Първа кола :)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Първа кола :)

Мнение от vicho » 08 Апр 2015, 14:25

K_Ilkov написа:Ама е хубаво, че така от позицията на опита си на 19г ти е ясно всичко :mhihi:

не знае колко уши има на главата, ама кара :clap: :lol:

BaDxBoY написа:Момчета, грешно ви е мислете на всички..

казА ли им го?! :bchug:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 08 Апр 2015, 14:44

Не разбрахте това, което се опитах да ви кажа, но здраве да е :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 08 Апр 2015, 15:25

K_Ilkov написа:
BaDxBoY написа:...

:dummy:

Значи виж сега гусин пилот, то като те сърбят ръчичките и с Панда 0.75 стават бели.
Ама тва не значи, че по-мощната кола е по-подходяща за млади шофьори ...

А пък ти ако си мислиш, че много си се научил да караш и ти е дошъл акъла драсни пак след 10г как ти изглеждат нещата ...

Дано не му се наложи да диктува от гиспово корито...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 08 Апр 2015, 15:28

BaDxBoY написа:Не разбрахте това, което се опитах да ви кажа, но здраве да е :)

Не бе, не се притеснявай - разбрахме :yes: И аз гласувам за помощната кола :yes:
Ама не и за млад шофьор, тебе те изключвам щото си пилот :winky:
Всичко там е по ... и ако знаеш кво правиш нещата са по ... за всичко
По-добри спирачки, по-добро ускорение, което води, до друг начин на движение изобщо ...

Просто има едни неща дето ти още не си ги разбрал :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 08 Апр 2015, 16:33

http://fakti.bg/krimi/138288-19-godishen-zagina-v-adska-katastrofa

Ето ви кола 155к.с. в комбинация с "опитен" пилот гледал прекалено много бързите и яростните

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 08 Апр 2015, 16:36

Иии айде като почнете така мъдреците -много са ти тия коне. Какво точно му е многото на 150 кс? Има Щати в които от 15 годишни карат и там колите са по 5 литра V8 всичките са в корито сигурно. Вижте ,че БМВ вече дори нямат базов модел с толкова КС, почнаха да правят семейни седани по над 500КС. По мощната кола е по сигурна при изпреварване и маневри.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 08 Апр 2015, 16:43

BMW_RIDER написа:Иии айде като почнете така мъдреците -много са ти тия коне. Какво точно му е многото на 150 кс? Има Щати в които от 15 годишни карат и там колите са по 5 литра V8 всичките са в корито сигурно. Вижте ,че БМВ вече дори нямат базов модел с толкова КС, почнаха да правят семейни седани по над 500КС. По мощната кола е по сигурна при изпреварване и маневри.

имайки предвид липсата на възпитание в 90% от българските семейства
имайки предвид 20-те учебни часа за вземане на книжка през които "инструкторите" си бъркат в носа и плюскат банички
имайки предвид автопарка в бг - масово 15-20 годишен минал шано технически преглед
имайки предвид липсата на кинти и съоражения (писти) за дозата адреналин

150 коня са прекалено много за първа кола :idea:

и т'ва във Щатите не е "точно" така, защото ако караш мощна кола застраховката е в небето $$$$$$$$$$$ :nono:

за последното си прав ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 08 Апр 2015, 16:50

vicho написа:
BMW_RIDER написа:Иии айде като почнете така мъдреците -много са ти тия коне. Какво точно му е многото на 150 кс? Има Щати в които от 15 годишни карат и там колите са по 5 литра V8 всичките са в корито сигурно. Вижте ,че БМВ вече дори нямат базов модел с толкова КС, почнаха да правят семейни седани по над 500КС. По мощната кола е по сигурна при изпреварване и маневри.

имайки предвид 20-те учебни часа за вземане на книжка през които "инструкторите" си бъркат в носа и плюскат банички
имайки предвид автопарка в бг - масово 15-20 годишен минал шано технически преглед

150 коня са прекалено много :idea:

и т'ва във Щатите не е "точно" така, защото ако караш мощна кола застраховката е в небето $$$$$$$$$$$ :nono:

за последното си прав ;)

Така е...НО

ЗА липсата на възпитание не е виновен "мощния" автомобил
ЗА смотаните курсове също не е виновен
ЗА лошата инфраструктура и липсата на съоръжения също.

Някой беше постнал линк към статия как някой се убил със 150 кс кола. Има още един куп убили се с коли диапазона 60 - 600кс и мога дати кажа ,че в горната граница със сигурнст процента е по малък. Айде някой да каже според него колко процента от ПТП тата особено тежките са със мощни коли ама наистина мощни - над 300кс. Много по малък от тоя с коли около 100-150 кс.
Аз си спомням като бях на 18 и се "пазарех" за кола - отговора беше - кола 300 коня НЯМА да караш, ама трябва да съм още по луд да те пусна да изпреварваш на дълъг път с нещо 80 кс.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 08 Апр 2015, 16:59

BMW_RIDER написа:...

много ясно, че не е виновен автомобила, но мощен такъв в ръцете на идиоти е предпоставка за подобни случки, т.е. няма "НО"

BMW_RIDER написа:Има още един куп убили се с коли диапазона 60 - 600кс и мога дати кажа ,че в горната граница със сигурнст процента е по малък.

защото процента на коли над 250-300 коня е много малък :idea:

BMW_RIDER написа:Аз си спомням като бях на 18 и се "пазарех" за кола - отговора беше - кола 300 коня НЯМА да караш, ама трябва да съм още по луд да те пусна да изпреварваш на дълъг път с нещо 80 кс.

просто и лесно: няма да изпреварваш

докато бях в Щатите се возехме много и винаги, когато питах "Защо не изпреварваш?" отговора беше "Не ми се рискува"

може да не са перфектни и да са слаби шАфиори (като цяло), но са дисциплинирани :idea:

п.с. няма сила на света, която да ме убеди, че да дадеш сравнително бърз автомобил в ръцете на всички 18-19-20 годишни БЪЛГАРСКИ шофиори е правилно!
Последна промяна vicho на 08 Апр 2015, 17:01, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 08 Апр 2015, 17:01

BMW_RIDER написа:
Така е...НО

ЗА липсата на възпитание не е виновен "мощния" автомобил
ЗА смотаните курсове също не е виновен
ЗА лошата инфраструктура и липсата на съоръжения също.

:yes: :yes: :yes:

Всичко е до задкормилното устройство. Вече всяка кола вдига 140км, а това е напълно достатъчно да се убиеш :yes: Сега един приятел слага 2,8 в кола с изтъркани гуми, без спирачки... и всички залагаме кога ще я удари :lol: Както някъде казаха - мощната кола вдъхва много респект. При мен лично като се качих от учебната тойота 120 коня на 2,5 бензин... в началото ми гаснеше като паркирам, понеже ме беше страх да й дам газ.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 08 Апр 2015, 17:20

vicho написа:

150 коня са прекалено много за първа кола :idea:

за последното си прав ;)
+1
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Апр 2015, 18:19

spec-V написа:Бе хора к'ви 46-ци ...,човека има 4 бона чисто на чисто..... като го вземе тва лай..о от 4 000лв. после какво да го прави ?
гуми , спирачки, троп хлоп, ролки фучат,не загрява,масло ,филтри ... ....итн итн....
Учудвам се просто какви коли се продават ,и най-вече какви гробове купуват от безкрайно обезценения пазар препълнен с боклуци по 500 000 км падали в геран :kuku:
Е36 -ката му е предела !

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745Li

Мнение от Atanas328 » 21 Апр 2015, 13:46

Да,наистина - По-добре изпъната и поддържана е36ца,отколкото най-постната И раздрънкана е46.За 4 бона ще си вземеш наистина хващаща окото е36ца и в същото време гледана в добро състояние,или пък за 3 примерно,а с останалите ще можеш да си я обслужиш перфектно за да няма никакви проблеми.
Разбира се ако имаш повече пари за наистина качествена е46,естествено ,че няма е36,която да е по-добра.Аз примерно си продавам е46цата 328ци за 9800 лева. Някой ще се исмее И ще каже: ти си луд,има ги за по 6к даже и под 6к . Еми ок,вземи си тогава тази за 6 ,най-постната,с плюшени седалки,стоков пакет,обикновени фарове,внос от Италия,на 500 000 км + безброй забележки по вид и окачване и тракащ като дизел двигател,без нито 1 екстра освен подлакатник,че даже бонус - ЖЪЛТИ МИГАЧИ .Само цветът да е същия и я докарай до оборудването,вида и състоянието на мойта.Слагаш м пакет минимум 1000 лева,навигацията 4:3 + харман кардан поне 500 лева с пазарлъци ,джантите 18ски стил 167 с хубави гуми са 1000 лева,да речем ще продадеш 16ските с гумите на тази за 6 бона за 300 лева - Значи слагаме поне 700 за мойте джанти с гуми . Прибавяме кожения салон ,който с мъка ще се намери за 400 лева . До тук сме - 1000 + 500 + 700 + 400 = 2600 лв.Слагаме всички други фабрични екстри,които липсват при тази за 6к - ксенон,измиване на фарове,адаптивни фарове,шибедах,сензор дъжд,мултифункционален волан, памет,надуване,подгрев на седалките, ел. щора ( неща които никак не са лесни за намиране и слагане и евтини като цена ) и някои доработки ,които също не са евтини - лед ейнджъли,генерация правена открай докрай + хубаво спортно гърне чип,окачване и подсилени тампони навсякъде. Вече мисля,че сме доста над 3 хиляди лева. Слагаме автоматика ,който си е много скъпа екстра и автоматично вдига цената на колата 1000 лева спрямо същата,но ръчка. От там слагаме и цялостното състояние без забележка,всичко сменено и обслужено ,мъркащ двигател, малко и реални километри с готовност за проверка във всеки сервиз на всичко изброено.Внесена от Швейцария 2013 година и аз единствен собственик в България.Така,че от кола до кола има огромна разлика.За мен лично колата ми струва ,поне 3500-4000 над най-евтините от същия модел,коИто се продават.Проста и конкретна сметка направих какво ще ми струва ,вземайки постната 328 за 6 бона ,да я направя до това което искам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 21 Апр 2015, 14:32

Колега тези сметки ги зарежи колко си вложил. И аз за една година набих 3 бона в една е36ца 318ка за джанти м-пакети ,салони и кво ли не и с мъка я продадох за 2800. По твойта логика можеше да я пусна и за 6 колкото реално ми е излезнала ама дали нямаше да е вечно моя :mhihi: Според мен човека да събере още 1000лв и си мисля че с 5хилки може да се намери прилично е46.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 21 Апр 2015, 15:36

Всичко зависи от това какво търсиш в една кола... :idea: Ама колегата не писал повече от месец в темата за да каже :mhihi:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата