Помощ за покупка на БМВ
Модератор: Общи модератори
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Помощ за покупка на БМВ
intention написа:Сякъш до 5к по-бих заложил на е39ка 98-99г.
520 с г.и. отколкото да се мъча с 4 цилиндровите е46ци.
Нека никой не се сърди - това си е лично мое мнение.
Имам опит с 2-3 е39ки които бяха на завдни 350 000 - 360 000+ километра когато бяха купени и с нормална и навременна поддръжка продължават да си вършат работата!
На 39-тката обаче поддръжката лекичко е в разрез с изискванията на човека

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Аз доколкото разбрах от постовете му, колегата има 5000 за кола, и ако трябвало да събере още 1500, трябвало да ходи една година пеша!?? Това поне за мен означава, че трябва да си търси кола до 2, най-много 3000. Бих му препоръчал Е36 с М43, както казаха колеги от последните години.
- csx
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Facelift touring 2004
- Детайли за колата: E46 Facelift touring
Евтино от тия коли само бензин, газ, атмосферен двигател щото всичко друго отива скъпо.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
- Разбра ли за Веско Маринов?
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.
- Welinow927
- Потребител
-
FaceOff написа:Аз доколкото разбрах от постовете му, колегата има 5000 за кола, и ако трябвало да събере още 1500, трябвало да ходи една година пеша!?? Това поне за мен означава, че трябва да си търси кола до 2, най-много 3000. Бих му препоръчал Е36 с М43, както казаха колеги от последните години.
Е не искам и не мога всеки месец да давам по 1500 за поддръжка пич... Който може надали кара е46/замисли се . Аз ако можех да отделям по 1к всеки месец за поддръжка щях нова кола да си купя ... Що бръщолевите глупости
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Welinow927 написа:FaceOff написа:Аз доколкото разбрах от постовете му, колегата има 5000 за кола, и ако трябвало да събере още 1500, трябвало да ходи една година пеша!?? Това поне за мен означава, че трябва да си търси кола до 2, най-много 3000. Бих му препоръчал Е36 с М43, както казаха колеги от последните години.
Е не искам и не мога всеки месец да давам по 1500 за поддръжка пич... Който може надали кара е46/замисли се . Аз ако можех да отделям по 1к всеки месец за поддръжка щях нова кола да си купя ... Що бръщолевите глупости
А ти що им слушаш глупостите?
Тука всеки със заплата под 10 000 лв го пращат да ходи с метрото на работа

- Welinow927
- Потребител
-
(bubsa) написа:Welinow927 написа:FaceOff написа:Аз доколкото разбрах от постовете му, колегата има 5000 за кола, и ако трябвало да събере още 1500, трябвало да ходи една година пеша!?? Това поне за мен означава, че трябва да си търси кола до 2, най-много 3000. Бих му препоръчал Е36 с М43, както казаха колеги от последните години.
Ама верно... 90% карат дърти бабички, но едва ли не дават по1к за поддръжка всеки месец... Брейй .. Значи ти може некви 1к излишни да отделяш от заплатата си и ще караш кола на 10-15-20 години... Къв олигофрен трябва да си... Както ми каза един приятел " не чети форумите, защото и 50к за автомобил да имаш все ще се намери професор да те нахрани, че с метрото е по-добре" .... Заеби аз очаквах градивни мнения а то 90% са некви тип " вижте ме мен аз съм баровец"
- FaceOff
- ентусиаст
-
Welinow927 написа:Ами няма как да събера още 1500... освен ако не ходя пеша една година, което няма да стане... Имаше коментар нещо друго да взема, но аз искаш градивни коментари, а не препоръки за жабарски, френски и такива боклуци... Имах Рено Клио 2000 и не излезна пт сервиза.... Голф имах да евтина и здрава, но сега искам нещо по-голямо и комфортно и както казах, ако има икономично и евтино за поддръжка, като двигателя 1.8 125 ще е супер
А това кой го написа??
Welinow927 написа:FaceOff написа:Аз доколкото разбрах от постовете му, колегата има 5000 за кола, и ако трябвало да събере още 1500, трябвало да ходи една година пеша!?? Това поне за мен означава, че трябва да си търси кола до 2, най-много 3000. Бих му препоръчал Е36 с М43, както казаха колеги от последните години.
И къде казах, че трябва да даваш 1500 на месец??
Мнението ми беше абсолютно добронамерено и реалистично, предвид и подчертаното от първия ти пост. Защо си съчинявате, не знам!?
Като имаш 5 бона, и ги дадеш всички за кола, ами всяка кола си иска обслужване, малко или много, всяка кола се продава с комплект бонус изненади.. и ако те ти струват поне 1500 лв, май наистина ще ходиш една година пеша..
пп. Освен всичко говоря и от собствен опит, което е най-важното. За 7 години с Е36 с М43 само консумативи съм сменял, за 1 година с Е39... ми е двойна

Последна промяна FaceOff на 23 Юли 2016, 23:14, променена общо 1 път
- enerdjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535d
- Мечтае да кара: F90 M5
Вие тез коли ги изкарахте картонени
вземай колега смело тези коли вече са на годинки части лесно се намират
и с не ОЕМ части пак е кола 

"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Виж са... пич! Щом трябва да ходиш година пеша (споко, не си единствения), за да събереш 1500 лв., БМВ не е твоята кола!
6 страници скука
колата е е36 от последните с м43! достатъчно здраво окачване, здрав, доказан и НЕпретенциозен мотор без изявени слаби страни, който носи на газ и гори малко, по-малко от шестаците кой каквото и да ти казва
здрави ламарини и много готин интериор
влиза в бюджета и ако вземеш запазена на по-висока цена от някой любител и фен на марката или модела може и без първоначално обслужване да минеш.
общо взето модела е песен и с малко търпение можеш да си намериш много готина колица! 

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- FaceOff
- ентусиаст
-
Welinow927 написа:(bubsa) написа:Welinow927 написа:FaceOff написа:Аз доколкото разбрах от постовете му, колегата има 5000 за кола, и ако трябвало да събере още 1500, трябвало да ходи една година пеша!?? Това поне за мен означава, че трябва да си търси кола до 2, най-много 3000. Бих му препоръчал Е36 с М43, както казаха колеги от последните години.
Ама верно... 90% карат дърти бабички, но едва ли не дават по1к за поддръжка всеки месец... Брейй .. Значи ти може некви 1к излишни да отделяш от заплатата си и ще караш кола на 10-15-20 години... Къв олигофрен трябва да си... Както ми каза един приятел " не чети форумите, защото и 50к за автомобил да имаш все ще се намери професор да те нахрани, че с метрото е по-добре" .... Заеби аз очаквах градивни мнения а то 90% са некви тип " вижте ме мен аз съм баровец"
Тоя пост лекинко съм го пропуснал.. Та..пич, не е важно дали си събрал от банички 5 бона за кола, и не можеш да заделиш 1500 на година за поддръжка, или си продал някоя нива за 50 хилки, и като ти клекне окачването на А8-та или С класата трябва да продадеш и дугата нива.., от значение е колко изкарваш, за да можеш да я поддържаш! Примери мога да ти дам и в двата случая - в първия (твоя) предните дискове са им като вестник, във втория АМГ-то чака да изпаднат хамортисьори от някоя морга, че е 3 бона парчето..
Пожелавам ти късмет с намирането на хубаво и евтино, но и готЕно БМВ до 5000лв и най-вече безпроблемно (не Е36, което явно е под критериите ти) Успех!
- Welinow927
- Потребител
-
Значи едно е 1.5к на година ( това за мен е нормално за поддръжка на автомобил) друго е всеки месец... Едно е да караш и през годината да ги даваш тия пари, друго е да седя още година без кола за да събирам за по-скъпа...
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Welinow927 написа:Значи едно е 1.5к на година ( това за мен е нормално за поддръжка на автомобил) друго е всеки месец... Едно е да караш и през годината да ги даваш тия пари, друго е да седя още година без кола за да събирам за по-скъпа...
Няма за какво да похарчиш 1.5к годишно точно за е46 с м43 мотор

4 диска с накладки.
4 амотресьора.
Водна помпа и термостат.
Съединител.
Свещи.
Масло и филтри.
Смяна на шарнири и накрайници.
Дори всичко това да смениш ще ти стигнат 1500-те лева за частите

- Welinow927
- Потребител
-
А тъй като не ми е мн на ясно 318-ка 118 коня кой мотор е това на е46
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Welinow927 написа:А тъй като не ми е мн на ясно 318-ка 118 коня кой мотор е това на е46
Правилния