Как Ви се струва новата 5-ца?
Модератор: Общи модератори
Re: Как Ви се струва новата 5-ца?
Не случайно пуснах темата . Мен лично ме вълнуват само купетата на БМВ. Въпреки това исторически погледно Е60 е колата , която даде модерната линия на екстериорен дизайн при марката.
В нейният дух беше направена и Е90 и съответно Е92 , която беше колата , която мен ме привлече към БМВ. В този ред на мисли е показатално гледайки G30 какво ще може да се чака от следващата 4-та , 6-та и 8-ма серия
В нейният дух беше направена и Е90 и съответно Е92 , която беше колата , която мен ме привлече към БМВ. В този ред на мисли е показатално гледайки G30 какво ще може да се чака от следващата 4-та , 6-та и 8-ма серия

Alek_SV написа:Не случайно пуснах темата . Мен лично ме вълнуват само купетата на БМВ. Въпреки това исторически погледно Е60 е колата , която даде модерната линия на екстериорен дизайн при марката.
Надявам се да ми простиш, но специално е92 прилича екстериорно на е60 по само по това, че и двете имат по 4 колела. е92 е единствения светъл лъч в дизайна от времето на Бенгъл и се появи най вече заради всеобщото недоволство.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
Не претендирам , че знам особенно много за автомобилен дизайн. Наблюденията са ми , че всяка марка има модел , който диктува какво се случва с цялата гама от определен момент нататък. Намирам приликите междъ Е60 и Е90 дизайна за очевидни и за достатъчно драстични дизайни сравнени с предишните поколения , съответно на това се базира мнението ми.
Не знам какво не харесвате на Е60. Колата си е много красива и ще продължи да се вписва добре в морето от модерни автомобили и след 10 години. Особено пък фейсово Е60 с М-пакет си е направо произведение на изкуството. А в новата петица и изобщо при по-новите модели на БМВ не ми харесва това свързване на фаровете с бъбреците. Не съм сигурен, но мисля, че за първи път го въведоха при Ф30 и постепенно го приложиха във всички модели, а според мен само загрозява предницата. И тази прекалена прилика със 7-цата също е дразнеща. Тази тенденция започна от Ауди, там трудно можеш да различиш А6 от А8 и нашите и Мерцедес са поели и те по този път с последните модели.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век

bum_bum написа:Но последния път, когато видях Ролс Ройс в движение беше под моста на НДК и така се падна, че караше редом до последната S класа. Ми S класата, въпреки че ми харесва около 1 милион пъти повече от 7-цата изглеждаше жалко до него. Това е бахти и ненормалната кола!
И аз като видях на паркинга на мол България wraith ефекта беше

Но къде е wraith като дизайн, къде е тaя уаз-ка от снимката по-горе... И да, ако ще 10 милиона да е, това табло е

Специално ролсовете отпред и отстрани са адски стилни, но отзад ми приличат на наритан помияр, подвил опашка

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Добре, че пазара в България не е определящ за бизнеса на БМВ.
Не е в мой стил купе, в което се влиза от 4 места едновременно, но като цяло изглежда стилно, е да, ако го турим до е34 ще изглежда тъпо, но да се надяваме, че до масовото му появяване в България, 34-те ще са прибрани по музеите, да не го срамят.
Иначе и аз се чудя, как са го докарали да прилича на 7-а серия, та БМВ винаги са били иноватори в дизайна на фамилните семейства, е21 няма нищо общо с дизайна на е12 и е23, е46 също няма прилика с е39, а даже и най-неукия и омразен фен на БМВ би различил е34 от е32.
И с тая електроника се уляха, толкова много, а един дебитомер да не турят, ами оня шестограм за принудителното затваряне на люка ... излагат се, да живее Изета, и БГ хейтъра.
Не е в мой стил купе, в което се влиза от 4 места едновременно, но като цяло изглежда стилно, е да, ако го турим до е34 ще изглежда тъпо, но да се надяваме, че до масовото му появяване в България, 34-те ще са прибрани по музеите, да не го срамят.
Иначе и аз се чудя, как са го докарали да прилича на 7-а серия, та БМВ винаги са били иноватори в дизайна на фамилните семейства, е21 няма нищо общо с дизайна на е12 и е23, е46 също няма прилика с е39, а даже и най-неукия и омразен фен на БМВ би различил е34 от е32.
И с тая електроника се уляха, толкова много, а един дебитомер да не турят, ами оня шестограм за принудителното затваряне на люка ... излагат се, да живее Изета, и БГ хейтъра.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
На мен ми харесва много повече от F10. Видът е по-агресивен. Новите фарове ми допадат много, задните светлини също. В интериора ми харесва много тази тенденция духалките, цд-то и климатроника да са обособени в нещо като двоен трапец. Като цяло посоката, в която се върви е по вкуса ми, освен едно нещо - тези дисплеи, които заменят стандарните уреди с циферблати ме побъркват... Няма нищо по-хубаво от стандартни уреди със стрелки, в които е интегриран дизайна на текущия период. Като бижута са. Но... какво да се прави.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Признайте си, че на всички ви текат лигите и да приключваме темата 

Only dead fish follow the stream...
Те че са текнали - текнали са , ама тряя се начеше езика ... ааа клавиатурата.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Много неверни неща са изписани. И много се преувеличава с приликите между моделите на БМВ. Всъщност я се върнете малко в миналото и вижте дали Е32 7-цата не си прилича с Е34 5-цата? Е36 и то хич не си прилича с Е38 сигурно, особено по фарове, стопове, ама вярно, че едното е доста по-малко.
Е39 пък сигурно не е леко по-заоблена версия между двете. Това би трябвало да кажете ако твърдите, че тая 5-ца е умалена версия на новата седмица и по задници и не знам си какво било като Ф30.
Вижте ХаЛуди колко им си приличат моделите където аз лично съм се чудел кое е А8 и кое А6, отзад пък тотално не ги различавам, вижте после и Мерцедес където Ц-класата и ЕС-класата са буквално като умалена и по-голяма версия, та тогава плюйте БМВ, че били еднакви.
Всъщност, който не вижда големите разлики между Ф10 и тая кола дори визуално, то или си криви душата, или гледа доста повърхностно. Разгледайте внимателно фаровете, вижте бъбреците как стават по-ниски, но по-широки, вижте бронята и още и още. Стоповете също са дооооооооста по-различни. Естествено, че линията донякъде ще има прилики, все пак явно доста се хареса на хората Ф10, което личи и в продажбите. Но линията се запази и при Х6. Някой нагоре беше писал пък, че освен Е60, всички 5-ци били ОК.
Колега, добре, че беше Е60, та да тръгнат продажбите на БМВ рязко нагоре тъкмо през ония години и благодарение на тия коли и Е90 марката да литне във въздуха. За 7-цата на Бенгъл преди фейса съм съгласен, че е грозна, но не и Е60 от където и до ден днешен ползват идеята за светещите вежди над айсовете, чак се почудиха на мигачи ли да ги правят или на какво.
Някой беше писал, че нямало нищо ново след 7-цата.
Ами всъщност има, но не нещо кой знае какво, понеже все пак онова е 7-ца, все пак върхова кола засега като цена и кой ще ги купува ако 5-цата е в пъти по?
Та моля без тия крайни мнения, чак на Хюндаи мязали всичките вече.
Всяко БМВ първоначално е посрещано с резерви, така бе и при Ф30, ама като гледам нещата вървят друго яче. Честно казано колата е убиец и аз се бях зарекъл, че повече няма да си купя 5-ца понеже са много масови и мислех следващата да е 6-та серия след някоя годинка, но като няма да има нова 6-та серия, а 8-ма ще е май прекалено голяма, то май пак ще лапна 5-ти номер и то точно тоя.
Поне така ми се струва сега.
Много ми хареса едно мнение, че БМВ са нямали толкова изчистена моделна гама скоро и пооправиха дизайна на 6-та серия, на първа, чието второ поколение бе ужас, че дори и грозното Х3 оправиха, седмицата на Бенгъл също я разкараха, та сега определено аз виждам всички коли сравнимо с тези на конкуренцията като КРАСИВИ. За качество и техника в случая нищо не говорим защото темата е за дизайна, но като прибавим намаленото тегло на 5-цата, то тя става една наистина завършена кола, пък вие ако искате ме убеждавайте в друго или по-скоро себе си.
Като цяло БМВ намалиха килограмите и 7-цата сравнимо с ЕС-класата също доста олекна и в отношение динамика нещата са добри.
И последно за 5-цата спрямо Ф10, ами по-агресивна е новата.
550и има страхотни данни, а новата М5 мисля ще обърка представите за тракция и времена на бая суперколи, а ще си е просто седан. 

Вижте ХаЛуди колко им си приличат моделите където аз лично съм се чудел кое е А8 и кое А6, отзад пък тотално не ги различавам, вижте после и Мерцедес където Ц-класата и ЕС-класата са буквално като умалена и по-голяма версия, та тогава плюйте БМВ, че били еднакви.
Всъщност, който не вижда големите разлики между Ф10 и тая кола дори визуално, то или си криви душата, или гледа доста повърхностно. Разгледайте внимателно фаровете, вижте бъбреците как стават по-ниски, но по-широки, вижте бронята и още и още. Стоповете също са дооооооооста по-различни. Естествено, че линията донякъде ще има прилики, все пак явно доста се хареса на хората Ф10, което личи и в продажбите. Но линията се запази и при Х6. Някой нагоре беше писал пък, че освен Е60, всички 5-ци били ОК.

Някой беше писал, че нямало нищо ново след 7-цата.

Та моля без тия крайни мнения, чак на Хюндаи мязали всичките вече.

Много ми хареса едно мнение, че БМВ са нямали толкова изчистена моделна гама скоро и пооправиха дизайна на 6-та серия, на първа, чието второ поколение бе ужас, че дори и грозното Х3 оправиха, седмицата на Бенгъл също я разкараха, та сега определено аз виждам всички коли сравнимо с тези на конкуренцията като КРАСИВИ. За качество и техника в случая нищо не говорим защото темата е за дизайна, но като прибавим намаленото тегло на 5-цата, то тя става една наистина завършена кола, пък вие ако искате ме убеждавайте в друго или по-скоро себе си.

И последно за 5-цата спрямо Ф10, ами по-агресивна е новата.

Последна промяна Top Gun Maverick на 19 Окт 2016, 18:49, променена общо 2 пъти
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
MadChicken написа:Признайте си, че на всички ви текат лигите и да приключваме темата
Не... но в защита на колата бих казал, че генерално няма в моментна кола по която да ми текат лигите. Може би едно оригинално Порше 356 Спайдър ... ама толкова
За това дето почват да си приличат гамата на производителите... самата истина- аз не мога да различа от пръв поглед а6 и а8 или 5та и 7ма серия. Ц- класата е същата като с- класата ама понеже е много по- малка та ги познавам ... явно това е някаква тенденция в моментна- идеята е да се правят повече и по евтини коли които да приличат на топ офертите на фирмата и да се продават на базата на взаимстван имидж...
Последна промяна alx на 19 Окт 2016, 19:45, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Аз също съм изпитвал затруднения, гледайки вечер отзад, да различа 5-ца от 7-ца от новите, а преди време ми беше трудно дори отзад да различа Е39 от Е36 вечер, така че очевидно взаимственост и тогава е имало
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Имам Ф10 520д ,та си мисля че е по добре да си взема Ф10 М5 или 540 от колкото тази нова петица.Прекалено нещо взеха да ми приличат на някакви азиатски изгъзици тези новите серии.Днес видях новата 7-ца и чесно казано ми заприлича на новата 3-ка самоче по-дълга.Знам ли...може и аз да не съм в час нещо ,но определено нямам интерес към новите серии.Оглеждам се сега за някой лачена е39 540 ама нещо нямам късмет,ще видим...

- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
Ако трябва да избирам от М моделите бих взел е60, всичко друго е боза за мен-това е лично мнение! Както се изказаха някой от колегите фейс на Ф10 или умалена версия на 7-ма серия, някакси не виждам агресия в тая кола
И не че нещо ама и А6 и Е класа (новите) ми харесват повече от новата 5-ца...

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Предлагам на всички, които "биха" взели тази или онази кола първо да седнат и да ги покарат.
Щото доста хора си правят фантазии по снимки и клипове.
Ето нещо интересно:

Ето нещо интересно: