телефон и не виждам за к'во да си го причинявам ...

Това НЕ ЗНАЧИ , че си мисля , че на Андроида всичко му е наред . И той си има неща , които не ми допадат и съответно всеки там конкретен модел си има негови недъзи. За Win телефоните също имам опасения големи ,че ще е греда .... като се сещам печалният си опит с всички издънки на МиркоСофт...

Та да заключа ... мисията тука е да изберем по-малкото зло :bchug: :ok:

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 22 Сеп 2014, 17:35

Nexus 6 ще си заслужава най-малкото ще е с Android L и пак ще е около 900-1000лв. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 22 Сеп 2014, 17:39

в странно противоречие изпадаш :mrgreen:

Alek_SV написа:3. Има една снобария дето върви ръка за ръка с ползването на Ябълките от добър % от собствениците им и това не ми харесва и не искам да участвам.

Alek_SV написа:7. Дизайна е еднакъв и всички се разкарват с един и същи телефон горе долу , което е ужасно безлично. Знам , че има супер много панели и калъфчета - това не променя нещата за мен.

да разбираме, че не си сноб, ама те тресе яко снобарията?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 22 Сеп 2014, 18:07

Интересно мнение има по-горе някой,който очевадно е голям лаик по отношение на аЙфон.
Първо аз нямам никакви проблеми да си комуникирам с всякакви устройства - андроиди,епълски,лаптопи,домашни уай фай мрежи..... AirBlue Sharing ми помага за всичко това допълнително.
Хардуера им винаги е по слаб като цифрови показателни-така еее,и дано винаги да е така за да запази ниската си консумация откъм батерия както и високата си ефективност. :winky:
Вероятно има снобария и сред каращите ролс ройс или бентли или други екзотики....ами мен не ми пречи,нали затва живее човек-да се радва на придобивките си особено на тези ,които масата народ покрай него не могат да си позволят.Мен ме кефи.
Стабилността им не е мит-ползвам трети модел айфон,надявам се и шестичката която ще взема след 26-ти септември да е също толкова добра.
На мен 64Г са ми достатъчни-ако ми трябва повече памет за в телефон..... значи явно ми трябва нещо повече от телефон :mhihi:
Не разбрах къде си давам личните данни и кредитна карта само-та аз ги имам дадени и в пейпал,ипейбг,мастеркард и четири български банки-нима всички те са по сигурни.....незнам.
От много време си инсатлирам на айфона каквото си поискам и чрез iFunbox, 25pp ,както и един китайски огледален айтюн :winky: Даже през 25пп няма нужда от джейлване....
Всичките ми снимки и неща НЕ ги качвам и на техния ''сайт :kuku: '' защото съм изключил таези опции.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 22 Сеп 2014, 18:56

Nedko Anev написа:Lenovo Флагман - 350-400-550лв. получаваш същото като горе ама на двойно по малка сума :lol:

Lenovo, не е само S850, S860 имат и по добри модели за пример Lenovo Vibe Z2 Pro.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 22 Сеп 2014, 19:26

Club BMW написа:
Nedko Anev написа:Lenovo Флагман - 350-400-550лв. получаваш същото като горе ама на двойно по малка сума :lol:

Lenovo, не е само S850, S860 имат и по добри модели за пример Lenovo Vibe Z2 Pro.

Знам, добавил съм даже по хубавият Lenovo Vibe X2 в списъка на предната страница, не добавих Vibe Z2 Pro защото е 6 инча фаблет.

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 22 Сеп 2014, 19:29

Мислех да пиша някакви дълги пояснителни постове, но има ли смисъл- вече сайта на Епъл е iTunes и там са ми качени всичките снимки и личнни дани, на първо място с данните на дебитната ми, а също искат и сканирана лична карта :kuku: Без да влезна във въпросния сайт не мога да направя нищо с телефона, отделно че на лаптопа ми Дел липсата на комуникация дори не ми позволява да си зареждам снобарския апарат, защото в момента, в който ги свържа се появява съобщение с предупреждение, че ще избухне всеки момент :help: Но пък съм чувал, че при конкуренцията с 8 ядрен процесор и 12гб рам това нещо го няма и там сайта май е Гуугъл, той е много по-добър от iTunes :ok: И НИКОГА не забиват, с това се характеризират на пазара 8)

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 22 Сеп 2014, 20:31

@alozavar Аз ще го направя вместо теб, защото в София времето е прекрасно и ми е много весело и забавно по тоя повод :lol: :lol: :lol:

Alek_SV написа:1. Никаква комуникация с устройства , който не са от Ябълковата секта . Тоест задължен си да имаш ябълка лаптоп и ябълка таблет и тн. и тн..

Каква комуникация търсиш? Вече Bluetooth рядко се ползва за обмяна на данни като снимки и тн.

Alek_SV написа:2. Hardware-a винаги им е по-слаб от на конкурентните телефони. ФАКТ.

ФАКТ,че не му трябва Octa Core за да работи по-бързо и по-добре от андроид телефоните.
Попринцип това си е голяма консумация. [виж цитата най-долу]

Alek_SV написа:3. Има една снобария дето върви ръка за ръка с ползването на Ябълките от добър % от собствениците им и това не ми харесва и не искам да участвам.

:lol:

Alek_SV написа:4. Винаги излизат на безумно високи цени - всяко поколение , без изключение.

Само в България. :mrgreen:

Alek_SV написа:5. Прехвалената им стабилност е МИТ (с голям кренвирш) . Пред очите ми 4 ,5 и 5S са забивали многократно

Аз ползвам повече от година вече 5S и нито 1 път не е забил. Пък и не е нещо масово никой не се оплаква от забиване при ябълката.
Доста приятели имам с ябълки никой не се е оплаквал до сега.

Alek_SV написа:6. Липса на СД карта. Огромен минус лично за мен. От Ebay си купих точно за 9 лева 32ГБ карта и ми е вършела страхотна работа няколко пъти. Супер удобно е за пренос на информация , а това е важно за мен.

Това си е минус.

Alek_SV написа:7. Дизайна е еднакъв и всички се разкарват с един и същи телефон горе долу , което е ужасно безлично. Знам , че има супер много панели и калъфчета - това не променя нещата за мен.

- Дизайна какъвто и да е всеобщото мнение стига до това,че остава най красивия телефон в света.

Alek_SV написа:8. Ябълката е НЕПРАКТИЧНА. Не може панела ти да е от стъкла и при падане дори от 15-тина сантиметра да се чупи много грозно.

Може, да чупи се лесно, но как да е красива, да е тънка, да е здрава, просто не става всичко в едно.

Alek_SV написа:9. Даваш си личните данни и кредитната/дебитната карта купувайки си ябълка - няма кво да обеснвам защо това НЕ Е ОК.

Да даваш ги на Apple в случая при Android ги даваш на Google.

Alek_SV написа:10. Всичко се инстали само през тяхния си сайт ...iTunes май му се вика не съм наясно точно , но не ми харесва.

Apple - iTunes , Anrdoid - Google.

Alek_SV написа:11. Всичките ти снимки и тн лични неща се качват на тяхния сайт ... няма кво да обеснвам защо това НЕ Е ОК.

Apple - iCloud , Android - Google Cloud

Alek_SV написа:Генерално е пълен с рестрикции тоя телефон и не виждам за к'во да си го причинявам ...

Кое има рестрикция?
Файлове без проблем се свалят от където и да е.
Флаша тръгва без проблем
Май само програма за изпращане по блутут файлове няма, ама стана излишна покрай Massenger, Viber, Whatsapp и тн.

Alek_SV написа:Това НЕ ЗНАЧИ , че си мисля , че на Андроида всичко му е наред . И той си има неща , които не ми допадат и съответно всеки там конкретен модел си има негови недъзи. За Win телефоните също имам опасения големи ,че ще е греда .... като се сещам печалният си опит с всички издънки на МиркоСофт...

Начина на работа на Android е много смотан като система, затова иска 8 ядрени процесори с по 3 GB рам за да работи добре.

Цялото бавене на Android идва от Dalvik виртуалната машина и Java-та , която върви на нея. Android има само едно нейтивно приложение - Dalvik (в последствие ART), а iOS има милиони. При iOS командите се изпълняват от хардуера след относително малък брой цикли , докато Dalvik и Java добавят чувствително закъснение. Затова при Android менютата се отварят след 2 милиарда процесорни цикъла. Това трудно ще се промени. Чипсета на iPhone има много по-малко работа да свърши за да достигне до същият краен резултат като роботчето. A7 и A8 вече може да зареждат повече данни в 64-битовите регистри на CPU-то и реално 128-битовите NEON регистри.
:smoke:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 22 Сеп 2014, 20:43

:mhihi:
Не съм и предполагал ,че е толкова трудно да се избере телефон :lol:
Ся Ябълкаджиите не са отплесквайте повече :D
Всички знаем , че си я харесвате , купувайте и ползвайте безкрай .
Ако има други предложения за Друид или Винблоуз - давайте , ако не чакам тоя Нексус 6 да го видя кво е и ще избирам .
:bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата