голяма сметка ток

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Re: голяма сметка ток

Мнение от KPETEH » 17 Фев 2015, 12:26

steeN написа:
KPETEH написа:С ръка на сърцето мога да кажа, че по-добро от панелките няма! И детайлите са му детайли, и общите части са му общи, нямаш гараж, ама пък имаш тец! Говоря за София. Иначе и аз работя по новото строителство, ама като ги знам кво правят докато ги гледаш, не ми се мисли кво правят, когато не ги гледаш... Насекъде фуги + пяна, силикон, гипс, картон - тия неща не спират ни звук, ни студ, ни влага. Най-вероятно това е съвсем друга тема.

Ако си говорим стриктно за блокове... тухлените блокове дето са строени 60те, ниски, около 10 етажа, които са. Не знам как може да ги сравняваш с панелките изобщо. И да, те нямат изолация и съседите не се чуват дори и да викат горе или долу. Панелките са едно от най-кофти наследствата от комунизма за мен.

Сравнявам ги с новото строителство само!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

голяма сметка ток

Мнение от steeN » 17 Фев 2015, 15:38

Така може, ама пък има други фактори там като локация и колко човека живеят на едно място (увеличава шанса да имаш психопати за съседи хаха :) )
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 17 Фев 2015, 17:55

:OT: У манастирски ливади - е*ал съм им локацията :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 18 Фев 2015, 8:23

По-добро от панелките нямало.... без коментар.
От новото има строителство и строителство. Ако не беше по-добро щяха още да се строят панелки.

И между другото ламината с подходяща подложка/фибран/ е перфектна изолация и не виждам какво имате против. Евтина е настилката и като цяло за 10 години не е мръднала където съм виждал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 18 Фев 2015, 11:03

Поне 50% от сметката за ток според мен зависи от самото жилище което се отоплява. Говоря за еднакви квадрати и сходни ел. уреди. Тука прочетох разни мнения които лично не мога да разбера хвалещи панелките - аз освен ниската им цена друго качество абсолютно не се сещам, но това е друга тема. По темата - към 70кв. Ютонг/Тухла, 2 етаж, ново строителство, външна изолация, пвц дограма, на пода навсякъде фибран, подложка и 12 мм ламинат освен в коридора който е гранитогрес работят 2 дайкина 18 + 9, 2 бойлера 100 лт. основен + един 6 лт. кухня, хладилник голям, пералня и ала бала обичайните тв, комп, фурна, котлони и тн. сметките максимум са 150 лв. към ЕВН. Отоплението е пуснато Октомври към края и до сега не е спирано освен за почистване на филтри. Температура 23-24 градуса, когато няма никой се намаля на 19-20 градуса. Миналата година сходни сметки + увеличението от тази година на цената на тока. За сравнение същите квадрати панелка 6 ет. с пвц, но без изолация, 2 климатика от които 18 еднакъв а 9 сходен, подобни ел. уреди като бойлер и тн. Декември сметка 320 лв! Температурата вътре се подържа същата. Който реве от високи сметки първо да мисли за топлинните загуби на жилището си и после за ел. уредите който ще ползва за отопление.

send from the chereshata
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 19 Фев 2015, 18:37

sub_eleven написа:По-добро от панелките нямало.... без коментар.
От новото има строителство и строителство. Ако не беше по-добро щяха още да се строят панелки.

И между другото ламината с подходяща подложка/фибран/ е перфектна изолация и не виждам какво имате против. Евтина е настилката и като цяло за 10 години не е мръднала където съм виждал.

Ако бяха запазили технологията и базата при цента която излиза повярвай ми още щяха да ги строят. Новото строителство се ръководи от максимата - да вложа минимално и да изкарам максимално, особено на пазар който е диктуван от от съотношението цена/местоположение
Така ,че каквито и да е високи очаквания от ново строителство...трудно.
Иначе панелките далеч не са върха... за мен най-доброто масово строителство в БГ е периода 30 - 60 те години.

Ламината не е лоша настилка особено предвид цената и , но е се едно разликата между венецианска мазилка и тапет с шарка венецианска мазилка.
Освен това прецака ли се ламиниращото покритие или се нарани и отива по дяволите. Масивния паркет се прецикля, фугира и след 20 години пак е като нов.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 06 Апр 2015, 18:32

Здравейте колеги,
последните три месеца имам ненормално големи сметки за ток за сам човек в апартамент /тристаен/ и вече започвам много да се изнервям. Електромера е този - цък. Сметката ми от ползване само на бойлер, климатик, лаптоп и рутер в последните три месеца е между 275.00лв и 295.00лв :bang: Изключих всички бушони, нямаше грам ток в апартамента за около 2 часа и разлика в цифрите няма! Звънях да питам и ми предложиха вариант да пусна молба и да изпратят екип, който да констатира дали електромера е изправен или не и ще трябва да заплатя 30 лева за това. Окей, ще ги заплатя, но какво ми дава гаранция, че няма да кажат ' изряден е, няма проблеми' и всичко да си продължи по старо му?
Извиках един приятел, който с ампер клещи замери и каза, че има напрежение въпреки, че всички бушони са свалени :bchug: Лампата, която свети червено дори и при дигнати и смъкнати бушони си свети постоянно, без да мига.

Моля за някакъв съвет :confused:

edit : апартамента има изолация, дограми, топъл е постоянно. От януари използвам климатик за да видя дали ще има понижение в сметката тъй като преди това използвах конвекторна печка, но същото дърво излезе. Не виждам никаква логика в това..климатика е нагласен на 23 градуса и не се изключва.
Приятели /момче и момиче живеещи заедно/ при използване на пералня, печка, климатик и всички домакински уреди плащат по малко от 90 лева.. :banghead:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 06 Апр 2015, 19:13

бойлера е разковничето ... зимата като топля бойлера от камината, падам с 80-100лв. сега сметките почват да ми се качват ама чак 200+ ... последната ми е за 124лв. като това е за 2ма души + един еднометров
Иначе и аз пролет/есен като съвпаднат нещата бойлер/климатик става страшно ... (демек е сега квото е никво време ... не върви да паля като е 8-15градуса, ама и не става да оставя детето на такива температури)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 06 Апр 2015, 20:09

Почвам с експеримента. Доколкото разбрах нощната вече не е от 10 до 6, а от 11 до 7. Ще го включвам тогава и изключвам сутрин преди да излеза. Другото, което ме притеснява е, че таблото с електромерите няма преградна метална врата, а само тая, която го затваря и си мисля, че някой хитрец се прикача към моя, но понеже сега на 7мо число идват да запишат данните може да се е разкачил. Ще направя 1-2 снимки и след седмица ще проверя дали някой го прави и ако го прави тежко му :lol:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата