Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?
Модератор: Общи модератори
Re: Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?
Да се движиш в лявата лента, със скорост по-висока (или рядко равна на ограниченията) не е умишлено провокиране към нарушение.
Изпреварвайте си от където искате. Само на онея коли с лампичките в броните път, че правят лоши неща
Това е градски трафик, а не "Driving Academy".
Изпреварвайте си от където искате. Само на онея коли с лампичките в броните път, че правят лоши неща

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
(bubsa) написа:© написа:Знам това много добре, аз не го правя с цел да ви спирам. Дясната лента ако е свободна - прав ви път! Нито ще увелича скоростта заради теб, нито пък ме засяга, че някой уж ме "изпреварил" от дясно
Вие също не сте органите, които ще определят каква е най-подходящата скорост за някоя лента
Да разбирам ли,че умишлено провокираш към нарушения,като се влачиш в лява лента?
Това е мисленето на слабите шофьори
Той не провокира нищо, кара си по правилата, това, че някой бърза - освен ако не е МПС със специален режим на движение, не виждам защо на него трябва да му пречи. Ако много бърза, да си е разчел времето правилно

Ако някоя мадама седи на кръстовище и не знае, че е с предимство и затова всички я чакат и аз реша да й свирна, щото съм зад нея и чакам, тя тръгне и някой бързак я удари, щото е про шофьор и не може да чака невежите, аз ли съм виновен? Това го казвам, защото съм го виждал.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
liloff написа:Да се движиш в лявата лента, със скорост по-висока (или рядко равна на ограниченията) не е умишлено провокиране към нарушение.
Случват се и по-лоши неща от тези със лампите понякога като се правиш на велик

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
(bubsa) написа:liloff написа:Да се движиш в лявата лента, със скорост по-висока (или рядко равна на ограниченията) не е умишлено провокиране към нарушение.
Случват се и по-лоши неща от тези със лампите понякога като се правиш на велик
Защо си мислиш, че като се прави на велик, не си е взел необходимите мерки. Правят се на велики тези, които карат на път с ограничение 80 със 140 и недоволстват, че ги бавиш. Изгледай малко руски клипчета точно на такива, които изпреварват от дясно, бият спирачки и слизат да се разправят какво им се случва доста често

Не съм запознат, явно говориш от опит.
Малко встрани от баДка постовете, прочети първото изречение: "Да се движиш в лявата лента, със скорост по-висока (или рядко равна на ограниченията) не е умишлено провокиране към нарушение."
Така ли е?
Малко встрани от баДка постовете, прочети първото изречение: "Да се движиш в лявата лента, със скорост по-висока (или рядко равна на ограниченията) не е умишлено провокиране към нарушение."
Така ли е?
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
liloff написа:Не съм запознат, явно говориш от опит.
Така ли е?
А какво ти пречи да пропуснеш задната кола?Защо примерно аз трябва да се чудя дали изобщо ме виждаш?Ако тръгна да минавам от дясно може да ме засечеш и удариш и затова предпочитам да го направя както трябва,а именно от ляво.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
В коя лента да карам?!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
KPETEH написа:В коя лента да карам?!
Е в коя да караш като от две само едната е използваема

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
(bubsa) написа: А какво ти пречи да пропуснеш задната кола?Защо примерно аз трябва да се чудя дали изобщо ме виждаш?Ако тръгна да минавам от дясно може да ме засечеш и удариш и затова предпочитам да го направя както трябва,а именно от ляво.
Не ме кефи да караш по бързо от ограничението - това ми пречи! Сещаш ли се?! Ако не си се научил на търпение, ще се научиш

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
KPETEH написа:(bubsa) написа: А какво ти пречи да пропуснеш задната кола?Защо примерно аз трябва да се чудя дали изобщо ме виждаш?Ако тръгна да минавам от дясно може да ме засечеш и удариш и затова предпочитам да го направя както трябва,а именно от ляво.
Не ме кефи да караш по бързо от ограничението - това ми пречи! Сещаш ли се?! Ако не си се научил на търпение, ще се научишАко ли не, риска си е за теб!
Ами като ти пречи си караш в дясно и не пречиш!Не може да знаеш аз къде бързам или не

ПС Престанете да се правите на играчи във фоорума бе хора смешно е!
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
KPETEH написа:(bubsa) написа: А какво ти пречи да пропуснеш задната кола?Защо примерно аз трябва да се чудя дали изобщо ме виждаш?Ако тръгна да минавам от дясно може да ме засечеш и удариш и затова предпочитам да го направя както трябва,а именно от ляво.
Не ме кефи да караш по бързо от ограничението - това ми пречи! Сещаш ли се?! Ако не си се научил на търпение, ще се научишАко ли не, риска си е за теб!
Е какво излезе? Ти да не би да караш в града с 50?

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
c04 написа:KPETEH написа:(bubsa) написа: А какво ти пречи да пропуснеш задната кола?Защо примерно аз трябва да се чудя дали изобщо ме виждаш?Ако тръгна да минавам от дясно може да ме засечеш и удариш и затова предпочитам да го направя както трябва,а именно от ляво.
Е какво излезе? Ти да не би да караш в града с 50?
Абе тука всички са светци!
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Да бе, то излезе, че аз се влача, пък съм написал, че когато карам с ограничението или по-бързо, не се местя. Туй то. Ти за къде бързаш не ми дреме! Ако те спрат полицайите за превишена скорост им викаш че бързаш ли?! Я се осъзнайте бе! И кво значи във форума. Аз така си карам. Ако се наложи щи го покажа със среден пръст в съответната ситуация, пък ти ако много бързаш дали ще спреш да ми се репчиш или ще си побързаш?!
Последна промяна KPETEH на 15 Яну 2016, 14:16, променена общо 1 път
давам ти пример:
От Ситняково посока телевизионната по нагорнището. Дясните ленти се борят да завиват на някъде и карат бавно.
Аз карам в лява лента с малко над ограничението, понеже има камера, но в никакъв случай не е моткане.
Ти (или който и да е) се задаваш засилен отзад, със 100ина+, понеже си над тези неща... камери, ограничения, важното е ярката мисъл в главата да свети с голям неонов надпис "аз съм велик шофьор, тоя смотльо отпред кво ми се влачи, какво си ги лепят тея надписи "бебе в колата" кви ограничения, глей къв хубав път, дришльовци, ще ми карат с 60-70 по него, тва носи на 120-130 перфектно, голяма работа че е с БМВ" и т.н...
Това по повод толерантността, мразенето и т.н... имайки предвид, че един на друг се правим на баДки явно.
Точно в този момент можеш да ме изправариш отдясно и да си продължиш по живо по здраво, нали бързаш, така и така си в нарушение, то обикновено си личи кога те виждат и кога не. Идва с опита добрите шофьори го могат, нали...
Та аз какво да направя сега?
а) да се преклоня пред величето на Е39ката или каквото идва зад мен, със скорост над ограничението, да се престроя чинно вдясно, да си убия скоростта, набутвайки се между колите, понеже не те знам каква глупост ще направиш, да козирувам видимо в колата, и вечерта да поплача тихичко в ъгъла... или
б) да игнорирам поредният "рейсър", който ако не знае пътя, ще набие рязко спирачки, когато види камерата.
Тук не говорим за влачене с 40 по баира!
Ама... представи си ситуацията и ми кажи честно какво ще направиш.
От Ситняково посока телевизионната по нагорнището. Дясните ленти се борят да завиват на някъде и карат бавно.
Аз карам в лява лента с малко над ограничението, понеже има камера, но в никакъв случай не е моткане.
Ти (или който и да е) се задаваш засилен отзад, със 100ина+, понеже си над тези неща... камери, ограничения, важното е ярката мисъл в главата да свети с голям неонов надпис "аз съм велик шофьор, тоя смотльо отпред кво ми се влачи, какво си ги лепят тея надписи "бебе в колата" кви ограничения, глей къв хубав път, дришльовци, ще ми карат с 60-70 по него, тва носи на 120-130 перфектно, голяма работа че е с БМВ" и т.н...
Това по повод толерантността, мразенето и т.н... имайки предвид, че един на друг се правим на баДки явно.
Точно в този момент можеш да ме изправариш отдясно и да си продължиш по живо по здраво, нали бързаш, така и така си в нарушение, то обикновено си личи кога те виждат и кога не. Идва с опита добрите шофьори го могат, нали...
Та аз какво да направя сега?
а) да се преклоня пред величето на Е39ката или каквото идва зад мен, със скорост над ограничението, да се престроя чинно вдясно, да си убия скоростта, набутвайки се между колите, понеже не те знам каква глупост ще направиш, да козирувам видимо в колата, и вечерта да поплача тихичко в ъгъла... или
б) да игнорирам поредният "рейсър", който ако не знае пътя, ще набие рязко спирачки, когато види камерата.
Тук не говорим за влачене с 40 по баира!
Ама... представи си ситуацията и ми кажи честно какво ще направиш.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Он кат бърза, нема значение ти кво си правиш. Треа се махнеш, щото бързал. Аве мани
Ти на такива хора, кво да им обесняваш. Той не знае за кво става дума докато шофира, ти му даваш да си представя... от де толко капацитет?