Как развивате себе си?
Модератор: Общи модератори
Re: Как развивате себе си?
Bogat-Beden написа:Делян написа:с честни, позитивни и интелигентни хора.
Ако ми позволиш,тия двете определения не се вързват..
Напротив, връзват се, но към днешна дата не са толкова често срещани.
Bogat-Beden написа:За мен позитивен е събирателно на фалшиво усмихнат смазан от системата човек,който го е страх дори за малко да покаже малко истинска емоция,камо ли мнение..
Не знам защо си стигнал до такива изводи

Позитивен е човек, който не се оплаква и не търси вината другате, а започва от себе. Когато вижда трудна ситуация, за него това не е проблем, а възможност да се докаже. Когато чуе нова информация от интелигентен човек, не я отхвърля автоматично, защото не съвпада с вече изградената му парадигма, а се замисля и проучва и осъзнава, че това е възможност да научи нещо ново. Не се вижда с приятели за да се оплаква и да търси състрадание, а съзирайки хубавите неща в живота да ги сподели с тях и да им даде надежда. Чашата за него не е наполовина празна, а наполовина пълна.
Bogat-Beden написа: Трябва да се мисли друго..Дано това с Латинска Америка,което си планувал,ти отговори на очакванията /търсенията
П.С. Надявам се си чел/чувал,че нивото на престъпност там не е за пренебрегване..
Отивам там като доброволец. Когато човек вярва в Бог и знае, че нищо не се случва случайно, той няма подобни страхове и е способен да изпита истинския вътрешен мир и свобода. Пожелавам го на всекиго

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Пътуването до други страни е доста полезно за собственото развитие. Съвсем различно е да видиш някой неща от първа ръка, а и не зле да видиш други гледни точки. Не мисля, че някой тук ще го отрече.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
bum_bum написа:С тия цели, искания, желания и т.н. единствено разбрах че май никой или почти никой от тоя форум не иска да кара чисто нова М5-ца или пък не го иска достатъчно силно.
на мен лично не ми е цел и имам по-важни и вълнуващи цели от това да притежавам М5.
Когато говорим за цели, нямам предвид за nice to have неща

Бум-бум на теб цел ли ти е да притежаваш нова М5-ца?
Аз съм честен и позитивен. За интелигентен може да се спори 
Принципен съм, не си крия принципите и постъпвам в унисон с тях. Не лъжа (може да премълча нещо, но никога няма да излъжа умишлено) и спя спокойно всяка нощ.
Това което го написа ако наистина го мислиш е много тъжно...

Принципен съм, не си крия принципите и постъпвам в унисон с тях. Не лъжа (може да премълча нещо, но никога няма да излъжа умишлено) и спя спокойно всяка нощ.
Това което го написа ако наистина го мислиш е много тъжно...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
vlad0 написа:bum_bum написа:С тия цели, искания, желания и т.н. единствено разбрах че май никой или почти никой от тоя форум не иска да кара чисто нова М5-ца или пък не го иска достатъчно силно.
на мен лично не ми е цел и имам по-важни и вълнуващи цели от това да притежавам М5.
Когато говорим за цели, нямам предвид за nice to have неща
Бум-бум на теб цел ли ти е да притежаваш нова М5-ца?
По-важна цел ми е да притежавам определен тип дом.
Иначе да, цел ми е и да имам и прилична кола ама не ми се получава.

bum_bum написа:Иначе да, цел ми е и да имам и прилична кола ама не ми се получава.
това за дома, ако не се лъжа вече го постигна веднъж?

Под прилична кола не разбрах М5-ца ли визираш?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Онзи дом беше стъпка към целта. При мен имаше стечения на обстоятелства така да го кажем. Към момента нещата хич не ми се получават, пък желанието ми е 1000 пъти по-силно от преди.
Под прилична кола разбирам всичко от разумна марка купено на 0км. В момента обаче за мен прилична кола е всичко по-хубаво от е36
Под прилична кола разбирам всичко от разумна марка купено на 0км. В момента обаче за мен прилична кола е всичко по-хубаво от е36

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Хубаво е да се казва и кой на какво ниво в живота е успял, понеже е пълно с "давачи на акъл", но реално успелите хора са малко. Та по тоя повод, от известно време се занимавам с нови неща, покрай които постоянно имам допир с наистина успели хора във всякакви среди. Често си разговарям с милионери (ама истински, а не някой със S класа на газ и панелка) и това, макар и не драстично, ми променя мисленето. Тези хора просто мислят по-различно и то за всякакви "неща от живота". Не, че съм съгласен с всичко, но определено ми е интересно постоянно да виждам различните гледни точки и то на хора, които са доста по-успели от мен. Започнах да чета повече книги и то такива със съвсем различна насоченост от всичко, което съм чел досега. И пак ще се върна малко назад, понеже ми е писнало сульо и пульо да ми дава акъл за всичко - питайте, искайте съвети, но само от хора, които са постигнали това, за което вие мечтаете
И по-далече от негативни хора, за които всичко е невъзможно, "няма как да стане", "недей го прави", "аз не успях и ти няма да успееш".

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Без да искаш напипваш една основна сентенция че няма как да направиш пари и да катериш към успеха като стоиш в долно нанагорнище . Колкото си по-близо до сферата където се въртят милионите толкова вероятноста да те наака птичето на късмета е по-голяма .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
TNT написа:И по-далече от негативни хора, за които всичко е невъзможно, "няма как да стане", "недей го прави", "аз не успях и ти няма да успееш".
това се формира като закон

Би ли споделил книгите които са те впечатлили или са ти били препоръчани?
- TNT
- младши ентусиаст
-
"Богат татко, беден татко" - Р.Кийосаки. И после цялата поредица, но реално основните идеи са там.

TNT написа:"Богат татко, беден татко" - Р.Кийосаки. И после цялата поредица, но реално основните идеи са там.
минал съм от там

- TNT
- младши ентусиаст
-
От каквото се сетиш, хора от всякакви сфери има. А какво ме съветват... по-малко оплакване, повече работа и действие. Повече вяра в себе си. Всички живеем в една държава, дишаме един въздух. Като започнеш да го четеш тоя форум (или да слушаш хората) и излиза, че трябва да си рептил, извънземно, масон, комунист или поне евреин
, че да успееш. Не всеки си е наследил богатството, нито е от крадене/измами. Някъде в темата се спомена, за парите, които бум-бум се "похвали", че е загубил покрай КТБ. Тогава се появиха индивиди, които злобееха и се радваха едва ли не. А ставаше въпрос по спомен за сериозна сума пари, която половината от форумните драскачи и за 10 години не могат да изкарат. И вместо да му кажат евала, че си ги изкарал в тая държава, да попитат как, дай малко акъл и на нас, нещо да се включат а-у
- яко хейт отнесе
Прост пример: едно поколение лекари завършва медицина. Сега едните бачкат за 600лв, другите за 20 бона
Едно поколение архитекти - едните 600, другите 20к
Военни се пенсионират - едните си купуват яка кола и стават тираджии, другите инвестират или стартират бизнес. Тук се присмиват на хората с цели, но успелите хора наистина го правят. Като цяло изобщо не ми се пишат дълги мнения, повече ми е интересно да чета на драскачите мненията
В цялата тема смислените мнения са на 4-5 човека, но това е и нормално донякъде.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Само аз ли не знам какъв е бизнеса на бум-бум?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- bum_bum
- старши ентусиаст
-