Състав на зимната гума

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Re: Със зимни гуми през лятото?

Мнение от Denmark » 03 Май 2017, 21:03

klintan66 написа:Пичове, и по джанти да карам пак ще спра и няма да ударя никой , защото карам С РАЗУМ И МИСЪЛ и се старая да не застрашавам себе си и другите!

Карайте бавно и внимателно и ви гарантирам , че и най-големия галош няма да направи аквапланинг , нито ще се гъне по завоите , нито спирачния път ще е недостатъчен!

Какво значи бавно? Ако си на магистралата да речем със 120 км/ч и изскочи някое животно и трябва да скочиш на спирачките, дали няма да има разлика между зимната, летната гума и китайската?

Преди 1-2 години на магистралата на един му изпадна колелото от стойката и този зад него го прегази, а пък колата зад него скочи в аварийната за да заобиколи. Такива неща се случват и възможно най-качествената гума ти дава възможно най-голям шанс да се отървеш.

Сега ако караш от вкъщи до кафето вероятно е без значение, но иначе е нелепо да се спори.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 03 Май 2017, 21:17

Темата е малко като за коланите - аз си карам бавно и внимателно и колан не е нужен. Желязна логика

Изпратено от моят P00A с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 03 Май 2017, 21:41

Благодаря за мненията!
По един или друг начин бяха полезни за мен!
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 04 Май 2017, 5:48

Когато човек е небрежен съм собствената си безопасност той няма как да е отговорен за тази на другите... Никого не искам да обиждам, но това е истината. Това е като "Реалността не е като филмите" (цитира се "Бързи и яростни"), пък всеки втори батка кара като Вин Дизел, ама на Вин поне седалката му е настроена добре, не като фотьойл за гледане на ТВ. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 04 Май 2017, 11:04

Вижте първите 2 снимки... Това да предни гуми, на човек каращ с над 120 по магистралата. След 4 месеца разправии го убедих да сложи гуми, а не тия галоши (налага ми се да се возя в тая кола понякога). Според собственика... Това че съм го накарал да ги смени е простотия и сега "как щял да кара зимата". Последната снимка е на новите гуми + 2бр които му подарих летни за задни, че не ми се умира. Моя отговор е "няма да караш ако не си купиш и 4 зимни".

Та хората си мислят че имат гуми... Ама реалността се разминава с тях. ИзображениеИзображениеИзображение

Дори след като му върнах колата (аз ходих да ги взема и монтират)... Цитирам "няма разлика с преди".

Нз аз ли съм сляп, собственика на колата ли... И в поведението има разлика ама дори визуални грайфер с и състоянието на старите беше страшно.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 04 Май 2017, 11:11

Аз познавам хора дето смятат, че колата има само 2 гуми (задвижващите), другите 2 са свидетели просто. Като ги питаш защо правят така ти отговарят: Аз карам лекичко и само в града, внимавам и се съобразявам :kuku:
Ми НЕ, ако внимаваш и се съобразяваш ще сменяш по 4 гуми за различните сезони :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 04 Май 2017, 11:51

host написа:Вижте първите 2 снимки... Това да предни гуми, на човек каращ с над 120 по магистралата. След 4 месеца разправии го убедих да сложи гуми, а не тия галоши (налага ми се да се возя в тая кола понякога). Според собственика... Това че съм го накарал да ги смени е простотия и сега "как щял да кара зимата". Последната снимка е на новите гуми + 2бр които му подарих летни за задни, че не ми се умира. Моя отговор е "няма да караш ако не си купиш и 4 зимни".
Та хората си мислят че имат гуми... Ама реалността се разминава с тях.
Дори след като му върнах колата (аз ходих да ги взема и монтират)... Цитирам "няма разлика с преди".
Нз аз ли съм сляп, собственика на колата ли... И в поведението има разлика ама дори визуални грайфер с и състоянието на старите беше страшно.

Ми да ги бехте измили и другите гуми за снимките. Вози се на градския транспорт или си седи дома. Кво драматизираш, я се стегни!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 04 Май 2017, 11:59

Човек, служебна кола... Аз винаги бих си хванал градския.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 04 Май 2017, 12:14

напускай фирмата, мисли за себе си :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 04 Май 2017, 12:45

Мен ми се налага да работя с тези хора, а не за тях. Аз ако работех за някой дето му подарявам гуми... Ебаси.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 08 Май 2017, 9:01

Като по поръчка

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 12 Май 2017, 10:44

Чакам и темата "С летни гуми през зимата?" :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 12 Май 2017, 10:57

DigitalExile написа:Чакам и темата "С летни гуми през зимата?" :mhihi:

Ми тука, където живея, това си е задължително. :mhihi:
Майтапа на страна, имам приятел (в БГ), който кара сравнително нова, сравнително лъскава кола с летни гуми зимата.
Не е да няма, има си възможности човека. Но изкарва колата, само като е сухо (и прогнозата не предвещава валежи), само на градско. През останалото време ползва такси.
Та така... И това го има. Не че го разбирам, ама...

А иначе по съществото на темата, самия факт, че производителите произвеждат "летни" гуми, а не зимни, които да се карат и през лятото е по-съществен от каквато и да е статия, в която производителят да обяснява защо.
Спомням си преди доста време, в едно интервю с изпълнителния директор на Мишлен го бяха питали "А защо не произвеждате всесезонни гуми?". Отогорът беше "Такова нещо не съществува. Няма как да го произвеждаме, след като не съществува."
Последна промяна KoolyO на 12 Май 2017, 11:07, променена общо 3 пъти
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Май 2017, 11:02

Ако не се ползва колата зимата, ясно, за кво са ти зимни гуми.
Тоя случай е по-така ама да не задълбаваме, че ше скокнат феновете на летни гуми на сухо :mhihi:

Спокойно, има време края на септември началото на октомври някъде се очаква :ok:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Със зимни гуми през лятото?

Мнение от Dextuar » 12 Май 2017, 11:19

K_Ilkov написа:Ако не се ползва колата зимата, ясно, за кво са ти зимни гуми.
Тоя случай е по-така ама да не задълбаваме, че ше скокнат феновете на летни гуми на сухо :mhihi:

Спокойно, има време края на септември началото на октомври някъде се очаква :ok:
А тема дали може да караме без гуми по джанти и кои джанти държат най-много ще има ли? :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата