Цените в Лидъл
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Цените в Лидъл
Маргарина по принцип се прави от петролни продукти. Които технически май са си био/органични 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
От каквото и да се прави нали проблема е, че да може да е "био" трябва да не се добавят еди какви си неща при отглеждането им за да може цената да му е +50-100% отгоре.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Интересно ми е, кой би си купил био маргарин просто?? Ясно е, че цената х2 и х3 и минава тази на не био маслото..
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Не знам, така се говореше преди за маргарина, предполагам че от там е очудването 
p.s. ок, не е "от", а "със" петролни продукти, някви разтворители и т.н.

p.s. ок, не е "от", а "със" петролни продукти, някви разтворители и т.н.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Най-много ме дразни, че почти няма продукт, в който да не се слага палмова мазнина, просто е навсякъде. Къде повече, къде е по-малко, но от години ни превзе и не само у нас.
Нарочно съм гледал много продукти, от всякакви млечни, млека, вафли, бонбони, сладоледи, всякакви полуфабрикати, замразени пици и т.н.
Как едно време нямаше, а сега тя е основата за всичко? Ако някъде е малко или я няма, вече е био продукта, ама био палмова мазнина е върха вече.
Нарочно съм гледал много продукти, от всякакви млечни, млека, вафли, бонбони, сладоледи, всякакви полуфабрикати, замразени пици и т.н.
Как едно време нямаше, а сега тя е основата за всичко? Ако някъде е малко или я няма, вече е био продукта, ама био палмова мазнина е върха вече.
Последна промяна alekangg на 13 Яну 2016, 17:22, променена общо 1 път
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
alekangg написа: замразени пици и т.н.
Скоро опитах едно в някой супермаркет и беше учудващо вкусна. Никога не бях ял. В тази пица обаче всичко е вредно

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
alekangg написа:Най-много ме дразни, че почти няма продукт, в който да не се слага палмова мазнина, просто е навсякъде. Къде повече, къде е по-малко, но от години ни превзе и не само у нас.
Аз не виждам нищо лошо в палмотото масло. Дори си го купувам за 20лв бурканчето

Това, че един продукт е "био" не означава, че няма една камара вредни, токсички и канцерогенни добавки. "Био" е начина на добиване на суровините, но в преработените продукти се влагат всички ония шитни, които и в нормалните продукти.
obvinqemiq djo написа:До колегата BMW Power,Аз не казвам че тук сме цъфнали и вързали ама и на запад не е чак толкова розово.Иначе тъща ми работи в лаборатория за проверка на храните и положението не е чак толкова лошо.Сега в веригите има доста боклуци и това да се твърди че тук има само боклуци из търговската мрежа е несериозно.Мога да ти кажа поне двама,трима производителя дето всичко им е наред,ама ще влезнем в без мислен спор и цените не са чак 20лв,а около 12-15.А това малко за Щатите е ала бала,щото точно там храната била отвратителна,то и за това всички са дебели.Не твърдя от първо лице,ама бая хора там това разправят.Сигурно имат и качество ама май цените са по дебели от тук в пъти.Вярно заплатите са по високи,ама и там има бедност,мизерия,глад,престъпления и т.н.Не сме чак толкова зле според мен и малко се преувеличава трагедията на държавата ни.И както каза един колега по горе,нека сравним такси,ремонти и услуги,лекарски прегледи общо взето и да бием чертата да видим с една средна заплата кой живее по добре и най вече кой работи повече щото и това е важно.За там познавам хора дето от работа,вкъщи и никакви удоволствия на които сме свикнали ние,като пчелички общо взето.А че американците масово са дебели и мазни,нека не спорим,който е бил да каже.
Колега, аз гледам през собствената си камбанария. Никога и никъде не съм хвалил Канада. Само давам информация за сравнение. На беден клиент хайвер не можеш да продаваш. При това ниво на покупателна способност, само стоки "За един лев" вървят. Със същото качество естествено. Не вярвам някъде някой да посмее да извади истинска информация, защото е страшно.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
BMW_POWER написа:....На беден клиент хайвер не можеш да продаваш. При това ниво на покупателна способност, само стоки "За един лев" вървят.....
Щом цените в територията и в Европа в аналогичните вериги са сходни (или дори по-високи), значи не сме бедни.

п.с. Сега, ако имаш предвид, БВП на глава от населението (или както казват зад океана "Джи Ди Пи пър капита"), то това вече е друга бира.

http://data.worldbank.org/country/bulgaria
Bulgaria
Income level
Upper middle income
bum_bum написа:
Аз не виждам нищо лошо в палмотото масло. Дори си го купувам за 20лв бурканчето![]()
А всъщност каква е истерията около това "палмово масло" от което всички се боят? В смисъл защо общоприетото мнение за него е, че е вредно? Питам съвсем сериозно, не съм запознат изобщо с детайлите около здравословните храни
alekangg написа:Най-много ме дразни, че почти няма продукт, в който да не се слага палмова мазнина, просто е навсякъде. Къде повече, къде е по-малко, но от години ни превзе и не само у нас.
Какво против палмовата мазнина имате - на американците им продават шишенца 50мг за $49.90 с палмова мазнина , като продукт за отслабване

Не Мы такие, Жизнь такая
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
© написа:bum_bum написа:
Аз не виждам нищо лошо в палмотото масло. Дори си го купувам за 20лв бурканчето![]()
А всъщност каква е истерията около това "палмово масло" от което всички се боят? В смисъл защо общоприетото мнение за него е, че е вредно? Питам съвсем сериозно, не съм запознат изобщо с детайлите около здравословните храни
За мен по-големият проблем е, че се слага навсякъде, за да излезе продукта максимално евтин! Аз, ако искам палмово масло ще си купя и ще си готвя с него. Производителите се научиха да го слагат в абсолютно всеки продукт където могат, като в някои от тях може да е над 50% от всичките съставки.
Сега дали е много вреден или малко е друг въпрос, но със сигурност не е полезен!
nqmam_bmw написа:
Щом цените в територията и в Европа в аналогичните вериги са сходни (или дори по-високи), значи не сме бедни.![]()
п.с. Сега, ако имаш предвид, БВП на глава от населението (или както казват зад океана "Джи Ди Пи пър капита"), то това вече е друга бира.
http://data.worldbank.org/country/bulgariaBulgaria
Income level
Upper middle income
Има значение и политиката на търговците и държавата. В Канада ДДС на храните практически няма. В САЩ също. В бг са 20%. Не забравяйте това. От друга страна търговците (и особено големите) имат безумни изисквания. Даваш му стоката и плаща, когато я продаде. Ако не я пласира, той я връща обратно. Но храна с изтекъл срок какво се прави? Всеки производител има различни цени при плащане веднага и при отложено таква. Така пъзелът с високите цени се нарежда от само себе си.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
alekangg написа:Сега дали е много вреден или малко е друг въпрос, но със сигурност не е полезен!
Аз твърдя, че със сигурност е полезна палмовата мазнина ама всеки си знае :hihi:
В Щатите храната е поевтиняла, когато са решили да извадят мисълта за прехраната от уравнението при взимане на решение от страна на хората кого да подкрепят при изборите. От там нататък влизат в един кръг-евтина храна-лоша храна-лошо здраве и т.н.
Истинската храна е далеч по-скъпа от това, което се намира по веригите. За това човек, който желае да се храни добре не го интересуват тия цени. А цената на истинската храна при нас е далеч по-добра от европейската или тази в Щатите.
Но не всеки тук е навит да се лиши от поредната гиздийка. Да кара по-стар модел кола или нещо подобно за сметка на качеството на храната си. Получава се един парадокс, че маса хора слагат най-доброто в/на колите си и най-лошото в себе си. Аз лично обяснение за този феномен не мога да намеря.