Не Ви ли дразнят нерегулираните фарове?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Не Ви ли дразнят нерегулираните фарове?

Мнение от b00st » 02 Дек 2014, 17:29

Бе не знам, ама един приятел като си сложи ксенона на някви сонарки за А4 и след 1-2 месеца като го разминаваше всеки втори на къси-дълги по улиците взе, че се чукна в главата и го махна. За тоя период с полицията проблем не е имал, както сам се досещаш, нито щеше да има проблем по някакъв ред със закона. Така че философиите да бъдем културни, прилични и съобразителни и да подхождаме с разбиране са много хубаво нещо, ама файда щото такива либертариански подходи не работят в БГ. Утре някой трябва да се утрепе някъде, да го дават в новините и тогава ще почне да се разглежда въпроса, явно сме си такава държава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 02 Дек 2014, 18:10

Извода и тук се оказва до болка познат :confused: Не ти ли е на главата не ти дреме(общо казано)Щом мене не ме кьорават,какво ми дреме.Нали съм модерен с ксеоня!
Аз съм сигурен,че и ония с кофти фаровете те псуват и се дразнят,а не виждат те самите колко са "усрани"
Това е общото положение в цялата ни държава и докато не променим мисленето си няма да се оправиме.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с волан от М5
Мечтае да кара: Scott Gambler 730

Мнение от marto7067 » 02 Дек 2014, 18:28

между другото от 10 случая(когато са ме заслепили отсреща) 5 са на Е46-ци с рефлекторни фарове(къси) и ксенон със синьо-зелено-лилаво-бял цвят!

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 02 Дек 2014, 20:02

Mollov написа:
Демирев написа:
Немските прегледи идват с немски заплати! Иначе няма как!

На немалко от масовите коли на българина: 12-15-17 годишните кошници, всичко по настройките на фаровете е изпотрошено и трябва нов фар.
За съжаление фаровете са едни от най-скъпитте части по колата. Особено пък за БМВ.

Това пък със заплатите е най-евтиното и балъшко извинение... няма пари да поддържа кола, ама е седнал да я кара с евтините хенони и нерегулирани фарове... аз не мога да разбера - какъв е проблема да се кара с нормални крушки и да се регулират фаровете? Ако пък фаровете са остарели и са се засрали - ами има не лоши и не до там скъпи оферти за рециклиране на фара, който в последствие светва достатъчно добре... чудя се едно време, тия коли като са били нови как са успявали да карат без китайския хенон...

Не ми обяснявай глупости за заплати и скъпи фарове на колата... това не е извинение за карането с амортизиран нерегулиран фар и евтин китайски хенон, чието място не е в този фар.

За евтин ксенон от 70 лв. на стар рефлекторен - изтъркан фар - няма извинение! Ясно е че не е пригоден рефлектора на Е46 за ксенон.

Аз извинявнам само тези с обикновени крушки със стари фарове със счупени врътки за настройка на самият фар.

Е46-ците имат едни гадни пластмасови зъбчати колелца за вдигане - точно на самия фар и с годините пластмасовите зъбци се изтриват от въртенето.

А който си взел чисто нова Е46 сега в случая Ф13 е ясно че е голям паралия и фарове и от 1000лв. може да сменя всяка година.
Мисля е ясно на всеки че 15 годишна тройка се купува от далеч по-бедни от тези с ф13-ките?

А комплект фарове е 380-400 лв. за дърта 15 годишна бангия Е46
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 02 Дек 2014, 20:29

Цената на фара не се определя от това на колко години е колата,факторите които я определят са търсене,вложени матеряли,вложен труд при производството,вложен труд при проектирането,транспортни разходи и тем подобните щуротии от който зависи цената на нов фар.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 02 Дек 2014, 23:03

Демирев написа:
Mollov написа:
Демирев написа:
Немските прегледи идват с немски заплати! Иначе няма как!

На немалко от масовите коли на българина: 12-15-17 годишните кошници, всичко по настройките на фаровете е изпотрошено и трябва нов фар.
За съжаление фаровете са едни от най-скъпитте части по колата. Особено пък за БМВ.

Това пък със заплатите е най-евтиното и балъшко извинение... няма пари да поддържа кола, ама е седнал да я кара с евтините хенони и нерегулирани фарове... аз не мога да разбера - какъв е проблема да се кара с нормални крушки и да се регулират фаровете? Ако пък фаровете са остарели и са се засрали - ами има не лоши и не до там скъпи оферти за рециклиране на фара, който в последствие светва достатъчно добре... чудя се едно време, тия коли като са били нови как са успявали да карат без китайския хенон...

Не ми обяснявай глупости за заплати и скъпи фарове на колата... това не е извинение за карането с амортизиран нерегулиран фар и евтин китайски хенон, чието място не е в този фар.

За евтин ксенон от 70 лв. на стар рефлекторен - изтъркан фар - няма извинение! Ясно е че не е пригоден рефлектора на Е46 за ксенон.

Аз извинявнам само тези с обикновени крушки със стари фарове със счупени врътки за настройка на самият фар.

Е46-ците имат едни гадни пластмасови зъбчати колелца за вдигане - точно на самия фар и с годините пластмасовите зъбци се изтриват от въртенето.

А който си взел чисто нова Е46 сега в случая Ф13 е ясно че е голям паралия и фарове и от 1000лв. може да сменя всяка година.
Мисля е ясно на всеки че 15 годишна тройка се купува от далеч по-бедни от тези с ф13-ките?

Колега, няма да се съглася с теб, защото възрастта на колата не определя немърливостта, безхаберието и тарикатлъка на българина. Щом човек си позволява да си купи кола, била тя и втора ръка, той е длъжен да я поддържа и да спазва изискванията на закона. Ако не го прави спокойно може да бъде причислен към графата "Убийци", защото един неподдържан автомобил е опасен за всички участници в движението.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 02 Дек 2014, 23:58

Викаш неподдржан автомобил на такъв с ненастроени нормално светещи всички фарове?

Тогава тези с един светещ фар какви са?
С изтърканите гуми? С неработещите чистачки и неработещо парно - последващо каращи със зверски запотено и челно стъкло и бърсане с парцал в движение? Всички тези са идеални? А с два светещи фара с нормална халагенна нерегулирана крушка са убийци?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 03 Дек 2014, 0:10

Мммм, не... колегата по-скоро имаше предвид, че освен изгнилите и отчайващи 20+г коли... има и такива с регулирани, почистени фарове, със светещи стопове и габарити и т.н. ... просто е до човек, без оглед на тва дали е богат, беден и т.н. и ква му е колата. Има и сумати нови коли с набримчен ксенон рязко нагоре и неработеща корекция спрямо нивото (нз изкарват бушона ли кво правят ама виждам често из Плд)... ;)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 03 Дек 2014, 12:35

Демирев написа:

Tова със пластмасовите зъбни колела пак не е извинение... този фар може да бъде ремонтиран/рециклиран за доста под 400лв и да стане напълно адекватен на спецификациите, които се търсят от него... а човек, дето дава 5-6000лв за кола баш не можеш да го коментираш в едно изречение с думата "бедни/по-бедни", пък каквото ще да става... и не можеш да ме убедиш, че купувайки си кола за тия пари ще ти е проблем да инвестираш в едно адекватно решение на проблема, вместо да слагаш хенон на рефлекторни фарове или други л@йняни шушумигарски измишльотини...

Са хората, купили автомобил до 1000лв вече са друга бира, но според мен такива хора като цяло нямат възможността да поддържат (да не се разбира само смяна на масло, плащане на гражданска и ГТП) МПС, поради което са напълно виновни в това, че създават дискомфорт/проблеми на другите участници в движението.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 03 Дек 2014, 12:41

Българина е цар на оправданията! Винаги си изтъква колко е беден, неоправдан и т.н. и затова целя свят трябва да си затваря очите, то горе-долу и мангалите правят така...Имал бай Ганьо кола, ама нямал пари за поправка на фар или за гуми или за друго нещо. Ами то по-новите коли са с 17ки вече и нагоре, какво ще правят както дойде ред за гуми, ще карат с 10 употреба и така.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 03 Дек 2014, 17:05

alekangg написа: Ами то по-новите коли са с 17ки вече и нагоре, какво ще правят както дойде ред за гуми, ще карат с 10 употреба и така.

Кои пък са тея коли с 17ки и нагоре,в малък клас с "нормални" двигатели?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 03 Дек 2014, 17:48

Gqbriel написа:...

:yes:

гоуфу 2013-ста си е с 15-счици :smoke: , и пак стои добре на пътя, въпреки безумното оТкачване

а фаровете са ден - рефлекторни, няма никаква нужда от 'синон

стига да не са нагорели рефлекторите, светят достатъчно хубаво (уверих се с Мартеницата :idea: )
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 04 Дек 2014, 11:53

Дразнят ме, но какво от това. Половината стари коли са с нерегулирани фарове или с безумно светещи такива. Няма извинение за немарливостта на собственика, това е.
Never mistake motion for action...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 04 Дек 2014, 13:14

Те от КАТ могат много лесно да изкарват законно пари от такива индивиди... като връчат по една машина за тестове на фарове на няколко патрулки... само в София да ги има и да спират за проверка при съмнение за нерегулирани фарове... ще си изкарат бюджета за нула време...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 04 Дек 2014, 13:25

Нали се сещаш, че шапкарите вече правеха такава акция ..
Спряха ме и мен с 34-ката тогава ..
И ме изкараха нерегулиран :mhihi:
Само го попитах на какъв процент е настроена машината, и си замълчаха !
Акт не ми писаха де :mhihi:
Та както е писано - всеки инструмен в ръцете на невежия е едно желязо !
С машината трябва да им връчат и справка коя кола с каквъ процент наклон е на фаровете ...
Не да ми мерят 1.5 и нагоре и да се правят на ущипани ! :evil:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата