Без ГТП за коли с чип в двигателя, спортни спойлери и...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Без ГТП за коли с чип в двигателя, спортни спойлери и...

Мнение от bum_bum » 18 Мар 2016, 19:59

Е та колко да е тоя паркинг? Те и сега като е 1лв паркират наоколо в поляните, а ако се вдигне ще хване паяжина бариерата направо. В страна с подобна минимална заплата кой има пари за паркинг? Вероятно печалбата от метрото субсидира паркинга в което не виждам лошо.

Ако трябва да платя днес по лев на час паркинг накрая ще вземе да се окаже, че ще ми е по-евтино да си отида с колата, вместо да ползвам метрото. :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Мар 2016, 21:32

Цената трябва да е точно толкова, че винаги като отидеш да имаш свободно място, но паркинга да е почти пълен постоянно. Това може да стане само на пазарен принцип. Колко точно е, няма как да ти кажа. Но събота и неделя определено цената трябва да е 2х 3х със сигурност. Естествено паркирането по градинките трябва да спре, то изкривява цената, щото това е кражба реално... В началото ще е тегаво, ако се направи такава промяна, но това ще стимулира нещата, които са в центъра да излязат от там и да отидат където има евтин паркинг или да се ползва друга форма на транспорт.

п.с. само бензина, който се гори да се търси място за паркиране... времето, което се изразходва... това е такъв излишен трафик и толкова загубено време като се умножи по всички коли, че става брутално. За Лос Анджелис имаше такова изследване от UCLA правено. Ама едва ли ви е интересно :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Мар 2016, 21:40

Аз бях в паркинга на Бизнес парка наскоро и имаше 3-4 коли още. Делничен ден преди обяд. Т.е. цената трябва да варира от 5 стотинки на час до без пари за да се напълни това :hihi:

Част от "градинките" около тия паркинги са частни терени и реално общината няма думата там. Собственика няма интерес да го загради, хората си спират там а общината или КАТ не могат да ги глобят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 18 Мар 2016, 21:44

Очевидно говоря за синята зона и общинската земя.
Как някой си управлява частната собственост си е негов проблем.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Мар 2016, 23:22

Синята зона е 2лв, не 1. Зелената е 1.

Единственото съществено нещо, което постигна като гледам е да набута колите в по-малките улички където паркирането беше безплатно. Отне им няколко години ама се усетиха та направиха цялата зона платена. Сега хората спират по-далеч и ходят повече пеш.

Определено не е решение на проблема, а изместване с няколко стотин метра в страни. Решението на проблема трябва да е комплексно с градски транспорт, условия за скутери, мотори и колелета ама всичко е толкова засрано, че реално да не знаеш от къде да почнеш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 19 Мар 2016, 0:32

Това е много добър резултат, че хората спират по-далече и ходят пеш. Това е намален трафик както и да го погледнеш. Не знам какви специални условия за скутери и мотори искаш... проблема там е, че няма култура на каране и е много опасно. За колела може би има какво да се направи. Колко повече градски транспорт искаш също... ? Единственото на този етап е разширяването на метрото и то заради големите растояния в София... и то се прави... Метрото е много добро на фона на свинщината примерно в лондонското метро... да не говорим в Л.А. (да в Л.А. има метро :mrgreen: ).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 19 Мар 2016, 1:14

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Мар 2016, 1:46

Трафика намален ама паркирането в околностите на центъра невъзможно. Хората живеещи там как мислиш се чувстват?

steeN написа:Не знам какви специални условия за скутери и мотори искаш... .

Примерно да няма коловози и издатини на асфалта от по 20-30см, които могат да бъдат много опасни за двуколесните. Маркировката да се прави не с боя, която става хлъзгава като лед като се намокри. Някой камион като изсипе пясък на завоя първия полицай, който мине от там да има културата да подаде сигнал да бъде почистен след като претендира, че е орган отговарящ и за пътната безопасност. Някой да обясни на общинските работници, че при косенето на трева не е разумно да се разпилява по пътя. Да не се плаща гражданска зимно време, като не се карат моторите и други разни такива.

По отношение на велосипедния транспорт пък сме направо в каменната ера. Бях изумен как много хора смятат, че мястото на колелото въобще не е на пътя. В някои европейски страни, които обичаме да ги даваме за пример с високи глоби и жестоки санкции ти плащат сума в размер близък на минималната ни заплата ако ходиш на работа с колело. В Германия правят магистрала за колелета. В Англия получаваш -23% от цената на велосипеда и всички аксесоари и облекла ако ходиш с него на работа. В Париж има знаци разрешаващи движението на дясно на велосипед при червен светофар и на право при червено и Т образно кръстовище.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 19 Мар 2016, 12:02

Silverlight написа:Изображение

За останалото съм съгласен ... но моля да ми обясни някой дето го е правил това, или ти ако искаш за аеродинамиката?

Някакви данни ако може, с коя пейка колко е подобрението примерно ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 19 Мар 2016, 12:37

K_Ilkov написа:
Silverlight написа:Изображение

За останалото съм съгласен ... но моля да ми обясни някой дето го е правил това, или ти ако искаш за аеродинамиката?

Някакви данни ако може, с коя пейка колко е подобрението примерно ...

То е ясно, че има подобрение като колата залепва по-добре към асфалта. Въпросът е да има къде да се развие достатъчно висока скорост, едва ли на Дракон има разлика.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 19 Мар 2016, 13:35

аз го казах и в другата тема за превишената скорост - проблемът на българинът е, че все се мисли за по - умен от другите.....

темата е повече от ясна - колите с изменения да се спират от движение и да не минават ГТП. Какво толкова лошо има? В нормалните държави е така, така трябва да стане и в България. Аз като отида на преглед, се четат записаните грешки и ако има такива, няма преглед. Има само една малка подробност и тя е, че нормалните държави не са станали нормални, защото са ги управлявали супермени, ами са станали нормални, защото така е искал народът. С две думи, ако народът не иска, държавата да стане нормална, няма и никога да стане.

То тук стана една - замърсяване, дали било по - добре дизел или бензин и други глупости. Това са съвсем други въпроси, които нямат нищо общо с темата. Само за протоколът - аз тук не съм видял, дизел за пуши. Не вярвам и да видя. И проблемът със замърсяването не е само саждите, които се виждат, има и много други вредни емисии, които се отделят, както при бензиновите, така и при диеловите двигатели.

Ако трябва да сме честни, новите бензинови двигатели с директно впръскване пушат не по - малко....ама важното е да се говори, кой разбира кой не разбира, важното е приказката да върви....

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 19 Мар 2016, 13:37

@2bar написа:аз го казах и в другата тема за превишената скорост - проблемът на българинът е, че все се мисли за по - умен от другите.....

темата е повече от ясна - колите с изменения да се спират от движение и да не минават ГТП. Какво толкова лошо има? В нормалните държави е така, така трябва да стане и в България. Аз като отида на преглед, се четат записаните грешки и ако има такива, няма преглед. Има само една малка подробност и тя е, че нормалните държави не са станали нормални, защото са ги управлявали супермени, ами са станали нормални, защото така е искал народът. С две думи, ако народът не иска, държавата да стане нормална, няма и никога да стане.

Кои са тия нормални държави? Изброй ми няколко, че ми стана интересно.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 19 Мар 2016, 13:40

In_Memoriam написа:То е ясно ...

Не съм съгласен с "то е ясно" :dunno:

Кво значи, то е ясно, хората прекарват сумати часове в изпитания в тунели за да установят всеки сантиметър и градус как влияе ...
Което няма нищо общо с - "Ха, чудна пейка - ще си я сложа, то е ясно, че има ефект ..."

НЕ съдя никого за това, което си прави по колата, но айде да не се самозалъгваме ;)

А кво ще кажеш за разни "аеродинамични пакети" от смоличка за тунек дето си слагат разни хора ... и те сигурно са много полезни и сигурни :mhihi:

ТО и с окачването и спирачките е същото, щото едно е да си мислиш, че подобряваш - друго е да има ефект ...
НЕ визирам никого, но всички знаем колко е скраперията облепена с етикет "тунинг" ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 19 Мар 2016, 13:42

в Германия например....

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 19 Мар 2016, 13:45

K_Ilkov написа:
In_Memoriam написа:То е ясно ...

Не съм съгласен с "то е ясно" :dunno:

Кво значи, то е ясно, хората прекарват сумати часове в изпитания в тунели за да установят всеки сантиметър и градус как влияе ...
Което няма нищо общо с - "Ха, чудна пейка - ще си я сложа, то е ясно, че има ефект ..."

НЕ съдя никого за това, което си прави по колата, но айде да не се самозалъгваме ;)

А кво ще кажеш за разни "аеродинамични пакети" от смоличка за тунек дето си слагат разни хора ... и те сигурно са много полезни и сигурни :mhihi:

ТО и с окачването и спирачките е същото, щото едно е да си мислиш, че подобряваш - друго е да има ефект ...
НЕ визирам никого, но всички знаем колко е скраперията облепена с етикет "тунинг" ...

Как да не се самозалъгваме, бе мен? Говорил съм с хора карали на писта, преди и след крилото и казват "ДА, има разлика". Говоря за масовите GT крила по принцип, които се слагат от завода на М3. Не знам какви тестове ти трябват...

@2bar написа:в Германия например....

В Германия е пълно с модифицирани коли по улиците, с компресори, с турбо и с какво ли още не. Не съм чул за някоя спряна от движение :dunno: Ако е имало такъв случай е било заради емисии или шум. Нещо вече пишем наизуст ми се струва...

Последна промяна In_Memoriam на 19 Мар 2016, 14:13, променена общо 2 пъти
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата