Дразнят ли ви велосипедистите по улиците?
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Дразнят ли ви велосипедистите по улиците?
Е.Димитров написа:Иначе пък и друг случай, пак от днес (богат ден на глупости)...
И аз днес с моторетката имах леко пререкание с един чичак с нов джип Волво. Жегата ги мъчи хората и изкрейзват. После пък идва студа и така

Vanqu1sh написа:Някой знае ли нещо по въпроса? http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1488575
Чух че ставало въпрос за сиво е60 м5. Много зачестиха случаите на тежки катастрофи с участието на бмвДобре, че няма пострадали невинни.
На Орион е станало. Пише че гонка имало и тоя поне с 120 бил
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Дразнят ме абсолютно всички.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
bum_bum написа:Bokrael написа:... За чии х*й си излезнал по улиците облечен като пълен идиот?
Ликрата дава няколко скунди разлика на километър. За хора, които практикуват тоя спорт това е важно. Виждам, че ти няма как да го разбереш.Bokrael написа:.ОК това ти било хоби (каквото и хоби да е това), ми практикувай го в парка или там където му е мястото.
Къде според теб е мястото на велосипед, който се нарича "шосеен"?Bokrael написа:(каквото и хоби да е това)
Колоезденето е чудесен спорт, но няма как да очакваме човек за който най-големия спорт е гоненето на автобуса да го разбере.
В момента тече 4-тия етап на вуелтата по Евроспорт на който му е интересно
Демек да разбирам, че в София всеки ден има маратон и много хора се борят за 2сек по-малко в надпреварата?

Мястото на велосипед, който се нарича "шосеен" е на обособено за маратоните им място, където трафика е спрян. За мен този спорт е малко по-нелеп от кърлинга, но съм гледал по телевизията и докато тия с клиновете се състезават не виждам между тях да минават автомобили?!

Може да е чудесен спорт за някои индивиди, това значи ли, че трябва да го практикуват в трафика? Еми освен и футболистите да излезнат да поритат малко на бул. Царица Йоана, боксьорите да правят спаринги на кръстовището на Х.Ботев и Тодор Александров и така....
Както казах, това са хора, които живеят да дразнят обществото. Те нямат друга цел в живота и излизат да пречат на хората, които отиват или се прибират от работа за да им е гадно. Защото поговорката "На мен ми е лошо, ама на Вуте трябва да му е по-лошо", важи в пълна сила за тези хорица.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Bokrael написа:Както казах, това са хора, които живеят да дразнят обществото. Те нямат друга цел в живота и излизат да пречат на хората, които отиват или се прибират от работа за да им е гадно. Защото поговорката "На мен ми е лошо, ама на Вуте трябва да му е по-лошо", важи в пълна сила за тези хорица.

От друга страна току що един младеж с колело направи такава маневра пред мен,
че направо съм потресен колко глупави и безрасъдни хора има

Ако го бях бутнал със сигурност щях да слезна и да го наритам докато е още на земята ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
На мен друго ми е интересно, значи, сутрин палиш колелото и през трафика, отиваш на работа...потен и мръсен
Незнам каква работа трябва да имаш, че да отидеш на работа в подобно състояние

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Бъркате!
Има много причини да ходиш с колело на работа ...
Също има и много възможности да не си мръсен и потен (зависи от растояние маршрут и тн)
Нищо не пречи да си смениш тениската/ризата и да не си потен и мръсен.
Аз например имам хубав маршрут през парк и наклона е в моя полза сутрин ...
Когато съм ходил с колело не съм бил потен грам! Мръсен също.
Наобратно е друго, но тогава е все едно.
Не ходя с колело сега по ред други причини, но не и поради тези.
Просто пак се делим на колоездачи и шофьори, мръсни и чисти и тн ... е тва е драмата
Има много причини да ходиш с колело на работа ...
Също има и много възможности да не си мръсен и потен (зависи от растояние маршрут и тн)
Нищо не пречи да си смениш тениската/ризата и да не си потен и мръсен.
Аз например имам хубав маршрут през парк и наклона е в моя полза сутрин ...
Когато съм ходил с колело не съм бил потен грам! Мръсен също.
Наобратно е друго, но тогава е все едно.
Не ходя с колело сега по ред други причини, но не и поради тези.
Просто пак се делим на колоездачи и шофьори, мръсни и чисти и тн ... е тва е драмата

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Vra4anin написа:Е.Димитров написа:На мен друго ми е интересно, значи, сутрин палиш колелото и през трафика, отиваш на работа...потен и мръсен![]()
Важното да е без пари - така се разсъждава от масовите колоездачи.
Голяма грешка, при мен дълги години колелото ми беше по-скъпо от колата. Когато идеш да сервизираш вилка, накладки и някоя дреболия оставяш толкова, колкото и при смяна на масло... Чак като станах татко това се промени и то не с много. Това, че не харчи гориво и няма данъци и гражданска е само един голям бонус. Далеч по-приятно и спокойно е, няма задръстване, няма селяндури, няма нерви и т.н. Особено когато живеех до южния парк можех да стигна до МОЛа на цариградско само през паркове и гори, ходенето на работа ми беше като разходка на Витоша. Потенето сутрин е доста рядко, само в най-големите юлски жеги, но колегата го каза, 2ра тениска и няма грижи. Като цяло изобщо не подкрепям карането на колело по големи артерии, понеже се убива изцяло удоволствието, но все пак когато шофирам не ми пречат толкова много колоездачите, колкото наглите простаци.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Според мен липсата на инфраструктура за колоездачи е основния виновник за конфликти. Така всички идиоти на колело са на пътя, където някой може да ги лежи. Ако са си по велоалеите най-много да си ожулят лактите и коленете като катастрофират един с друг. Отново се настройваме един срещу друг заради нехайството на крадлива и мързелива администрация. Като гледам сега колко хора има на две гуми, представям си, ако имахме половината от холандската инфраструктура...
Never mistake motion for action...
Leon написа:Според мен липсата на инфраструктура за колоездачи е основния виновник за конфликти. Така всички идиоти на колело са на пътя, където някой може да ги лежи. Ако са си по велоалеите най-много да си ожулят лактите и коленете като катастрофират един с друг. Отново се настройваме един срещу друг заради нехайството на крадлива и мързелива администрация. Като гледам сега колко хора има на две гуми, представям си, ако имахме половината от холандската инфраструктура...
Колега, не е само администрацията, която е мързелива. Самите колоездачи също не полагат особени усилия да намерят удобни маршрути, през които да могат спокойно и безпроблемно да стигат до дестинациите си. Най-лесно и бързо е през булевардите, това е факт. Почти съм сигурен, че повечето го правят, за да докажат на колегите си с колите, че са по-бързи от тях, пък са с колело. Ако се постараеш малко, загубиш някой друг ден в лутане си намираш маршрут с около 20% по-бавен и дълъг, но за сметка на това 200% по-приятен за каране. Освен това се създадоха много организации за колела и нещата ще се оправят. Но това не става с вълшебна пръчка, колкото повече хора карат колело в града, толкова повече ще се появи необходимост от инфраструктура за колела. Всичко е навързано. Ако всички карат коли няма нужда от вело-инфраструктура. Отново всичко е в ръцете най-вече на гражданите, за радост велосипедистите стават все повече и щем-нещем инфраструктура ще има. Има планове неизползваемите жп релси, които опасват София да се превърнат във велоалеи, но всяко нещо с времето си, само търпение и желание трябва, другото се нарежда...
Няма смисъл от подобно противопоставяне между шофьори, колоездачи и пешеходци. В трите групи има хора, които не спазват правилата за движение по пътищата, непознаване на закона, липса на култура и съответно безотговорно отношение на пътя, голяма част от хората не се пазят и не осъзнават, че освен че другите трябва да ги пазят и те самите трябва да го правят.
Прави са тези, които твърдят, че нямаме инфраструктура, но за съжаление това служи само за оправдание на тези, които не спазват правилата по някакъв начин.
Замислете се колко хора от пешеходци и колоездачи нямат шофьорска книжка и не са имали допир със ЗДвП и ППЗДвП... и как очаквате да са адекватни на пътя тези хора?!
Точно поради изброените фактори в мнението ми, примери за нелепи ситуации колкото искате.
Темата не е коректна и следва да обхваща шофьори, колоездачи, пешеходци и тяхното поведение на пътя.
Прави са тези, които твърдят, че нямаме инфраструктура, но за съжаление това служи само за оправдание на тези, които не спазват правилата по някакъв начин.
Замислете се колко хора от пешеходци и колоездачи нямат шофьорска книжка и не са имали допир със ЗДвП и ППЗДвП... и как очаквате да са адекватни на пътя тези хора?!
Точно поради изброените фактори в мнението ми, примери за нелепи ситуации колкото искате.
Темата не е коректна и следва да обхваща шофьори, колоездачи, пешеходци и тяхното поведение на пътя.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Bokrael написа:...
не ти е лесно и на тебе

пречи ти възпитанието, не велосипедистите
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Club BMW написа:Замислете се колко хора от пешеходци и колоездачи нямат шофьорска книжка и не са имали допир със ЗДвП и ППЗДвП... и как очаквате да са адекватни на пътя тези хора?!

Минавам всеки ден покрай парламента от Радисън посока Ал.Невски.
Регулировчика пуска движението в някаква посока ... пешеходците си действат кой както му е удобно

Като свирна на някой сигурно си вика - простак, пешеходеца е с предимство ...
В държава дето всеки си прави квото иска, буквално, няма как да е различно и движението ...

...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
В анкетата липсват още много дразнители, но ето някои
ЗА или ПРОТИВ пешеходците по улиците на града? Да си ходят в парковете или в автобуса, пеш не!
ЗА или ПРОТИВ селяните по улиците на града? Да си ходят на село, тук пречат били с кола, колело или пеш.
ЗА или ПРОТИВ батките по улиците на града? Гледат лошо, правят каквото си искат, а може и да ме набият, не ги искам.
ЗА или ПРОТИВ баничарките и бусовете по улиците на града? Всички са много просто и не знаят как да карат, всеки ден съм на косъм да ме забършат, трябва да им вземат баничарките направо
Може и
ЗА или ПРОТИВ уличните кучета по улиците на града? И те станаха много, пречат, току виж, някой ден ударя някое и си счупя фара, да се вземат спешно мерки.
Има и друго, но тези стигат за начало
Като гледам, ще излязат 50 на 50 мненията
ЗА или ПРОТИВ пешеходците по улиците на града? Да си ходят в парковете или в автобуса, пеш не!
ЗА или ПРОТИВ селяните по улиците на града? Да си ходят на село, тук пречат били с кола, колело или пеш.
ЗА или ПРОТИВ батките по улиците на града? Гледат лошо, правят каквото си искат, а може и да ме набият, не ги искам.
ЗА или ПРОТИВ баничарките и бусовете по улиците на града? Всички са много просто и не знаят как да карат, всеки ден съм на косъм да ме забършат, трябва да им вземат баничарките направо
Може и
ЗА или ПРОТИВ уличните кучета по улиците на града? И те станаха много, пречат, току виж, някой ден ударя някое и си счупя фара, да се вземат спешно мерки.
Има и друго, но тези стигат за начало
Като гледам, ще излязат 50 на 50 мненията

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
mangini написа:1. На първо място слагам най-важния фактор - манталитета.
2. Обективна причина - няма адекватна инфраструктура за велосипедисти.
3. Друга обективна причина - СУМПС гарантира (поне би трябвало да гарантира), че шофьорите са запознати с правилата за движение и разпознават знаците и маркировката.
4. Моментът с масовата истерия и стадния принцип - както е написал колегата в един от предните постове - ти му правиш забележка, за негово добро, той вади телефона да те снима.
Пример за манталитет си ти самият.
Специална инфраструктура не е нужна.
Каруците по правилник ли се движат?
А какво е "добро" ти решаваш?
Ето едно много добро решение, което е доста лесно за прилагане:
http://www.fhwa.dot.gov/environment/bic ... page13.cfm
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът