Колко лева заслужавате да е заплатата ви
Модератор: Общи модератори
Re: Колко лева заслужавате да е заплатата ви
nqmam_bmw написа:alx написа:alekangg написа:alx написа:Сега погледнах резултатите на анкетата- 15% смятат, че заплатата им трябва да бъде 100к/ месец. Нека някой от така мислещите да напише тука защо и как го сметна.... може пък и аз са науча нещо...
Същите щяха да гласуват за 200 или 400к, ако ги имаше в анкетата.
Мислене ме съмнява да е имало, по-скоро се цъкнали най-високата възможна сума.
Ми... в моя кръг на познати има хора които са на 25-30к и си го заслужават... но 100к? Малка ни е икономиката за толкова скъпо платени фигури... ех... президента на моята фирма е на $45к на месец основно възнаграждение а фирмата е в топ 200 на света...
Защо да ни е малка икономиката? Нали присъстват много от западните топ ХХ компании в територията, а там заплащането е на определени нива. Да, коригирано за даден регион, но в никакъв случай не е драстично.
без да се впускам в подробности- за източна европа коригирано е едно 50-66% надолу по мой директни наблюдения...
има го и другия момент- тези позиции в западни компании за които ти говориш- в бг ги няма. най-голямото е изпълнителен директор на клон а клона поне в родината я малък... и заплатата на този изпълнителен директор е... виж предишния параграф.
а за левон - там е друга бира...
Последна промяна alx на 21 Сеп 2016, 16:25, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Lenco написа:Аз от малък имам един основен принцип в отношенията на работното място, не е добре да те харесва шефа, както и подчинените. Не знам по света, как е, но в България, и едните, и другите ако та 'аресат гледат да ти го турат.
В случай, че хората около теб са човеци, спечелил си ги със знание на твоя страна. Показал си, че можеш и ще им помагаш, за да постигнете заедно целите на фирмата - място за такива "тураници" няма - защото ще излитат.
Отношенията работодател - работник, колега - колега, трябва да се базират на желанието за постигане на общи цели. Колкото по-единни сме толкова по-добре.
Какво значи харесва - Аз никой не искам да ме харесва, искам да се уважаваме, какво е това харесване, да не сме детска ясла?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
всеки човек е различен. едни за да вършат каквото искаш трябва да се чувстват харесвани. други - трябва да ги гледаш сърдито и никога да не си доволен. въпрос на умение е да разбереш кой от кои е да се отнасяш с него съответно.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Само на superstar-a можеш да си позволиш ласкателства, че да работи. Някой нарцис, който обаче е бачкатор и си разбира от работата го заслужава.
Тия дето трябва да ги напъваш, за да работят или няма да получават високи оценки, увеличения и признание, или трябва да заминат.
Тия дето трябва да ги напъваш, за да работят или няма да получават високи оценки, увеличения и признание, или трябва да заминат.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
alx написа:без да се впускам в подробности- за източна европа коригирано е едно 50-66% надолу по мой директни наблюдения...
Впусни се в подробности ако обичаш.

п.с. 66% надолу спрямо САЩ, Куала Лумпур или Мадагаскар ?
alx написа:всеки човек е различен. едни за да вършат каквото искаш трябва да се чувстват харесвани. други - трябва да ги гледаш сърдито и никога да не си доволен. въпрос на умение е да разбереш кой от кои е да се отнасяш с него съответно.
Много вярно, особено ако нямаш голям избор на служители, а бранша е такъв, че не можеш да вдигаш много заплатите.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- koliu_45acp
- Потребител
-
nqmam_bmw написа:alx написа:без да се впускам в подробности- за източна европа коригирано е едно 50-66% надолу по мой директни наблюдения...
Впусни се в подробности ако обичаш.![]()
п.с. 66% надолу спрямо САЩ, Куала Лумпур или Мадагаскар ?
според зависи

естествено че у малка фирма у Източна Ой-ропа мое да изкараш мноо повеке пара да не говорим че не трее се занимааш с корпоративен булшит.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Всеки иска колкото може повече пари да получава и да работи колкото се може по-малко. Поколенията стават все по-мързеливи и претенциозни без да имат покритие на тия капризи. Самочувствието е до небето, а реално дим У гъ*О нямат голяма част от хората и по-никакъв начин не могат да оправдаят толкова високо самочувствие (може би реплика парцалките, часовниците, айфона на изплащане и таговете в оборотните заведения спомагат за високия левел самочувствие
). Напоследък имах работа с няколко екскурзовода на свободна практика - потресен бях от нивото на владеене на чужд език, говоренето на пълни глупости за историята ни, облекло, отношение към хората и познаване на града (София), но за сметка на това дерат 100 кожи като ги наемеш 

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Don_Diego написа:Всеки иска колкото може повече пари да получава и да работи колкото се може по-малко. Поколенията стават все по-мързеливи и претенциозни без да имат покритие на тия капризи. Самочувствието е до небето, а реално дим У гъ*О нямат голяма част от хората и по-никакъв начин не могат да оправдаят толкова високо самочувствие (може би реплика парцалките, часовниците, айфона на изплащане и таговете в оборотните заведения спомагат за високия левел самочувствие). Напоследък имах работа с няколко екскурзовода на свободна практика - потресен бях от нивото на владеене на чужд език, говоренето на пълни глупости за историята ни, облекло, отношение към хората и познаване на града (София), но за сметка на това дерат 100 кожи като ги наемеш
И е така, и не е! Ще изложа няколко реда от гледна точка на работник, но въпреки всички мисля че ще са обективни. Работодателите искат млади, енергични хора, с диплома, с опит, ако става въпрос за ръководна позиция, да са управлявали хора и т.н. Колкото и да е нескоромно за 28-те ми години отговарям на тези критерии. Оивам на интервю, говорим, казвам им определена сума и след няколко дни или директно на интервюто ми казват: "Да, много ни харесвате като кандидатура, но може ли да обмислите сумата за възнаграждението?"! Е, да ви таковам, таковата, хем т'ва, хем онова, хем и без пари... Не ста'ааа...

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Мдам,все пак за човек дори с два западни езика 5к е нереалистично за Бг,не може да се сравнява с опитен програмист,но пък от друга страна 500лева...че и в София..
Тези "предприемачи " не знаят къде се намират,или е грешка при публикацията на обявата..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
deyan-enchev написа:Lenco написа:Аз от малък имам един основен принцип в отношенията на работното място, не е добре да те харесва шефа, както и подчинените. Не знам по света, как е, но в България, и едните, и другите ако та 'аресат гледат да ти го турат.
В случай, че хората около теб са човеци, спечелил си ги със знание на твоя страна. Показал си, че можеш и ще им помагаш, за да постигнете заедно целите на фирмата - място за такива "тураници" няма - защото ще излитат.
Отношенията работодател - работник, колега - колега, трябва да се базират на желанието за постигане на общи цели. Колкото по-единни сме толкова по-добре.
Какво значи харесва - Аз никой не искам да ме харесва, искам да се уважаваме, какво е това харесване, да не сме детска ясла?
Аз пък "работя с хора" от доста време. Общо взето цял живот съм по кръчмите, ама от другата страна.

Последните 8г. съм бил и в момента съм управител на ресторант, та по не в "моята" сфера, но мисля, че и на повечето места е така:
Аз лично не изисквам никой с никой да се уважава, харесва и т.н. Ако някой/и успее да се нагоди не преча и не създавам изкуствени интриги за да мога да разделям и владея. Както и обратното ако някой/и не се понасят.
Единственото, което изисквам е да се спазва това за което сме се разбрали на интервюто за работа, като задължения/заплащане и нищо повече.
Което на 95% от хората с които съм работил им се получава доста трудно, но не пречи да мрънкат за всичко останало.
Абе не може да се разберем за Х условия срещу Х заплащане и цял месец да се чудя как да си ги заслужиш, защото 100 пъти по Х пъти условията стават: Аре де един път стана така, нищо не станало.