Погват хиляди длъжници за данък върху колите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Погват хиляди длъжници за данък върху колите

Мнение от K_Ilkov » 29 Дек 2014, 2:02

AGT написа:
K_Ilkov написа:
AGT написа:А на тебе ясно ли ти е ,че карам 7 годишна 140к.с кола в Лондон и плащам на година 450лв БЪЛГАРСКИ ЛЕВОВЕ ????? Кое не проумя от ЛОГИКАТА ??????

Питаш ли ме нещо, че не ти разбирам баш?

Да питам те : КОЛКО Е ДАНЪКА НА КОЛА 140к.с. на 7 годишна В България ? Там в оная България дето заплатата е 600-700лв ...... ?????
Това те питам !

Има достатъчно калкулатори за данъци! Нямам намерение да ти ровя и доказвам нещо!

///sasho написа:Абе пич те ти казват , че с тази промяна ще съберат 3-4 милиона повече за столична община, мислиш ли че при бюджет милиард и триста милиона /1 300 000/ това има значение за тях, освен да усложнят живота на хората.

Ми да го махнат ептем та да облекчат живат на хората ...

Babuna написа:K_Ilkov, много не ти е ясно, а се изказваш като крайна инстанция. :)

Противоречиш си. Кажи ми що тогава данъкът за ванче на 6 години (цена втора употреба около 10 000 лв) е 8 пъти по-малко от е36 320i? Нали трябва да преразпределя от богати към бедни ? :lol: :mhihi: :lol:

Нима си съгласен с начина на формиране на данък МПС? Отговори с да или не, моля... и си карай 6+ годишни коли по 30 к.с.

Nickelback, колега, много интересен казус описа... :)

Кой колко му е ясно едва ли ти можеш да кажеш, но все тая то тука винаги се пръска от мозък и капацитет ...

Искаш да ми кажеш, че е скъп данъка на 320-ката ли? Чудесно! Махаш я и взимаш квото ти изнася ...
Някой да е казал, че задължително трябва да караш БМВ?

Babuna написа:Нима си съгласен с начина на формиране на данък МПС? Отговори

Не съм съгласен! Има много кусури сегашния начин за определяне на данъка.
Но не съм съгласен и с тезата - няма да платя щото протестирам ...
Нищо не протестирате - тарикатеете на дребно е това е цялата работа!

Babuna написа:Nickelback, колега, много интересен казус описа... :)

Така е само дето казуса е толкова единичен случай, че освен за казус не става за нищо ...
Нито от значение за държавата и данъците нито за собственика нито за другите данъкоплатци ...

Като толкова ги разбирате дайте метод за облагане на МПС-тата?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 29 Дек 2014, 2:04

zazomazo написа:
K_Ilkov написа:..
Данъка е метод за преразпределение на обществените блага ... това е определението за данък.
Винаги и на всякъде се взима от тези дето имат и се дава на по-нямащите под една или друга форма ...
...

Това е на теория, на практика нещата съвсем не са така.

Ама нищо де, ти иди си плати данъка та да покриеш социалните помощи за едно циганско семейство, дето не плаща нищо никъде.
В знак на благодарност същото това семейство ще мине да обере пенсията и бурканите от мазата на баба ти и дядо ти :yes:

Ще кажеш ли и като не ги платя кво ще стане та да съм по-наясно?

Пак ви казвам - НЕПЛАЩАНЕТО не е решение на същинските проблеми, а бягане по тъча тарикатската.

Успех!
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 29 Дек 2014, 2:05

Няма какво да ми доказваш ......иди прочети малко. Не може най бедната държава в Европа да плаща най високите данъци. Аман от ОЛИГОФРЕНИ !!!!! Докато има овце ще има и кой да ги стриже . Надявам се ме разбра . Ако искаш и на няколко други езици мога да ти го напиша...... ама ме съмнява да ГО ПРОУМЕЕШ !!!!

Лекичко така..........без вазелин .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна AGT на 29 Дек 2014, 2:09, променена общо 1 път
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 29 Дек 2014, 2:09

K_Ilkov написа:. ...

Ми те метода го споменаха назад в темата- калкулира се в цената на горивото.
Колкото повече караш-толкова повече плащаш.
Логично, нали?
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 29 Дек 2014, 2:12

AGT написа:Няма какво да ми доказваш ......иди прочети малко. Не може най бедната държава в Европа да плаща най високите данъци. Аман от ОЛИГОФРЕНИ !!!!! Докато има овце ще има и кой да ги стриже . Надявам се ме разбра . Ако искаш и на няколко други езици мога да ти го напиша...... ама ме съмнява да ГО ПРОУМЕЕШ !!!!

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ама нещо караш ли ми се с тия удивителни? Или се опиташ да ме обидиш ли кво?

У Лондон справедлив ли е данъка и пробвал ли си да не си платиш?

Не ми пиши на чужди езици, че не им разбирам ... все пак ти си от чужденеция не аз :mhihi:

zazomazo написа:
K_Ilkov написа:. ...

Ми те метода го споменаха назад в темата- калкулира се в цената на горивото.
Колкото повече караш-толкова повече плащаш.
Логично, нали?

Звучи справедливо и няма да може да се бяга от данъка.

Тогава как ще се протестира обаче :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 29 Дек 2014, 2:13

///sasho написа:Абе пич те ти казват , че с тази промяна ще съберат 3-4 милиона повече за столична община, мислиш ли че при бюджет милиард и триста милиона /1 300 000/ това има значение за тях, освен да усложнят живота на хората.

Ми да го махнат ептем та да облекчат живат на хората ...

Ами това викам, за какво ще събират данък от соственици на 15 годишни коли.ако хората с такива коли имат пари да плащат щяха да си купят нови коли. Дастатъчно плащат за другите изисквания.
Последна промяна ///sasho на 29 Дек 2014, 2:18, променена общо 3 пъти

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 29 Дек 2014, 2:16

AGT написа:...

И? Два пъти по-малък е данъка в Пловдив спрямо Лондон? Кво доказва това?
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 29 Дек 2014, 2:18

K_Ilkov написа:
Babuna написа:Nickelback, колега, много интересен казус описа... :)

Така е само дето казуса е толкова единичен случай, че освен за казус не става за нищо ...
Нито от значение за държавата и данъците нито за собственика нито за другите данъкоплатци ...

Ч'ей, ч'ей, ч'ей, ч'ей, ч'ей... Не ми хващаш тънката мислА. Питам те тебе в прав текст - колко е справедливо според теб да се одере кожата на такъв човечец? Редовно виждам в Изток един дядка да разтъпква едно червено Порше 356. Колко пари трябва да остави тоя човек на шибаната държава? Явно данъка не може да се определя еднозначно на база кубатура, мощност, вредни емисии, възраст, цена по "шваке" и т.н. Явно трябва да е по-комплексна оценката, как мислиш?
Нали ония "мозъци" на жълтите павета затова са там, да измислят "метода", що ние? :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от AGT » 29 Дек 2014, 2:20

Нищо не доказва......... само едно ........ама то не е съществено ! На теб няма да ти се отдаде да го разбереш.........не се напъвай ! Плащай като идиот......печели 5 пъти по-малко ......... и си свиркай колко е справедливо . Хайде със здраве.
Съвет от КАТ !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 29 Дек 2014, 2:24

Как са високи данъците в България? Като ставка или като стойност?
Защото данъците в БГ са едни от най-ниските всъщност.
За X5 286 к.с. 2007г. тук еднократно се плащат 2400 евро само че си го купил .Ако е чисто ново 4700 евро.Ако е 150 к.с. автомобил пак на 7 години е около 480 евро.Което си е месец и половина яденето на един човек !!!!!Колкото по остарява колата по ниско се плаща.Ако искаш.А щом е над 2500 куб с и 211 к.с. застраховката е убийствена.Даже порше се принудиха за БеНеЛюкс да продават модели по 211 к.с..Не БМВ,не пежо а Порше!!!!
Има леки компенсации като се връща ДДС на част от горивото и на частно лице за ходене на работа с лично МПС.количеството/разхода се изчислява за пробега по формула 2х200 х разстоянието до работа + максимум 6000 км.....
За сравнение медицинска сестра има основна чиста заплата около 1700 евро.
България е доста по евтино да поддържаш кола и да й плащаш масрафа.Аз две коли ги държа на БГ табели и ГО със зелена карта са ми за двете около 400 лева,което е смешно като кажа на някой местен със същата кола.....

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 29 Дек 2014, 2:28

Nickelback написа:Ч'ей, ч'ей, ч'ей, ч'ей, ч'ей...

Опитах се да ти кажа, че не е нужно да се обхванат всички възможни варианти.

Не са съществени такива примери, които даваш. Те са 5, 10, 15 ... Не са съществени на фона на цялата картинка.

Редно е за мен коли над 25г да са с облекчение изобщо, но и адекватно ГТП, за да отпаднат скраповете и наистина да са ретро.

Пък тва, че някой е дал 5 млн за Ферари, държавата трябва да го е друснала с данък печалба като ги е изкарал, а не да чака от колата да му ги вземе.

Аз не чакам нищо да измислят, те си имат по-важни работи :mhihi:

AGT написа:Нищо не доказва......... само едно ........ама то не е съществено ! На теб няма да ти се отдаде да го разбереш.........не се напъвай ! Плащай като идиот......печели 5 пъти по-малко ......... и си свиркай колко е справедливо . Хайде със здраве.

Жив и здрав!
Не ми се отдаде да те разбера прав си. Явно голяма мъдрост си написал ...
След НГ ще го прочета пак, белким те разбера.
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от AGT » 29 Дек 2014, 2:30

За сравнение колко взима тая същата медицинска сестра в държавна Бг болница ? Жокер 400лв= 200 евро ...... опааааа 1500 евро разлика .
Съвет от КАТ !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 29 Дек 2014, 2:36

Това чаках да кажеш.Еми точно затва медицинската сестра тук пътува с метрото .36 евро за целия месец в целия район.Нищо че взима 1700 еврака-тя преценя че и за форд Ка няма силици.
А в България всеки трети криворазбран европеец с 500 лева заплата иска 320 за да чувал ''шестака как пее под капака''.
Р'ъйш ли?
Който схваща разликата добре,щот проблемът ни не е хардуерен,аз вярвам че имаме капацитет за повече от средностатистическия европеец.Ама софтуера ни бъгнат по рождение.
Ама то няма как иначе един човек да почне с една филия с мас като малък и да стане баш шефа след години.Нещо куца значи в системата.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 29 Дек 2014, 2:42

jorsenbmw написа: иска 320

328 щото харчи колкото 20-ката :mhihi:

Ма нещо гледам не ги карат много по Германия и тн.
Все некви 16-ки и 18-ки ... бахти и балъците :mhihi:
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 29 Дек 2014, 2:47

jorsenbmw написа:Това чаках да кажеш.Еми точно затва медицинската сестра тук пътува с метрото .36 евро за целия месец в целия район.Нищо че взима 1700 еврака-тя преценя че и за форд Ка няма силици.
А в България всеки трети криворазбран европеец с 500 лева заплата иска 320 за да чувал ''шестака как пее под капака''.
Р'ъйш ли?
Който схваща разликата добре,щот проблемът ни не е хардуерен,аз вярвам че имаме капацитет за повече от средностатистическия европеец.Ама софтуера ни бъгнат по рождение.
Ама то няма как иначе един човек да почне с една филия с мас като малък и да стане баш шефа след години.Нещо куца значи в системата.

Колега що говориш глупоси. В България 500 лв. Са си пари, защо да не си направиш кеф на душицата макар и във форд Ка да се возиш, нали затова са тия коли да се възползваме от тях.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата