Състав на зимната гума
Модератор: Общи модератори
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Re: Със зимни гуми през лятото?
klintan66 написа:Пичове, и по джанти да карам пак ще спра и няма да ударя никой , защото карам С РАЗУМ И МИСЪЛ и се старая да не застрашавам себе си и другите!
Карайте бавно и внимателно и ви гарантирам , че и най-големия галош няма да направи аквапланинг , нито ще се гъне по завоите , нито спирачния път ще е недостатъчен!
Какво значи бавно? Ако си на магистралата да речем със 120 км/ч и изскочи някое животно и трябва да скочиш на спирачките, дали няма да има разлика между зимната, летната гума и китайската?
Преди 1-2 години на магистралата на един му изпадна колелото от стойката и този зад него го прегази, а пък колата зад него скочи в аварийната за да заобиколи. Такива неща се случват и възможно най-качествената гума ти дава възможно най-голям шанс да се отървеш.
Сега ако караш от вкъщи до кафето вероятно е без значение, но иначе е нелепо да се спори.

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Темата е малко като за коланите - аз си карам бавно и внимателно и колан не е нужен. Желязна логика
Изпратено от моят P00A с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят P00A с помощта на Tapatalk
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Благодаря за мненията!
По един или друг начин бяха полезни за мен!
По един или друг начин бяха полезни за мен!
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Когато човек е небрежен съм собствената си безопасност той няма как да е отговорен за тази на другите... Никого не искам да обиждам, но това е истината. Това е като "Реалността не е като филмите" (цитира се "Бързи и яростни"), пък всеки втори батка кара като Вин Дизел, ама на Вин поне седалката му е настроена добре, не като фотьойл за гледане на ТВ. 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Вижте първите 2 снимки... Това да предни гуми, на човек каращ с над 120 по магистралата. След 4 месеца разправии го убедих да сложи гуми, а не тия галоши (налага ми се да се возя в тая кола понякога). Според собственика... Това че съм го накарал да ги смени е простотия и сега "как щял да кара зимата". Последната снимка е на новите гуми + 2бр които му подарих летни за задни, че не ми се умира. Моя отговор е "няма да караш ако не си купиш и 4 зимни".
Та хората си мислят че имат гуми... Ама реалността се разминава с тях.

Дори след като му върнах колата (аз ходих да ги взема и монтират)... Цитирам "няма разлика с преди".
Нз аз ли съм сляп, собственика на колата ли... И в поведението има разлика ама дори визуални грайфер с и състоянието на старите беше страшно.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Дори след като му върнах колата (аз ходих да ги взема и монтират)... Цитирам "няма разлика с преди".
Нз аз ли съм сляп, собственика на колата ли... И в поведението има разлика ама дори визуални грайфер с и състоянието на старите беше страшно.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз познавам хора дето смятат, че колата има само 2 гуми (задвижващите), другите 2 са свидетели просто. Като ги питаш защо правят така ти отговарят: Аз карам лекичко и само в града, внимавам и се съобразявам
Ми НЕ, ако внимаваш и се съобразяваш ще сменяш по 4 гуми за различните сезони

Ми НЕ, ако внимаваш и се съобразяваш ще сменяш по 4 гуми за различните сезони

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
host написа:Вижте първите 2 снимки... Това да предни гуми, на човек каращ с над 120 по магистралата. След 4 месеца разправии го убедих да сложи гуми, а не тия галоши (налага ми се да се возя в тая кола понякога). Според собственика... Това че съм го накарал да ги смени е простотия и сега "как щял да кара зимата". Последната снимка е на новите гуми + 2бр които му подарих летни за задни, че не ми се умира. Моя отговор е "няма да караш ако не си купиш и 4 зимни".
Ми да ги бехте измили и другите гуми за снимките. Вози се на градския транспорт или си седи дома. Кво драматизираш, я се стегни!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- host
- старши ентусиаст
-
Човек, служебна кола... Аз винаги бих си хванал градския.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
напускай фирмата, мисли за себе си 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- host
- старши ентусиаст
-
Мен ми се налага да работя с тези хора, а не за тях. Аз ако работех за някой дето му подарявам гуми... Ебаси.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Като по поръчка
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Чакам и темата "С летни гуми през зимата?" 

- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
DigitalExile написа:Чакам и темата "С летни гуми през зимата?"
Ми тука, където живея, това си е задължително.

Майтапа на страна, имам приятел (в БГ), който кара сравнително нова, сравнително лъскава кола с летни гуми зимата.
Не е да няма, има си възможности човека. Но изкарва колата, само като е сухо (и прогнозата не предвещава валежи), само на градско. През останалото време ползва такси.
Та така... И това го има. Не че го разбирам, ама...
А иначе по съществото на темата, самия факт, че производителите произвеждат "летни" гуми, а не зимни, които да се карат и през лятото е по-съществен от каквато и да е статия, в която производителят да обяснява защо.
Спомням си преди доста време, в едно интервю с изпълнителния директор на Мишлен го бяха питали "А защо не произвеждате всесезонни гуми?". Отогорът беше "Такова нещо не съществува. Няма как да го произвеждаме, след като не съществува."
Последна промяна KoolyO на 12 Май 2017, 11:07, променена общо 3 пъти
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Ако не се ползва колата зимата, ясно, за кво са ти зимни гуми.
Тоя случай е по-така ама да не задълбаваме, че ше скокнат феновете на летни гуми на сухо
Спокойно, има време края на септември началото на октомври някъде се очаква
Тоя случай е по-така ама да не задълбаваме, че ше скокнат феновете на летни гуми на сухо

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Със зимни гуми през лятото?
А тема дали може да караме без гуми по джанти и кои джанти държат най-много ще има ли?K_Ilkov написа:Ако не се ползва колата зимата, ясно, за кво са ти зимни гуми.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro