Строително-ремонтна тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Re: Строително-ремонтна тема

Мнение от shlosera » 18 Юни 2017, 22:07

sean-john написа:
M-coupe написа:Колеги, трябва да шпакловам една стая. Проблема е че мазилката е нацепена леко на места... До сега четох някакви статии за подобни проблеми и извода до който стигнах е: 1во минавам със дълбоко проникващ грунд, после 1 или 2 ръце гипсово лепило и на края с фина шпакловка. :D Така направено добра идея ли е или пак ще се нацепи... :dunno:
ПП: само 1-2 пъти съм шпакловал и практика на училище (всичко това преди 7-8години та съм позабравил) но имам желание да се науча, а и не ми се занимава с майстори :bchug:

Добра ти е идеята,аз бих добавил само където е нацепена мазилката, самозалепваща лента за фуги..така ще знаеш,че там няма да се спука пак.Иначе шпакловането си иска ръка... с какво ли не се занимавах,само то не ми се получи :mhihi:

Колега съвет от мен.
1. Дълбокопроникващ грунд артефикс да речем на 1 или 2 ръце като след 1та не го оставяй да изсъхне (като дръпне грунда запечатва и 2та ръка няма много смисъл от нея).
2. 2 ръце гипсово лепило с мрежа (от тази за топлоизолацията) препоръчвам ти в лепилото да сложиш и фибри.
3. 2 ръце финно
4. Шлайф, грунд и боя
Има и вариант 1 ръка флексово лепило за плочки с мрежа и след това 2 лепило и 2 финно.

Изпратено от моят E2105 с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Юни 2017, 22:10

Мисля, че на Лакпром беше тая. Ама то тогава нямаше много избор, а тия ми бяха и близо та отидох направо от фирмения магазин в завода. Сега има много голям избор на подобни продукти.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 18 Юни 2017, 22:23

И аз имах подобен спомен ама след преравяне на техния сайт се оказа, че не е техен продукт (или поне вече го няма на сайта). Има доста варианти, но конкретно този, който търся си имаше готови цветове, а сред предлаганите не намирам такива дето може да се оцветят :dunno:
Както и да е - търсенето продължава, отивам да диря тукашната тема за гаражен под :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 18 Юни 2017, 22:27

Колеги, аз имам един проблем - преди 3 месеца сложих нов ламинат с изолация от депрон под него, и минах стените и тавана с една ръка грунд и после с 2 ръце латекс на Dulux. И оттогава досега като влезна в стаята, веднага ме блъска една неприятна миризма - не мога да я определя точно на какво, лего химизирана ми бие и няма отмирисване. И през 3те месеца вратата на стаята откъм балкона е постоянно отворена, но мириса си седи постоянно на едно ниво. Според моето усещане това е от латекса. Може и да си въобразявам, но като си добра носа до стената за да подуша, мириса се усилва...

Единия въпрос е защо миризмата не се маха... Дулукс е хубав латекс, но незнам защо при мен се е получил този неприятен ефект. Едното нещо за което се сещам, е че 3/4 от цялото количество го взех от баща ми, защото му беше останал от един ремонт и аз си докупих още една кутия от същия цвят по момер... Да не би това, че този на баща ми е бил отворен по-рано е причината? Или това, че съм го разредил с малко вода, понеже беше малко гъст? Или пък може да е от грунда, с който минах стените и тавана преди латекса...

И другия въпрос (след като установя каква е причината за миризмата) е какво да направя със стаята - дали за още 1-2 месеца това ще се измирише? Или да минавам отново с друг латекс отгоре? Ако причината е в латекса, то ако мина с друг отгоре, дали ще запечати миризмата на сегашния и ще изчезне, или пак може да има миризма?

Лошото е, че това е детската стая и не ми се ще да слагам детето да спи там. Имам още поне 2 месеца докато се направят мебелите, но през това време трябва да си реша проблема.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 18 Юни 2017, 22:38

Цялата ми къща вътре е с Dulux, и аз имах малко проблем,породен от неправилно съхранение от моя страна... но латекса никога не е имал някаква особена миризма,особено след определено време.Сигурен ли си,че миризмата не е от ламината или изолацията под него ? Такива ламинати и изолации (миризливи ) има,че да се чуди човек...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Юни 2017, 23:45

Don_Diego написа:И аз имах подобен спомен ама след преравяне на техния сайт се оказа, че не е техен продукт (или поне вече го няма на сайта). Има доста варианти, но конкретно този, който търся си имаше готови цветове, а сред предлаганите не намирам такива дето може да се оцветят :dunno:
Както и да е - търсенето продължава, отивам да диря тукашната тема за гаражен под :kuku:

Може да са го спрели, но вече има доста продукти на много по-добри марки и със сигурност ще намериш и нещо по-добро. Наскоро мернах някъде подобна боя на Сика.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 19 Юни 2017, 12:58

Здравейте колеги,
имам няколко въпроса за боядисване с латекс в къщи.
Та, преди няколко години (вече около 5-6) правих пълен ремонт на всичко в апартамента, разбирай, полагане на шпакловка по стените, тавана с гипсокартон, нова баня, коридори, та до нови гардероби, шкафчета, спалня...та чак печки, хладилник и телевизори.
Разбирай всичко.
Сега обаче се налага освежаване, тоест пак да мина с латекс и тук са въпросите:
Цветовете ще са същите, но какъв латекс ми препоръчвате, такъв, който не задържа прах, за стените и тавана и някакъв за банята, който е паро/водоустойчив?
Понеже няма да викам майстори, решавам, че аз ще ги мина тези работи. Преди сам боядисвал с валяче, гледам обаче, че има някакви валяци, които се пълнят с латекс, не капели и било по-лесно-дали наистина е така, има ли подобна технология, за по-лесно нанасяне на латекса (щеше ми се с пистолет за латекс, обаче мисля, че на всякъде ще пръска латекс и не е ок.

Та това са ми въпросите, някой ако има вещ, да драсне някой ред.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Юни 2017, 13:07

С машина за безвъздушно боядисване става най-добре и най-лесно. Смятай, че за един ден си боядисал целия апартамент. Но имаш поне два дни облепяне. Качеството ако е върху много гладка стена също е несравнимо с другите начини. Ако ти се занимава и има начин да покриеш всичко после става много лесно и бързо. Ограничаващия фактор там ти е съхненето ако има нужда от повече от една ръка.

Стария латекс го мини с мокър парцал да падне прахоляка и ако има някъде петна преди това мини с грунд.

Иначе си пръска и в страни, но не е кой знае какво.

За баня съм ползвал някакъв латекс на Дулукс. Не знам що му викат латекс като си изглеждаше точно като блажна боя. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 19 Юни 2017, 13:36

bum_bum написа:С машина за безвъздушно боядисване става най-добре и най-лесно. Смятай, че за един ден си боядисал целия апартамент. Но имаш поне два дни облепяне. Качеството ако е върху много гладка стена също е несравнимо с другите начини. Ако ти се занимава и има начин да покриеш всичко после става много лесно и бързо. Ограничаващия фактор там ти е съхненето ако има нужда от повече от една ръка.

Стария латекс го мини с мокър парцал да падне прахоляка и ако има някъде петна преди това мини с грунд.

Иначе си пръска и в страни, но не е кой знае какво.

За баня съм ползвал някакъв латекс на Дулукс. Не знам що му викат латекс като си изглеждаше точно като блажна боя. :mhihi:

Много ти благодаря! :bchug:

п/п
Разгледах ги тези машини и мисля, че ще мина на старият метод с валячето и стая по стая, като разбира се, че последвам съвета, за минаване на стените и тавана с влажен парцал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Юни 2017, 14:16

Ако решиш с машина все пак има големи професионални под наем по разните фирми, където отдават техника. Тия малките по веригите, където ги продават не стават.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от goppe » 19 Юни 2017, 16:45

sean-john написа:Цялата ми къща вътре е с Dulux, и аз имах малко проблем,породен от неправилно съхранение от моя страна... но латекса никога не е имал някаква особена миризма,особено след определено време.Сигурен ли си,че миризмата не е от ламината или изолацията под него ? Такива ламинати и изолации (миризливи ) има,че да се чуди човек...

Колега, всичко в стаята душих като куче - и ламината и изолациите под него. Даже нарязах едни малки парченца от тях и ги сложих в един буркан да видя дали ще отделят аромат - еми да, отделиха, гаден при това Но :mhihi: той изчезва за секунда като махна капачката на буркана и после не мирише на нищо, а и самата миризма няма нищо общо с миризмата в стаята. Тя е постоянна и те лъха като влезнеш в стаята. 99 на 100 съм сигурен, че е от латекса, но незнам защо. Явно само при мен се е получило това.... Мисля да взема от "новата" туба от същия латекс и да пробвам да мина една бърза ръка върху някоя част от стената, която ще бъде скрита от мебели и да душа върху нея дали ще има промяна. Както и със същия латекс ще мина малко от общия коридор на стълбището (той пак е бял) да видя дали и там ще смърди.

Ако имате други идеи, казвайте :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Юни 2017, 17:13

Ламината си смърди, подложката също. Новите мебели и те ще миришат. Неизбежно е.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bulshi » 19 Юни 2017, 18:35

+1 за стария метод
След последните майстори реших, че колкото и да не мога пак е по-добре :)
Купи космати валяци и им одрежи под 45 градуса ъглите за да не оставяш следи (този безценен ноухаъ съм си го откраднал лично от топ бояджии :))

Късмет
Луд съм за люто! Капсаицина в лютите чушки лекува ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от goppe » 19 Юни 2017, 20:47

bum_bum написа:Ламината си смърди, подложката също. Новите мебели и те ще миришат. Неизбежно е.

Ламината съм го душил него, той не смърди :mhihi: Специално мисирах отрязана паркетина от него, за да "усетя" вътрешната му консистенция. Ми едва доловимо мирише на дървени стърготини, но някак приятно даже, нищо натрапчиво. Ламината е на Таркет, беше към 24-25лв м2, не е да кажеш някакъв боклук...

Относно мириса на мебелите - това го очаквам, та даже се чудя няма ли да "попият" миризмата на латекса (колкото и насмешно да звучи) или поне да се омешат и да не е гадно... Засега стаята е напълно празна, може би няма какво да абсорбира мириса. Представям си го нещо като ехото, което го има, когато стаята е празна и после изчезва с поставянето на мебелите...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 20 Юни 2017, 11:32

нанасянето на нов слой латекс би трябвало да спре миризмата, но аз предпочиам да преамхна проблема, вместо да го поркия.
затова ти предлагам преди да мажеш с нещо върху стените да си вземеш някой силен препарат на Mellerud(по-скъпи са, но каквото съм ползвал тяхно винаги е било без забележка) и да измиеш хубаво стените, ако стария латекс си стои на мястото ще си сигурен, че е измит отлично.
После дълбоко проникващ груд и нов латекс.

А има и друг кардинален метод:
1. купуваш 2-3 рибки (скумрия за препоръчване), едно газово котлонче и грил тиган
2. занасяш всичко в проблемната стая и затвяраш всички врати и прозорци.
3. Палиш котлончето и изпичаш рибките хубаво, даже може леко да загори кожата
4. Спираш котлончето и оставяш рибките в тигана да изстинат

Гарантирам, че ще забравиш за химическия аромат :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата