Житейска драма, как бихте постъпили?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ще помогнете ли

Да
25
46%
Не
29
54%

Общо гласове : 54
младши ентусиаст
Аватар

Re: Житейска драма, как бихте постъпили?

Мнение от Фидел Кастро » 29 Апр 2016, 12:29

BMW_POWER написа:Достатъчно много години работя и плащам данъци в Канада, за да не се притеснявам от данъчна проверка.

В мнението си не отчетох този факт независимо, че съм го виждал в твоите мнения, но реших да предупредя тези, които живеят в България.
Нямам представа как е в Канада, но тук в България ти спретват едно страховито приключение достойно за сценарий на филм на ужасите. Има нещо много общо със знаменития герой на Александър Дюма граф Монте Кристо. Казано елементарно те връщат в първи клас и искат от теб да докажеш всичките си доходи до този момент. В самото начало всичко ти се струва някакава лоша шега, но постепенно ти става ясно, че няма никаква шега. :nono:
Започва се едно невероятно ходене по мъките, събиране на всякакви документи, справки и пр. През това време забравяш за почивни дни, нормална трудова дейност, почивки и др. Полуграмотни данъчни ехидно ти казват, че старичкият ти автомобил е купен за баснословна сума и те могат да докажат това със справочници от типа на "Шваке".
Проклинаш себе си за дадените назаем пари!! :banghead:
Схемата работи и в момента с пълна сила най-вече когато е необходимо да се смачка конкурент в бизнеса или несговорчив такъв. :roll:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м си.

Мнение от Joro17 » 29 Апр 2016, 14:55

Господ да не дава никому да изпада в ситуацията на тия хора.

Не знам как бих постъпил на мястото на автора на темата,
обаче сигурно не бих молил за "помощ" в такъв размер (освен за лечение може би).
А има и някакви алтернативи - продажба на къщата, рефинансиране, предоговаряне на кредит -
банките не са търговци на недвижими имоти и предпочитат да си получат парите и в аналогични случаи са сговорчиви.

Започване от нула, кредити, сбъдване на мечти, деца, смърт - това е "живия живот"
и никой не ни е обещал, че ще ни е лесно като сме се раждали.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 30 Апр 2016, 15:49

Фидел Кастро написа:
BMW_POWER написа:Достатъчно много години работя и плащам данъци в Канада, за да не се притеснявам от данъчна проверка.

В мнението си не отчетох този факт независимо, че съм го виждал в твоите мнения, но реших да предупредя тези, които живеят в България.
Нямам представа как е в Канада, но тук в България ти спретват едно страховито приключение достойно за сценарий на филм на ужасите. Има нещо много общо със знаменития герой на Александър Дюма граф Монте Кристо. Казано елементарно те връщат в първи клас и искат от теб да докажеш всичките си доходи до този момент. В самото начало всичко ти се струва някакава лоша шега, но постепенно ти става ясно, че няма никаква шега. :nono:
Започва се едно невероятно ходене по мъките, събиране на всякакви документи, справки и пр. През това време забравяш за почивни дни, нормална трудова дейност, почивки и др. Полуграмотни данъчни ехидно ти казват, че старичкият ти автомобил е купен за баснословна сума и те могат да докажат това със справочници от типа на "Шваке".
Схемата работи и в момента с пълна сила най-вече когато е необходимо да се смачка конкурент в бизнеса или несговорчив такъв. :roll:

Тук всички попълват данъчни декларации всяка година. Отделно документите се пазят за седем години назад и винаги могат да те върнат нещо за проверка. Аз мога да докажа всеки цент, който имам. Имам перфектна кредитна история, три кредитни карти и кредитна линия за 18 000CAD, които мога да изтегля кеш във всеки един момент на каса, без да ми задават въпроси. Лимита на кредитните карти също е доста сериозен. Но не е това въпроса. Данъчните изобщо не ме притесняват.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 30 Апр 2016, 15:57

BMW_POWER написа:Имам перфектна кредитна история, три кредитни карти и кредитна линия за 18 000CAD, които мога да изтегля кеш във всеки един момент на каса, без да ми задават въпроси. Лимита на кредитните карти също е доста сериозен.

Е, и ? :roll:

п.с. Темата била с цел "мерене на атрибути", ясно.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 30 Апр 2016, 16:16

BMW_POWER написа:
Фидел Кастро написа:

Тук всички попълват данъчни декларации всяка година. Отделно документите се пазят за седем години назад и винаги могат да те върнат нещо за проверка. Аз мога да докажа всеки цент, който имам. Имам перфектна кредитна история, три кредитни карти и кредитна линия за 18 000CAD, които мога да изтегля кеш във всеки един момент на каса, без да ми задават въпроси. Лимита на кредитните карти също е доста сериозен. Но не е това въпроса. Данъчните изобщо не ме притесняват.

Т.е. парите ги нямаш на сметка и трябва да ги заемаш, и съответно да плащаш лихви?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 30 Апр 2016, 16:37

nqmam_bmw написа:
BMW_POWER написа:Никой никога не е застахован от непредвидими ситуации.

Една жена ми каза, че всеки с ипотечен кредит (в БГ) е застрахован за подобни непредвидими ситуации. :paranoid:

Явно други неща са по-интересни на публиката, като какво може да направи и какви пари има..
Поне 5 пъти стана дума за това толкова логично нещо, но отговор няма...
Сега и да има, за мен ще е много късно и просто измислен.

Явно целта е друга на цялата темичка

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 30 Апр 2016, 16:48

Vra4anin написа:
alekangg написа:
Явно целта е друга на цялата темичка

Каква? Да се разбере колко хора от форумът имат 26 бона кеш и колко от тях са склонни да ги дадат на поройници, които не знаят как да си правят сметката (хора, които харчат повете, от колкото изкарват) :mhihi: ?

Това не знам,
но е видно, че не е това, което се вижда на пръв поглед, иначе да беше отговорено от първия път на този толкова прозаичен въпрос.
Все си мисля, че на повечето им е все едно, дали автора ще даде или подари 26 бона на еди кой си..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Апр 2016, 17:47

То големия казус как да наместиш 26 бона . Ако си с кешовицата имаш няколко варианта :
1 плащаш масрафа , не търсиш нищо после така или иначе след време ще се гледате на кръв щото ще те гризе , а "те" няма да си върнат борча и ще е гузна работа и пълно лицемерие . Това да висиш 26 бона и да се правиш че няма нищо и всичко е наред , трябва да си или много прос или пълен лицемер .
2 плащаш масрафа като си покриваш вземането документално и останалото е същото - накрая пак се гледате на кръв
3 не плащаш нищо и те гризе съвеста че си можел да помогнеш , останалото пак е същото
4 плащаш кеша на добра воля - спиш спокойно , и след година ти връщат парите както са обещали обаче аз това не го вервам !
В общи линии сламките са къса , по-къса и най-къса :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 30 Апр 2016, 18:20

nqmam_bmw написа:
BMW_POWER написа:Имам перфектна кредитна история, три кредитни карти и кредитна линия за 18 000CAD, които мога да изтегля кеш във всеки един момент на каса, без да ми задават въпроси. Лимита на кредитните карти също е доста сериозен.

Е, и ? :roll:

п.с. Темата била с цел "мерене на атрибути", ясно.

Не! Съжалявам за това :dunno: Не искам да си меря нищо с никого, просто изместват темата в странична посока. Нито се хваля, нито се оплаквам. Просто имам проблем и питам как бихте постъпили на мое място. Не искам да отговарям на въпроси за доходи, заплати или нещо друго от сорта. Написах го, за да няма въпроси в тази посока.

Jordana написа:То големия казус как да наместиш 26 бона . Ако си с кешовицата имаш няколко варианта :
1 плащаш масрафа , не търсиш нищо после така или иначе след време ще се гледате на кръв щото ще те гризе , а "те" няма да си върнат борча и ще е гузна работа и пълно лицемерие . Това да висиш 26 бона и да се правиш че няма нищо и всичко е наред , трябва да си или много прос или пълен лицемер .
2 плащаш масрафа като си покриваш вземането документално и останалото е същото - накрая пак се гледате на кръв
3 не плащаш нищо и те гризе съвеста че си можел да помогнеш , останалото пак е същото
4 плащаш кеша на добра воля - спиш спокойно , и след година ти връщат парите както са обещали обаче аз това не го вервам !
В общи линии сламките са къса , по-къса и най-къса :mhihi:

Много си прав! На мен през 2001г приятел ми даде пари, за да си купим с жената апартамент. Тогава бяха 12 000 USD. Купи го на свое име и се разбрахме след 5 години с лихва Х% (по-ниска от кредитите, но по-висока от депозитите) си получава парите обратно. След пет години вече цените бяха други и през 2006г той струваше около четири пъти по-скъпо. Аз му върнах парите, той ми го прехвърли и аз така реално спечелих много, а той загуби много. Нищо не му пречеше да каже, че съм живял без да плащам наем у тях и за в бъдеще нещата могат да се променят по някакъв начин. Животът е странно нещо и ни предлага изненадващи комбинации. За съжаление клечките не винаги са дълги и се налага да избираме най-малкото зло, без никакви гаранции за що годе благоприятен изход.

Пак казвам, не става ни най-малко въпрос за мерене. Продадох си апартамента миналата година и сега живея под наем. Имам пари настани и те са ми за даунпеймънт за друго жилище. Хайде да не изместваме темата настрани. Благодаря!
Тук има много хора и дори да не коментират, благодаря ако гласуват. Няма значение как. Интересува ме како мислят хората като цяло.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 30 Апр 2016, 22:04

BMW_POWER написа:Пак казвам, не става ни най-малко въпрос за мерене. Продадох си апартамента миналата година и сега живея под наем. Имам пари настани и те са ми за даунпеймънт за друго жилище. Хайде да не изместваме темата настрани. Благодаря!
Тук има много хора и дори да не коментират, благодаря ако гласуват. Няма значение как. Интересува ме како мислят хората като цяло.

Щом ситуацията не е с тези пари или без тях все тая, съм против... :ok:

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 30 Апр 2016, 22:08

c04 написа:Щом ситуацията не е с тези пари или без тях все тая, съм против... :ok:

Колега, защо разкриваш тайната на вота? :mhihi:
Изображение

Кръстникът
Аватар

Мнение от c04 » 30 Апр 2016, 22:17

nqmam_bmw написа:
c04 написа:Щом ситуацията не е с тези пари или без тях все тая, съм против... :ok:

Още не съм гласувал, защото отговора зависи от обстоятелствата... :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 30 Апр 2016, 22:21

c04 написа:
nqmam_bmw написа:

Още не съм гласувал, защото отговора зависи от обстоятелствата... :mhihi:

Каква невероятна изборна драма. :mhihi:

п.с. "обстоятелства"-та в зелен цвят ли са ?
Изображение

Кръстникът
Аватар

Мнение от c04 » 30 Апр 2016, 23:24

Предимно...:mhihi: Но все пак и от хората зависи, въпреки че не можеш да вярваш на никого!

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 01 Май 2016, 17:41

Ако за два месеца недай Боже твойто семейство закъса по същия начин и имаш заделено достатъчно пари твойте да се оправят без теб, даваш ги.
С други думи, с или без тези пари твойта картинка не се променя по никакъв начин.

Ако не, тогава не си създавай проблеми.

пс. Пари винаги се искарват. :)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата